شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۰
۲۶
روحانی در جلسه هیئت دولت:

بابت قطعی برق متاسفم/ چین و آمریکا هم مشکل برق دارند

چهارشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۱۲
کد مطلب: 769142
رئیس‌جمهور گفت: در سال جاری برخی کشورهای دیگر همچون چین و آمریکا هم دچار مشکلاتی در مساله برق شده‌اند که تاکنون بی‌سابقه بوده است.
بابت قطع برق متاسفم/ چین و آمریکا هم مشکل برق دارند
به گزارش جهان نيوز، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به قطعی برق در چند روز اخیر گفت: سخنم را با تاسف از مشکلاتی که مردم در این چند روز برای استفاده از برق مواجه شدند آغاز می‌کنم و سپس تصمیمات اتخاذ شده توسط معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه دیروز و همچنین مصوبات امروز در جلسه هیئت دولت را اعلام می‌کنم.

روحانی گفت: همواره در جامعه بین واقعیت‌هایی که ما روزانه می‌بینیم با آنچه که مطلوب ما است فاصله وجود دارد و همیشه نیز باید تلاش کنیم این فاصله را کم و اگر امکان پذیر است بردارید. البته همواره بین وضعیت مطلوب و وضعیت موجود فاصله وجود دارد.

وی ادامه داد: تا زمانی که فاصله میان وضعیت موجود و وضعیت مطلوب وجود دارد باید تلاش کنیم تا دلایل و ریشه‌های اصلی این فاصله و مشکل را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم. ممکن است حادثه و یا مشکلی پیش بیاید و دستگاهی با معضلی مواجه شود که قابل پیش‌بینی نباشد. ما با سیل، زلزله، خشکسالی، جنگ اقتصادی و کرونا مواجه می‌شویم که برخی از این‌ها واقعا قابل پیش‌بینی نبود، مثلا اگر پنج یا شش ماه زودتر به ما می‌گفتند که در فروردین ماه ۲۵ استان ما با سیل مواجه می‌شوند، می‌شد کارهایی انجام داد اما پیش‌بینی به این صورت قابل انجام نیست.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در پیش‌بینی‌هایی که ما می‌دیدیم، آمده بود که بارش از حد نرمال کمی بیشتر است. از حد نرمال کمی بالاتر تا سیل فاصله زیادی است، آن هم سیلی است که بیاید جاده پل و زندگی مردم را ببرد، این پیش‌بینی‌ها چندان دقیق نیست و در کل دنیا نیز به همین شکل است به همین دلیل مردم با مشکلات فراوانی مواجه می‌شوند.

روحانی تصریح کرد: در مسایل مختلف مانند کمبود برق و امثال آن باید ریشه مشکلات را باید برسی کنیم، در کشور باید سرمایه‌گذاری شود اگر ما تولید می‌خواهیم باید سرمایه‌گذاری کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم در یک حوزه کمبود نداشته باشیم باید در آن حوزه سرمایه‌گذاری کنیم و اگر تولید خاصی مدنظر ماست باید در آن حوزه سرمایه‌گذاری انجام شود.

بدون سرمایه‌گذاری و با دست خالی نمی‌شود کاری کرد
روحانی افزود: سرمایه گذاری یکی از اصول اساسی است و بدون سرمایه گذاری و با دست خالی نمی شود کاری را انجام داد واگر نه آن موقع می شود شعار بی‌محتوا، شعار اگر می‌خواهد با محتوا شود باید بر اساس واقعیت باشد. ما یک نیازمندی‌های داریم که یکی از مهمترین نیازمندی‌ها همین سرمایه‌گذاری است، البته در کنار آن چیزهای دیگری نیاز داریم که باید زمیمه شود تا تحول اساسی را ایجاد کند.

وی با طرح این سوال که چرا ما نمی‌توانیم به اندازه کافی سرمایه وارد کشور کنیم، گفت: بایددلایل عدم ورود سرمایه به داخل کشور کاملاً به مردم توضیح داده شود. همچنین نیازمندی‌های ما برای سرمایه باید مشخص شود، ما چقدر طرح داریم که نیازمند سرمایه است. همین امروز ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلیارد دلار طرح آماده برای سرمایه گذاری داریم که این طرح‌ها در حوزه برق، آب، تصفیه آب، سد سازی، پتروشیمی، گاز، نفت، فولاد و آلومینیوم هستند، بر روی این طرح‌های مطالعات بسیار فراوانی انجام شده است. پیش بینی مالی برای آنها صورت گرفته و محل انجام آنها نیز مشخص شده است، اما معطل سرمایه گذاری هستند.

رئیس‌جمهور گفت: شما می‌دانید برای اینکه ما آب دریا را شیرین کنیم و به شرق کشور و فلات قاره ببریم طرح آن پیش‌بینی شده  و بخشی از آن انجام شده و بخشی دیگر آن در حال انجام است، اما نیاز به سرمایه‌گذاری دارد در این زمینه ها هرچه سرمایه‌گذاری کنیم حاصل بیشتری به دست خواهیم آورد.

با هماهنگی سه قوه مشکلات حل می‌شود
روحانی  تصریح کرد: در سرمایه‌گذاری در داخل برخی مشکلات وجود دارد که اگر با هم هماهنگ و همراه باشیم می شود این مشکلات را حل کرد، یعنی اینکه سه قوه با هم هماهنگ باشند؛ قوه قضاییه، دستگاه اجرایی و قوه مقننه با هم باشند آن مشکلات حل می‌شود. امیدواریم از ۱۲ مرداد به آن طرف یک هماهنگی کامل میان سه قوه به وجود بیاید، البته برخی از شغلشان می‌افتند و بیکار می‌شوند و انتقادهای عجیب و غریب و غیر منصفانه تعطیل می‌شود اما در عین حال یک هماهنگی به وجود می‌آید و همه دیگر از یک تفکر، یک جناح ها و یک فکر هستند، امیدواریم که وضعیت از این بهتر شود.

وی برخی از مشکلات سرمایه‌گذاری را مربوط به داخل دانست و تصریح کرد: اگر قوا با هم، همفکر  و هم نظر باشند مسائل حل می‌شود اما اگر هم نظر نباشند این مشکلات باقی می ماند. ما یک بحثی در خصوص FATF داشتیم، دولت در خصوص آن تصمیم گرفت و لوایح آن را تهیه کرد و به مجلس ارسال کرد. مجلس نیز با آن همکاری و همراهی کرد. این لایحه تصویب شد، به شورای نگهبان رفت و شورای نگهبان نیز با دولت همراهی کرد اما این طرح در یک جای دیگر که ما اصلاً فکر آن را نمی کردیم گرفتارشد، و  هیچ نتیجه‌ای در خصوص  FATF به دست نیامد.

رئیس جمهور با طرح این پرسش که نتیجه تصویب نشدن  FATF چه می‌شود؟، گفت: این عدم تصویب موجب می شود روابط ما با بانک‌های دنیا با مشکل روبرو شود و این مسئله حل نشود، روابط دچار مشکل شود، البته ممکن است نظرهای مختلفی در این خصوص وجود داشته باشد و برخی بگویند بهتر که تصویب نشد، ما کاری به نظرات نداریم اما این یک واقعیت است که اقتصاد کشور به این موضوع وابسته است بیش از ۱۹۰ کشور دنیا در چارچوب «ان پی تی» عمل عمل می‌کنندو تنها دو کشور خارج از این چار چوب است، نخست کره شمالی و دیگری ما.

روحانی گفت: بانک‌های بیش از ۱۹۰ کشور دنیا در چارچوب FATF عمل می‌کنند و همه هم داخل آن هستند. دو کشور کره شمالی و ایران بیرون این چارچوب قرار دارند، ما در دولت یازدهم به داخل برگشتیم. اما لوایح که دچار مشکل شد ما دو مرتبه در لیست سیاه قرار گرفتیم لذا ریسک کشور بالا می‌رود، در آن صورت چه کسی می‌خواهد سرمایه گذاری کند.
وی افزود: برای سرمایه گذاری داخلی یا سرمایه گذار خارجی در نهایت بانک است که سرمایه گذاری می‌کند، چرا که کسی سرمایه‌ای ندارد که سرمایه گذاری کند. کسی پولی ندارد که یک میلیارد یا ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری کند یا بانک داخلی، یا بانک خارجی و یا صندوق توسعه به میدان بیاید که پول بیاورند. کسی که می‌خواهد کار عظیم و بزرگ انجام دهد در جیب خود پول ندارد مصرف کند.

فردا ۴۰ هزار میلیارد تومان طرح افتتاح می‌کنیم
رئیس‌جمهور با اعلام اینکه ما طرح بسیار عظیمی را فردا پنجشنبه در کرمان افتتاح می‌کنیم، گفت: فردا برای اولین بار بعد از پیروزی انقلاب، کوره بلند را در استان کرمان افتتاح می‌کنیم. مجموعاً فردا ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری افتتاح می‌شود. ارزش یکی از این طرح‌ها که کوره بلند است بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان است. این طرح یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار اعتبار می‌خواست که این اعتبار با «برجام» حاصل شد.

روحانی اضافه کرد: زمانی که برجام حاصل شد، این پول هم حاصل شد وگرنه این کوره بلند را نداشتیم. بنابراین کوره بلندی که فردا افتتاح می‌کنیم برای برجام است. ده‌ها طرحی که در سال ۹۹ افتتاح کردیم همه مال برجام بود. چرا؟ زمانی که قادر هستید نفت بفروشید ۳۸ درصد پول این نفت به صندوق توسعه واریز می‌شود. بعد از صندوق توسعه برای سرمایه گذاری در زمینه‌های برق، آب، فولاد و پتروشیمی یا هرجایی که لازم باشد پول داده می‌شود. وقتی صندوق شما پول ندارد چه کار باید کرد.

وی افزود: طرح‌هایی وجود دارد که صندوق هم تصویب کرده و آماده است اما به خاطر اینکه پول نیست نمی‌توان آنها را اجرا کرد. چه پول داخلی برای صندوق و بانک‌ها و چه پول خارجی برای بانک‌های خارجی در صورتی حاصل می‌شود که بتوانیم در جنگ اقتصادی پیروز شویم، تحریم را هم برداریم. بتوانیم FATF را هم نهایی کنیم. اگر همه دست به دست هم دهیم و کمک کنیم این موضوع سریعتر حل می‌شود. اینجا دیگر دست خود ما است.

رئیس‌جمهور گفت: بانک خارجی در اختیار ما نیست، صندوق توسعه خالی است و نمی‌توانیم نفت بفروشیم و با بانک‌ها به خاطر  FATF نمی‌توانیم رابطه خوب داشته باشیم. نتیجه آن این است که سرمایه نیست. وقتی سرمایه نیست طرح‌های بزرگ را نمی‌شود اجرایی و عملیاتی کرد. طرح‌های ۱۵ هزار مگاوات برق معطل فاینانس است و نیاز به پول دارد. پول و منابع ۱۶ هزار مگاوات به طریقی تامین شده و در دست اجراست و ۱۵ هزار مگاوات دیگر آماده است.

تحریم‌های ترامپ بیش از ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری آب و برق را قطع کرد
روحانی ادامه داد: در همین طرح‌های آب و برق در سال‌های اخیر چهار و نیم میلیارد آماده سرمایه‌گذاری بود که تحریم ترامپ آمد و خروج ترامپ موجب قطع همه آنها شد و چهار و نیم میلیارد در طرح‌های آب و برق عقب افتادیم. مردم عزیز ما این نکته را به طور اساسی مطلع باشند زیرا هر حادثه‌ای که رخ می‌دهد، مرغی که در عروسی و عزا سر بریده می‌شود، دولت است و می‌گویند دولت خوب کار نکرد و مدیریت ضعیف بود و کارآمدی پایین بود. هیچ‌کس نمی‌آید و توضیح بدهد که ریشه این مشکلات کجاست.

وی گفت: به اعتقاد من FATF دست خودمان و مربوط به داخل کشور است. ما می‌توانیم همین فردا FATF را حل کنیم تا روابط ما با بانک‌ها تغییر کند. ما در جنگ اقتصادی پیروز شدیم و مسئله تحریم باقی مانده است که دست خودمان است T البته بخشی هم دست دیگران است اما اصل، ما هستیم. می‌توانیم همین هفته تصمیم بگیریم تمام کنیم و می‌تواند ماه‌ها ادامه پیدا کند که بحث دیگری است.

نمی‌گوییم مشکل برق و جنگ اقتصادی مربوط به FATF است
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نباید مسائل اساسی را از یاد نبریم و فراموش نکنیم و به فرعیات بچسبیم، گفت: البته نمی‌خواهم بگویم اگر اکنون وارد مشکلی به نام برق شدیم، بگوییم مشکل برق مربوط به FATF و جنگ اقتصادی است و ما هیچ مسئولیتی نداریم. اگر ما سال‌های قبل را نگاه کنیم، در دولت یازدهم و دوازدهم به اندازه معمول دولت‌های گذشته و کمی بیشتر، هر سال هزار و ۷۷۵ مگاوات برق تولید و ظرفیت آن اضافه می‌شده است. اکنون این رقم ۲۵۰۰ مگاوات است، یعنی به طور معمول در این ۸ سال علیرغم تحریم، کرونا و ظرفیت بیش از معمول دولت‌های گذشته سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

روحانی گفت: در برنامه ششم که ۲۴ هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه شد، ۱۹ هزار و ۷۳۲ مگاوات مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم است و طرح آن هم مشخص است. یک وقتی در جلسه‌ای بحث شد و یکی از نمایندگان مجلس شبهه‌ای داشت، آقای نوبخت به همان جلسه رفت، آمار و ارقام همین ۱۹ هزار و ۷۳۲ مگاوات را با تمام نیروگاه‌هایی که افتتاح شده بود را ارائه کرد.
مرجع : پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
....
شاهین
Iran, Islamic Republic of
این یعنی در دولت قبل که قطعی برق نداشتیم از چین و امریکا پیشرفته تر بودیم .
Iran, Islamic Republic of
..م..
United States
یعنی تقصیر میدانه؟؟؟؟!!!!
Iran, Islamic Republic of
ناکامی دولت حسن روحانی دلیل اصلی قطعی برق در کشور بوده است.
Iran, Islamic Republic of
شما اول بگین اون 39 بندی که از fatf اجرا کردین به کجا رسیدین بعدا برای بقیه ش چانه بزنید.
Iran, Islamic Republic of
مشکل برق و جنگ اقتصادی مربوط به نتیجه مذاکره، توافق هسته ای، برجام و مذاکرات ویم بوده است.
Germany
.....
Iran, Islamic Republic of
بدون سرمایه‌گذاری و با دست خالی نمی‌شود کاری کرد.
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
دست خالی؟؟؟؟
سرمایه های مردم در بورس رفت.
آنها را در صنایع به کار می گرفتید.....
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای حسن روحانی ....
فقط برو..
Iran, Islamic Republic of
از حقوق کارمند مالیات می‌گیریم، اما ثروتمندان مالیات نمی‌دهند
Iran, Islamic Republic of
......
Iran, Islamic Republic of
زندگی ساده در ایران 10 الی 15 میلیون تومان می‌خواهد
Iran, Islamic Republic of
حالا وقتی حرف زدن نیست وقتی کار کرد است.
Iran, Islamic Republic of
دولت از بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران صنعت برق حمایت نکرده است ...!!!!
Iran, Islamic Republic of
قطعی برق نشانه ی بی تدبیری هست نه چیز دیگر..
Iran, Islamic Republic of
وقتی مدیریت و نظارت نباشد، طرح‌های بزرگ اجرایی نمی‌شود
Iran, Islamic Republic of
ولی ما می تونستیم مشکل قطعی برق نداشته باشیم
Iran, Islamic Republic of
خوب دیگه غم از دلمون درآمد
حالا که فهمیدیم چین و آمریکا هم مشکل قطعی برق دارن دیگه به کم کاری شما معترض نیستیم !!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
چه خبر از برجام بدفرجام؟!
Iran, Islamic Republic of
تاسف دردی را درمان نمی‌کند.
Iran, Islamic Republic of
واقعا خیلی خوبه... مشکلات وبی برنامه ریزی های مربوط به خودتان را ازطریق مقایسه با بعضی از کشورها که از بیشتر جهات با ما قابل قیاس نیستند توجیه می کنیn ...
Iran, Islamic Republic of
بدون سرمایه‌گذاری و با دست خالی نمی‌شود کاری کرد..
حسن
Iran, Islamic Republic of
آخه کجای این کشور و مسائلش مثل امریکا است که میگویی امریکا هم قطعی برق داره؟
Iran, Islamic Republic of
چین و آمریکا هم مشکل برق دارند هیچ ارتباطی و ربطی به ایران ندارد..