پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۲
۲۱
چرا بولتون برکنار شد؟

بازی تکراری اصلاح طلبان قبل از نشست عمومی سازمان ملل/ از «دیپلماسی اتفاقی» ظریف تا «ساده لوحی تعمدی» روزنامه‌های اصلاح‌طلب

شنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۱۴
کد مطلب: 700596
روزنامه های اصلاح طلب به طور کاملا ساده لوحانه‌ ای برکناری بولتون را به موضوع مذاکره مستقیم ایران و آمریکا ارتباط داده اند و قصد دارند اینطور القا کنند که این ماجرا چراغ سبز کاخ سفید به ایران بوده است.
بازی تکراری قبل از نشست سازمان ملل/ از «دیپلماسی اتفاقی» ظریف تا «ساده لوحی تعمدی» اصلاح‌طلبان
گروه سیاسی جهان نيوز، امیر حمزه نژاد: طبق معمول اتفاقی در آمریکا رخ داد و اصلاح طلبان در جهت اهداف و اغراض سیاسی خود آن را مصادره به مطلوب و تعبیر کردند.

«جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی آمریکا فردی جنگ طلب و تندرو است که بسیاری از کارشناسان سیاسی آمریکا وجود وی در ساختار دولت این کشور را مضر و مخرب قلمداد می کردند و این فرد بالاخره از دولت ترامپ کنار گذاشته شد. بولتون خواهان راه اندازی جنگ برای اغراض سیاسی تند و رادیکالی خود بود اما ساختار سیاسی آمریکا به خوبی می داند که این کشور در این برهه زمانی توان ورود به هیچ جنگی را ندارد.
 

درواقع اگر به تاریخ آمریکا نگاهی بیندازیم متوجه می شویم که این جنگ های مختلف بوده است که سبب شده آمریکا به عنوان یک ابرقدرت در جهان شناخته شود. بعد از جنگ جهانی دوم این قدرت جهانی خود را نمایان ساخت و هر جا که منفعت حکم می کرد آمریکا یا وارد میدان جنگ شد یا جنگی به راه انداخت اما امروز آمریکایی ها به خوبی می دانند که جنگ اصلی در حیطه اقتصادی است و اگر جنگ نظامی رخ دهد و آمریکا خود را درگیر حوزه ای غیر از حوزه اقتصادی کند، قطعا بازنده بزرگ لقب خواهد گرفت. از این جهت بود که بسیاری از کارشناسان سیاسی آمریکایی سعی می کردند که جنگ طلبی مانند بولتون را از ساختار دولت آمریکا دور کنند.

عرصه جنگ اقتصادی آمریکا و چین که به ماجرای تعیین تعرفه های سنگین بر کالاهای تجاری دو کشور کشیده شده است و همچنین مقابله آمریکا با شرکت هووای که به تحریم یک شرکت تجاری تولیدی منجر شده است، به خوبی نشان می دهد که ایالات متحده بر روی چه حوزه ای سرمایه گذاری کرده است. از سوی دیگر آمریکا با نظام مجازات و تنبیهی تحریم ها که در جهان مقرر کرده است سعی می کند سیطره خود را بیشتر کند و از این راه سود بیشتری عاید کاخ سفید می شود.

از سوی دیگر شکست های پی در پی آمریکا در حوزه سیاست خارجی که با نظریه های بولتون همراه بود «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را به این نتیجه رساند که باید عذر وی را بخواهد. از همین رو بود که حتی اجازه استعفا به بولتون داده نشد و وی از کار برکنار شد. به طور غریب به یقین ترامپ با قربانی کردن بولتون و احتمالا در آینده پمپئو به دنبال تبدیل کردن تهدیدات ناشی از شکست های پی درپی در سیاست خارجی به فرصت است. ترامپ به دنبال گناهکار جلوه دادن بولتون و پمپئو برای فرار از پذیرش مسیولیت شکست هاست.
 

اختلافات ترامپ و بولتون به شرایط بی بازگشت و غیرقابل مصالحه رسیده بود. توکر کارلسون مجری معروف فاکس نیوز مدتها بود لابی می کرد که بولتون برکنار شود.بولتون نه تنها با شعارهای اولیه ترامپ برای کاهش حضور نظامی همخوانی نداشت بلکه بعنوان یک لو دهنده اسرار کاخ سفید هم متهم بود.
 
جالب اینجاست که کاخ سفید مدعی شد: «مهمترین دلیل برکناری جان بولتون از سمت مشاور امنیت ملی دولت ترامپ، مخالفت با توافقنامه صلح با طالبان بوده است.»
 
بولتون اگر رفت اما یک همفکر دیگر وی به عنوان  گزینه مطرح در این خصوص معرفی شده است. چارلی کوپرمن یکی از همین گزینه هاست که همکار سابق بولتون بوده و مخالف برنامه هسته ای ایران است. بنابراین اگرچه با کنار رفتن بولتون حیطه جنگ طلبی کاخ سفید علیه ایران و کشورهای دیگر کم رنگ می شود اما موضوع دشمنی خصوصا در حوزه های راهبردی و کلیدی دیگر از بین نمی رود! درواقع اگر با رفتن بولتون چنین فکری و تعبیری صورت گیرد نشان از ساده لوحی و همچنین عدم شناخت ساختار سیاسی آمریکاست.
 
اما روزنامه های اصلاح طلب به طور کاملا ساده لوحانه‌ ای برکناری بولتون را به موضوع مذاکره مستقیم ایران و آمریکا ارتباط داده اند و قصد دارند اینطور القا کنند که این ماجرا چراغ سبز کاخ سفید به ایران بوده است.


 
روزنامه اصلاح طلب شرق با ذوق ذگی تمام تیتر یک خود را به همین موضوع اختصاص داد و از مخاطبان خود پرسید که آیا « بولتون قربانی ایران» شده است؟ از سوی دیگر اصلاح طلبان در تلاش هستند که به نوعی نشان دهند ترامپ با این تغییر مهره سعی دارد سیاست خود را تعدیل کند و از همین رو فرصتی مجدد برای ارتباط با آمریکا بوجود آمده است.


 
روزنامه اصلاح طلب آرمان نیز تیتر یک خود را به برکناری بولتون اختصاص داد و جالب اینجاست که آنرا ناگهانی توصیف کرد. این روزنامه اصلاح طلب نیز هماهنگ با دیگر روزنامه های زنجیره ای اصلاحات سعی کرد برکناری بولتون را به موضوع ارتباط با ایران ارتباط دهد.
 


این روزنامه با طرح این موضوع که تصمیم ترامپ به برکناری بولتون قبل از نشست مجمع عمومی سازمان ملل رخ داده و حاوی پیامی برای کشورمان است، سعی کرد پروژه القاسازی و ارتباط دوباره با آمریکا را کلید بزند.

این بازی است که همواره خصوصا در دولت روحانی قبل از برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل از سوی اصلاح طلبان برای مذاکره مستقیم با آمریکا کلید می خورد. در زمان اوباما نیز اصلاح طلبان با همدستی رسانه های آمریکایی طرح «دیپلماسی اتفاقی» را کلید زدند. دیپلماسی که قرار بود از پیش طراحی شده اما اتفاقی جلوه داده شود و در آن اوباما و روحانی به طور کاملا اتفاقی در صحن و سرای سازمان ملل با هم دیدار و گفتگو کنند. موضوعی که به دیدار ظریف و اوباما انجامید اما نه اثری داشت و نه نتیجه مطلوبی برای ایران. چنانچه امروز اثرات برجام و مذاکرات طولانی مدت ایران و آمریکا حول این موضوع به خوبی قابل لمس است.
 
 
هر چند که اگر ارتباط و مذاکره مستقیمی در این شرایط میان ایران و آمریکا صورت گیرد قطعا به نفع ترامپ که در آستان ورود به انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکاست خواهد بود. ترامپ در حوزه سیاست خارجی یک فرد شکست خورده است اما اگر چنین دیداری اتفاق بیفتد قطعا از آن استفاده خواهد کرد و خواهد گفت که با تحریم های شدید ایران را به میز مذاکره کشانده و امتیازی هم به طرف مقابل نداده است.
 

 درواقع در این حیطه زمانی اگر دیداری صورت گیرد بیشتر از اینکه به کاهش تحریم ها کمک کند تشدید کننده آن نیز خواهد بود بلکه این ایده عملیاتی را به آمریکا می دهد که با تحریم می تواند کشوری مانند ایران را به میز مذاکره کشاند و از این جهت بعید به نظر می رسد آمریکا طرح و برنامه ای که جواب داده را رها کند و تا به انتها برای رسیدن آن به هدف نهایی تلاش می کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
بنظر من دارند اروپا با اصلاح طلبان بازي ميكنند و اينها با مردم وگرنه برجام مرد و رفت پي كارش
Iran, Islamic Republic of
مقام معظم رهبری بهتر می دانند یا شما؟ برجام تا الان مورد تایید ایشان است. اگر نبود دستور به خروج می دادند
Iran, Islamic Republic of
كدوم برجام مگه يك دلار تا به امروز از كانال اينتستكس پول رد و بدل شده فقط مصرف داخلي داشت اين جار و جنجال كه امروز اين مصرف هم نداره
Iran, Islamic Republic of
از اول اين برجام مال ژن هاي خوب بود
خسارت محض
Iran, Islamic Republic of
فاجعه شکست برجام و تشدید تحریم ها نتیجه تخطی از شروط 9 گانه و خطوط قرمز رهبری بود.
Netherlands
رهبری فرمودند که در جزئیات ورود نمی کنند و در کلیاتی که مشکل ارزشی داشته باشه ورود می کنند. آدرس غلط ندید
United States
فرض کنیم که برجام کاملا مورد تایید ایشان بوده، حالا که برجام برباد رفته و بد فرجام شده باید همچنان بر حکم قبلی پافشاری کنیم؟
United States
اصلاح طلبان ساده لوح نیستند . کاملا می دانند که چه می گویند. باید تابعیت آنها را بررسی کرد
کلاه گشاد برجام
Iran, Islamic Republic of
البته ساده لوحی اصلاح طلبان در قضیه برجام و اعتماد به امضاء جان کری مشهود بود.
Iran, Islamic Republic of
يه وقتايي براي روشن شدن بعضي كارها بايد صبر كرد رهبري خيلي با حوصله داره كارها رو به پيش مي بره
Iran, Islamic Republic of
كلا ما مردم سر كاريم از هر طرف كه بگيد
Iran, Islamic Republic of
از برکتی که از دیپلماسی اتفاقی در زمان اوباما نصیب دولت و کشور شد باید عبرت گرفت .
تحریم تمام عیار کشور ( جنگ اقتصادی )- تحریم اول فرد مذاکره کننده ( اقای دکتر ظریف ) بتون ریزی سایت های هسته ای - اکسید کردن 9700 کیلو اورانیوم غنی شده از برکات دیدار اتفاقی قبلی است .
برای دیدار اتفاقی آینده چه خوابی دیده شده است خدا می داند...
درس عبرت برجام
Iran, Islamic Republic of
تنها فایده خسارت محض برجام این بود که به مذاکرات بی حاصل 12 ساله بین ایران و غرب پایان داد.
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
سلام
دوستان اصلاح طلب واعتدالیون توجه داشته باشند هر شخصی بیاید یا برود در،رویه مستکبرین زمانه تفاوتی مشاهده نمیکنیم ، زیرا آنها با اصل نظام مشکل دارند....
پیرو ولایت
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان بدانند همانطور که رهبری فرمودند مذاکره نخواهیم کرد و جنگ هم نخواهد شد.
امام خمینی(ره)
Iran, Islamic Republic of
آنهایی که خواب رابطه با امریکا را می بینند خدا بیدارشان کند.
Iran, Islamic Republic of
۱۳ مهر ۱۳۹۲
بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص تماس تلفنی اوباما و روحانی :
"برخی از آنچه که در سفر نیویورک پیش آمد،بجا نبود،چون ما دولت آمریکا را غیرقابل اعتماد،خودبرتربین، غیرمنطقی و عهدشکن می‌دانیم".
محمود
Iran, Islamic Republic of
مثل امروز روحانی و دولتش مثل ورزشکاری است که بازی را واگذار کرده و در ثانیه های آخر قراردارد، کنترل خود را از دست داده، عصبانی است، ..
mohsen
Iran, Islamic Republic of
خواهشا برجام را با قیدش بیاورید:
برجام بدفرجام
دلواپس
Iran, Islamic Republic of
فراموش نکنیم برنامه های سیستم امریکایی چندساله وازپیش طراحی شده است وتغییر افراد ونامهاتنها درحد حرکت سرباز درشطرنج است ...
United States
...