پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۴
۴
به مناسبت ۳۰ تیر سالگرد شهادت شهید عباس دوران

رهبر انقلاب اسلامی: اگر ماجراى شهيد دوران را در كتاب‌ها خوانده بوديم يا امروز هر كس مى‌خواند، احتمال مى‌داد كه افسانه باشد/تصاویر+فیلم+اینفوگرافی

جمعه ۳۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب: 534613
خلبان عباس دوران همواره به دوستان و همکارانش تاکید می‌کرد که هرگز تن به ذلت نخواهد داد و اگر در حین پرواز مورد اصابت موشک دشمن قرار گیرد، هواپیمای سانحه دیده را بر سر دشمن زبون خواهد کوبید. وی همان طور که گفته بود بر این پیمان خویش صادقانه ایستاد و جان فدا کرد.
رهبر انقلاب اسلامی: اگر ماجراى شهيد دوران را در كتاب‌ها خوانده بوديم يا امروز هر كس مى‌خواند، احتمال مى‌داد كه افسانه باشد/تصاویر+فیلم+اینفوگرافی
به گزارش گروه فرهنگ جهان نيوز، عباس دوران۲۰ مهر ماه سال ۱۳۲۹ در شهرستان شیراز در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود.
وی دوران کودکی، نوجوانی و جوانی را در شیراز گذراند و پس از گذراندن دوران ابتدایی پای به دبیرستان نهاد. عباس دوران در سال ۱۳۴۸ موفق به اخذ مدرک دیپلم طبیعی از دبیرستان سلطانی شیراز شد.
وی در همین سال به استخدام فرماندهی مرکز آموزش هوایی درآمد. در سال ۱۳۴۹ به دانشکده خلبانی نیروی هوایی راه یافت و پس از گذراندن دوران مقدماتی پرواز در ایران، در سال ۱۳۵۱ برای تکمیل دوره خلبانی به آمریکا رفت.
عباس دوران ابتدا در پایگاه «لکلند» دوره تکمیلی زبان انگلیسی را طی کرد و سپس در پایگاه «کلمبوس» در ایالت می سی سی پی موفق به آموختن فن خلبانی و پرواز با هواپیماهای بونانزا، تی۴۱ - تی ۳۷ گردید.

در یکی از تمرینات ورزش اسکیت، متاسفانه در اثر برخورد با زمین پای چپ او مصدوم شد و به مدت 2 ماه از برنامه پروازی باز ماند.
پس از بهبودی، دوباره آموزش خلبانی را ادامه داد و پس از دریافت نشان خلبانی در سال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت و به عنوان خلبان هواپیمایی F4 ابتدا در پایگاه یکم شکاری و سپس در پایگاه سوم شکاری مشغول انجام وظیفه شد.
دریافت.mp4

با شروع جنگ تحمیلی سر از پا نشناخته به دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با ۱۰۳ سورتی پرواز جنگی در طول عمر کوتاه اما پر بارش، یکی از قهرمانان دفاع مقدس شناخته شد.زندگینامه: عباس دوران

خلبان عباس دوران همواره به دوستان و همکارانش تاکید می‌کرد که هرگز تن به ذلت نخواهد داد و اگر در حین پرواز مورد اصابت موشک دشمن قرار گیرد، هواپیمای سانحه دیده را بر سر دشمن زبون خواهد کوبید. وی همان طور که گفته بود بر این پیمان خویش صادقانه ایستاد و جان فدا کرد.

شهید عباس دوران در هفتم آذر ۱۳۵۹ در عملیات «مروارید» حماسه‌ای بزرگ آفرید و به کمک خلبان شهید حسین خلعتبری پنج فروند ناوچه عراقی را در حوالی اسکله الامیه و البکر منهدم ساخت و بقایای آن را به قعر آب‌هاب نیلگون خلیج فارس فرستاد.

به گفته یکی از همرزمان خلبانش، در یکی از نبردهای هوایی که فرماندهی دو فروند هواپیما را به عهده داشت، به مصاف ۹ فروند از جنگنده‌های دشمن رفت و با ابتکار عمل و مهارتی خاص، یک فروند از هواپیماهای دشمن را سرنگون و هشت فروند هواپیمای دیگر را مجبور به فرار از آسمان میهن کرد.

خلبان شهید عباس دوران همواره در عملیات جنگی پیش قراول بود و برای دفاع از میهن اسلامی و حفظ و حراست آن لحظه‌ای آرام و قرار نداشت.

بخش هایی از فیلم سینمایی عباس دوران / شهید علیرضا یاسینی و عباس دوران و حیدریان که نیروگاه بصره را بمب باران کردند و هیمنه صدام حسین را به سخره گرفتند

دریافت.mp4

وی سرانجام در سحر گاه روز ۳۰ تیر ماه سال ۱۳۶۱ که لیدری دسته پرواز را به عهده داشت، به قصد ضربه زدن به شبکه دفاعی و امنیتی نفوذ ناپذیر مورد ادعای صدام، با پنج نفر از زبده‌ترین خلبان نیروی هوایی در حالی که هنوز ستیغ آفتاب ندمیده بود، با اراده‌ای پولادین به پالایشگاه الدوره یورش بردند و چندین تن بمب هواپیماهای خود بر قلب دشمن حاکمان جنگ افروز عراق ریختند و پس از نمایش قدرت و شکستن دیوار صوتی در آسمان بغداد، هنگام بازگشت، هواپیمای لیدر مورد اصابت موشک دشمن واقع شد و شهید دوران اگر چه اجازه ترک هواپیما را به همرزم خلبانش؛ ستوان‌یکم منصور کاظمیان در عقب کابین داد، اما خود به رغم اینکه می‌توانست با استفاده از چتر نجات سالم فرود آید، صاعقه‌وار خود و هواپیمایش را بر متجاوزان کوبید و بدین ترتیب مانع از برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها به ریاست صدام در بغداد شد.
پس از سالها انتظار در تیرماه ۱۳۸۱ بقایای پیکر شهید دوران توسط کمیته جستجوی مفقودین به میهن منتقل شد و در پنجم مرداد ۱۳۸۱ طی مراسمی رسمی با حضور مسئولان کشوری و لشکری، خانواده شهید و بستگان در میدان صبحگاه ستاد نیروی هوایی، بر دوش همرزمان خلبانش تشییع شد.
حامد زبیراوی
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تاریخ  ۱۳۸۳/۰۴/۱۸ فرمودند:
«ما در سابقه‌ى اين پايگاه [پایگاه هوایی شهید نوژه همدان] كسى مثل شهيد عباس دوران را داريم، كه به‌خاطر ايمان جان خودش را آشكار و صريح بر سر يك هدف گذاشت. اگر ماجراى شهيد دوران را در كتاب‌ها خوانده بوديم يا امروز هر كس مى‌خواند، احتمال مى‌داد كه افسانه باشد؛ اما ما آن را با چشم خودمان ديديم، كه اگر نديده بوديم، مى‌گفتيم افسانه است. اينها شوخى نيست؛ اينها عظمت دارد؛ همت انسان‌ها اينجور است و ما بايستى در هر بخشى همت كنيم.»

تصویری از حضور فرمانده کل قوا بر مزار سرلشگر خلبان شهید عباس دوران در اردیبهشت ماه هشتاد و هفت در شیراز



اینفوگرافی / شهید عباس دوران



تصاویر شهید عباس دوران








گزارش حامد زبیراوی

 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مهدي
Iran, Islamic Republic of
سلام و رضوان الهي بر ارواح طيبه شهيدان
Iran, Islamic Republic of
یاد این شهید دلاور ایرانی گرامی باد بهتر است در اینجا یادی از شادروان سرهنگ محمود اسکندری هم بکنیم با رشادت بسیار در همان عملیات کار نیمه تمام شهید دوران را کامل کرد از آتش پافند سه لایه بغدادنفوذ کرد هدفهای از قبل تدارک دیده شد را نابود کرد و توانست با کمک زخمی خود و هواپیمای آسیب دیده اش در حالی که تحت تعقیب تیم پروازی عراقیها بود سالم در فرودگاه همدان فرود بیاید متاسفانه این نابغه خلبانی ایران در سال ۸۰ در تصادف رانندگی در بزرگراه آزادگان تهران جانشان را از دست دادندیاد و خاطره این دلاور مردان ایران اسلامی گرامی باد
افشین
Iran, Islamic Republic of
سرهنگ اسکندری همچون شهید عباس دوران بسیار شجاع و سر نترسی داشتند و سخت ترین ماموریتها را با روی باز قبول میکردند یکی از سخترین ماموریتهای دوران جنگ را که بعید میرسید کسی دیگر قادر به انجامش باشد سرهنگ اسکندری در جریان ازاد سازی خرمشهرانجام دادند . نیروهای عراقی پلی از اروند به خرمشهر زده بود ندکه پشتیبانی و انتقال نیرو از خاک عراق به خرمشهر را از طریق ان انچام میداند این پل که برای در امان بودند از حملات هوایی ایران انرا به زیر اب میکشیدند .بعد شناسایی هوایی توسط نیروهای تیز پرواز ما بیش از ده سورتی پرواز توسط دلیر مردان هوایی ایران هم نتوانست منجر به انهدام این هدف باریک شود .ان هم در میان اتش سنگین پدافند عراق طی این پروازها چند هواپیما ایرانی ساقط و چند خلبان ما اسیر و شهید شدند اما تقدیر این بود که انهدام این پل که منجر به محاصره نیروهای عراقی در خرمشهر میشد به دست خلیان افسانه ای
ارتش ایران روی دهد محمود اسکندری با کمک علی اکبر زمانی با مهارتی حیرت انگیز در حالی که تنها سایه پل را در زیر اب دیده بود بمب ها را یکی یکی در راستای پل رها کرد تا نزدیک به 20 هزار نیروی عراقی بدون راه بازگشتی به عراق به اسارت در ایند و این بزرگترین ضربه را توانستیم به دشمن وارد کنیم یاد این دلاور مردان ایرانی که کمتر ذکری از انها میشود گرامی باشد
خدا رحمتش کنه
مردان واقعی اینها بودن