جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۸
۱۱۷
خلیلیان به قالیباف نامه نوشت:

پیشنهاد طرح تجمیع یارانه‌ها برای حمایت از معیشت و تولید

سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۸
کد مطلب: 745442
صادق خلیلیان وزیر اسبق کشاورزی با ارسال نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی طرحی جایگزین برای حمایت از معیشت مردم پیشنهاد کرد.
پیشنهاد طرح تجمیع یارانه‌ها به قالیباف +جزئیات
به گزارش جهان نيوز، صادق خلیلیان استاد دانشگاه تربیت مدرس و وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی با ارسال نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی طرحی جایگزین برای حمایت از معیشت مردم پیشنهاد کرده است، این طرح جایگزین با عنوان «طرح حمایت از جهش تولید ملی و امنیت غذایی خانوارها» معرفی شده است.

این نامه به‌شرح زیر است:

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر محمد باقر قالیباف

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و آرزوی موفقیت برای جنابعالی و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی،

به استحضار می­‌رساند بیش از هفت سال از تشکیل دولت آقای روحانی گذشته است و ایشان راهبرد اصلی دولت در زمینه اقتصاد و سیاست را بدون داشتن راهبرد جایگزین (Plan B) و فقط بر اساس رسیدن به توافق هسته‌ای با دولت آمریکا و کشورهای اروپایی طراحی نمود تا اقتصاد ایران با ورود شرکتها و سرمایه­‌گذاران خارجی به کشور، رونق پیدا کند. دولت ایران در چارچوب توافق هسته‌ای (و حتی فراتر از آن)، تمامی تعهدات خود را به‌طور کامل انجام داد. راهبرد دولت آقای روحانی در نهایت با خروج آمریکا از برجام و عدم ایفای تعهدات اروپاییان به شکست انجامید و اقتصاد کشور بدون داشتن راهبرد جایگزین، دچار سردرگمی شده و کشور لطمات سنگین و اساسی متحمل گردید.

منطق درست حکمرانی ایجاب می­‌کرد که همزمان با توافق هسته‌ای، دولت با مقاوم‌سازی اقتصاد، اتکا به ظرفیت‌های فراوان داخلی و استفاده از فرصتهای بین‌المللی جایگزین، با تمام توان کشور را در مسیر رونق و جهش اقتصادی هدایت نموده و اگر از طریق توافق برجام هم مزایایی حاصل می­‌شد، از آن بهره­‌برداری کرده و هم‌افزایی صورت ­می‌گرفت.

هفت سال زمان که می­‌توانست با اتکا به ظرفیتهای داخلی و استفاده از فرصتهای بین‌المللی دیگر، منجر به تحقق اقتصادی پویا و توسعه‌یافته شود عملاً از دست رفت و دیگر قابل برگشت نیست. در هفت سال اخیر اگر اقتصاد مقاومتی به‌درستی و با جدیت به اجرا در می­‌آمد، رئیس جمهور و دولت نیز به‌امید برجام منفعل نبودند، شاهد وضعیت ناخوشایند فعلی و نارضایتی مردم نبودیم.

* (متأسفانه دولت مرتب در حال تکرار اشتباهات خود است بدون اینکه از آن عبرت آموخته باشد و این خطر وجود دارد که این چند ماه باقیمانده از عمر دولت هم به همین سبک و سیاق از دست برود.)

در حال حاضر، اقتصاد در رکود مزمن همراه با تورم به‌سر می‌­برد و طی سه سال گذشته نرخ رشد اقتصادی کشور منفی بوده است. نرخ تورم در سال 98 معادل 41.2 درصد بود که بالاترین میزان بعد از سال 1374 (با نرخ تورم 49.4 درصد) می­‌باشد. افزایش پنج‌برابری نقدینگی و بدهی دولت به بانک مرکزی، افزایش بیکاری و کاهش 31درصدی قدرت خرید خانوارهای ایرانی، نشانه بی‌تأثیر بودن اقدامات و سیاست­های دولت در بهبود شاخص­های اقتصادی کشور است.

از ویژگی­های سیاست­ها و اقدامات دولت در این هفت سال، به موارد زیر می­‌توان اشاره نمود:

1 ــ عدم توجه به بخش ساختمان و رها کردن طرح مسکن مهر.

2 ــ عدم تداوم طرح ملی توسعه کشاورزی و کاهش نرخ سرمایه­‌گذاری در این بخش.

3 ــ نداشتن راهبرد در بخش صنعت و معدن، عدم سازماندهی بخش خودرو و قطعه‌سازان داخلی.

4 ــ عدم تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی آسیب‌دیده از رکود اقتصادی و تحریم­ها.

5 ــ نداشتن راهبرد مناسب پولی و بانکی، تکیه بر افزایش صادرات نفت خام و واردات بی‌رویه کالاهای مشابه تولید داخل.

6 ــ ضعف و انفعال در سیاست خارجی و امید واهی به ورود شرکتها و سرمایه­‌گذاران خارجی.

7 ــ سردرگمی راهبردی در سیاست­های اقتصادی، از تعادل خارج شدن بازارها و بی‌ثباتی متغیرهای کلان اقتصاد کشور.
از ارکان مهم امنیت ملی هر جامعه، امنیت غذایی است که در حیطه وظایف حاکمیت هر کشور با محوریت دولت قرار دارد. تأمین امنیت غذایی فیزیکی با تولید بیشتر محصولات راهبردی در کشور صورت می­‌گیرد و تأمین امنیت غذایی اقتصادی با افزایش قدرت خرید مردم (به‌خصوص اقشار آسیب‌پذیر) محقق خواهد شد.

در حال حاضر وضعیت شاخص­‌های امنیت غذایی فیزیکی در کشور به‌قرار زیر است:

1 ــ میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی حدود 100 میلیون تن (5٪±) برآورد می­‌شود.

2 ــ میزان واردات انواع محصولات کشاورزی در سال 1398 بیش از 24.7 میلیون تن بوده که نسبت به سال 1392 با حجم 18.4 میلیون تن، حدود 34 درصد افزایش یافته است. دو علت اصلی واردات بی‌رویه؛ یکی کاهش تولید و دیگری رانت ناشی از اختصاص ارز دولتی 4200تومانی به واردات کالاهای اساسی کشاورزی است.

3 ــ سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی ایران در سال 1398 نسبت به سال 1392 معادل 35.4 درصد کاهش یافته است که تداوم این روند می‌تواند آینده تولید و امنیت غذایی کشور را با خطر جدی مواجه نماید.

شاخص‌های امنیت غذایی اقتصادی نیز در وضعیتی به‌قرار زیر به­‌سر می­‌برند:

1 ــ افزایش 250درصدی قیمت کالاهای اساسی، با وجود اختصاص 28.6 میلیارد دلار ارز با نرخ دولتی به واردات این کالاها از اول سال 97 تا شهریورماه سال­ جاری، که نشان می­‌دهد مهار تورم با این روش پرهزینه، با شکست مواجه شده است. با توجه به اینکه بیش از 38 درصد از کل هزینه خانوارهای متوسط و ضعیف کشور را هزینه مواد غذایی تشکیل می­‌دهد، افزایش 250درصدی قیمت مواد غذایی طی دو سال و نیم اخیر، فشار سنگینی به اکثریت خانوارهای ایرانی وارد آورده است.

2 ــ کاهش درآمد حقیقی 70 درصد مردم ایران و افزایش فاصله طبقاتی طی شش سال (92 الی 98) اخیر؛ به‌نحوی بوده که متوسط درآمد حقیقی خانوارهای فقیر (سه دهک پایین درآمدی جامعه) و خانوارهای با درآمد متوسط (چهار دهک میانی جامعه) کاهش یافته ولی درآمد حقیقی خانوارهای ثروتمند 9 درصد افزایش داشته است.

3 ــ بر اساس شاخص ضریب جینی، توزیع درآمد در جامعه بدتر شده و نابرابری از 36.5 درصد به 40 درصد افزایش یافته است.

4 ــ کاهش 31درصدی مصرف مواد غذایی خانوارهای ایرانی در سال 98 نسبت به سال 92 (بر اساس گزارش درآمد هزینه خانوارهای کشور توسط بانک مرکزی و مرکز آمار ایران) فشار زیادی به مردم وارد آورده است، این وضعیت برای خانوارهای متوسط و فقیر به‌مراتب بدتر است، علاوه بر این، شرایط اقتصادی خانوارها در شش‌ماهه اول سال 99 سخت­‌تر نیز شده است.

* نتیجه ارزیابی از وضعیت این شاخص­ها نشان­‌دهنده کاهش امنیت غذایی در کشور است.

برای افزایش قدرت خرید مردم، بهبود شاخص امنیت غذایی اقتصادی و حمایت از تولید در شرایط فعلی، دولت دو راه پیشِ‌رو دارد:

راه اول، ادامه وضع موجود و اختصاص ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی است.

واردات کالا با نرخ ارز 4200 تومان که از اول سال 97 با تصمیم دولت اجرا گردید، عملاً در مهار تورم کمترین تأثیر را داشت، این سیاست که بر اساس تصمیم رئیس جمهور و با ابلاغ آقای جهانگیری از فروردین 97 اجرایی شد، منجر به هدررفت 28.6 میلیارد دلار ارز کمیاب کشور و 248هزار میلیارد تومان مابه­‌التفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد (و ضربه به تولید داخلی) شده است.

خروج کالاهای اساسی از کانال­های ناکارآمد توزیع، عدم واردات در مقابل ارزهای دریافتی و خروج قانونی و غیرقانونی (قاچاق) گسترده کالاهای اساسی از کشور سبب شده که عملاً این کالاها با قیمت­های چندبرابری به مردم و تولیدکنندگان فروخته شود و رانت­های عظیم و نجومی نصیب عده­‌ای خاص شود. با توجه به اینکه اجرای این سیاست، کارایی نداشته و هزینه سنگینی (از نظر تضعیف تولید ملی، ایجاد تورم کمرشکن، فساد اقتصادی و نارضایتی عمومی) به کشور تحمیل کرده است، ضروری است که اولاً مسببان این وضعیت مورد مؤاخذه قرار گیرند و ثانیاً این روش غلط کنار گذاشته شود.

راه دوم پیشِ‌روی دولت، حذف ارز دولتی، یکسان‌سازی نرخ ارز، تجمیع منابع یارانه­‌ای و پرداخت جبرانی به مردم و همزمان حمایت از تولید داخلی است.

برای تبیین و نحوه اجرایی کردن این راه­‌حل، اینجانب با همکاری جمعی از کارشناسان و اقتصاددانان دانشگاهی، طرحی تحت عنوان «حمایت از تولید ملی و بهبود امنیت غذایی خانوارها» تهیه نموده­ که به‌پیوست تقدیم می­‌گردد.

اهم نکات طرح پیشنهادی به‌قرار زیر است:

1 ــ حذف ارز دولتی و یکسان‌سازی نرخ ارز در چارچوب نظام نرخ ارز شناور مدیریت‌شده توسط بانک مرکزی، در این راستا، دولت ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی را با نرخ نیمایی (نرخ یکسان ارز در کشور) اختصاص می­‌دهد و منابع آن را صرف حمایت از خانوارها و تولید ملی خواهد نمود.

2 ــ حذف یارانه کالاها به‌جز نان و برخی اقلام خاص دارویی.

3 ــ ادغام و یکپارچه‌سازی کلیه پرداخت­های جبرانی به خانوارها و طرحهای یارانه­‌ای: در چارچوب این طرح هرگونه پرداخت، از جمله یارانه نقدی، معیشتی و 35 درصد درآمد مازاد ناشی از اجرای این طرح، با هم ادغام و تجمیع شده و طبق جدول پیوست در طرح به خانوارها پرداخت می­‌گردند. سه دهک بالای درآمدی جامعه (طبقات مرفه و ثروتمند) مشمول دریافت یارانه نمی‌شوند.

4 ــ توزیع درآمد مازاد حاصل از اجرای این طرح به این ترتیب خواهد بود؛ 40 درصد به اجرای طرحهای عمرانی با اولویت مناطق کمتربرخوردار، 25 درصد به حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط کشاورزی، صنعتی و خدماتی و 35 درصد نیز به خانوارها، در قالب کارت هوشمند خرید، اختصاص می­‌یابد.

5 ــ تداوم طرح مسکن مهر و طرح توسعه سرمایه­‌گذاری در بخش کشاورزی، صنعت و معدن.

6 ــ ایجاد سامانه هوشمند و یکپارچه اطلاعات در کشور: دولت در سال اول اجرای طرح، برای ارائه هرگونه خدمات، تسهیلات و یارانه، سامانه هوشمند و یکپارچه جامع اطلاعات درآمد خانوارها، واحدهای تولیدی، حرف و مشاغل را راه‌اندازی می‌­نماید.

7 ــ حذف حداقل یک (یا چهار) صفر از پول ملی: با توجه به افزایش شدید قیمت­ها و نرخ ارز در کشور، همزمان با اجرای این طرح، حذف حداقل یک صفر از پول ملی (یا اجرای همان قانون حذف چهار صفر) به اجرا گذاشته می­‌شود.

8 ــ گسترش پوشش بیمه تکمیلی خانوارها: دولت با استفاده از منابع درآمدی سهم خانوارها در این طرح، نسبت به توسعه­ فراگیر و همگانی بیمه تکمیلی اقدام می­نماید تا کلیه خانوارهای مشمول طرح، تحت پوشش این نوع بیمه قرار گیرند.

اهم آثار اجرای طرح به‌قرار زیر است:

1 ــ ایجاد تعادل پایدار در بازارها و متغیرهای کلان اقتصادی و کمک به ثبات در اقتصاد کشور.

2 ــ به تعادل رسیدن و تثبیت نرخ ارز و حذف بازارهای چندنرخی ارز.

3 ــ افزایش قدرت خرید خانوارها و بهبود ضریب امنیت غذایی کشور.

4 ــ تسریع در اجرای طرح­های عمرانی و کمک به توسعه و آبادانی مناطق مختلف کشور با اولویت مناطق کمتربرخوردار.

5 ــ جلوگیری از تعمیق رکود اقتصادی، تقویت واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و افزایش نرخ رشد تولید ناخالص داخلی.

6 ــ افزایش ضریب امنیت ملی، کاهش آثار روانی ناشی از تحریم­ها و افزایش مقاومت اقتصاد در برابر تنش­ها و تحریم‌های خارجی.

7 ــ کاهش رانت­ها و مفاسد اقتصادی ناشی از ارز دولتی، چندنرخی‌بودن ارز، توزیع کالاهای یارانه‌ای و انواع قاچاق کالا.

8 ــ کاهش شاخص نابرابری در کشور از عدد 40 به 36 درصد بر اساس شاخص ضریب جینی.

9 ــ بهبود ذخایر ارزی کشور از محل کاهش واردات و جلوگیری از خروج غیرقانونی کالاهای مورد نیاز مردم از کشور.

*سایر اجزا و جزئیات تفصیلی طرح به‌ضمیمه می­‌باشد.

در پایان توجه جنابعالی و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی را به یک نکته مهم جلب می­‌نمایم:

در حال حاضر نمایندگان محترم مردم برای برون‌رفت از وضعیت فعلی کشور طرح­های متعددی را در دستور کار دارند، که هریک، زاویه نگاه خاصی به مسائل داشته و بخشی از مشکلات را هدف قرار داده­‌اند (از جمله طرح پرداخت یارانه در قالب کارت خرید خانوارها از محل ردیف­های بودجه). پیشنهاد می­‌شود کلیه پرداخت‌های یارانه‌‌ای و جبرانی فعلی و نیز طرحهای مختلفی که در زمینه پرداخت یارانه و حمایت از تولید در دستور کار مجلس قرار دارند، به‌صورت هماهنگ و هدفمند در یک قانون جامع، تجمیع شوند و راههای برون‌رفت از وضعیت اقتصادی موجود به بهترین شکل ممکن طراحی و سازماندهی گردد. تجمیع پرداخت یارانه­‌های نقدی، جبرانی و کارت خرید خانوار تحت یک قانون جامع، ضمن رفع نواقص و پراکندگی­های موجود، سبب هم­‌افزایی در منابع درآمدی و هماهنگی در پرداخت‌های یارانه­‌ای مختلف (از جمله حمایت همزمان خانوارها و بخش تولید) می­‌شود.

*به این ترتیب، ضمن استفاده از باقیمانده زمان دولت فعلی، ریل­‌گذاری و زمینه مناسبی برای حرکت و فعالیت دولت آینده فراهم خواهد شد، ضمناً منابع این طرح با ضوابط اصل 75 قانون اساسی مطابقت دارد و از این نظر مورد ایراد شورای نگهبان واقع نخواهد شد.

صادق خلیلیان ــ استاد دانشگاه تربیت مدرس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


احمدی
Iran, Islamic Republic of
نامه با تحلیل درستی شروع شده که دولت روحانی پلان بی در راهبردش نداشت و سردرگم است.
Iran, Islamic Republic of
دولت ایده برای ادراه کشور ندارد
Iran, Islamic Republic of
ایده که ندارد.!!
Iran, Islamic Republic of
گزارش خوانده شده در مجلس راجع به مفسده ارز 4200 : وزارت جهاد کشاورزی متاسفانه در یک فقره ۱۸۶ میلیون دلار از محل ارز تخصیصی برای تأمین ذخایر راهبردی نهاده‌های دامی دریافت نموده است. در حالی که نه این ذخایر و نه ۱۸۶ میلیون دلار تخصیصی موجود نمی‌باشد.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
آنچنان رونقی ایجاد کنم که..... کو کجا رفت؟
Iran, Islamic Republic of
شنونده باید عاقل باشد
Iran, Islamic Republic of
شنونده عاقل باشد را خوب آمدی خیلی محترمانه اما پر معنی
Iran, Islamic Republic of
اونقدر رونق ایجاد کرده که بخش قابل توجهی از مردم به نان شب محتاج شدند
Romania
خوب گفتی زدي تو خال
Romania
اینکه تولید کم شده و واردات کشاورزی زیاد شده جای نگرانی دارد پس این دولت چه میکند
Romania
سخت مشغول سیاسی کاری برای انتخابات سال آینده است
Romania
اصلاح طلبها مگر به خواب ببینند.
Iran, Islamic Republic of
اگر ارز 4200 را برای تولید داخلی و حمایت کشاورزان داده بودند نیاز به این همه واردات نبود
Romania
من هم موافقم که ارز ۴۲۰۰ تومانی را دولت بردارد و مابه التفاوت آنرا به مردم و تولید کنندگان بدهد
Romania
اصلا اینطور نیست راهبرد داشته خوبش هم داشته.
Iran, Islamic Republic of
......
Iran, Islamic Republic of
راهبرد داریم تا راهبرد....سنگ کی رو به سینه میزنی
Romania
این یک طرح جامع است که باید به تصویب مجلس برسد و حرکت دولت را ریل گذاری کند.
Iran, Islamic Republic of
این طرح جامع است اما دولت ما جامع نیست که اجراش کنه
Iran, Islamic Republic of
احسنت خوب گفتی .
Iran, Islamic Republic of
دولت سعی خودشو میکنه شما نمیگذارید
Iran, Islamic Republic of
مستند صحبت فرمایید چند نمونه از کارهای دولت را بنویسید.
Romania
تعطیلی کارخانجات، مسکن مهر و کشاورزی بگم هنوز...
Romania
نمیشود در دنیا را روی خودمان ببندیم
Romania
این نامه بیشتر سیاسی است
Romania
من که خوندم دقیق و کارشناسی و اقتصادی بود همراه با راه حل
استاد دانشگاه
Romania
حذف ارز دولتی و یکسان‌سازی نرخ ارز در چارچوب نظام نرخ ارز شناور مدیریت‌شده که در این طرح پیشنهاد شده آخرین نظریه علمی اقتصاد در دنیاست
Romania
. این دولت.. از آخرین نظریات دنیا 20 تا 30 سال فاصله دارد.. باید بروز رسانی کند خودش را
کارشناس اقتصادی
Iran, Islamic Republic of
پیشنهاد خوبی است که یارانه ها تجمیع شود و هم افزایی میشود و میتوان هم از تولید حمایت کرد و هم از معیشت مردم
Iran, Islamic Republic of
اگر دولت مخالفت نکند طرح خوبی است/...ض
احسانی
Iran, Islamic Republic of
خوبه اگر مجلس چند طرح اساسی را تصویب کند و هم از این باقیمانده عمر دولت استفاده شود و هم زمینه کار برای دولت بعدی تسهیل شود تا عقب ماندگی ها جبران شود
Iran, Islamic Republic of
مجلس چکاره است که اینکارها را بکند خود دولت انجام میده
Iran, Islamic Republic of
عجب نمیدانید مجلس چکاره است! مجلس از جانب مردم باید بر دولت نظارت کند و دولت را به انجام وظایفش وادار کند
Iran, Islamic Republic of
مجلس عصاره فضائل یک ملت است
Iran, Islamic Republic of
مجلس طبق قانون اساسی میتواند وزرا و رئیس جمهور را بدلیل بی تدبیری و نداشتن صلاحیت ادامه کار استیضاح کند و برکنارشان کند حالا متوجه شدی مجلس چکاره است
Iran, Islamic Republic of
مجلس در راس همه امور است
Iran, Islamic Republic of
باید این را در عمل نشان دهند
Iran, Islamic Republic of
ارز 4200 که برای واردات کنجاله داده شد اما با قیمت چند برابر بدست مرغدار و دامداران میرسه این را باید چه تدبیری بنامیم آقای دولت تدبیر
Romania
.....
Iran, Islamic Republic of
ارز را هدر دادند و مردم هم گرانی را متحمل شدن این ربطی به تحریم و بایدن و ترامپ ندارد .
Iran, Islamic Republic of
این آقایان دولت قبل چرا خودشان اون موقع راس کار بودن انجام ندادن
Iran, Islamic Republic of
خیلی خوب هم کار کردند، رونق اقتصادی بود مسکن مهر میلیونها نفر را خانه دار کرد.
Iran, Islamic Republic of
طرح توسعه کشاورزی، مسکن مهر احداث اتوبان راه آهن کارخانه و رونق اقتصادی را در آن دوره شاهد بودیم الان چی؟ هیچ
قادری
Iran, Islamic Republic of
ضعیف ترین دولت بعد انقلاب !
Iran, Islamic Republic of
باید این دولت را تقویت کنیم نه تضعیف
Iran, Islamic Republic of
خوب این وزیر سابق هم پیشنهاد کارشناسی داده، چیزی نگفته که عصبانی شدی، شما هر کس طرح بدهد را تضعيف کننده دولت میدانید
.
Iran, Islamic Republic of
دیگر چه تقویتی؟ همه حمایتها و امکانات در اختیارشان بود چه کردند؟/
Iran, Islamic Republic of
تقویت را خوب اومدی چون حال کار کردن ندارند
Iran, Islamic Republic of
یارانه ها را از پراکندگی خارج کنید و یکجا نیمه هر ماه پرداخت کنید.
کارمند حقوق بگیر دولت
Iran, Islamic Republic of
خوبه یارانه یکجا و نیمه ماه داده شود چون حقوق من تا نیمه ماه تمام میشود
Iran, Islamic Republic of
همه مردم با این موافق هستند که یارانه های پراکنده تجمیع شود و مبلغ آن یکجا به مردم داده شود و از این حالت هرج و مرج درآید
Iran, Islamic Republic of
معنی نداره هر چند روز یکبار چندرغاز میدن، یکجاش کنن و مقدارش را بالاتر ببرزن
Iran, Islamic Republic of
بالاتر ببرن درسته
Romania
بالاتر ببرن؟ دلت خوشه اینا دنبال حذف یارانه هستند منتظر انتخابات 1400 هستن
Romania
این دولت دنبال این است که در انتخابات 1400 اگر از خودشان فردی انتخاب شد بلافاصله یارانه مردم را قطع کند
Iran, Islamic Republic of
با پرداخت جبرانی به مردم ضریب امنیت غذایی بالا می رود
Iran, Islamic Republic of
توزیع درآمد مازاد حاصل از اجرای این طرح به این ترتیب خواهد بود؛ 40 درصد به اجرای طرحهای عمرانی با اولویت مناطق کمتربرخوردار، 25 درصد به حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط کشاورزی، صنعتی و خدماتی و 35 درصد نیز به خانوارها، در قالب کارت هوشمند خرید، اختصاص می­‌یابد.

اگردقت کنید می بینید که فقط 35 درصد به مردم می رسد. برادر من تولید کننده در این مملکت یعنی کارخانه دار(= پولدار)
Iran, Islamic Republic of
تولید کننده یعنی تلاش برای عمران، توسعه، اشتغال و ایجاد ثروت در مملکت و این ارزش دارد
Romania
ارز 4200 دادند برای واردات کنجاله اما ....
Romania
اگر کنجاله وارد میشد هم خوب بود اما تولید کنندگاه میگن کنجاله را بیشتر وقتها آزاد میخرن
Romania
الان مردم نزدیک به 6 هزار قلم کالا را با ارز آزاد خریداری میکنند یعنی اکثر زندگی مردم با نرخ ارز آزاد شده منصفانه نیست به اسم تثبیت دان مرغ و خوراک دام امسال بیش از 8 میلیارد بدهند و بعد هم مرغ و تخم مرغ و گوشت گوسفند آنقدر گران شود که مردم توان خرید نداشته باشند
Romania
نابرابری و گرانی و بیکاری این نتیجه وعده های انتخاباتی . اصلاح طلبان در این 8 سال بوده
ماشار
Romania
این طرح شبیه طرح افزایش بنزین است.
Romania
منظور شما طرح افزایش قیمت بنزین است اما در این طرح گفته که ارز 4200 را بجای واردات به تولید و معیشت مردم بدن
Romania
افزایش قیمت اجناس و افزایش بی رویه واردات از منظر اقتصادی یعنی کاهش تولید و کم شدن ضریب امنیت غذایی
Romania
وقتی میری بازار چند قلم جنس که بخری کارت پول خالی میشه
Romania
نابرابری در جامعه زیاد شده و قدرت خرید مردم کاهش یافته گرانی و بیکاری هم بیداد میکنه مجلس طرح معیشت مردم را برای حفظ امنیت غذایی مردم با قدرت دنبال کند و کوتاه نیاد
Romania
در دولت اصلاح طلب روحانی فاصله طبقاتی زیاد شده
Romania
اما خودش قبول ندارد و همه چیز را خوب و موفق میداند،
Iran, Islamic Republic of
......
Romania
آدم که فیلم کلید چرخاندن های انتخابات سال ۹۲ را میبیند و بعد هم این وضع اقتصادی را میبینیم متوجه میشویم .
Romania
خخخخخ کلید چرخانده را خوب آومدی
Romania
تولید در بخش کشاورزی چرخ سانتریفیوژ و چرخ زندگی مردم و چرخ تولید را یکجا از چرخش انداخته.
Romania
باید پاسخگو باشد
Romania
چرخ همه چیز را از کار انداخته.
Romania
چرخی باقی نمانده!!
Romania
طرح بسیار خوب و جامعی هست. به نظرم بجای پرداختن به اخبار سیاسی، باید روی این طرح مانور خبری داده شود
Romania
چرا از اینگونه بحث های تخصص در سایت ها و خبرگزاری ها کمتر مشاهده می شود.
Iran, Islamic Republic of
برای اینکه همه سایتها سیاسی شدن و تنوع بحثها خیلی کم است و تکراری شده
Iran, Islamic Republic of
فریاد مردم از دست این دولت و اصلاح طلبان حامی دولت به آسمان است
Romania
طرحهای چند گانه که در نامه آمده بخصوص تجمیع یارانه‌ها در قانون بودجه بیاید
Iran, Islamic Republic of
.....
Iran, Islamic Republic of
باید با قیمت تضمینی مناسب کاری کرد که کشاورز بدون دغدغه کشاورزی کند
Romania
قیمت تضمینی در تولید محصولات راهبردی خیلی تاثیر گذار است.
Iran, Islamic Republic of
مافیای واردات پدر کشور را درآورده جلو این اژدها گرفته شود کشاورزان نفس راحتی می کشند
Iran, Islamic Republic of
وضع تولید در این چند سال کاهش یافته برای همین واردات زیاد شده
Romania
با تجمیع یارانه ها این وضع سامان پیدا می کند طرح خوبی است
Romania
در قانون بودجه سال آینده قرار دهند چون یک اصلاح ساختاری هم محسوب می شود.
Iran, Islamic Republic of
درسته اگر در قانون بودجه بیاد دولت نمیتونه مخالفت کند
Romania
ایجاد سامانه هوشمند و یکپارچه اطلاعات در کشور، برای ارائه هرگونه خدمات، تسهیلات و یارانه، سامانه هوشمند و یکپارچه جامع اطلاعات درآمد خانوارها و تولیدکنندگان و هر نوع شغل آزاد، خیلی مهم است که باید دولت سریع انجام دهد.
Romania
در این 8 سال که اصلاح طلبان روی کار بودن اقتصاد و معیشت مردم نابود شد
حسین
Iran, Islamic Republic of
دولت باید یارانه را به همه مردم بدهد نه اینکه به شصت میلیون نفر بدهد و یارانه بیست میلیون نفر را قطع کند.
Iran, Islamic Republic of
البته حرف شما درسته ولی بگذار لااقل به همان تعداد بدهد .
Iran, Islamic Republic of
از این طرح ها زیاده و گوش دولت پر است
Iran, Islamic Republic of
یعنی چه پس چرا اجرا نمیکنه
Romania
اینقدر از دولت انتقاد نکنید
Iran, Islamic Republic of
اگر انتقاد همراه با ارایه راه حل باشد خوب است و نباید ناراحت شد
Iran, Islamic Republic of
مجلس یک فکری هم با دو فوریت برای حمایت از تولید در بخش صنعت و کشاورزی بکند
Iran, Islamic Republic of
بنظرم پیشنهاد خوبی است چون هیچکس به فکر تولیدکنندگان نیست مجلس این خلا را پر کند
Iran, Islamic Republic of
اگر تولید رونق بگیره اقتصاد خانوار هم درست میشه
Iran, Islamic Republic of
هر یک از بندهای پیشنهادی قابل بحث است.
Iran, Islamic Republic of
کاهش درآمد حقیقی 70 درصد مردم ایران و افزایش فاصله طبقاتی در دولت روحانی یک فاجعه است
Iran, Islamic Republic of
اگر اقتصاد مقاومتی اجرا میشد، این وضعیت نامطلوب اقتصادی را نداشتیم.
Romania
اینکه هم ارز 4200 داده شده و هم قیمت کالاهای مورد نیاز مردم 3 برابر شده یک بی تدبیری است.
Iran, Islamic Republic of
رئیس جمهور گفته تولیدات کشاورزی را به 130 میلیون تن رسانده اما این اساتید اعلام کردند که 100 میلیون تن است ؟!!!!
Iran, Islamic Republic of
اختلاف عدد اعلام شده در میزان تولیدات کشاورزی خیلی زیاد است؟!! این یعنی چه؟
Iran, Islamic Republic of
باید کسانی که این آمار را بهشون دادند برخورد کنه ...!!!!
Iran, Islamic Republic of
...
Romania
دولت تو این چند ماه باقیمانده همان راه ۷ سال قبل را می‌رود و به این حرفها هم گوش نمی دهد
Iran, Islamic Republic of
مجلس ریل گذاری بکند دولت هم مجبور میشه روی ریل و مسیر درست حرکت کند
Iran, Islamic Republic of
دولت را روی ریل بگذاری هم عقب عقب میره
Romania
واقعا که خوب گفتی
Romania
بهترین راه حل برای مشکلات اقتصادی، توجه به ظرفیت های داخلی و مردمی و همزمان استفاده از ظرفیت های بین المللی متنوع از روسیه و چین گرفته تا اروپا است
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
مجبور نیستی تز بدی،.
Iran, Islamic Republic of
....!!!
Iran, Islamic Republic of
این یک طرح جامع برای مشکلات اقتصادی است که در آن بحث یارانه ها هم یکی از محورهای اصلی است