جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۰
۱۳

مصباحی‌مقدم: اقتصاد ایران وضعیتی شلخته دارد

شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۵۰
کد مطلب: 742610
اصرار برای وابستگی به غرب در شرایطی است که ۸۰ درصد اقتصاد ما داخلی است و ۲۰ درصد به مناسبات بین‌المللی ربط پیدا می‌کند. اما غرب‌گراها فقط به این ۲۰ درصد توجه می‌کنند و با ۸۰ درصد ظرفیت داخلی کاری ندارند.
مصباحی‌مقدم: اقتصاد ایران وضعیتی شلخته دارد
به گزارش جهان نيوز، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو کمسیون اقتصادی مجلس‌های هشتم تا دهم در خصوص وضعیت امروز اقتصاد کشور گفت: اگر اقتصاد ایران وضعیتی شلخته دارد، به این دلیل است که بعد از جنگ ایران و عراق از تفکری اقتصادی‌ برخوردار شدیم که این تفکر بر اساس اقتصاد نئوکلاسیک بود. اقتضاء‌ این نوع تفکر در اقتصاد این است که ایران با اقتصاد جهانی هم‌پیوستگی داشته باشد که این هم‌پیوستگی در صورت برقراری این امکان را به کشور ما می‌دهد که بخشی از ثروت جهانی را با موافقت سایر کشورهای تاثیرگذار به خود اختصاص بدهد.

مصباحی‌مقدم افزود: بر اساس این تفکر اگر ایران به اقتصاد جهانی نپیوندد،‌ نمی‌تواند رشد و پیشرفت اقتصادی را شاهد باشد. این گزاره طی سال‌های پس از جنگ باعث شد تا همواره نگاه دولت‌مردان ما به ارتباط با غرب باشد که مُرادشان هم به طور عمده اقتصاد آمریکا و اروپا است. آن هم در شرایطی که اقتضای پیوستن به اقتصاد جهانی و گرفتن سهمی از اقتصاد موجود در جهان، چیزی جز این نیست که با رویکردهای سیاسی غرب در مناسبات داخلی و بین‌المللی همراهی کنیم.
وی ادامه داد: پیوستن به اقتصاد جهانی الزام می‌کند که مثلا مشروعیت اسرائیل را به رسمیت بشناسیم، نیروهای قدس را تروریسم تلقی و همهِ همکاری‌ با کشورهای آزادی‌خواه را قطع کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری که با اعتماد آنلاین گفتگو می‌کرد، تصریح کرد: اصرار برای وابستگی به غرب در شرایطی است که ۸۰ درصد اقتصاد ما داخلی است و ۲۰ درصد به مناسبات بین‌المللی ربط پیدا می‌کند. اما غرب‌گراها فقط به این ۲۰ درصد توجه می‌کنند و با ۸۰ درصد ظرفیت داخلی کاری ندارند.

مصباحی‌مقدم‌ در ادامه افزود: حتی اگر قرار بر همراهی همه‌جانبه با غرب داشته باشیم بازهم سهم زیادی عایدی‌مان نخواهد شد. در واقع کشورهای غربی در شرایطی با ایران رابطه‌ای تنگاتنگ در اقتصاد خواهند داشت که به ظرفیت‌های داخلی ما احتیاج داشته باشند. حالا در شرایطی که اقتصاد ایران به دلیل بی‌توجهی به سهم ۸۰ درصد داخلی اقتصادی به‌هم ریخته است، بالطبع برای کشورهای صاحب‌اقتصاد جذابیتی ندارد.

وی توضیح داد: شرح این شرایط نشان می‌دهد باید در مرحله اول به واسطه ارتباط با همسایگان، ظرفیت‌های اقتصادی‌مان را به رونق برسانیم تا کشورهای قوی در زمینه اقتصادی اراده کافی برای برقراری تعامل با اقتصاد ایران را داشته باشند. اما چون تفکر نئوکلاسیک مانع شکوفایی اقتصاد داخلی شده است، اقتصاد ایران آمادگی لازم را ندارد، نمی‌تواند نیازهای مردم را تامین کند و جامعه ناگزیر به سمت بحران معیشتی می‌رود.
مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
بيكاري و ركود بزرگترين مشكلات اقتصادي است
Iran, Islamic Republic of
دولت باید این مقدار سرمایه عظیم نقدینگی را به‌سمت تولید سوق دهد و اگر این موضوع محقق شود نگاه‌مان به ورود منابع خارجی بسته خواهد شد.
Iran, Islamic Republic of
حدود 20 میلیارد دلار منابع ارزی در دست مردم وجود دارد که اگر این ارز ساماندهی و به‌سمت تولید جهت‌دهی شود، باعث ایجاد اشتغال بسیار گسترده‌ای خواهد شد و ملت نیز از رشد اشتغال، تولید و به‌دنبال آن عرضه بیشتر کالاها بسیار خوشحال می‌شوند.
Iran, Islamic Republic of
بحران بازار مرغ در کمین است/ نرخ هر کیلو مرغ 24 هزار و 500 تومان در سال 99 قیمت مرغ چند بار افزایش یافته است.
Iran, Islamic Republic of
دولت ثابت کرد که خودش عامل اصلی همه مشکلات در کشور بوده است.
Iran, Islamic Republic of
جدی؟ خوبه گفتی نمیدونستیم
قاسمی
Iran, Islamic Republic of
.......
Iran, Islamic Republic of
این بنده خدا هم رفیقتان است،.
Iran, Islamic Republic of
بهترین مدیریت در اقتصاد دنیا داریم همه ما میدونیم ارزانترین کشور در دنیا ما هستیم
Iran, Islamic Republic of
فقط اقتصاد؟
Iran, Islamic Republic of
مذاکره سیاسی با آمریکا و اروپا برای مردم آب و نان نمی‌شود.
توافق هسته ای با آمریکا و اروپا برای مردم آب و نان نمی‌شود.
برجام برای مردم آب و نان نمی‌شود.
Iran, Islamic Republic of
شما چندین سال نماینده مجلس بودید و کمیسیون اقتصادی چرا زیر ساخت ها را مشخص نکردید ریل گذاری نکردید چرا ....
Iran, Islamic Republic of
ناکارامدی اقتصاد در ایران به خاطر ناکارامدی مجموعه ای از مدیران کرخت کم تحرک و کم انگیزه است .