پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
۴

برای ایران فرق نمی‌کند

سید محمد مرندی
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 742750
اینکه چه کسی رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود نباید برای ما اهمیت زیادی داشته باشد، زیرا سیاست‌های آمریکا در قبال ایران با عوض شدن رئیس‌جمهور تغییر زیادی نمی‌کند و ما باید امور خود را در داخل کشور تنظیم کنیم.
جهان نيوز - سید محمد مرندی: حکومت آمریکا ظلم و جنایت‌های بسیار زیادی نسبت به ایران انجام داده و ملت ما شاهد دشمنی‌های تمام دولت‌ها و رؤسای‌جمهور این کشور در زمان‌های مختلف و به اشکال گوناگون بوده است؛ از دشمنی‌های این کشور در بحبوحه انقلاب و زمان جنگ و کمک به صدام و دادن تسلیحات شیمیایی به رژیم بعث عراق تا تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران و دخالت‌هایش در منطقه؛ به همین دلیل نوعی نفرت عمومی نسبت به آمریکا در میان مردم ایران وجود دارد.

علاوه بر این، نفرت مردم ایران نسبت به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور فعلی آمریکا بسیار عمیق‌تر از رؤسای‌جمهور پیشین این کشور است و علت آن را باید در اقدامات او جست‌وجو کرد. ترامپ تحریم‌های «باراک اوباما» را به شکل سخت‌گیرانه‌تری دنبال کرده و ملت ایران را تحت فشارهای بیشتری گذاشته و با ترور و به شهادت رساندن سردار شهید  سپهبد حاج‌ قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، جنایتی عظیم و غیرقابل بخشش را در حق ملت ایران انجام داده است.

اگر چه تنفر مردم نسبت به ترامپ قابل درک است، با این حال اینکه چه کسی رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود نباید برای ما اهمیت زیادی داشته باشد، زیرا سیاست‌های ایالات متحده در قبال ایران با عوض شدن رئیس‌جمهور تغییر زیادی نمی‌کند و ما باید امور خود را در داخل کشور تنظیم کنیم. با وجود این به نظر می‌رسد با توجه به بحران‌های داخلی متعدد آمریکا از جمله بحران عظیم اقتصادی پیش ‌روی این کشور و بحران‌های سیاسی- اجتماعی و همچنین انزوای ایالات متحده در نظام بین‌الملل، هر کسی در این کشور بر سرکار بیاید همچون گذشته قدرت اعمال فشار علیه ملت ایران را نخواهد داشت.

با این حال اگر بخواهیم نتیجه انتخابات آمریکا را بررسی کنیم، بر اساس نظرسنجی‌ها «جو بایدن» نامزد دموکرات‌ها از ترامپ جلوتر بوده و در صورت صحت نظرسنجی‌ها، اگر همین امروز انتخابات انجام شود، بایدن پیروز خواهد شد.

این موضوع دلایل مختلفی دارد. یکی از دلایل عقب افتادن ترامپ از بایدن را می‌توان بی‌اعتنایی او به ویروس کرونا که در نهایت به مبتلا شدن او انجامید، دانست.

همچنین آمریکا درگیر یک بحران اقتصادی عظیم است که بسیاری از مردم ایران هنوز متوجه عمق آن نشده‌اند. از طرف دیگر فرصت‌سوزی ترامپ و رفتار کودکانه‌اش در مناظره نخست، باعث عقب افتادن او از بایدن در نظرسنجی‌ها شد.

با این حال همان‌طور که 4 سال پیش ترامپ با وجود عقب بودن از هیلاری کلینتون در نظرسنجی‌ها، در نهایت بدون به دست آوردن اکثریت آرا پیروز انتخابات شد، ممکن است این بار نیز چنین اتفاقی رخ دهد زیرا هنوز یک مناظره باقی مانده و از طرف دیگر بایدن نیز همانند ترامپ نماینده قشر سرمایه‌دار بوده و همین موضوع باعث می‌شود نیمی از مردم آمریکا اصلا در انتخابات شرکت نکرده و به هیچ ‌یک از آنها رأی ندهند، بنابراین در میان مردم آمریکا رغبت بالایی نسبت به بایدن نیز وجود ندارد و همین موضوع او را در برابر تلاش‌های ترامپ در 2 هفته پیش رو آسیب‌پذیر خواهد کرد.

علاوه بر این باید دید دونالد ترامپ چه چیزهایی در آستین دارد و تا پیش از انتخابات چه رفتارهای غیرمنتظره‌ای از او سر خواهد زد. 

در آخر باید گفت آنچه مسلم به نظر می‌رسد این است که اگر تا پایان روند انتخابات، آرای ۲ طرف نزدیک به یکدیگر باشد احتمال یک درگیری بزرگ بر سر ادعای تقلب و تنش‌های سیاسی و حتی فراتر از آن در آمریکا وجود دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
اين چه اصراري است بگوئيمم فرق ندارد اگرچه سگ زرد برادر شغاله اما بالاخره براي همه كشورهاي از جمله ايران به هر حال يك فرقهايي دارد و ما بايد استراتژي داشته باشيم و تاكتيكهاي خاص هر كدام از اين سناريوها را
محمد
Iran, Islamic Republic of
بنظرم امریکا و غرب بیشتر از ما منتظر انتخابات ریاست جمهوری در ایران است.
Iran, Islamic Republic of
این که چه کسی رئیس جمهور آمریکا شود نباید برای ما اهمیت داشته باشد.
Iran, Islamic Republic of
امریکا بد! بد!