سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۰

تفاوت پاندمی با آندمی کرونا

يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۴
کد مطلب: 776525
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیان توضیحاتی در خصوص تفاوت پاندمی با آندمی کرونا پرداخت.
تفاوت پاندمی با آندمی کرونا
به گزارش جهان نيوز، به گفته مدیر مرکز ملی کنترل بیماری‌های هند پاندمی (همه‌گیری) کووید-۱۹ ممکن است در ۶ ماه آینده به یک بیماری اندمی (بومی) تبدیل شود. به این معنی که این بیماری همچنان غالب است، اما شدت آن کمتر و مدیریت آن آسان‌تر خواهد شد.

مسعود یونسیان در گفت‌‎وگو با میزان در واکنش به این اظهار نظر ضمن اشاره به اینکه بسیاری از کارشناسان و متخصصان بر این باورند که در آینده از چند ماه دیگر تا یک سال آینده انتظار این است که شیوع کرونا از حالت پاندمی خارج شود و به آندمی تبدیل گردد، گفت: پاندمی یا جهانگیری به معنی این است که یک بیماری که انتظار بروز آن و یا انتظار شیوعش در این حجم را نداشتیم، مرز‌های جغرافیایی یک قاره را پشت سر بگذارد و در بیش از یک قاره شیوع پیدا کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این در حالی است که آندمی یا بومی هنگامی رخ می‌دهد که یک بیماری با میزان نسبتا ثابتی در همه زمان‌ها بروز پیدا کند، نظیر آنفولانزا، سرماخوردگی و به طور کلی بیماری‌هایی که همیشه آن‌ها را به صورت یکنواخت داریم و یا اینکه در فصل‌هایی افزایش پیدا می‌کنند و با تغییر فصل از میزان بروز آن‌ها کاسته می‌شود و سال بعد مجددا شایع می‌شوند و با نوسات کوچکی همراه هستند و ممکن است هر چند وقت یک بار موارد ابتلا به آن‌ها افزایش یابد که در آن صورت می‌گوییم اپیدمی صورت گرفته است.

وی ضمن اشاره به اینکه از آنجایی که ویروس کرونا دارای مخازن حیوانی و ویروسی است، امکان ریشه کن کردن آن وجود ندارد، افزود: حتی اگر بر فرض محال تمام انسان‌ها را هم درمان کنیم، در برخی از حیوانات و در بعضی از محیط‌هایی که هنوز برای ما روشن نیست ممکن است این ویروس بتواند پایدار باقی بماند و از این رو انتظار می‌رود که کرونا به بیماری تبدیل شود که هر سال تعداد کمی از افراد را درگیر می‌کند البته نه به صورتی که در این امواج پنجگانه شاهد آن بودیم و هر سال تعدادی کمی از افراد به آن مبتلا می‌شوند و ممکن است هم مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر تعدادی از افراد به نوع شدید آن گرفتار شوند.

آیا خارج شدن تهران از وضعیت قرمز به معنی پایان پیک پنجم است؟
وی در پاسخ به این سوال که آیا خارج شدن تهران از وضعیت قرمز به معنی پایان پیک پنجم در این شهر است؟، توضیح داد: به نظر می‌رسد با توجه به سیر بیماری که در بسیاری از استان‌ها به جزء تعداد محدودی از شهر‌ها در شمال غرب و شمال شرق شاهد آن هستیم، تقریبا بیشتر شهر‌ها و استان‌ها پیک پنجم را پشت سر گذاشته اند و می‌توان گفت این موج با همه تلفاتی که به جای گذاشت، پشت سر گذاشته شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *