پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۱۰
۲۶
توهمی در تاریخ ایران؛

کجای خانه‌های پدری ما بوی خشونت می دهد؟/ تفکرات موهن آقای کارگردان درباره تاریخ ایران

سه شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۱۲
کد مطلب: 705937
با اسم «خانه پدری» و نقد بسیاری از منتقدان سینمایی دیگر نا خود آگاه یاد این واژه ها می افتیم: خشنونت، ضد زن،ضدخانواده، ضداجتماعی، ضد فرهنگ و ضد ایران و حتی ضد اسلام و دین.
کجای خانه‌های پدری ما بوی خشونت می‌دهد؟ +تصاویر
گروه فرهنگی جهان نيوز، حسام زبیراوی: خانه پدری ساخته کیانوش عیاری باز هم باغفلت مسئولان سینمایی پس از یک دهه توقف بر روی پرده ی سینماها رفت فیلمی که اکرانش چند روزی طول نکشید و با حکم دادستانی این فیلم بازهم توقیف شد.

با اسم «خانه پدری» و نقد بسیاری از منتقدان سینمایی دیگر ناخودآگاه یاد این واژه ها می افتیم: خشنونت، ضد زن، ضدخانواده، ضداجتماعی، ضدفرهنگ، ضد ایران و در نهایت ضد اسلام و دین.

حال چرا فیلمی که یک دهه از توقیف آن می گذرد و بیشتر منتقدان سینمایی نقد منفی از آن داشته اند دوباره باید  اکران شود و به روی پرده سینماها برود.

داستان فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری در یک خانه قدیمی رخ می‌دهد که داستانی را از اواخر دوره قاجار تا اواخر دهه ۷۰ در چند اپیزود روایت می‌کند و روایت اتفاقی وحشتناک در خانواده ای است که راز سر به مهرش در طول ۶ نسل‌ مخفی می ماند و تاثیراتی در روند زندگی افراد خانواده می گذارد.
 

در نقد سینمایی خانه پدری چند نکته درباه فیلم قابل ذکر است:

هیجانی که با مرگ ملوک خاموش شد
در دقایق ابتدایی فیلم شاهد قتل فجیع ملوک دختر خانواده به دست پدر و برادرش هستیم که هر بیننده ای را میخکوب این صحنه خشن و دلخراش می کند و باعث هیجان در دل بیننده می شود اما همین که ملوک به دست محتشم برادرش و پدرش کشته می شود و خاک می شود انگار هیجان فیلم هم با مرگ ملوک خاک می شود و دیگر در داستان فیلم آن هیجان را نمی بینیم.

فیلمی ضعیف از نظر ساختار و تکنیک
خانه پدری را می توان فیلمی ضعیف از نظر ساختار و تکنیک سینمایی دانست زیرا در فیلم نه شاهد تصویر برداری قوی ونه شاهد بازی های قوی از بازیگران هستیم وتنها لوکیشن فیلم هم همین خانه پدریست که حوصله بیننده را سر می برد و بیننده دوست دارد که هر چه زودتر در این خانه باز شود و از این خانه فرار کند.

شخصیت پردازی در این فیلم بسیار ضعیف است در این فیلم شخصیت ها در مدت کوتاهی که حضور دارند ناگهان گرفتار تغییر زمانی می شوند و شخصیت های دیگری اضافه می شوند که اینکار بیننده را گیج می کند.

در این فیلم شاهد موسیقی متن اصلا نیستیم در صورتی که موسیقی متن می توانست در صحنه های دلهره آور و هیجانی به این فیلم بسیارکمک کند.
 

داستان خانه پدری از کجا کلید خورد؟
کیانوش عیاری در ساخت این فیلم تکنیک های سینمایی را کنار زده و فقط پایبند به داستانیست که ایده آن از یک داستان واقعی در اهواز در سال ۱۳۵۴ گرفته است و در مجله اطلاعات جوانان خوانده است که دختری توسط پدر و عمویش به قتل رسیده است.

فیلم خانه پدری را می توان فیلمی با یک شروع هیجانی و در نهایت یک فیلم ضعیف و حوصله سر بر در طول داستان دانست که داستان فیلم بعد از همان چند دقیقه اول فیلم دیگر هیجانی ندارد. داستانی که کیانوش عیاری نتوانسته آن را به خوبی روایت کند و فقط از ایده ای که به ذهنش آمده در همان ابتدای فیلم استفاده کرده است.
 

در نقد اجتماعی خانه پدری هم این نکات قابل ذکر است:

با اسم فیلم خانه پدری یاد این واژه ها می افتیم: ضد زن، ضدخانواده، ضداجتماعی، ضد فرهنگ و ضد ایران و حتی ضد اسلام و دین.

اما چرا یک فیلم که این واژه ها را با خود حمل می کند باید به روی پرده سینما ها باشد فیلمی که از هر لحاظ  به فرهنگ و تاریخ این کشور توهین کرده است.

این فیلم چند سال به دلیل صحنه های خشونت آمیز توقیف شده بود که قرار شد دوباره با اصلاح تغییراتی درآن و ذکر رده بندی سنی فیلم به اکران در آید.

تاکید همه به خشونت آمیز بودن این فیلم است اما این فیلم فقط یک صحنه خشونت آمیز و دلخراش بیشتر ندارد و مشکل فیلم چیز دیگریست و آن توهین به فرهنگ،تاریخ و زندگی خانواده ایرانی است.

بیشتر بخوانید:
«خانه پدری» چه بلایی سر سرمایه اجتماعی می آورد؟
عیان شدن بی‌پدری سینما با اکران خانه پدری!

خانه پدری فیلمی است که تاثیر ویرانگر و مخربی در ذهن مخاطب دارد،و جوانی که به تماشای آن می‌نشیند تفکرات موهن یک کارگردان را درباه تاریخ کشورش می‌بیند و تاثیرات ذهنی و اجتماعی بعدی  بر روی آن می گذارد.
 

حال سوال اینجاست که چه اتفاقی در این چند سال افتاد که چنین فیلمی با این همه نقد منفی قابلیت اکران پیدا کرد؟

اصلا ساخت این فیلم ها با چنین موضوعاتی چه لزومی دارد تاریخ ایران پر است از داستان هایی که می توان در قالب بهتر  و با موضوع هایی جذاب تر به آن ها اشاره کرد.

 مسئولان سینمایی باید پاسخگو این تاثیرات منفی در ذهن مخاطبی که خانه پدری را در این چند روز از اکرانش دیده است باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Canada
این خشونت . خشونت توی کوچه و خیابونه..!!
دلسوز
Iran, Islamic Republic of
نه برادر ، اینها فیلم های سفارشی اونور آبه ؛ که متاسفانه حالا در بین برخی فیلمسازهای به اصطلاح روشن فکر !!! مد شده که علیه کشور سیاه نمایی کنند به هر قیمتی (جهت اطلاع وزارت ارشاد!!!)
آیا کیانوش عیاری، فیلمی درباره «خانه شهردار نجفی» نیز می سازد
Iran, Islamic Republic of
آیا پس از ساخت فیلم خانه پدری، امثال عیاری و طرفداران این فیلم، حاضرند درباره «خانه دوم شهردار نجفی» نیز فیلم ساخته شود؟
Iran, Islamic Republic of
البته توی کشوری که تو زیر پرچمش کامنت میزاری ،نه در ایران.
Iran, Islamic Republic of
خشونت خشونت و دیگر هیچ
Iran, Islamic Republic of
چرا چنین فیلمهایی باید ساخته شوند
Iran, Islamic Republic of
باید کسی که که مجوز ساخت این فیلم رو داده ،محاکمه کرد.این بازیگران چطوری برای پول هر خیانتی رو به فرهنگ این کشور میکنند ؟!
Iran, Islamic Republic of
کاملا موافقم فیلم ک املا ضد دین و ضد اسلام بود
محمد
...
Iran, Islamic Republic of
متاسفم برای سینمای کشورم
م
Iran, Islamic Republic of
چرا برای کشور متاسف باشی. باید برای مسئولی که مجوز پخش چنین کارهای سخیف رو میده متاسف بود.
Iran, Islamic Republic of
چرا چنین فیلهایی باید ساخته شود
ش
Iran, Islamic Republic of

من از مقام رفیع هنر که مخلوقی متعالی است شرمنده ام و معذرت می خواهم
Iran, Islamic Republic of
زمانه ای است که به جایگاه رفیع پدر فداکار و دلسوز ایران در عرصه های گوناگون جفا می شود و این فیلم در راس آن هجمه هاست
سامان
Iran, Islamic Republic of
فضای سینما و تولید اثر باید خیلی باز تر باشه. ...
Iran, Islamic Republic of
فیلمسازهایو...
Iran, Islamic Republic of
با این سینما چکار بالید کرد
ممد
United States
فقط اسمش با داستانش جور نبوده..... باید اسمش را میگذاشتند خانه ی هالووین.....!!! میرفت در ژانر وحشت!!!
Iran, Islamic Republic of
نکنه این میخوان تو خارجم پخش کنن اونوقت دیگه خارجی ها فکر میکنن ایرانی ها یک مشت آدم خشنن
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
این فیلم به غیر از بی آبرویی چه چیزی میخواست بگه
Iran, Islamic Republic of
خشونت خانوادگی هست و این فیلم به عنوان یک واقعیت است اما تنها شاید کمتر از یک درصد به این گونه باشد که پدری دخترش را بکشد
اما آقای عیاری نمیدانم چگونه ندانستند که یک فیلم خانوادگی باید حد اقل بیانگر حال نیمی از جامعه باشد نه کمتر از یک درصد وقتی فیلمی به این گونه ساخته شود دیگران فکر میکنند در ایران چه خبر است ؟!! حال کمتر از یک درصد به بیش از نیمی تعمیم دادن اوج بی انصافی است جناب عیاری
Iran, Islamic Republic of
کجای خانه پدری ما بوی خشونت می دهد ؟ فقط در یک مورد نوجوان تهرانی با قمه , پدر و مادر و برادر خود را سلاخی کرده فقط به این بهانه که برادر کوچکش را بیشتر دوست داشته اند.
این همه کودک ازاری که گزارش می شود.
...
محمد
...
رسول مشهدي
Iran, Islamic Republic of
برادر عزيز
خشونتهاي بيشتر از اين هر روز در شهر اتفاق مي افتد.....
احسان
United Kingdom
.....