جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۰
۱

۵ عادت که عزت‌ نفس تان را نابود می‌کند

شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۵:۲۰
کد مطلب: 754526
برخی از عادت های نادرست منجر به کاهش عزت نفس در شما خواهند شد.
۵ عادت که عزت‌ نفس تان را نابود می‌کند
به گزارش جهان نيوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، تحقیقات نشان داده‌اند که وقتی عزت نفس پایینی دارید، بسیار بیشتر از هر زمان دیگری مستعد افسردگی هستید. زیرا افکار منفی شما در مورد خودتان می‌توانند به راحتی به افکار منفی درباره هر چیزی در اطراف‌تان بدل شوند و کم کم به یک جریان منفی وارد خواهید شد که بیرون آمدن از آن بسیار سخت است و مستقیماً منجر به کاهش عزت نفس و افسردگی می‌شود. در مطالب زیر ۵ عادت می‌بینید که سبب نابودی عزت نفس می‌شوند.

کمال گرایی
کمال‌گرایی به این معناست که شما استانداردهای بالایی (و اغلب غیرقابل تحقق) را برای خود تعیین می‌کنید. کمال گراها بسیار بیشتر با عزت نفس پایین و افسردگی، اضطراب و احساسات خود کم بینی دست و پنجه نرم می‌کنند. وقتی هدفی برای خود تعیین می‌کنید که بیشتر از توانایی‌تان است، شکست ممکن است سبب نابودی عزت نفس‌تان و متعاقبا بروز افسردگی در شما شود.

در حالی که باید یاد بگیرید شکست روشی معتبر و موثر برای یادگیری است. مردم از اشتباهات خود بهتر می‌آموزند. اگر دیگر از آن‌ها نترسید، خواهید دید که همه اشتباهات نابودکننده نیستند. روی هدف نهایی متمرکز شوید و به یاد داشته باشید که چیزهای مهمتری از رسیدن به کمال در همه چیز در زندگی وجود دارد.

نابودی عزت نفس؛ فرافکنی
این مورد در افرادی که از اضطراب، اعتماد به نفس پایین و افسردگی رنج می‌برند بسیار شایع است. وقتی عزت نفس پایین دارید، تصور می‌کنید که دیگران شما را همانطوری می‌بینند که خودتان می‌بینید. یا ممکن است مدام در این فکر باشید که همه در دل‌شان از شما متنفر هستند. این ناشی از ناامنی شما نسبت به خودتان است. اگر دیدید گرفتار چنین فکری شده‌اید، از خودتان بپرسید که آیا شما هم نسبت به شخصی که دوست دارید چنین طرز فکری دارید؟ نسبت به خودتان همان احساسی را داشته باشید که نسبت به دیگران دارید.

خشنود کردن دیگران
هرگز نمی‌توان همه را راضی نگه داشت، اما شخصی که دارای عزت نفس پایین است مطمئناً تمام تلاش خود را برای راضی نگه داشتن دیگران خواهد کرد. ترس از “نه” گفتن به مردم ناشی از ترس طرد شدن و رها شدن است. همیشه به یاد داشته باشید که خودتان را در اولویت قرار دهید. دوستان واقعی انتظار ندارند که شما همیشه درخدمت‌شان باشید. اگر سعی کنید همیشه همه را راضی کنید، دیگران از شما سوء استفاده خواهند کرد. نباید اجازه بدهید که خواسته‌های دیگران نسبت به خواسته‌های خودتان ارجح باشد. با این کار سبب نابودی عزت نفس خود خواهید شد.

حس گناه
هرکسی اشتباه می‌کند. همه در مقطعی از زندگی خود شکست می‌خورند. افرادی که دارای عزت نفس پایین و افسردگی هستند، سخت‌تر می‌توانند از حس گناه و شکست عبور کنند. ممکن است وسوسه شوید دائماً خود را سرزنش کرده و اشتباه‌تان را به خودتان یادآوری کنید. با ادامه این روند، باور خواهید کرد که مشکل شما هستید و ارزش خود را پایین می‌آورید. بیاموزید که خود را ببخشید. شما به اندازه دیگران سزاوار بخشش هستید و لیاقت این را دارید که با خود مهربان باشید. باعث نابودی عزت نفس خود نشوید!
 
پشیمانی

زندگی در گذشته هرگز به نفع کسی نبوده‌است. نمی‌توانید دائماً به کارهایی که اشتباه انجام داده‌اید یا شکست‌های‌تان فکر کنید. گذشته، گذشته است و اکنون نمی‌توانید برای تغییر آن کاری انجام دهید. به دام انداختن خود در پشیمانی و اتفاقات گذشته، نتیجه‌ای جز نابودی عزت نفس ندارد. باید اتفاقات مثبت وموفقیت‌های‌تان را به خود یادآوری کنید. بپذیرید که زندگی فقط سیاه و سفید نیست. هم بالا دارد و هم پایین. در نهایت، یاد بگیرید که به آینده امیدوار باشید و در زمان حال زندگی کنید، زیرا هر چقدر هم که تلاش کنید، گذشته را نمی‌توان تغییر داد!
برچسب ها: افسردگی سلامت
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of

دین اسلام به شدت بر کمال گرایی تاکید دارد. کمال طلبی یک امر فطری است و مرگ کمال طلبی به معنی مرگ آرمانگرایی و انسانیت و غرق شدن در شهوات است. امام خمینی می فرماید:
«بدان که در انسان ـ اگر نگویم در هر موجود ـ به حسب فطرت، حبّ به‏‎ ‎‏کمال مطلق است و حبّ به وصول به کمال مطلق، و این حبّ محال‏‎ ‎‏است ازا و جدا شود و کمال مطلق محال است دو باشد و مکرّر باشد، و‏‎ ‎‏کمال مطلق، حق ـ جلّ و علا ـ است، همه او را می خواهند و دلباخته به‏‎ ‎‏اویند گرچه خود نمی دانند و در حجب ظلمت و نورند و با این‏‎ ‎‏حجب، پندارند چیزهای دیگر می خواهند و به هر کمال یا جمال یا‏‎ ‎‏قدرت یا مکانت که رسیدند به آن حد قانع نیستند و گم شدۀ خود را در‏‎ ‎‏آن نمی یابند.‏ 8/2/61»