پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۰

جلوه‌گری با عقاب طلایی در فضای مجازی!

چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۵
کد مطلب: 742372
تلاش برخی کاربران فضای مجازی برای متفاوت جلوه کردن تا جایی پیش رفته که برخی از آنها به تخلف متوسل شده و تصاویری از نگهداری غیرقانونی گونه‌های جانوری را در شبکه‌های اجتماعی به نمایش می‌گذارند.
جلوه‌گری با عقاب طلایی در فضای مجازی!
به گزارش جهان نيوز، اخیرا چشم و هم‌چشمی‌ها میان برخی کاربران فضای مجازی و تلاش آنها برای خاص و متفاوت جلوه کردن در شبکه‌های اجتماعی تا جایی پیش رفته که این کاربران حتی به تخلف هم متوسل می‌شوند.

به نمایش گذاشتن تصاویری به همراه توله شیر، عقاب طلایی، بالابان و خفاش توسط یکی از این کاربران، نمونه‌ای از قربانی شدن حیات وحش برای خاص جلوه کردن برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی است.
 

 

 

این کاربر در حالی تصاویر این حیوانات را به اشتراک گذاشته است که نگهداری از آنها جرم محسوب شده و مشمول پرداخت جریمه می‌شود. به عنوان مثال بر اساس مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست، جریمه نگهداری بدون مجوز از عقاب طلایی و بالابان، به ترتیب ۳ میلیون و ۲ میلیون تومان است.

اما این حیوانات چگونه به دست شهرت‌طلبان می‌رسد؟
اغلب گونه‌های جانوری غیربومی از قبیل پرندگان و خزندگان اگزوتیک مانند ایگوانا، انوع پیتون، سوسمارها، لوریس، میمون رزوس و انواع طوطی به صورت قاچاق از پاکستان و کشورهای جنوب شرق آسیا به ایران وارد می‌شوند. گونه‌های بومی مانند عقاب طلایی و بالابان هم یا از طبیعت صید می‌شوند یا به صورت غیرقانونی از باغ‌های وحش و باغ‌های پرندگان خریداری می‌شوند.

متاسفانه عدم نظارت جدی سازمان حفاظت محیط زیست بر وضعیت باغ‌های وحش و باغ‌های پرندگان سبب شده این مراکز برای کسب درآمد بیشتر دست به فروش حیوانات بزنند و به یکی از اصلی‌ترین خاستگاه‌های قاچاق حیات وحش تبدیل شوند.

حتی باغ وحش‌هایی که به دلیل موقعیت مکانی نامناسب، بازدیدکننده‌ای ندارند و در نتیجه در جایگاه‌هایی نامناسب با شرایط بهداشت و تغذیه اسفبار از حیوانات نگهداری می‌کنند به جای آنکه با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست تعطیل شوند به توله‌کشی از حیواناتی چون شیر و سگ و گربه روی آورده‌اند و درآمدشان را از فروش غیرقانونی این حیوانات به متقاضیان تامین می‌کنند.

البته اوایل سال جاری بود که سازمان حفاظت محیط زیست خبر از تشکیل مرکز فوریت‌های سایبری داد و اعلام کرد طی تفاهم‌نامه‌ای که بین پلیس فتا و سازمان حفاظت محیط زیست منعقد شده تخلفات مرتبط با محیط زیست از جمله صید و شکار غیرمجاز، خرید و فروش غیرمجاز گونه‌های جانوری و گیاهی، نگهداری غیرمجاز حیات وحش، تکثیر و پرورش غیرمجاز حیات وحش، حیوان‌آزاری و خرید و فروش غیرمجاز سلاح و مهمات و ادوات شکار و صید در فضای مجازی به طور ویژه توسط این مرکز مورد بررسی قرار خواهد گرفت و متخلفان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. بنابراین و با توجه به اینکه طی ماه‌های گذشته مواردی از شناسایی متخلفان در فضای مجازی توسط این مرکز گزارش شده است، می‌توان به کاهش این قبیل تخلفات امیدوار بود.

اما سازمان حفاظت محیط زیست اگر عزمی راسخ برای جلوگیری از این تخلفات داشته باشد باید پیش از همه برنامه‌ای منظم و دقیق برای نظارت بر  باغ وحش‌ها و کنترل تعداد جانوران داشته باشد و در صورت تخلف با این مراکز قاطعانه برخورد قانونی کند.
مرجع : میزان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *