شنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۳ - 30 Mar 2024
 
۰
۱

طلبه ها با گرانی چه می کنند؟

جمعه ۲۳ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۲۹
کد مطلب: 233464
برخی از طلاب برای جبران این وضعیت مجبور شده اند به کارهای نیمه وقت و پاره وقت رو آورند مثلا برخی در موسسات بصورت ساعتی کار میکنند البته با دستمزدی بسیار ناچیز ، برخی از طلاب که ماشین دارند سعی میکنند بخشی از روز را به مسافرکشی بپردازند که ممکن است این کار مخفیانه و بدون اطلاع خانواده انجام گیرد.
به گزارش جهان به نقل از مشرق، موج گرانیهای چند ماهه اخیر ملموس تر از آن است که نیازی به گفتن داشته باشد هر کسی که در این جامعه زندگی کند با یکبار خرید میتواند این مساله را متوجه شود،  رشد صعودی قیمتها در برخی از کالاها روزانه  و در برخی بصورت هفتگی است طلبه ها هم مانند نود و نه درصد مردم این مساله را درک ولمس کرده اند اما براستی طلبه ها با گرانی چگونه دست و پنجه نرم میکنند؟

طلبه های شاغل: برخی از طلبه ها شاغل هستند و مانند مردم متوسط زندگی میکنند آنها ممکن است پس از سالها توانسته باشند خانه ای خریداری کنند و حقوقی نسبی دریافت کنند ، گرانی گرچه بر این بخش از طلاب هم فشار می آورد اما فشار بر آنها شدید نخواهد بود ممکن است آنها بخشی از خواسته های خود را کنار بگذارند و در این وضعیت به خواسته ها ونیازهای ضروری اکتفا کنند.

طلبه های در حال تحصیل: بخش زیادی از طلبه های عموما جوان حوزه ، در حال تحصیل هستند شهریه ای در حد دویست وپنجاه تا سیصد هزار تومان به آنها داده میشود آنها درآمد دیگری ندارند خانه ای هم ندارند و مانند بسیاری از جوانان مستاجر هستند برخی از آنها یک یا دو فرزند هم دارند ، گرانی بشدت این دسته از طلاب را که تعداد متنابهی هم هستند تحت فشار قرار داده است رشد قیمت اجاره بهای خانه در قم به اندازه ای است که برخی از طلاب را با مشکل اساسی مواجه کرده است برخی از صاحبخانه ها که فشارهای زندگی را حس کرده اند تصمیم گرفته اند تا این مبالغ را با اجاره بالا تامین کنند طلبه های جوان که این مبالغ بالا را ندارد چاره ای ندارد جز اینکه در خانه هایی که در حد وشان خود نیست سکونت کند یا مجبور هستند چند قطعه طلای همسر خود را که یادگار ازدواج آنهاست بفروشند ، برخی از طلاب وامهایی را از بانکها میگیرند که خدا میداند چگونه میتوانند قسط آن را بپردازند ، سبد غذایی آنها نیز با مشکل اساسی مواجه شده است طلبه ای که سالانه بیشتر از دو سه کیلو گوشت مصرف نداشته است مجبور است انصراف خود را از این مقدار نیزاعلام کند حال اگر از خود او بگذریم معلوم نیست همسر و فرزند او چه گناهی دارند.

واکنش علما: گرانیهای اخیر با واکنش برخی از علما نیز مواجه شده است، آیت الله صافی گلپایگانی گرانیها را باعث آزردگی قلب آقا امام زمان عج دانسته بود، آیت الله یزدی دبیرجامعه مدرسین حوزه با ارسال نامه ای کم رمق ابراز نگرانی اساتید حوزه را به رئیس جمهور رسانده بود، آیت الله سیداحمد خاتمی هم گفته بود که مردم بخاطر ایستادگی در مقابل دشمن در مقابل گرانیها اخ هم نگویند این اظهار نظر واکنشهایی  زیادی را بدنبال داشت که البته ایشان با گله از رسانه ها تاکید کرده بود که گفته های وی تحریف شده است ، آیت الله مکارم شیرازی هم راه حل گذر از این مساله را ساده زیستی دانسته بود. البته معلوم نیست که طلبه هایی که ساده زیست هستند باید چه کنند. برخی از علمای دیگر با وجود ناراحتی از وضع موجود ترجیح داده اند نظرات خود را در جمع های خصوصی ابراز کرده و در محافل عمومی سکوت پیشه کنند.

واکنش طلاب: برخی از طلاب برای جبران این وضعیت مجبور شده اند به کارهای نیمه وقت و پاره وقت رو آورند مثلا برخی در موسسات بصورت ساعتی کار میکنند البته با دستمزدی بسیار ناچیز ، برخی از طلاب که ماشین دارند سعی میکنند بخشی از روز را به مسافرکشی بپردازند که ممکن است این کار مخفیانه و بدون اطلاع خانواده انجام گیرد ، یکی از علما هم که معمولا دستی در توجیه برخی اشتباهات دولتمردان دارد در جلسه ای به طلاب توصیه کرده بود که طلاب بصورت متعدد به تبلیغ بروند تا بتواند هزینه های زندگی را تامین کند .
 در جلسات خصوصی طلاب، بحث گرانی بسیار داغ است و در هرجلسه ای این مساله مطرح میشود. نگرانی انها از دو جهت است : اول اینکه این گرانیها که خود نیز ان را بخوبی وبیشتر از مردم هم لمس میکنند با مردم چه میکند با این نارضایتی های مردم چه باید کرد آیا چاره ای برای این کار نیست و دغدغه دوم طلاب نیز در زمینه زندگی خود طلاب است برخی از طلبه ها دوست دارند که این مساله را توجیه کنند اما اکثر طلاب در بحث گرانی مانند مردم فکر میکنند و از این ماجرای تلخ مینالند. معلوم نیست که طلبه هایی که زندگی آنها به سختی میگذرد چگونه میتوانند در ادامه تحصیل موفق باشند.  گرچه نحوه زندگی طلاب ساده است و برخی از آنها به تحمل مشکلات عادت کرده اند اما تا چه حدی میتوانند تحمل کنند وچرا باید تحمل کنند خصوصا خانواده آنها.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


با سلام وتشکر از شما عزیزان این سایت شریف جهان نیوز ، که به یکی مهمترین موضوعات پرداخته اید ! در موقعیت وشرایطی که متأسفانه بسیاری از مردم متدین و مذهبی هم بر این مسئله واقف نیستند وناخواسته تحت تأثیر منفی بافیهای ضد انقلاب وبرخی از افراد ساده لوح قرار گرفته اند ، بدون توجه به واقعیت امر وبا عناوین بچه گانه ای که پول نفت به جیب آخوندها سرازیر میشود وهمه شان پولدار هستند ! ازسویی عدم تحقیق جدی متدینین واز سویی عزت نفس طلبه ها وروحانیون وعفت بیش از حد اینان که به تعبیر قرآن کریم : (یحسبهم الجاهل اغنیاء من التعفف سوره ء بقره آیهء ۲۷۳ ) با کمترین درآمد زندگی بدتر از مرگ را میگذرانند و دم بر نمیاورند ! گفته اید برخی به کارهای پاره وقت با حقوق پایین وبرخی با ماشین به مسافر کشی میپردازند ! ایکاش کمی در این مورد هم تحقیق میفرمودید که : چند صدم یک درصد از طلاب مثلا حوزهء علمیهء قم امکان پیدا کردن این چنین فرصتی را دارند که کار پاره وقتی پیدا کنند ؟! وبا چه تعدادی از این روحانیون ماشین دارند که به مسافرکشی بپردازند ! ؟! برخی از این مضطرین واقعی جامعه در به در به دنبال نماز و روزهء استیجاری هستند که متأسفانه آنهم به دلیل متقاضی زیاد به جایی رسیده که برای یک سال روزه ونماز ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان میدهند ! اینرا من به چشم خود دیدم که یکی از دوستانم برای پدرش میخواست یک سال نماز و روزه استیجاری بدهد از بنده (من در بازار شاغلم و مثلا داغ دینداری بر پیشانیم خورده!) پرسید کسی را برایم پیدا کن ومن بعد از پرس وجو دیدم برای یک سال نماز وروزه ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار تومان میگیرند ! به او خبر دادم ! اما او گفت من از طریق دفتر یکی از مراجع ( در تهران ) کسی را پیدا کرده ام که با ۴۰۰ تومان یکسال نمازو روزه را پذیرفته !!! با تعجب وناراحتی گفتم : مرد مؤمن با ۴۰۰ هزار تومان میشود هزینهء سحری وإفطار را تهیه کرد؟!یک سال نماز هم رایگان ! به ولای علی (ع) فقیرترین مردم این قشر ۹۰ درصدی مردم یعنی طلبه ها هستند ! ای کاش میشد یک گروه یا نهادی در این خصوص آمار درست و صحیحی میگرفتند و به مردم ارئه میکردند. گفتنی زیاد دارم اما میترسم اگر بیشتر شود منعکس نکنید