جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱
۱۵

عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی وقت تلف کند

سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۲۲:۴۱
کد مطلب: 760905
معاون وزیر امور خارجه با بیان این‌که پیش نویس‌های مختلفی توسط هیأ‌ت‌ها ارائه و تبادل شده و کار درباره آنها در حال انجام است و ضمن تأکید بر این‌که اجازه نمی‌دهیم کسی وقت تلف کند، گفت: تصمیمات در تهران گرفته می‌شود.
عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی وقت تلف کند
به گزارش جهان نيوز، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت ایرانی در نشست کمیسیون مشترک برجام امروز (سه‌شنبه) بعد از نشست روز جاری کمیسیون در گفت‌وگویی اعلام کرد: این دور دوم مذاکراتی بود که در وین در دو هفته گذشته بود و ۶ روز به طول انجامید.

* پیش نویس‌های مختلفی توسط تقریبا همه هیأت‌ها ارائه و تبادل شده و درباره آنها کار در حال انجام است
وی گفت: مذاکرات بسیار فشرده‌ای بود و تلاش ما بر این است که به مجموعه اقداماتی که آمریکا باید در رفع همه تحریم‌ها انجام دهد، برسیم، راستی آزمایی شود و بعد هم ایران اقدامات خودش را انجام دهد. روی این مجموعه اقدامات کار می‌شود.
 
عراقچی که با خبرگزاری صدا و سیما گفت‌وگو می‌کرد، خاطرنشان کرد: پیش نویس‌های مختلفی توسط تقریبا همه هیأت‌ها ارائه و تبادل شده و درباره آنها کار در حال انجام است. تلاش ما این است که بتوانیم به سند واحدی برسیم که دقیقا وظایف آمریکا را مشخص کند و اقدامات ایران که باید به تعهداتش برگردد را روشن کرده و نحوه راستی آزمایی را مشخص کند و همچنین ترتیب و تقدم اقدامات طرفین که از نظر ما کاملا روشن است و آمریکاست که باید اقدام خودش را اول انجام دهد. 

* از مذاکرات فرسایشی و شتاب زده اجتناب می‌کنیم/ اجازه نمی‌دهیم کسی وقتی تلف کند
معاون وزیر خارجه بیان کرد: مذاکرات، سختی است، البته ما حتما از مذاکرات فرسایشی اجتناب می‌کنیم، همانطور که از مذاکرات شتاب زده هم اجتناب می‌کنیم.

وی تصریح کرد: مذاکرات باید با دقت کامل صورت بگیرد. اجازه نمی‌دهیم کسی وقتی تلف کند و بیهوده مذاکرات را طولانی یا فرسایشی کند، در عین حال در مذاکرات تعجیل و شتاب زدگی هم  نمی‌کنیم که نکند خدای نکرده از موضوعی غفلتی صورت بگیرد.

عراقچی با ذکر این نکته که مذاکرات با دقت پیش می‌رود، یادآور شد: البته راه آسانی نیست. مشکلات زیاد است. تعیین دقیق اقدامات احتیاج به کار جدی حقوقی و فنی دارد و در حال انجام است. 

* طبق دستورالعمل‌های تهران، ان‌شاءالله مذاکرات را ادامه خواهیم داد
این دیپلمات ارشد ایرانی اظهار داشت: نتیجه مذاکرات به صورت مستمر به تهران گزارش می‌شود. در بازگشت من گزارش دقیق‌تر از آن‌چه گذشته ارائه خواهد شد و تصمیمات در تهران گرفته می‌شود و ما هم طبق دستورالعمل‌های تهران، ان‌شاءالله مذاکرات را ادامه خواهیم داد و تا آن جایی که منافع کشور تامین شود، در این مسیر گام برخواهیم داشت.

* در مورد ما تصمیم را تهران می‌گیرد که آیا مذاکرات باید ادامه یابد یا نیابد
عراقچی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا هفته آینده هیأت‌ها به وین بازخواهند گشت؟ اظهار داشت: به صورت کلی بنای ما این است، ولی بستگی به این دارد که وقتی نتیجه مذاکرات این چند روز به پایتخت‌ها برده می‌شود، بررسی در پایتخت‌ها صورت بگیرد و تصمیم را پایتخت‌ها می‌گیرند و در مورد ما تصمیم را تهران می‌گیرد که آیا مذاکرات باید ادامه یابد یا نیابد و به چه شکلی مذاکرات ادامه پیدا کند و با چه خط مشی‌هایی، وقتی این‌ها در تهران تدوین و آماده شد ان‌شاءالله ما با دستورالعمل‌هایی جدید خودمان به مذاکرات برخواهیم گشت.
 
* همه هیأت‌ها علاقه‌مند به حصول نتیجه هستند
به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به این پرسش که ارزیابی شما بعد از دو هفته و پنج جلسه کمیسیون مشترک چگونه است؟ گفت: فضای مذاکرات به نظر من یک فضای جدی و کاملا کاری و حرفه‌ای است. همه هیأت‌ها علاقه‌مند به حصول نتیجه هستند و تلاششان این است که ترتیباتی را تنظیم و تصمیم گیری کنیم که منجر به احیا و اجرای برجام به صورت کامل بشود.

عراقچی ادامه داد: برای موفقیت یک مذاکرات فقط جدی بودن کافی نیست و عوامل دیگری هم وجود دارد. طرفین باید مواضع را درک کنند و تلاش شود مواضع به هم نزدیک شود.

* ما حتما مخالف روند گام به گام هستیم
وی با بیان این‌که برای ما اصولی وجود دارد که تغییرپذیر نیست، عنوان کرد: ما حتما مخالف روند گام به گام هستیم. البته روند گام به گام مدت‌هاست که کنار گذاشته شده و مذاکرات ما به صورت یکپارچه روی گام آخر و یک اقدام نهایی که طرفین باید صورت دهند متمرکز شده است. داریم آن را طراحی می‌کنیم. وقتی طراحی آن آماده شد که چه کارهایی باید دقیقا در آن یک مرحله توسط دو طرف انجام شود، طبیعتا به مرحله اجرا هم خواهد رسید.

عراقچی اضافه کرد: بعد باید معین کنیم که راستی آزمایی اقدامات آمریکا چگونه باید باشد. وقتی راستی آزمایی‌ها مشخص شد، در چه تاریخی و چگونه آمریکا به تعهداتش برگردد و چگونه ایران هم متعاقبا این کار را انجام دهد.

*  فضای سازنده، کاری و حرفه‌ای است
معاون وزیر خارجه بیان کرد: جزییات فنی و حقوقی و بعضا سیاسی وجود دارد و باید روی آن بحث شود. این کار در حال انجام است. جدیت در مذاکرات وجود دارد. فضای مذاکرات نمی‌توانم بگویم مثبت یا منفی است، ولی فضای سازنده، کاری و حرفه‌ای است. امیدواریم این مسیر در ادامه خودش به جاهای مثبتی برسد و منجر به رفع تحریم‌های غیرعادلانه آمریکا علیه ملت ایران شود.

وی گفت: هنوز زود است که نتایج را قضاوت کنیم، هنوز زود است که بگوییم خوشبین هستیم یا بدبین ولی فکر می‌کنیم مسیری که می‌رویم مسیر درستی است. 

به گزارش فارس، در نشست امروز کمیسیون مشترک برجام روسای هیات‌های مذاکره کننده کشورهای طرف ‌برجام به بحث و بررسی در خصوص آخرین وضعیت گفت‌وگوهای فنی و پیش‌نویس‌های اولیه متون و نحوه تداوم گفت‌وگوها پرداختند. قرار شد مذاکرات ادامه یابد. در این نشست، کشورهای مشارکت کننده در برجام توافق کردند علاوه بر دو گروه کارشناسی فعلی (در حوزه لغو تحریم‌ها و هسته‌ای) هفته آینده یک گروه کارشناسی سوم نیز برای گفت‌وگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریم‌ها و سپس بازگشت آمریکا به برجام ایجاد شود.

* سفر مقامات آژانس به تهران/ امیدواریم اختلافات در یک فضای سازنده و غیرسیاسی حل شود
رئیس هیأت ایرانی شرکت کننده در مذاکرات وین درباره نشست فنی روز گذشته بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اظهار داشت: همکاری‌های ما با آژانس طبیعتا ادامه دارد.

همکاری‌های گسترده‌ای است و حوزه‌های مختلفی را در برمی‌گیرد. این همکاری‌ها جریان طبیعی خودش را طی می‌کند. بعضی از موضوعاتی وجود دارد که بین ما و آژانس اختلاف است و برای حل این اختلافات، گفت‌وگوهایی بین ما و آژانس وجود داشته و وجود هم دارد و ان‌شاءالله تحرک جدیدی هم با سفر مقامات آژانس به تهران و گفت‌وگوهای بیشتر ایجاد خواهد شد.

معاون وزیر خارجه یادآور شد: ما با آژانس یک مسیر طبیعی و معمولی را طی می‌کنیم و امیدواریم اختلافاتی که الان وجود دارد در یک فضای سازنده و غیرسیاسی ان‌شاءالله حل شود.

به گزارش فارس، دور جدید نشست کمیسیون مشترک برجام ۱۳ فروردین ماه به صورت مجازی برگزار و پس از توافق حاصله مقرر شد روز سه‌شنبه ۱۷ فروردین این گفت‌وگوها به صورت حضوری و رو در رو دنبال شود و در نهایت هم این نشست برگزار و پس از آن توافق شد دو کارگروه در حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای تشکیل و بررسی‌ها را انجام دهد. نتایج بررسی‌های این دو کارگروه به نشست کمیسیون برجام در روز جمعه ۲۰ فروردین منعکس و اعلام شد که هیأت‌های برای تنفس و مشورت‌ به پایتخت‌ها برمی‌گردند و مقرر شد روز چهارشنبه ۲۵ فروردین دوباره در وین گردهم بیایند. این نشست با یک روز تاخیر به دلیل ابتلای یکی از اعضای هیأت اتحادیه اروپا به کرونا در روز پنجشنبه ۲۶ فروردین برگزار و مقرر شد که نشست‌های کارشناسی به کار خود ادامه دهند. آخرین جلسه نشست کمیسیون مشترک برجام نیز روز شنبه ۲۸ فروردین ماه در وین برگزار شد و در این چند روز رایزنی‌ها در سطوح کارشناسی و کارگروه‌ها ادامه داشت. 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United Kingdom
....
Iran, Islamic Republic of
منظورش به دلواپسان اجازه ی اتلاف وقت را نخواهند داد؟؟؟!!!
ح
Iran, Islamic Republic of
بس کنید این بازیهای انتخاباتی را.!!!!
Iran, Islamic Republic of
مشکلات مردم و کشور نتیجه اعتماد به غرب و بی توجهی به داخل است.
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی
داداش، همین الان هم دارین وقت تلف میکنین.
حالا آمریکا میگه تا رفتار ایران را تایید تکنیم تحریم ها رو تعلیق نمیکنیم
بعنی مهمترین برگ برنده رو از دست دادید؟؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
آفرین
مرحبا
Iran, Islamic Republic of
چه شد جناب عراقچی در هنگامه انتخابات یادی از برجام کردید!!
Iran, Islamic Republic of
مشکلات مردم و کشور توسط دولت، دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس شروع و آغاز شده است، نه تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا
Iran, Islamic Republic of
احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با آناتولی: اگر من بودم هرگز برجام را امضا نمی‌کردم
Iran, Islamic Republic of
صادق خرازی: اشتباه کردیم آب و نان مردم را به برجام گره زدیم
Iran, Islamic Republic of
اروپا برای حیات برجام هزینه نمی‌کند
Iran, Islamic Republic of
هزینه کردن برای برجام غلط و اشتباه است.
Iran, Islamic Republic of
برجام در پنج سال گذشته در همان خانه و چارچوب که بود، مانده است .
Iran, Islamic Republic of
چرا آمریکا بمب اتم دارد ولی ایران ندارد.
چرا کشورهای اروپایی بمب اتم دارند ولی ایران ندارد.
چرا رژیم صهیونیستی بمب اتم دارد ولی ایران ندارد.
Iran, Islamic Republic of
نمره عراقچی بعداز سی سال مذاکره صفر. عراقچی طبق معمول صفر. عراقچی دیگه مسوولیتی نداره باید چمدان ببنده برای رفتن. دولت جدید باید مذاکره کنه. نباید عراقچی تعهد جدید ایجاد کنه.