سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۳
۱۰
امید به بیداری مسئولان فضای مجازی؛

ماجرای «زاکربرگ» و چند حساب کاربری/ کاش مسئولان ما در اینجا کمی غربی فکر کنند!

پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۰۹
کد مطلب: 705387
چند روز قبل شبکه اجتماعی فیس بوک در بیانیه ای اعلام کرد که به عنوان بخشی از مبارزه با نفوذ خارجی!، چهار حساب کاربری از ایران و روسیه را مسدود کرده است.
ماجرای «زاکربرگ» و چند حساب کاربری/ کاش مسئولان ما در اینجا کمی غربی فکر کنند!
گروه سیاسی جهان نيوز، رضا صفری: بر اساس گزارش اسپوتنیک روسیه، مارک زاکربرگ مؤسس فیس بوک در مصاحبه جدید خود با شبکه ان بی سی ، ایران، روسیه و چین را به تلاش برای مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020 متهم کرده است.

زاکربرگ در این مصاحبه اذعان داشت: «ما می بینیم که روسیه، ایران و چین از تمامی امکانات و تاکتیک های خود برای مداخله در انتخابات استفاده می کنند. شبکه ها و حساب های کاربری که کشف کرده ایم حاکی از آن است که این دولت ها قصد دارند بر انتخابات پیش رو تاثیر بگذارند.»
 
آنتون فیشمن، رئیس بخش راه حل های سیستمی Group-IB گفت: «حذف حساب های مربوط به رسانه های اجتماعی ایرانی و روسی برای فیس بوک بسیار مفید است. فیس بوک در تلاش است تا وفاداری کاربران را پس از یک سری رسوایی ها افزایش دهد.»

چند روز قبل شبکه اجتماعی فیس بوک در بیانیه ای اعلام کرد که به عنوان بخشی از مبارزه با نفوذ خارجی!، چهار حساب کاربری از ایران و روسیه را مسدود کرده است. در این بیانیه آمده است: «به عنوان بخشی از تلاش های ما برای مقابله با فعالیت های تأثیرگذاری از خارج از کشور، امروز چهار حساب کاربری جداگانه، صفحه و گروه در فیس بوک و اینستاگرام را حذف کردیم ... سه حساب مربوط به ایران و یکی مربوط به روسیه بود.»

شرکت فیس بوک تاکید می کند که اهداف این شبکه ها آمریکا، آفریقای شمالی و آمریکای لاتین بود.

اما چند نکته که در این باره باید گفته شود:
 
قابل توجه به اصطلاح روشنفکران!
از این صریح تر نمی توانیم به عده ای در داخل ایران بگوییم که بی طرفی شبکه های اجتماعی – مخصوصاً از نوع آمریکایی صهیونیستی آن -  و ابزار صرف بودن آنها، فقط به درد گرم کردن سر مردم می خورد و ادعایی بیش نیست. این همان چاقویی بود که قرار بود بی طرف باشد اما از قضا دسته چاقو به دست کسانی دیگر است!
 
جغرافیای ذهن ها برگ برنده دنیای امروز
 در دنیای امروز رقابت و جنگ بین تمدن ها و فرهنگ ها، بیش از آنکه متوجه جغرافیای سرزمین ها و حد و مرزهای روی کاغذ باشد، بیشتر متوجه جغرافیای ذهن ها ست که با به دست آوردن آن، دیگر جغرافیای سرزمینی معنایی ندارد و فقط یک اعتبار محض است. از همین رو در دنیای امروز، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بیش از آنکه مجازی باشند، حقیقی هستند و گاهی اوقات حقیقی تر از حقیقی! زیرا بسیاری از کارها در آنجا حقیقت دارد اما معادل آن را در دنیای حقیقی نمی توانیم پیدا کنیم. به همین دلیل است که آمریکایی ها تا این اندازه نسبت به حساب های کاربری و شبکه های اجتماعی  فعال در کشور خود حساس اند.

ترس از چند حساب کاربری با وجود حاکمیت بر این فضا
در فضای مجازی ایران نیز مدیریت و حاکمیت شبکه های مجازی در دست خودمان نیست و زاکربرگ ها از هزاران کیلومتر آن طرف تر ما را مدیریت می کنند. صورت های زیادی وجود دارد که یک مدیر شبکه اجتماعی می تواند در ضریب دادن به نشر محتوای  مورد نظر خود و جلوگیری از دیده شدن محتوایی که دلخواه او نیست، اقدام کند. مثلاً آنها می توانند پیام های ما را به یکدیگر نرسانند اما به ما بگویند که پیام شما فرستاده شده، فیلترینگ حبابی ایجاد کرده و یا از ترفند مهندسی اطلاعات استفاده کنند و ...

با این پیش فرض، باز هم مدیران فیسبوک و مسئولین امنیت ملی آمریکا، فقط و فقط از تعداد انگشت شماری حساب کاربری ضد منافع خود ترس دارند و احتمال می دهند که در آینده برای آنها مشکل ساز شوند. سؤال اصلی ما این است که مسئولین ارتباطات و اطلاعات کشورمان با وجود میلیون ها حساب و صفحه کاربری فعال بر علیه فرهنگ، اعتقادات، امنیت ملی و امور داخلی ایرانیان چگونه باید سر خود را بلند کنند؟
 
این است تفاوت ما با آنها
سال گذشته سردار جلالی، فرمانده پدافند غیر عامل کشور گفته بود: « 60درصد فارسی‌زبانان ضدانقلاب فضای مجازی در عربستان حضور دارند».
 
همچنین چند ماه پیش گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه منافقین ضمن خرید هزاران دستگاه کامپیوتر از یک شرکت آلبانیایی، با پرداخت مبلغی هنگفت، سرویس‌های اینترنت بسیار پرسرعت خریداری و مجوز نصب آنتن بر بالای کوه داجتی تیرانا را دریافت کردند و به این ترتیب یک شبکه مخابراتی برای کمپ‌های خود راه‌اندازی کردند.

شبکه‌ای که عناصر منافقین از آن برای پیشبرد پروژه عملیات روانی علیه مردم ایران بهره می‌برند و با استفاده از حساب های جعلی و روبات های هدفمند، ذهن مردم را با دروغ بافی، تهمت ها و شبهه پراکنی پر می کنند. تعداد این افراد 1240نفر گفته شده که در سه شیفت – در هر شیفت 400 نفر - و شبانه روزی مشغول فعالیت علیه جمهوری اسلامی و بوده و خود را در قالب اقشار گوناگون مردم جا می زنند.

اخیراً نیز VOA مدعی شده است که ارتش اسرائیل برای برقراری ارتباط با مردم ایران حساب‌هایی را به زبان فارسی در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کرده‌ است.

این فقط یک نمونه کوچک از بذل و بخشش فضای مجازی کشور به دشمنان نظام است.

شاید اگر مقداری از این اقدامات در آمریکا و از بستر اینستاگرام، واتس آپ و فیسبوک متعلق به شرکت زاکربرگ صورت می گرفت و زمینه ساز فعالیت های گسترده علیه کشورش بود، او را جلوی کاخ سفید به دار می آویختند! و یا قبل از اینکه هر اقدامی از سوی مسئولین آمریکا صورت بگیرد، خودش خود کشی می کرد!
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
منفی دهندگان به کامنت ها در سایت های انقلابی مثل جهان نیوز و مشرق و غیره هم از آلبانی هستن.
فرهاد
United Arab Emirates
از ایران یک منفی خوردی که همینطوری به مردم تهمت نزنی
خخ
Iran, Islamic Republic of
تهمت ؟؟؟!!!
Canada
خب شما هم یک شبکه مجازی درست کنید و آمریکایی ها را راه ندید.
وقتی نمی تونیم و قدرتش را نداریم دیگه نباید غر بزنیم
رانت های شبکه های سروش و غیره را یادمونه.
Iran, Islamic Republic of
نمی تونیم و قدرتش رو نداریم؟؟..
Canada
داریم؟؟

کدوم شبکه اجتماعی ایرانی مثل فیسبوک فراگیر هست؟
Iran, Islamic Republic of
اگر به جای سیاسی بازی همت می کردند و به معنای واقعی از ایرانی ها حمایت می شد، اونها هم فراگیر می شدند
شما برو ببین پول ها و امکانات پشت فیسبوک چقدر بوده از اول و سرمایه گذاریش توسط چه کسایی انجام شده؟
ما سرمایه گذاری نکردیم عوضش در این سال ها چندین برابر ضررش رو متحمل شدیم.
اگر اقتصادی محض هم نگاه کنیم باز هم باید به سمت ایرانی ها می رفتیم بقیه اش بماند...

کامل منتشر کنید
جوابش رو قبلا داده بودم منتشر نکردید
Iran, Islamic Republic of
اگر اینطوره تلگرام هم در یک فضای شبه انحصاری و رانتی اومد تو کشور
این چه حرفیه می زنی دوست من
علی
Iran, Islamic Republic of
من منفی زدم به کامنت توهین امیزت. از آلبانی نیستم.منافق هم نیستم و از دارو دسته رجوی ها متنفرم.
Iran, Islamic Republic of
باید برای ظهور آماده شد
باید بلند شد
خودمان نه مسئولین
من اگر بنشینم تو اگر بنشینی چه کسی برخیزد
پس بیا خیز و بیا که ظهور نزدیک است