کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

درباره آشفتگی آقای مشاور؛

عاقبت ملاک جیب مردم است یا آمار و ارقام؟/ آشنا کدام نظرسنجی را می‌پسندد؛ نظرسنجی چشمی روحانی یا علمی؟

25 آبان 1398 ساعت 10:24

مشخص نیست دولتمردان به کدام شیوه نظرسنجی اعتقاد دارند. نظرسنجی چشمی که رئیس جمهور با این شیوه میزان رضایت مردم را می سنجد و یا نظرسنجی علمی که حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور به آن تاکید دارد.


گروه سیاسی جهان نیوز: اخیرا «حجت‌الاسلام منتظری»، دادستان کل کشور با اشاره به یک نظرسنجی که انجام شده بیان کرد: «طبق نظرسنجی‌ها، ۷۶ درصد امید مردم به قوه قضائیه است و اگر در جهت تحقق حق آن‌ها قدم برنداریم، این نظر برخواهد گشت.»

وی افزود: «باید بعد از یک سال، آماری ارائه دهیم که طبق آن بگوییم این تحول در قوه قضائیه صورت گرفته و برای این کار، چند شاخص را باید در نظر بگیریم.»

همین آمار و ارقام توسط «حسام الدین آشنا» مشاور رئیس جمهور مورد تشکیک واقع شد. آقای مشاور ان قلت آورد که « اگر می‌خواهید مردم ادعاها را باور کنند نام و سابقه مؤسسات نظرسنجی، جامعه نمونه، مدل نمونه‌گیری، حجم و پراکنش نمونه، سوالات، و داده‌های خام نظر سنجی‌ها را در دسترس عموم قرار دهید و نتایج را به صورت کامل منتشر کنید.»

وی تاکید کرد: «نظرسنجی‌  دماسنج‌  و فشار سنج اجتماعی است آنرا بی اعتبار نکنید.»

این سخنان با واکنش نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی روبرو شد و «امیر آبادی فراهانی» در پاسخ به سخنان آشنا با مطرح کردن کنایه آمیز این سئوال که «نظرسنجی از داخل ماشین علمی‌تر است!» در توئیتی نوشت: « ‏آقای ‎آشنا گفته منبع آمار استقبال ۷۶ درصدی مردم از رویکرد جدید ‎قوه قضائیه کجاست؟شما از وزیراطلاعات بپرسید به شما خواهند گفت.البته این روزها نظرسنجی ها به روش بسیار علمی وپیشرفته جدید!! که اخیرا توسط رئیس دولت مطرح شده وآن هم نظرسنجی ازداخل ماشین وبادیدن چهره مردم هستش نمی رسد.»

موضوع جالب اینجاست که آشنا وقتی رئیس جمهور در سخنرانی مطرح می کرد به طور چشمی از مردم درباره وضعیت آنان نظرسنجی می کند، هیچ واکنشی نشان نداد و نسبت به صحت و سقم و علمی بودن آن تشکیک ایجاد نکرد اما حالا که یک نهاد رسمی یک نظرسنجی بر اساس اصول علمی با عملیات مربوط به آن انجام می دهد، نسبت به آن ابهام دارد. 

در همین رابطه، «حسن روحانی» رئیس جمهور کشورمان درباره وضعیت مردم گفته بود: «من روزانه نظرسنجی می کنم، یعنی تو خیابون وقتی با ماشین میرم تمام چهره های مردم رو من نگاه می کنم. چند نفر لبخند دارند؟ چند نفر عصبانی اند؟ چند نفر قیافه شون گرفته است؟ خودم نظرسنجی می کنم. و به هر شهری میرم و تو هر جمعیتی من میرم خودم نظر سنجی می کنم، می بینم، نگاه آدم ها رو نسبت به خودم. پس این حرف درست نیست ما تو روزنامه ها درد مردم رو بگوییم تا رئیس جمهور بفهمد درد مردم چقدر است. نه؛ رئیس جمهور میدونه، اعضای دولت هم میدونن.»

موضوعی که موجی از واکنش های انتقادی و حتی طنز را در بر داشت. به نظر می رسد این واکنش حسام الدین آشنا بیشتر یک واکنش سیاسی باشد تا اینکه بخواهد صحت و سقم و علمی بود نظرسنجی را یک نهاد تایید کند. جالب اینجاست که دولتمردان در طول مدتی که بر سر کار بوده اند نظرات مختلفی نسبت به استفاده ازنظرسنجی ها داشته اند. از یک سو رئیس جمهور در زمان نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مطرح می کرد که آمار و ارقام چندان مهم نیست و «ملاک جیب مردم است.» وی بعدها در مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری دوازدهم از آمار و ارقام برای اینکه بگوید دولتش توانسته نیازهای مردم را برآورده کند و رضایت آنان را جلب کند، استفاده کرد.

اما بعد از مدتی با توجه به اینکه آمار و ارقام اقتصادی چندان شرایط مطلوبی را در کشور نشان نمی دهند، از نظرسنجی چشمی خود که روزانه برای پی بردن به وضعیت مردم از آن بهره می برد، سخن گفت. 

حالا نیز درحالی که به نظر می رسد وضعیت آمار و ارقام دولت در خصوص خدمت رسانی و همچنین رضایت مردمی چندان خوب نیست، دولتمردانی چون مشاور رئیس جمهور نسبت به نظرسنجی های دیگر ارگان ها و قوه ها شک و شبهه ایجاد می کنند.

این درحالی است که اقتصاددانان در خصوص آماریهایی که دولت در مورد مثلا مسکن بیان می کنند، چندان به آن اعتنا نمی کنند و مطرح می شود که مردم این آمار را لمس نمی کنند. این دوگانگی دولتمردان در اینکه در شرایط زمانی مختلف مواردی که به نفع پاستورنشینان هست را قبول دارند، نیز مردم را تا جایی آزار داده است.

برخی از دولتمردان در زمان انتخابات مدیریت داخلی را علت مشکلات می دانستند و بعد از انتخابات تحریم را علت این مشکلات عنوان می کردند. از یک سو قبل از انتخابات بیان می کنند که ملاک تورم جیب مردم است و بعد از آن بیان می شود که آمارها باید مورد توجه و استناد قرار بگیرد. به هر لحاظ آنچه امروز بیش از هر زمان دیگری کشور لازم دارد عملکرد درست مسئولان دولتی است تا مردم به طور عملیاتی نتیجه کار و تلاش آنان را ببیند و قطعا اگر کار آنان مثبت باشد در آمار و ارقام هم همین موضوع تبلور مثبتی خواهد داشت و در انتها شاهد شکل گیری رضایت مردمی خواهیم بود.


کد مطلب: 706645

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/706645/عاقبت-ملاک-جیب-مردم-یا-آمار-ارقام-آشنا-کدام-نظرسنجی-می-پسندد-چشمی-روحانی-علمی

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com