جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۴
۳۷
موسوی تبریزی، از روحانیون اصلاح‌طلب:

انگلیس دموکراسی واقعی را پیاده کرده است/ برای آنها اخلاق از قانون بالاتر است/ در ایران امروز، همه به هم دروغ می‌گویند

دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۵
کد مطلب: 670255
من تا الان چیز بدی از آقای رییسی ندیدم. رفتارش هم در آن زمان با مردم ملایم بود و اصلا روحیه‌ی خشنی نداشت.
انگلیس دموکراسی واقعی را پیاده کرده است/ برای آنها اخلاق از قانون بالاتر است/ در ایران امروز، همه به هم دروغ می‌گویند
گروه سیاسی جهان نيوز: سیدحسین موسوی تبریزی که از چهره های قضایی مطرح در دهه شصت محسوب می شود، در پاسخ به سوال سایت اصلاح طلب انصاف نیوز پیرامون تحلیل ریاست احتمالی حجت الاسلام رییسی بر دستگاه قضا گفته است: «من تا الان چیز بدی از آقای رییسی ندیدم. رفتارش هم در آن زمان با مردم ملایم بود و اصلا روحیه‌ی خشنی نداشت».

به گزارش جهان نيوز، بخش های مهم این گفتگو را در ادامه خواهید خواند:

*در رابطه با اشخاص صحبت نمی‌کنم اما آقای رییسی را می شناسم. البته اینکه آقای رییسی اگر منصوب شود چطور رفتار می‌کند را نمی دانم.

*اولین پست ایشان دادیار انقلاب در همدان بود که مرحوم آقای قدوسی قبل از من حکم‌شان را داده بود. آقای قدوسی دادستان کل انقلاب بود و شهید شد. من به جای ایشان در شهریور سال ۶۰ از سوی امام به عنوان دادستان کل انقلاب منصوب شدم. من آن زمان ایشان را به کرج آوردم چراکه آنجا مشکلات زیادی داشتیم. تاحدودی خودم آقای رییسی را می‌شناختم اما دوستان تایید کردند و به کرج آمدند. در آنجا حکم ایشان را به عنوان دادستان انقلاب کرج دادم؛ یعنی اولین حکم دادستانی ایشان را من دادم. تا زمانی‌که کرج بود رفتارش خوب بود و شکایتی نمی‌کردند. آن زمان آدم اخلاقی بود، با اینکه جوان بود، راضی بودم و مشکلی برای ما ایجاد نمی‎کرد. بعد که به تهران آمد هم کارهایش تا حدودی همین‌گونه بود. مدتی با مرحوم شهید لاجوردی کار می‌کرد و مدتی هم خودش دادستان انقلاب تهران بود.

*من تا الان چیز بدی از آقای رییسی ندیدم. رفتارش هم در آن زمان با مردم ملایم بود و اصلا روحیه‌ی خشنی نداشت. اما اینکه چگونه بتواند قوه را اداره کند را نمی‌دانم، و شرایط علمی‌اش هم که آن زمان در این حد نبود اما حالا ممکن است درس خوانده باشد که می‌دانم تهران درس آیت الله خامنه‌ای می‌رفتند اما روی هم رفته من معتقدم از دوره‌ی فعلی بهتر خواهد بود.

*ما در این انقلاب بودیم، جوان و آرمانگرا هم بودیم. حسابی هم آرمانگرا بودیم، شما این لفظ آرمانگرایی را در اوج جوانی بهتر می‌فهمید. در آن شرایط زمانی آرمان‌طلب بودن گاهی برای خودمان و گاهی برای دیگران مشکل ایجاد می‌کرد. بعد پیش بزرگان و علما و مراجع می‌رفتیم و ناراحت می‌شدیم که چرا چیزی نمی‌گویید و صحبت نمی‌کنید و اطلاعیه نمی‌دهید. آنها هم دلایلی برای خودشان داشتند، اما با آرمان‌های ما جور در نمی‌آمد و گاهی هم ما به آنها معترض بودیم. بنابراین ما آن زمان آرمان‌هایی داشتیم؛ باید ببینیم که به آنها رسیده‌ایم یا نه. از نظر کلی نه؛ یعنی به تمام آرمان‌هایمان نرسیدیم. اما آنچه که در مراتب اولیه می‌خواستیم محقق شد، مثلا می‌خواستیم نظام سلطنتی از بین برود. خود نظام سلطنتی برای عهد بوق و جاهلیت است. شما ببینید انگلستان که ملکه دارد و امثال این کشور در حال حاضر کاملا مقاماتی تشریفاتی است و ظاهر یک کلمه است. انگلستان بدون اینکه قانون اساسی بنویسد برای خودشان دموکراسی واقعی را پیاده کردند و زندگی می‌کنند. خیلی از مسایل هست که اخلاقی است و قانونی نیست اما اخلاق برایشان از قانون بالاتر است.

بیشتر بخوانید:
ریشه دشمنی با آمریکا در ماجرای فرار شاه است!

*اوایل پیروزی انقلاب تا حدودی همکاری مردم خیلی خیلی خوب بود و آرمان‌ها پیش رفت و اگر در جنگ هم مردم دفاع کردند بخاطر همان آرمان‌هایی بود که بر جامعه حاکم بود. مادرانی را دیدم که بر سر مزار شهید اولشان می‌گفتند دعا کنید بچه‌ی دومم هم در راه انقلاب پیش برود و شهید شود. حتی مادرانی دیدم -به خصوص در تبریز- که بر سر مزار شهید سومش و زمانی که یک بچه برایش مانده بود می‌گفت یک بچه دارم و آن هم مال خداست، دعا کنید آن هم در راه خدا برود. شما الان این را کجا پیدا می‌کنید؟ نمی‌توانید پیدا کنید. آن زمان ریاکاری نبود و الان بی‌ریا کجا پیدا می‌کنید؟ خیلی کم است. ممکن است در تمام اعمال و شعارها خطا باشد و هیچکس مصون از خطا نیست اما ریا و حقه بازی و ساخت و پاخت نبود. تا چهار-پنج سال بعد از انقلاب هم وجود نداشت، اما به مرور بعضی فرصت طلبان و پول‌خواهان و سرمایه‌داران در میان انقلابی‌ها نفوذ کردند و آرام آرام آرمان‌های انقلاب کم سو شد، یعنی ضعیف شد.

*دادگاه‌های انقلاب سخت‌ترین کار آن زمان بود. بچه‌ها می آمدند و تا ساعات طولانی هم کار می‌کردند. هر ساعت در مقام ترور و تهدید و امثال اینها بودند، باور کنید حتی یک نفر به من نگفت اضافه کار می‌خواهم. روزی پانزده-شانزده ساعت کار می‌کردند اما اضافه کار نمی‌خواستند. ما ۱۸۰۰ تومان حقوق می‌دادیم، از جوان‌ترها کسانی بودند که آخر ماه می‌آمدند و می‌گفتند مثلا ۲۰۰ یا ۳۰۰ تومان از حقوق‌شان اضافه‌تر مانده و بر می‌گرداندند و می‌گفتند این اضافه را ما نمی‌خواهیم مملکت نیاز دارد! که این اشخاص کم هم نبودند. امروز این روحیه را کجا پیدا می‌کنید؟! یا فرض کنید آن موقع اموال قاچاق زیاد گرفته می‌شد و در مرزها و جاهای دیگر بود و یا اینکه بعضی‌ها ارز دولتی و قاچاق را بیرون می‌بردند و زمانیکه می‌خواستند بیرون ببرند، از آنها می‌گرفتند و چون قاچاق بود مصادره می‌شد.

*اگر شما از آن آرمان‌ها بپرسید که من آیا امروز راضی هستم یا نه، باید بگویم که راضی نیستم و آنها ازبین رفته و حیف شده است.  آن سرمایه‌ی بزرگ انقلاب ما بود و متاسفانه رفتارها آرام آرام به سوی مادی‌گرایی و عدم صداقت رفت و جامعه‌ای که امروز هست آرمان ما نبود.  مثلا همه به هم دروغ می‌گویند. فساد، دزدی، ریاکاری، چندین هزار پرونده در دادگاه‌ها و دادگستری‌ها و بعد هم کلان کلان از بیت المال خوردن و فروختن، اینها آن زمان نبود.

*اگر می‌خواهید آرمان‌های ما را در آن زمان را بدانید و بشناسید کتاب‌های دکتر شریعتی را بخوانید. می‌توانید ببینید آرمان‌هایی که جوان‌های آن زمان می‌خواستند و ما هم از آن جوانان بودیم واقعا غیر از این بود. اما به اصل استقلال رسیدیم و دنبال آن رفتیم. می‌توانستیم در کارها کم ضررتر عمل کنیم، حتی در جنگ و حتی پس از جنگ می‌توانستیم کارهایی انجام دهیم که جامعه‌ی جوان ما بیشتر پیشرفت کنند و در کشور خودمان کار  داشته باشند و هرگز علاقه‌ای به خارج رفتن نداشته باشند. متاسفانه الان خیلی‌ها از نزدیکان را می‌شناسم که فوق لیسانس یا دکترا دارند و شاید در خانواده‌ی خود ما هم زیاد باشد که بیکارند. ما این را نمی‌خواستیم که در صف‌های قاچاق بایستند و به زحمت خود را به کشورهای دیگر برسانند و آنجا کار پیدا کنند. متاسفم که درست مساله را پیش نبردیم و به فکر جوانان نبودیم، واقعا می‌توانستیم بهتر از این کار کنیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


اصلاحاتی پشیمان
پس شما یک کلمه راستشو بگو چرا امام شما را از دادستانی خلع کرد؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
داستان فرودگاه تبریز چی بود؟
Iran, Islamic Republic of
حاج آقا ،روحیه ایثار و از خودگذشتگی در مردم نمرده بلکه کمرنگ شده و باعث و بانی آن هم مسئولین نجومی بگیرکاخ نشین هستندکه آقازاده هاشون از صدقه رانت خواری و اختلاس اموالشان را درشهرها وفضای مجازی به رخ مردم می کشند..
مجید
Iran, Islamic Republic of
همه منظورشان مسئولین است انها هم قشر شما هستند .
Iran, Islamic Republic of
...
خیاوی
Iran, Islamic Republic of
میان اقای رئیسی وامثال شما ها تفاوت زیادی وجودداره اینوهمه میدونن
مجید آقا
Iran, Islamic Republic of
....
مجید
Iran, Islamic Republic of
واقعا باعث باعث تاسف است که نظرها رو سانسور می کنید در حالیکه مصاحبه شونده به تمام ملت ایران توهین کرده است
علی
Iran, Islamic Republic of
...
فریاد
Germany
....
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
...
محمد
Iran, Islamic Republic of
جناب حاج آقا همه یعنی کلیت کشور و نظام و این یک حرف یک حرف غلطی است، بحث دولت مردان را با مردم جمع نبند.
Iran, Islamic Republic of
خود مصاحبه شونده هم جزء (همه )است؟حتما
Iran, Islamic Republic of
درگیری نیروهای طرفدار ایران و روسیه در داخل حکومت سوریه:

القدس العربی نوشت: پس از همنوایی بین روسیه و ایران در کمک به نظام سوریه، که چند سال به طول انجامید، اخیرا نشانه هایی از درگیری بین این دو دیده می‌شود، که یکی از تازه‌ترین نمودهای آن، درگیریهایی است بین نیروهای نظام سوریه که طرفدار مسکو هستند و نیروهایی که از تهران جانبداری می‌کنند.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: اسرائیل به سرعت سر خط این درگیری را گرفته و به سمت روسیه رفت تا بتواند جبهه واحدی را علیه تهران تشکیل دهد. تنش در روابط روسیه و ایران، به دنبال هدف گرفتن پایگاههای گروههای وابسته به ایران در سوریه، توسط اسرائیل و با آگاهی مسکو، بالا گرفت.

حدود یک هفته پیش، درگیریهایی بین گروهی از نیروهای نظام سوریه که وابسته به ایران هستند و رهبری آنها را ماهر الاسد، برادر رئیس جمهور سوریه بر عهده دارد، و گروه «النمر» به رهبری سهیل حسن فرمانده سوری وابسته به روسیه، اتفاق افتاد.

پایگاه خبری «دویچه ویله» آلمان، طی گزارشی ضمن اشاره به این موضوع آورد: «روسیه و ایران در سوریه، در حال دور شدن از یکدیگر هستند و به جای آن، رابطه روسیه و اسرائیل، در حال تقویت شدن است، که هدف از این نزدیکی، کاهش نفوذ ایران در سوریه است، تا آنجا که تهران به تدریج، به عزلت کشیده شود.
منبع: https://khabari.org
Iran, Islamic Republic of
سید حسن نصرالله به اسرائیل هشدار داد که اگر پایگاه های نظامی در سوریه را بزنید با پاسخ کوبنده حزب الله مواجه خواهید شد لذا از این منبعد سوریه آرام می شود و رژیم صهیونیستی جرئت ماجراجویی ندارد و برنده اصلی جنگ سوریه ایران و روسیه خواهند بود.
آدمیزاد
Colombia
اینها شایعه است ، اتفاقا اگر رسانه های وابسته به دولت روسیه مانند RT را بررسی کنید ، روسها با ایران موضعی یکسان درباره سوریه دارند و همواره مقاله هایی در دفاع از ایران منتشر میکنند.
آدمیزاد
Colombia
ایشان میگویند که بیشتر جوانان آرزوی به خارج رفتن را دارند ، ببینید مهاجرت همواره در تاریخ بوده است خود اروپایی ها بزرگترین مهاجران در طول تاریخ بوده اند ، اما نمیدانم چرا مهاجرت در ایران جنبه سیاسی-اپوزیسیونی پیدا کرده است ، در حالیکه مثلا میلیونها کارگر ترکیه ایی که از فقر و نبود امکانات در داخل کشورشان به اروپا و آمریکا مهاجرت کرده اند هیچگاه کشورشان را سیاهنمایی نمیکنند.
مرگ بر ان گلیس
Netherlands
یک کلام بگو دوری می جویم از ( لعنت بر ) ان گلیس (ی) و ان گلو فیلها.
Iran, Islamic Republic of
گول خوردی
آرزو بر ضد انقلاب یک اعتیاد مزمن است قابل علاج هم نسیت
Germany
در رابطه با « شایعه صهیونیستی بالا » چند نکته زیر قابل ذکر است :

۱- منبع نشر این شایعه « القدس العربی » است که تا چندی پیش زیر نظر عبد البارى عطوان خبرنگار فلسطینی الاصل اداره میشد ، ولی بدلائل نامعلومی آقای عطوان مجبور !! به «فروش امتیاز روزنامه» شده است ، صاحب امتیاز جدید آن یک سرمایه دار عربستانی است.

۲ - پایگاه خبری « دویچه ویله » خصوصا بخش خاورمیانه آن ، در دست کارتل های صهیونیستی است ، دولت و پارلمان آلمان هیچگونه قدرت نظارت بر آن ندارند.

۳- سایت انتخاب معرف حضور همه است، و معلوم است که به کجاها وصل است.

۴ - شایعه درگیری بین نیروهای ماهر الاسد و حسن السهیل معروف بالنمر ، ۳ سال است که از سوی موساد و سرویس های غربی - عبری - عربی در رسانه های عربی و انگلیسی پمپاژ میشود.

مرگ بر اسرائیل و مزدورانش
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
امیر حسین
United States
رئیسی رئیسی حمایتت میکنیم......
مصطفی
Iran, Islamic Republic of

جناب موسوی حاکمیت اصلاح طلبان جامعه رو به دروغگویی کشونده.
Iran, Islamic Republic of
مخلص کلام.......................!
Iran, Islamic Republic of
باور کنید اگه این جریان .... اینگونه از دشمن تعرف و تمجید نکنند مردم عادی هم تعریف نیمکنند..حالا بفهمید که تغییر ذائقه مردم و حرف هایی که می زنند آبشخور آن کجاست!!!!
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
...
سلام
Iran, Islamic Republic of
همه به هم دروغ مى گويند!؟!؟!اولاً خدا انصاف بدهد،ثانياً شما هم شامل همه مى شويد و الان داريد دروغ مى گوييد.
United States
....
Iran, Islamic Republic of
خوب تو چرا دروغ میگی؟؟
حسین
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
بله کشور ما دچار و مبتلا به ورشکستگی اخلاقی است و بقیه ورشکستگی های مالی-محیط زیست و بی آبی- فساد اداری- فرهنگی ناشی از این مرض اصلی است.
Iran, Islamic Republic of
.....
محمد
Iran, Islamic Republic of
...