کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزیر کشور دولت خاتمی:

خلاء جریان اصولگرایی در حاشیه بودن باهنر و لاریجانی است!/ من حکم شهرداری احمدی‌نژاد را امضا نمی‌کردم/ رقیب اصلاح‌طلبان، اصولگرایان و براندازان هستند

9 آذر 1398 ساعت 10:34

موسوی لاری گفت: یکی از خلاء‌هایی که در جریان اصولگرا وجود دارد این است که امثال آقای باهنر در حاشیه هستند


گروه سیاسی جهان نیوز: عبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و عضو شورایعالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان گفته است: «اصلاح‌طلبان نمی توانند بگویند دولت روحانی به ما ربطی ندارد. مردم به اصلاح‌طلبان می‌گویند ما به دعوت شما به این دولت و این نمایندگان رای دادیم. نمایندگانی که ما به سی نفرشان رای دادیم چه کردند؟ دولتی که ما در شرایط دشوار به آن رای دادیم چه کرد؟» البته موسوی لاری بعد از این اعتراف، اذعان داشته که اصلاح طلبان با تکیه بر مردم به انتخابات ورود خواهند کرد! از این ادعای موسوی لاری دو برداشت می توان داشت یک آنکه مردم صرفا به درد تکیه برای رای‌آوری چهره‌های اصلاح طلب میخورند و بعد از موفقیت احتمالی تا چهارسال بعد به حاشیه خواهند رفت. برداشت دوم آن است که اگر آن نتیجه مخالف نظر اصلاح طلبان حاصل شود، کشور را مانند سال 88 به آشوب می‌کشند.

به گزارش جهان نیوز، بخش های مهم اظهارات موسوی لاری را در ادامه خواهید خواند:

*جریان رقیب اصلاح‌طلبان فقط اصولگرایان نیستند. الان یک طیف وسیعی رقیب جریان اصلاحات است. به اعتقاد من جریان رادیکال و تند داخلی با جریان برانداز خارجی در اصل مخالفت با اصلاح‌طلبان به نتیجه رسیدند. به همان اندازه که برخی رسانه‌های داخلی اصلاح‌طلبان را می کوبند جریانات برانداز خارجی هم حساسیتشان روی اصلاح‌طلبان است و در جهت نفی آنان می کوشند.

*خداوند متعال جای خودش، اما اصلاح‌طلبان تکیه گاهی جز مردم ندارند. حمایت مردم هم در فضای چند دستگی اتفاق نمی افتد. اگر اصلاح‌طلبان به انسجام برسند و حرکت جبهه‌ای خود را حفظ کنند؛ امکان گذر از موانع موجود بالا خواهد رفت.

*فارغ از شهرهای بزرگ، بالای 200 کرسی در شهرهای کوچک و مناطق محدود است که با مکانیزم‌های خودش مطرح می‌شود. نتیجه اصلی انتخابات را آن‌ها رقم می زنند گرچه از نظر کیفی آیینه انتخابات کشور تهران است و به نظر می‌رسد هرکسی در تهران برنده باشد یعنی در کل کشور برنده شده است.

*این دولت هرچند دولت اصلاحات نیست، اما بالاخره اصلاح‌طلبان از روحانی حمایت کردند که رئیس جمهور شد و دولت تشکیل داد. گرچه آقای روحانی آن طوری که بایسته است حق اصلاح‌طلبان را ادا نکرد؛ بخصوص در دور دوم. واقعیت آن است که این دولت نسبت به اشخاصی که او را سر کار آوردند بی تفاوت بود؛ نه اینکه پست و مقام بدهد، بلکه در امور مشورتی و تصمیم گیری هم از حامیانش استفاده نکرد.

*مردم سرخوردگی پیدا کردند. این دلخوری فقط از مجلس یا دولت نیست. از همه عناصری است که در ایجاد مشکلات امروز جامعه از جمله موضوع معیشتی دست داشتند. حالا به دلیل اینکه دولت و عملکردش بیش‌تر از سایرین در دید مردم است، حامیان دولت هم که اصلاح‌طلبان جزوی از آن هستند مورد دلخوری مردم قرار گرفتند. اصلاح‌طلبان نمی توانند بگویند دولت روحانی به ما ربطی ندارد. مردم به اصلاح‌طلبان می‌گویند ما به دعوت شما به این دولت و این نمایندگان رای دادیم. نمایندگانی که ما به سی نفرشان رای دادیم چه کردند؟ دولتی که ما در شرایط دشوار به آن رای دادیم چه کرد؟

بیشتر بخوانید:
موسوی‌لاری در ملک تجریش چه ساخت و سازی می‌کند؟
شروط وزیر کشور خاتمی برای برگشت مردم به سمت نظام!


*تلقی من این است که مردم به این نتیجه می رسند که اگر دنبال تغییر در زندگیشان هستند باز هم باید به صندوق رای مراجعه کنند. اگر به صندوق رای مراجعه نکنند سر از نا کجا آباد در می‌آورند.

*یکی از خلاء‌هایی که در جریان اصولگرا وجود دارد این است که امثال آقای باهنر در حاشیه هستند. من در مصاحبه‌ای گفتم مشکل آقای باهنر این است که به عنوان یک آدم با تجربه که تا حدود زیادی فضای سیاسی را می شناسد کاری دستش نیست. علی لاریجانی هم نیروی با تجربه‌ای است که هیچ چیزی دستش نیست. الان کار از دست این‌ها خارج شده است.

*جریانی در اصول‌گراها رشد کرده که از اواخر دوران احمدی نژاد هم تند تر شدند؛ امثال باهنر و ناطق در میان آن‌ها جایی ندارند. ناطق چهره‌ای است که قبل از انقلاب بوده و در انقلاب هم در جاهای مختلف سمت داشته است. سرمایه جریان اصولگرایی است. اما برداشت این است که اصولگراها از آقای باهنر و ناطق عبور کردند. همان طور که نهادهای مدنی مثل جامعه روحانیت و مدرسین کارکرد خود را از دست داده‌اند. اگر این‌ افراد و جریانات با خواست رادیکال‌ها حرکت کنند آن‌ها قبولشان دارند. اگر نظر مخالف بدهند کنارشان می‌گذارند. من آقای ناطق را برای اصولگرایان ظرفیت خوبی می بینم. اما به نظرم نمی رسد اصولگراها به صورت عام سراغ ناطق بروند.

*امثال آقای باهنر فهمیدند به عنوان یک اصولگرا باید جریان مقابل را هم بپذیرند. اصلاح‌طلبان در گذشته هم همین مشی را داشتند هیچ وقت در کارنامه اصلاح‌طلبان حقیقی برخورد تند نمی‌بینند. البته حتما که برخوردهایی رادیکالی هم ممکن است وجود داشته باشد.

*عناصری که اسم برده شد با جریان اصلاحات الان در این سکو ایستاده‌اند که هر دو می گویند می توانیم با هم رقابت داشته باشیم اما یکدیگر را تخریب نکنیم و جامعه را به سمتی بکشانیم که با فهم و بینش پیش برود. اگر این مشی که در اصلاح‌طلبان ریشه دارد در میان اصولگرایان میانه‌رو هم به عنوان مشی حاکم سیاسی تلقی شود حتما جامعه شرایط بهتری خواهد داشت.

*در جریان شهردار شدن احمدی‌نژاد که من وزیر کشور بودم و حکمش را امضا نمی کردم یکی از کسانی که از من مایوس بود و به آقای رئیس جمهور فشار می‌آورد همین آقای باهنر بود. فشار می آوردند که ما حکم او را برای شهرداری تهران امضا کنیم.

بیشتر بخوانید:
آقای باهنر اجازه ندهید اینقدر به شما توهین شود!
مشاور خاتمی: حاضریم لاریجانی رئیس‌جمهور شود و باهنر رئیس مجلس!


*احمدی نژاد برای تایید حکم شهرداری‌اش مشکل داشت. مشکلاتی داشت و همچنین تجربه کافی برای این کار نداشت. مهم‌تر از همه مشکل در استعلامش بود که وزرات اطلاعات تاییدش نمی کرد.

*اصولگرایان از ابتدای حضور احمدی نژاد به او پیوسته بودند. از همان زمان شهرداری احمدی‌نژاد آقای باهنر در یکی از مذاکرات گفته بود ما احمدی نژاد را برای ریاست  جمهوری می خواهیم و قبول داریم؛ شما حکمش را برای شهرداری نمی‌دهید؟ زیرپرده کار کرده بودند. به‌محض اینکه مطرح شد از آقای مصباح یزدی و موحدی کرمانی تا مهدوی کنی از او حمایت کردند. احمدی‌نژاد محصول اجماع خواسته یا ناخواسته جریان اصولگرا بود.

*به نظرم روش اصولگرایان در انتخابات تغییری نخواهد کرد. همچنان از ابزارهای رسمی مثل شورای نگهبان استفاده می‌کنند. در همه دوران‌ها بوده این دوره هم خواهد بود و شاید شتابش هم بیش‌تر باشد. اصلاح‌طلبان هم مسیر خودشان را دارند. مسیر تکیه بر مردم و نشان دادن آینده‌ای متفاوت.

*اشکالی که فراروی اصلاح‌طلبان است این است که نشان دادن آینده متفاوت در این دوره مشکل است. چون مردم احساس می کنند در انتخابات 1392،1394 و1396 همین حرف را زدند اما نتوانستند محقق کنند. این به معنای از دست دادن این روش نیست. یعنی اصلاح‌طلبان هم الان باید نگاهشان به آینده باشد. حتما باید به دنبال تغییر گفتار و رفتار و ساختار باشند و خودشان را روزآمد ‌کنند. همچنین روی مطالبات مردم کار ‌کنند تا بتوانند با مردم هم صدا شوند.


کد مطلب: 709247

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/709247/خلاء-جریان-اصولگرایی-حاشیه-بودن-باهنر-لاریجانی-حکم-شهرداری-احمدی-نژاد-امضا-نمی-کردم-رقیب-اصلاح-طلبان-اصولگرایان-براندازان-هستند

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com