جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱
۵۶
لاریجانی:

رهبری به ندرت راجع به مجلس چیزی می‌گویند/ یک زمان دولتی سرکار بود که قانون را اجرا نمی‌کرد/ مرحوم هاشمی مدیریت خاصی بر مجمع داشت/ از موافقت رهبری با لوایح چهارگانه خبر ندارم، شاید به روحانی حضوری گفته‌اند!

چهارشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۲
کد مطلب: 679818
مرحوم‌هاشمی جایگاه مجمع را طوری حفظ می‌کرد که خودش محل بحث نشود. چون واقعا این مساله بسیار مهمی است که مجمع خاتمه دهنده باشد.
رهبری به ندرت راجع به مجلس چیزی می‌گویند/ یک زمان دولتی سرکار بود که قانون را اجرا نمی‌کرد/ مرحوم هاشمی مدیریت خاصی بر مجمع داشت/ از موافقت رهبری با لوایح چهارگانه خبر ندارم، شاید به روحانی حضوری گفته‌اند!
گروه سیاسی جهان نيوز: علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از آغاز مجلس هشتم تاکنون در گفتگو با ویژه نامه نوروزی اعتماد گفته است: «بنده 12-10 سال است که در مجلس کار می‌کنم و به‌ندرت به یاد دارم که رهبری به مجلس چیزی گفته باشند. واقعا بینی بین الله می‌گویم که نمی‌خواهم تعریف کنم، اما واقعا موارد بسیار نادری بوده و آن هم بیشتر در حمایت از اینکه کار دولت لطمه نخورد». در بخش دیگری وی گفته است: «آنچه مقام رهبری به من ابلاغ کردند، طی شدن پروسه حقوقی رسیدگی به لوایح بوده است. موافقت را لابد خود آقای روحانی به صورت حضوری با ایشان صحبت کرده‌اند وگرنه بنده اطلاعی ندارم». هرچند این گفته لاریجانی پیش تر هم در اظهاراتی عجیب توسط خود روحانی ادعا شده بود اما در تناقض بزرگ با فرمایشات صریح رهبری است که بارها از جمله در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس دهم به طور کلی اصول پیوستن به این کنوانسیون ها را مطرح کردند.

به گزارش جهان نيوز، بخش های مهم این گفتگو را در ادامه خواهید خواند:

*مرحوم آقای‌هاشمی اگر اشتباه نکنم یکی، دو سال آخر دولت آقای خاتمی یک بحثی با رهبری داشتند مبنی بر اینکه با توجه به اینکه نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی از وظایف رهبری است، یا باید این بحث را تعیین تکلیف کنيد یا مسئولیت آن را به مجمع تشخیص مصلحت نظام بدهید. آقای‌هاشمی این خواسته را داشتند و ظاهراً رهبری این (نظارت) را به مجمع دادند. پس از آن، آیین‌نامه‌ای در مجمع نوشته شد و همچنین هیاتی به ریاست خود مرحوم آقای‌هاشمی برای نظارت بر سیاست‌های کلی تشکیل شد. این کار از آن زمان ادامه داشت و نظارت‌ها هم بدین گونه بود. این هم مهم است که بدانید این نظارت مربوط به زمان بررسی طرح و لایحه‌ای است که در کمیسیون‌های مجلس است و آن هیات، باید نظرش را به کمیسیون مربوطه بدهد تا این نظر از آن طریق به صحن مجلس بیاید. اگر کمیسیون‌ها ایرادات را قبول کردند که بر اساس آن مجلس تصمیم می‌گیرد. اما اگر کمیسیون این نظرات را نپذیرفت، هیات عالی نظارت می‌تواند نظراتش را به شورای نگهبان بدهد، بنابراین از این رو این روالی است که از قبل پایه‌گذاری شده و مربوط به دوره فعلی نیست.

*جالب اینکه اتفاقا مجمع شاید در حدود ۹۰ درصد از موارد اختلاقی، نظرات مجلس را پذیرفته است و کمتر موردی داشتیم که نظر شورای نگهبان را بپذیرد.

*مرحوم‌هاشمی جایگاه مجمع را طوری حفظ می‌کرد که خودش محل بحث نشود. چون واقعا این مساله بسیار مهمی است که مجمع خاتمه دهنده باشد. مرحوم آقای هاشمی یک مدیریت خاصی داشت و این کار را انجام می‌داد. اما ایشان که مرحوم شدند و مرحوم‌هاشمی شاهرودی هم که اغلب حضور نداشتند و فترتی در این میان حاصل شد و به این مسائل دامن زد، به نظرم به لحاظ مبنایی مشکل وجود ندارد و تنها شیوه عمل است که مشکل دارد و باید درست عمل کنند که این جایگاه مخدوش و محل اختلاف نشود.

*یک زمانی بود که یک دولتی سر کار بود که قانون هم که می‌نوشتند را اجرا نمی‌کرد. آن رفتار غلط است. ما نمی‌توانیم بگوییم چون آن رفتار غلط است، قوه مجریه باید کنار برود.

بیشتر بخوانید:
لاریجانی همچنان اصلی‌ترین چهره پشت پرده لوایح حاشیه‌ساز
محمود صادقی: احتمال دارد از لاریجانی در ۱۴۰۰ حمایت کنیم
زاکانی: احمدی نژاد، روحانی و لاریجانی مقابل مکتب امام هستند


*آنچه مهم است، اینکه موضوع این قوانین چهارگانه FATF، از سال ۸۶ شروع شده و ما الان، در سال ۹۷ هستیم. یعنی درست  ۱۱ سال در کشور ما مورد بحث بوده است. در واقع از مهر 86 شروع شد که توصیه اول گروه اقدام ویژه مالی به اعضای خودش اعلام شد که گفته بودند مراقب روابط مالی با ایران باشید. سپس تصویب قانون پول‌شویی در مجلس هفتم و  تائید آن در شورای نگهبان که در بهمن ۸۶ صورت گرفته  است. مهر ۸۶ زمانی است که FATF توصیه‌هایی کرده و بهمن ماه همان سال، قانون توسط شورای نگهبان تایید شد. در فروردین ۸۷ هشدار اول FATF انجام شد. در خرداد ۸۷ هشدار دوم FATF و در همین تاریخ، یک جلسه شورای عالی مبارزه با پول‌شویی به ریاست وزیر اقتصاد دولت نهم، آقای حسینی تشکیل شد. همین‌طور هشدار چهارم و پنجم و مشخص کردن فرد. بعد به این رسید که دبیرخانه این شورا نظر داد دستگاه‌ها کار کنند.

*بسیاری از منافع ملی ، دچار کشمکش‌های سیاسی می‌شوند. یعنی این یک معضلی است و افراد گاهی شرطی، عمل می‌کنند. اگر واقعا خلاف استقلال کشور و منافع ملی بود، چرا در سال ۸۶ تصویب گرديد؟! چرا در سال ۹۰، دبیرخانه به این موضوع ورود کرد و نظر داد؟ می‌خواهم بگویم بحث FATF چه تفاوتی با قبل دارد؟ مشکل این است موضوعی که محتوایش درباره منافع ملی کشور است، دستمایه مسائل جناحی می‌شود، من موافقم کسی محتوایی راجع به این‌ها بحث کند و اختلاف نظر هم باشد، نمی‌خواهم بگویم همه (مخالفان) چنین هستند، ولی اینکه کشمکش ایجاد می‌کنند محل بحث است. چطور است که در سال ۸۶ استقلالمان از دست رفت و کسی هم متوجه نشد، قانون هم تصویب شد و به شورای نگهبان هم رفت و (این شورا هم) تایید کرد. البته بعد برخی جزئیات این لوایح را شورای نگهبان رد کرد اما نهایتا تایید شد.

*آنچه مقام رهبری به من ابلاغ کردند، طی شدن پروسه حقوقی رسیدگی به لوایح بوده است. موافقت را لابد خود آقای روحانی به صورت حضوری با ایشان صحبت کرده‌اند وگرنه بنده اطلاعی ندارم. آنچه به من گفته‌اند طی کردن مسیر حقوقی بوده است.

*آنچه درباره اصلاح ساختار کلی کشور می‌فرمایید به معنای عوض شدن قانون اساسی است. سوال این است که آیا در مجموعه شرایط کشور و وضعی که ما داریم، زمان مناسبی برای این کار است؟ ما مشکلات مختلفی داریم که باید ابتدا آن‌ها حل شود. هر چیزی موقوف به زمان مناسب خود است. البته تغییر کردن قانون اساسی هم اشکالی ندارد. به هر حال این قانون فعلی هم بر پایه عقل بشری بوده و باید بر حسب زمان تغییر کند. ولی واقعا به نظر من، اکنون زمانش نیست.

*آستان قدس و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام که باید مالیات بپردازند در بودجه آمده است. ممکن است، شورای نگهبان نظر دیگری داشته باشد. ولی نظر ما این بود که این کار باید انجام شود. بنابراین جلو رفتیم که به این اوضاع سامان بدهیم بحث سودهای حساب‌ها هم که از آن دولت نیست که به حساب دولت‌ها برود. علتش هم این است که واقعا یک اذنی گرفته‌اند و نمی‌توانیم اذن رهبری را مراعات نکنیم، از لحاظ حقوقی و شرعی نگاه کنید ما نمی‌توانیم رعایت نکنیم، مگر اینکه اذن نگیرند. من سلیقه‌ام این است که نباید اذن بگیرند ولی وقتی اذن گرفته‌اند، قانونا و شرعا باید مورد توجه باشد.

*رهبری خودشان هم گله کردند که قانون منغ بکارگیری بازنشستگان طوری است که بعضی جاها مشکل پیدا می‌کنند و به ایشان مراجعه می‌کنند. من هم به مرکز پژوهش‌ها گفتم، موضوع را بررسی كنند و جاهایی که واقعا فشار زیادی می‌آورد را ببینند و اگر مصلحت کشور است، استفاده کنند.

*رهبری نیز شخصا به ندرت راجع به مجلس چیزی می‌گویند. شاید گاهی استیضاح یا موردی بوده که به ما گفته‌اند که مثلا الان به مصلحت کشور نیست... بنده 12-10 سال است که در مجلس کار می‌کنم و به‌ندرت به یاد دارم که رهبری به مجلس چیزی گفته باشند. واقعا بینی بین الله می‌گویم که نمی‌خواهم تعریف کنم، اما واقعا موارد بسیار نادری بوده و آن هم بیشتر در حمایت از اینکه کار دولت لطمه نخورد. ایشان به ما گفته‌اند این کار نشود، بهتر است آن هم نه اینکه دستور دهند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Netherlands
...
Netherlands
لا إِکْراهَ فِی الدِّینِ قَدْ تَبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ
قرآن را سانسور می کنید؟ بدا بحال آینده ما و شما ، گر از پس امروز بود فرادئی ، با این حال آزادید( لا اکره فی الدین)
Iran, Islamic Republic of
آیا دولت فعلی قانون رو اجرا میکنه؟
Iran, Islamic Republic of
FATFاگر واقعا خلاف استقلال کشور و منافع ملی بود، چرا در سال ۸۶ تصویب گرديد؟! چرا در سال ۹۰، دبیرخانه به این موضوع ورود کرد و نظر داد؟ می‌خواهم بگویم بحث FATF چه تفاوتی با قبل دارد؟ . چطور است که در سال ۸۶ استقلالمان از دست رفت و کسی هم متوجه نشد، قانون هم تصویب شد و به شورای نگهبان هم رفت و (این شورا هم) تایید کرد. البته بعد برخی جزئیات این لوایح را شورای نگهبان رد کرد اما نهایتا تایید شد.
Iran, Islamic Republic of
بنده جواب مفصلی به این صحبت های خلاف واقع لاریجانی نوشتم ولی متاسفانه جهان نیوز منتشر نکرد. آن قوانینی که قبل از ۹۲ تصویب شدند همه قوانین داخلی بودند و هیچ الزام بین المللی نداشتند. اتفاقا رهبر انقلاب هم در سخنرانی علنی سال گذشته در مخالفت با این کنوانسیونهای بین المللی گفتند لزومی به پیوستن به این کنوانسیون ها نیست بلکه خودتان ( خطاب به نمایندگان) بروید و قانون داخلی بگذارید ! ..
Iran, Islamic Republic of
مگه رئیس جمهور محترم نگفت که والله بالله تالله سالهای ۸۴تا۹۲تمام شد، حالاچرا موافقان fatfبه آن سالها استناد میکنند!!!؟
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
.... چرا واقعیت را به مردم نمی گویید؟!
Iran, Islamic Republic of
مجیدجان! اون FATF نبوده بلکه یک قانون داخلی بوده، الان هم بحث همین است که قانون داخلی داشته باشیم
سربندی
Iran, Islamic Republic of
اگر سال 86 تصویب شده و به تایید شورای نگهبان رسیده، چرا دوباره باید به تصویب مجلس و شورای نگهبان برسد؟
Iran, Islamic Republic of
,,,
Iran, Islamic Republic of
مرد فقط احمدی نژاد و بس
United Arab Emirates
...
مرد فقط سید علی بقیه خسره الدنیا و الاخره
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
چرا گفته اید موفقت نه گفته اید مخالفت رهبری.
شما فوق العاده اید و لابد کسی هم چیزی متوجه نمی شود
سعید
Iran, Islamic Republic of
به اندازه ناخن کوچیکه احمدی نژاد هم نمیشی برای مردم
شاکی
Iran, Islamic Republic of
اکنون مجلس توزیع ارزاق اساسی با کوپن را مصوب کرده ببینیم دولت آنرا اجرا می کند یا خیر ؟!
United Arab Emirates
مجلسی که خودش نمی داند استراتژی اش در خصوص جمعیت . ساعت خانواده و ... چیست آیا مصوباتش قابل اجرا می باشد
United States
بله جناب لاریجانی شما و مرحوم هاشمی مسئول برجام و این اقتصاد و معیشت مردم هستید در کنار روحانی و ظریف....!!
سرور
Iran, Islamic Republic of
...
حسین ف
Iran, Islamic Republic of
درود بر احمدی نژاد
United States
شما کی به سلامتی بازنشسته میشین؟
بوتفلیقه اسعفا کرد ها!
Iran, Islamic Republic of
مردم ان شاء الله بازنشسته اش میکنند
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
...
عقیل
Iraq
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
مردی بود که فقط مردم برای او مهم بود و بس
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
...
مصطفی صداقت
Iran, Islamic Republic of
...
مصطفی صداقت
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
....
شهید سعید اسلامی شهید مظلوم تاریخ ایران
Romania
...
Iran, Islamic Republic of
درود بر روان پاک شهید سعید اسلامی
United Arab Emirates
...
بیست
United States
تو در محکمه ملت فقط بیست دقیقه معطل میشی.
بیست ما 20 شما.
بی نام
Iran, Islamic Republic of
پاینده با رهبر درودبر احمدی نژادومرگ بر انگلیس وفر انسه
Iran, Islamic Republic of
بله، البته اون روزی که رهبری به شما فرمودند این هوچی گری ها را از مجلس جمع کنید را هم به خاطر مبارک بیاور آقای لاریجانی
Iran, Islamic Republic of
قوانینی که امثال شما و کروبی ها ،وضع میکردن
هیچ ارزش اجرایی ندارد
چون همه هیزم ها را به سمت خود میکشید
محمدحسین
Iran, Islamic Republic of
...
علی
Iran, Islamic Republic of
...
بنی هاشمی
Iran, Islamic Republic of
درود بر یاور ملت بزرگ ایران زمین دکتر محمود احمدی نژاد
Iran, Islamic Republic of
قانون بازنشستگی.مواد مخدر حمل سلاح و برجام یه مرور بفرمائید ببینید اصلا قابلیت اجرایی داشت اونوقت کل ایران انتخابات ریاست جمهوری بهت رای میدن
Iran, Islamic Republic of
تکلیف پرونده های کلان داداش : فاضل لاریجانی چی شد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مجید
Iran, Islamic Republic of
دلیل نگفتن رهبر نشانه رضایت نیست بلکه نامید شدند از این نمایندگان.....
ولایت
Iran, Islamic Republic of
...
رزمنده دفاع مقدس
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
رهبری چه بگویند؟
Iran, Islamic Republic of
آقای لاریجانی روابط و برخورد با احمد نژاد به نفع شما نبود /مقایسه الان و آن موقع شما با دولتی ها نمونه بارزی تضاد رفتاری شخصیت حقوقی شما با دولت است
Iran, Islamic Republic of
احمدی نژاد اشتباه کرد هم آن موقع و هم الان
Iran, Islamic Republic of
چرا شما خاندان خودتان را کنار نمی کشید ؟ چرا نمی گذارید جوانان کار بلد بیایند و بجای شما کار بکنند !!!؟
Iran, Islamic Republic of
تکلیف پرونده های اختلاس های کلان : فاضل لاریجانی چی شد ؟
Iran, Islamic Republic of
... کدام قانون؟
Iran, Islamic Republic of
...
سید
Iran, Islamic Republic of
فکر نمی کردید چرخ روزگار اینطور بچرخه که اخوی بشه رئیس مجمع و جناب رئیسی بشه سکاندار قضا . خدا خواست خیلی خوش خوشانتون نشه
حالا حالشو ببر