کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

"عقرب سياه" کیست؟

8 اسفند 1389 ساعت 8:36


پرونده عقرب سياه عفت جامعه را هدف قرار داده‌ است.

 ندای انقلاب نوشت:کی از مسائلی که تحلیل گران مسائل اجتماعی همواره بر آن تاکید داشته و دارند، رابطه‌اي است كه ميان جرم و افکار عمومی جامعه وجود دارد. جرم در يك زمان به وجود آمده و شايدگريبان عده معدودي را بگيرد،‌ اما انتقال آن و تاثيراتي كه بر جامعه خواهد داشت، فضاي گريزي يافته و اثرات بيشتري خواهد داشت.
از همین رو است که حتی در کشورهای اروپایی که ازکنار بعضی از جرایم به سادگی عبور کرده و مجازاتهای سبکی برای آن در نظر می گیرند در خصوص تجاوز به عنف شدیدترین مجازاتها را اعمال كرده و دليل آن چيزي نیست مگر تاثیری که اینگونه جرایم بر خدشه دار نمودن افکار عمومی بر جای می گذارند.
از اين رو شايد، جنایاتی که توسط عقرب سیاه رقم خورد یکی از نمونه هایی است که بیشترین تاثیر را بر افکار عمومی گذاشته و مردم منتظر فرجام کار و همچنين رایی بودند که دستگاه قضایی برای این جانی درنظر خواهد گرفت. اما حکم تبرئه این جانی نه تنها افکار عمومی را بهت زده نمود، بلکه حتی خود بدنه دستگاه قصایی نیز از فرجام این پرونده در شگفت هستند.
تا جايي كه به گفته بسياري از رسانه ها "بنا به ملاحظات اخلاقي، رسانه‌ها همواره از لفظ آزار و اذيت به جاي تجاوز استفاده مي‌كنند، آنچه عقرب سياه انجام داده، تنها تجاوز نيست، بلکه جرایم او اقدام عليه بشريت است."
مجرمی که مبتنی بر بعضی از شواهد با میانجیگری يكي از اقوام پولدار خود كه از تاجران آهن است، توانسته از طناب دار براي بار دوم فاصله بگيرد و شاید پس از مدتی از رندان نیز خلاصی یابد در حالی که هیج کس به فكر زنان و دختران بي‌دفاعي كه قرباني شدند، نيست!
اين مجرم در روش خود، چنان بلايي بر سر قربانيان آورده است كه اين زنان بي‌گناه، ديگر تواني براي دفاع از خود نداشته و بسياري از قربانيان عقرب سياه، هم‌اكنون دچار بيماري‌هاي رواني و افسردگی شده‌اند که در این باره باید گفت، يكي از قربانيان طلاق گرفته و همسرش، اين زن را با كودكش تنها گذاشته است.

اين طنز تلخ از كجا شروع شد؟!
حدود سه سال پیش در اطراف رباط کریم شایعاتی مبتنی بر بازگشت خفاش شب به گوش می رسید که ترس را در جان هر خانم رهگذری که قصد سوار شدن بر ماشین کرایه ای را داشت می انداخت.
گزارشهای متعدد به پلیس بالغ بر ۳۰ مورد در خصوص زورگیری و تجاوز به عنف وجود داشت و پلیس آگاهی با حاد شدن موضوع با تمام امکانات بدنبال این جنایتکار بود. در يكي از روزها،‌ پلیس گشت شاهد درگیری خانمي با راننده ماشین پراید شده و وارد عمل مي شود و با دستگیری راننده، متوجه مي شوند كه جنایتکاری که ماه هاست به دنیال او هستند در چنگال قانون گرفتار گردیده است.
این جنایتکار که از آن پس، "عقرب سیاه" نام گرفته شد، در مراحل اولیه بازجویی و بازپرسی به ربودن و آزار و اذیت بیش از سی زن و دختر اعتراف می نماید.
پس از طی شدن مراحل بازپرسی پرونده به شعبه ۷۷ دادگاه کیفری استان تهران ارسال شده و هیات قضایی این شعبه بعد از محاکمه، عقرب سیاه را به اعدام محکوم می کنند.

حضور بازيگران جديد، روند پرونده قضايي را تغيير مي دهد!
از اینجا به بعد نقش آفرینان دیگری وارد ماجرا شده تا بتوانند به نوعی به جنایتکاری که وجدان عمومی را جریحه دار نموده کمک کنند تا از بند، رهایی یابد.
بازیگر اول این نقش به عهده یک وکیل دادگستری با نام "منصور یاورزاده" و نقش پشتیبانی را یکی از اقوام عقرب سیاه که جزو متمول ترین آدمهای این شهر است، به عهده می گیرند.
رای صادره در دیوان عالی کشور نقض شده و. برای رسیدگی مجدد به شعبه هم عرضه ارسال می گردد این بار شعبه ۷۹ دادگاه گیفری مسئول رسیدگی به این پرونده می گردد .
روز موعود برای رسیدگی فرا می رسد و در حالی که ریاست شعبه در مرخصی است، قاضی دیگری ریاست جلسه را به عهده گرفته و دادگاه شروع می شود.
علاوه بر رای برائت از حکم اعدام که در دادگاه بدوی صادر شده بود و تعجب همگان را بر انگیخت، دادگاه دارای حاشیه هایی و سوال های بی پاسخی بود که افکار عمومی به دنبال آن هستند.

پرسش‌هايي كه بي پاسخ ماند؟
به راستي برگزاري اين دادگاه و تبرئه متهم محكوم به اعدام آن، پرسش‌هاي بسياري را در اذهان عمومي ايجاد كرد كه تنها، رسالت حرفه اي ايجاب مي كند كه بي تفاوت از كنار آن گذر نكرد و هر چند كوچك، پرسش‌هاي مطرح شده در اذهان عمومي را رسانه اي كرد. شايد كه مسئولان قوه قضائيه با چشم بازتري اين پرونده را بررسي كنند!
پرسش اول اين كه: از حاشيه هاي كه شايد از چشمان تيزبين ناظران روند رسيدگي نيز مهجور ماند، حضور تنها ۷ نفر از زناني بود كه مورد تعرض اين جاني قرار گرفته بودند و جاي ۲۳ نفر ديگر از شاكيان در دادگاه خالي بود!! اين سوال مطرح است كه چرا دادگاه به خود زحمت نداده تا اين ۲۳ نفر را خواسته و به شكايت آنها گوش فرا دهد!؟؟
پرسش دوم : چرا قاضی به دو بار اعدام عقرب سیاه راي داده و همکاران ایشان رای به برائت اين جاني داده اند!؟؟ بر اساس چه شواهد و مداركي، قاضي حكم به دوبار اعدام مي كند و همكارانش متهم را تبرئه مي كنند؟! آيا شاكيان تغيير نظر داده اند يا شواهد و مدارك موجود جابه جا شده است؟!!!
پرسش سوم : چرا این موضوع که در میان زنانی که مورد تعرض قرار گرفته اند، زنان شوهردار هم وجود داشته و حتی در یک مورد موجب طلاق و جدایی گردیده، به خوبی مورد رسیدگی قرار نگرفته و هنوز در پرده ای از ابهام قرار دارد؟!
پرسش چهارم : با وجود اینکه در این جلسه قاضی از جزئی ترین تعرضاتی که عقرب سیاه به ۷ نفر شاکی حاضر در جلسه دادگاه سوال می کند تا از سویی پاسخگوی ابهاماتی باشد که دیوان عالی کشور به رای صادره از دادگاه بدوی گرفته و از سوی دیگر عملیات جنایتكارانه عقرب سیاه ثابت شود، باز مستشاران دادگاه رای به برائت این جانی می دهند؟!
پرسش پنجم : آیا این رای، چراغ سبزی به جنایتكارانی که در کمین جامعه می باشند نشان نداده است؟! يعني اي جنايتكاران ،‌کافی است وکیل خوب داشته باشید و قوم و خویشی پولدار! زین پس از انجام هیج جرم و جنایتی نترسید!
پرسش ششم : آیا اصل پيشگيري از جرم، تنها اقدامات پيشگيرانه، مشاوره و ‌آگاهي بخشی است، یا در زمانی صدور به موقع حكم و قاطع بودن رای صادره نیز می تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری داشته باشد.
پرسش هفتم: چرا باید در خصوص کسی که به نوعی می توان به دزد ناموس از آن یاد کرد، به گونه ای رای صادر شود که اینگونه به ذهن متبادر شود که تجاوز به عنف در رسیدگی به پرونده نامبرده لحاظ نشده است. حتی اگر یک نفر از ۷ زن مورد تعرض قرار گرفته نیز به این عمل زشت مجرم اذعان نموده باشند برای صدور رای اعدام کافی است.
و در خاتمه :
حضرت علي ـ عليه السلام ـ در خطبه‌اي از نهج‌البلاغه مي‌فرمايند: به من خبر رسيده که مردي از لشکر شام، به خانه زني مسلمان و زني غير مسلمان که در سايه حکومت اسلام بوده، وارد شده و خلخال و دستبند و گردبند و گوشواره‌هاي او را به غارت برده، در حالي‌ که هيچ وسيله‌اي براي دفاع، جز گريه و التماس کردن نداشته‌اند. لشکريان شام با غنيمت فراوان رفتند بدون اينکه حتي يک نفر آنان زخمي بردارد يا قطره خوني از او ريخته شود. اگر براي اين حادثه تلخ، مسلماني از روي تأسف بميرد، ملامت نخواهد شد و از نظر من سزاوار است...اين‌گونه معصيت خدا مي‌شود و شما رضايت مي‌دهيد؟ (نهج البلاغه، خطبه ۲۷)
این فراز از کلام امير مومنان چه پیامی دارد؟ به راستي اگر وجدان بیدار جامعه در خصوص نحوه رسیدگی به پرونده به دار آویخته شود سزاوارتر نیست؟!
هم اکنون انتظار مردم از دستگاه قضايي در پرونده عقرب سياه و پرونده‌هايي كه عفت جامعه را هدف قرار داده‌اند، برخورد قاطع و سخت‌گيرانه است، به گونه ای که مانند جنایت میدان کاج، درس عبرتی باشد برای آنان که حتی فکر چنین کارهایی به سرشان راه می یابد.


کد مطلب: 158101

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/phototitr/158101/عقرب-سياه-کیست

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com