پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۱
۲۷

گله دوستانه‌ شریعتمداری از نمایندگان معترض

سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۲۳
کد مطلب: 755686
توقف اجرای پروتکل الحاقی را که امروز اتفاق می‌افتد می‌توان و باید یکی از دستاوردهای بزرگ مقاومت در برابر زورگویی‌ها و باج‌خواهی‌های آمریکا و متحدانش دانست.
گله دوستانه‌ شریعتمداری از نمایندگان معترض
به گزارش جهان نيوز، حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:

۱- توقف اجرای پروتکل الحاقی را که امروز اتفاق می‌افتد می‌توان و باید یکی از دستاوردهای بزرگ مقاومت در برابر زورگویی‌ها و باج‌خواهی‌های آمریکا و متحدانش دانست. این اقدام مجلس شورای اسلامی که برگرفته از نظر حکیمانه حضرت آقاست و خوشبختانه از همراهی دولت نیز برخوردار است، نمونه‌ای مثال‌زدنی از یک معامله «دو سر بُرد» برای جمهوری اسلامی ایران است که هر دو سوی آن به نفع کشورمان خواهد بود. آمریکا و اروپا از یکسو، امتیازات فراوانی از جمهوری اسلامی گرفته بودند و از سوی دیگر به هیچیک از تعهدات خود عمل نمی‌کردند! این ماجرا که ۵ سال ادامه داشت، مصداق و نمونه واقعی یک معاهده «دو سر باخت» برای ما بود چرا که امتیازها را گرفته بودند و در مقابل نه‌فقط تحریم‌ها را لغو نکرده بودند بلکه هر از چندگاه بر تعداد آنها نیز می‌افزودند و در این سو، متاسفانه واکنش مناسب و متوازنی دیده نمی‌شد تا آنجا که ترامپ با این خواسته قلدرمآبانه که باید محدودیت صنایع موشکی ایران و حضورش در منطقه نیز به برجام اضافه شود، از برجام خارج شد! همین جا باید گفت اگر بلافاصله بعد از خروج آمریکا از برجام که نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بود، ما نیز برجام را در مقابل چشم همگان به آتش می‌کشیدیم، به یقین ادامه ماجرا به‌گونه‌ای متفاوت رقم می‌خورد، که نکردیم و نخورد! گفتنی است دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای خبرگان بر ضرورت این اقدام انجام نشده تاکید فرموده و گفتند؛ «وقتی آمریکا از برجام خارج شد و دیگران هم با او همراهی کردند، دستور قرآن این است که تو هم تعهد را رها کن که با این حال باز هم دولت محترم ما تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد که البته این موارد نیز در صورت عمل کردن آنها به وظایف‌شان قابل برگشت است».

امروز اما که در ادامه اجرای طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» به یکی از نقاط حساس آن یعنی توقف اجرای پروتکل الحاقی رسیده‌ایم، آمریکا و اروپا بر سر یک دوراهی قرار گرفته‌اند که هر کدام را انتخاب کنند برای ما «بُرد قطعی» و برای حریف «باخت حتمی» خواهد بود. اگر همه تحریم‌ها را لغو کنند، ضمن آنکه به آنچه از برجام انتظار داشتیم رسیده‌ایم، شکست سنگینی را به حریف تحمیل کرده‌ایم و اما، اگر تحریم‌ها را لغو نکنند، امتیازاتی را که سخاوتمندانه و بلاعوض تقدیمشان کرده بودیم، پس می‌گیریم که توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی با اهمیت‌ترین آنهاست. از این روی تعامل دوسر بُرد برای ایران اسلامی، نام برازنده‌ای برای این حرکت هوشمندانه است.

۲- دیروز تعداد قابل توجهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، یعنی همان‌ها که طرح هوشمندانه «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» را تهیه و تصویب کرده بودند، بعد از  مشاهده متن توافقنامه‌ای که شب قبل میان سازمان انرژی اتمی کشورمان و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به امضاء رسیده بود زبان به اعتراض گشودند و این توافق را با آنچه در متن طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها آمده بود، مغایر و در تناقض ارزیابی می‌کردند.

در توافق یاد شده ضمن تاکید بر اینکه ایران از روز پنجم اسفند ۹۹ (امروز) اجرای پروتکل الحاقی را متوقف خواهد کرد، آمده بود «ایران به مدت ۳ ماه اطلاعات برخی فعالیت‌ها و تجهیزات نظارتی را که در پیوست مشخص شده ضبط کرده و نزد خود نگاه خواهد داشت. در این مدت، آژانس به این اطلاعات هیچ دسترسی نخواهد داشت و اطلاعات منحصراً نزد ایران باقی می‌ماند. چنانچه ظرف ۳ ماه تحریم‌ها به طور کامل لغو شد، ایران این اطلاعات را در اختیار آژانس می‌گذارد، در غیر این صورت اطلاعات برای همیشه پاک خواهد شد».

گنجاندن این بند در توافق یاد شده، اگرچه به‌نظر می‌رسد که ضرورتی نداشته است و می‌تواند این شبهه را پدید آورد که قانون مصوب مجلس درباره توقف اجرای پروتکل الحاقی را با خدشه روبه‌رو کند، ولی در عمل، مانعی در مسیر اجرای مصوبه مجلس نیست، چرا که در توافق بر توقف قطعی اجرای پروتکل الحاقی تاکید شده است و آمده است که اطلاعات ضبط شده در اختیار آژانس قرار نمی‌گیرد. نمایندگان معترض ابراز می‌داشتند که آمریکا و متحدانش طی ۵ سال گذشته از انجام تعهدات خود شانه خالی کرده‌اند، بنابراین چگونه می‌توان انتظار داشت که در سه ماه پیش روی به تعهدات خود بازگردند!؟ که البته سخن بجایی است.

۳- نگرانی نمایندگان معترض در حالی بود که در توافق آژانس و سازمان انرژی اتمی کشورمان، خودداری ایران از اجرای پروتکل الحاقی به سه ماه بعد موکول نشده بود، بلکه ما به کاهش تعهداتمان مطابق آنچه در مصوبه مجلس آمده است ادامه می‌دادیم و اگر آمریکا و اروپا طی ۳ ماه آینده همه تحریم‌ها را لغو می‌کردند، به تعهداتمان باز می‌گشتیم و اگر همچنان به نقض تعهدات خود ادامه می‌دادند، ما نیز کاهش تعهداتمان را تا پایان تمامی آنها دنبال می‌کردیم. بنابراین اختلاف پیش آمده به آسانی قابل حل بود و با پوزش از نمایندگان محترم مجلس، به این حجم از اعتراض نیازی نداشت. چرا!؟ زیرا همانگونه که در صدر این نوشته آمده است، خودداری ایران از اجرای پروتکل الحاقی یکی از دستاوردهای بزرگ ما در چالش هسته‌ای نزدیک به دو دهه است. این نکته را به آسانی از سراسیمگی حریف و دست و پا زدنش برای پیشگیری از آن می‌توان فهمید. از این روی و همانگونه که دیروز رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان با ایشان تاکید فرمودند «این اختلاف‌نظرها [اختلاف برداشتی که مجلس از کار دولت دارد] قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلاف‌ها رها و یا تشدید شود که نشان‌دهنده دوصدایی باشد».

خدای مهربان بر درجات شهید بزرگوارمان حاج قاسم سلیمانی بیفزاید که به حق و هوشمندانه تاکید می‌کرد، اگر دشمن از جبهه خودی دو صدا بشنود، اولاً؛ با این توهم که در جبهه خودی‌ها گسل ایجاد شده، طرح اختلاف می‌افکند (که البته در مورد یاد شده احتمال این سوء‌استفاده تقریباً صفر و یا نزدیک به صفر است) و ثانیاً؛ که در ماجرای پیش‌روی از اهمیت فراوانی برخوردار است، درباره دستاورد بزرگی که به دست آمده است، دست به کوچک‌نمایی می‌زند! و...

۴- و بالاخره گله دوستانه‌ای از نمایندگان معترض در میان است! و آن اینکه توافق مورد اشاره اگرچه امضای رئیس ‌سازمان انرژی اتمی را در پای خود دارد ولی باید می‌دانستند که مسئله‌ای با این اهمیت نمی‌تواند بدون دخالت و نظر شورای عالی امنیت ملی تهیه شده باشد. بنابراین ضمن تاکید بر حق نمایندگان محترم در اعتراض به آنچه ناصواب تلقی کرده‌اند، اعتراض علنی، آنهم در آن حجم که شاهد بودیم می‌توانست به اعتراض و درخواست بررسی در جلسه غیرعلنی منتقل شود. نه اینکه مردم عزیز کشورمان نامحرم باشند! بلکه از آن روی که دشمنِ گوش‌خوابانیده با دستاویز قرار ‌دادن آن، اهمیت مثال‌زدنی دستاورد به دست آمده را که حاصل زحمات و هوشمندی خود نمایندگان محترم بوده است، کوچک جلوه ندهد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


اصغر
Iran, Islamic Republic of
با آقای شریعتمداری کاملا در این زمینه مخالفم..
Iran, Islamic Republic of
با این اقدامات احساساتی مجلس ، حاج حسین هم گیج شده است.
Romania
رهبر گفتند صدای واحد داشته باشید
Iran, Islamic Republic of
بعد از سالها حاج حسین دو کلمه حرف حساب زد
Romania
ببینین آش چقدر شور شده که شریعتمداری منتقد عملکرد مجلس شده؛
Romania
نمایندگان حداقلی این همه دیروز هیاهو کردن برای هیچ
مجلس حداکثری
Iran, Islamic Republic of
در کشورهای اروپایی حداکثر میزان مشارکت مردم در انتخابات 40 درصد است.
Iran, Islamic Republic of
بله
منم مخالفم
اشرافی که آقای نبویان در مساله هسته ای داره هیچکس نداره .
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
معلومه که امروز ناشتایی پر و پیمون خوردی حاج حسین بالاخره یه حرف منطقی و سنجدید زدی
Iran, Islamic Republic of
حرفهای ایشان همیشه منطقی است نهایت شما دوست ندارید گوش کنید.
Iran, Islamic Republic of
مردم متوجه منظور حضرت آقا شدند ولی مجلسیها حتی گوش نکردند رهبر چی فرمودند.
Iran, Islamic Republic of
رهبر این رو‌هم فرمودن به قانون مجلس به دقت عمل شود
عباسيان
Iran, Islamic Republic of
حاج آقا حسين شريعتمداري مثل هميشه روشنگر و وفادار به آرمان هاي انقلاب اسلامي
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
اگر این مصوبه آژانس با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی بوده قطعا آقای قالیباف خبر داشته .پس این همه هیاهم برای چیست؟
Iran, Islamic Republic of
بهتر از همه این بود که مجلس و دولت می نشستند و محرمانه و قبل از اینکه با نماینده آژانس صحبت کنند حرفشون رو یکی می کردند
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
مجلسیها هم میگن برجام مرده متعفن و هم میگن آمریکا باید به برجام برگرده
Iran, Islamic Republic of
برای مجلس آنچه که مهم است , برگشت آمریکا به برجام نیست بلکه حذف کامل تحریمهاست.
بی سواد به مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
از خودت حرف در وَکُنی؟ کی گفته آمریکا باید به برجام برگرده ؟ مجلس فقط میگه تا تحریم ها لغو نشه پروتکل الحاقی نباید اجرا بشه
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
......
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
بله
چرا قبل از این تاریخ مثلا یک هفته قبل از آن آقای صالحی نیامد مجلس و با کمیسیون امنیت ملی جلسه بگذارد و این طرح را در میان بگذارد چرا مجلس را در مقابل عمل انجام شده قرار می دهند
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
چون هر که بره مجلس همون دم درب مجلس بهش کارت زرد میدن!!
Iran, Islamic Republic of
قرارنیست دولت هر کار میخواد بکنه از مجلس اجازه بگیره! ، اینگونه مسائل در شورایعالی امنیت ملی مورد رسیدگی قرار میگیره که رئیس مجلس هم عضو شوراست.
محسن
Iran, Islamic Republic of
به نظر میرسه طراح تئوری دولت بی سر در دام نیرنگ دولتیان افتاده
Iran, Islamic Republic of
دارم دیگه مطمئن میشم که دوربین مخفیه
Netherlands
...
ا
Iran, Islamic Republic of
مگه قالیباف عضو شورای عالی امنیت ملی نیست !؟
حامد
United States
اقای شریعتمداری عزیز، مجلس می داند دل دولت با این کار نیست و مشکوک است چه برنامه ای پشت صحنه دارد.