جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۰

فروش طلای ایرانی به نام طلای خارجی

دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۶
کد مطلب: 327588
معاون سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اینکه برخی فروشندگان سودجو مصنوعات طلای تولید داخل را به اسم مصنوعات خارجی در بازار می فروشند، گفت: طرح شناسنامه‌دار کردن مصنوعات طلا هم اکنون به صورت آزمایشی در حال اجرا بوده و در صورت موفقیت آن به صورت سراسری در کشور اجرا خواهد شد.
به گزارش جهان، بهادر کاظمی در پاسخ به سوال ایسنا درباره دلیل عرضه مصنوعات ایتالیایی در بازار با وجود ممنوعیت عرضه مصنوعات طلا در بازار داخلی توضیح داد: در حال حاضر برخی مصنوعات طلا به صورت قاچاق وارد شده و در بازار فروخته می شوند که این کار تخلف بوده و در صورت مشاهده حتما با فروشنده آن مصنوع برخورد می شود.

وی افزود: در عین حال برخی فروشندگان مصنوعات طلا با هدف سودجویی و دریافت کارمزد بیشتر برخی مصنوعات طلای تولید داخل را به دلیل کیفیت بالایی که دارند به اسم مصنوع ایتالیایی به مردم می فروشند که این کار نیز تخلف و فریب مشتری محسوب می شود که حتما در صورت مشاهده با آن برخورد می کنیم.

او با اشاره به اینکه در چند سال گذشته اغلب واحدهای تولید مصنوعات طلا در کشور کد رهگیری دریافت کرده و شناسایی شده‌اند، افزود: قصد داریم در آینده مصنوعات طلا با درج علامت استاندارد روانه بازار شوند و در کنار آن شناسنامه دار کردن مصنوعات طلا نیز به صورت آزمایشی در حال انجام است که اگر موفق باشد مشتری خواهد توانست کلیه مشخصات مصنوع طلای خریداری شده اعم از عیار، وزن و دیگر مشخصات آن را پیش از خرید مشاهده کند.

معاون سازمان ملی استاندارد ایران در مراسم امضای تفاهم نامه سازمان ملی استاندارد با اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگهای قیمتی با بیان اینکه در حال حاضر واردات مصنوعات طلا به کشور ممنوع بوده و هر کس تنها می تواند برای مصارف شخصی تا ۱۵۰ گرم مصنوع طلا با خود وارد کشور کند، افزود: این نوع مصنوعات طلا نیز قابلیت فروش به صورت مستقیم در بازار ندارند و برای فروش ابتدا باید حتما آب شوند.

کاظمی افزود: اخیرا مصنوعات طلا به صورت تزئینی در قالب تابلو و گل تحت عنوان طلای ۲۴ عیار وارد بازار شده اند که ما بعد از بررسی متوجه شدیم این مصنوعات تقلبی بوده و فقط دارای روکشی از طلا هستند.

گردش سالانه ۴۰۰ تن طلا در ایران

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگهای قیمتی نیز با اشاره به گردش تناژی سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تنی طلا در ایران گفت: در حال حاضر حدود ۷۰۰۰ واحد تولید مصنوعات طلا در کشور وجود دارد که امیدواریم در آینده نزدیک همه این واحدها شناسایی شده و کد رهگیری دریافت کنند.

عبادالله محمدولی افزود: اگر بتوانیم بازار داخلی مصنوعات طلا را با تولیدات تامین کنیم علاوه بر اینکه شاهد اشتغالزایی بالای این صنعت در کشور خواهیم بود می توانیم از بابت رشد صادرات مصنوعات طلا ارزش افزوده بالایی را نصیب اقتصاد کشور کنیم.

وی با اشاره به اینکه مصنوعات طلای ساخت داخل متقاضیان زیادی در بازارهای جهانی دارد، اضافه کرد: از حدود ۷۰۰۰ واحد تولیدی مصنوعات طلا در کشور تاکنون حدود ۴۳۰۰ واحد شناسایی شده اند که باید تلاش کنیم در چند سال آینده سایر واحدها نیز شناسایی شوند.

او با اشاره به تشکیل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر و سنگهای قیمتی در سال ۱۳۸۹ با مجوز اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: واردات مصنوعات طلا به کشور طبق قانون ممنوع بوده و باید تلاش کنیم با انجام بازرسی های مختلف جلوی عرضه مصنوعات طلا را در بازار داخلی بگیریم.

وی افزود: البته باید تلاش ما این باشد تا با تولید مصنوعات طلای با کیفیت از طریق رقابت سهم خارجی ها را در بازار داخلی مصنوعات طلا کاهش دهیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *