پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۰
۱

حریرچی: مردم دیگر از ویروس ترسی ندارند

پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۹:۱۵
کد مطلب: 734835
معاون کل وزیر بهداشت گفت: علت افزایش مرگ و میر بر اثر کرونا، کاهش ترس آگاهانه مردم از ویروس کرونا و تغییر رفتار اجتماعی است چرا که از اوایل خردادماه شاهد برگزاری مراسم عید فطر، مسافرت‌ها و برگزاری عروسی بودیم.
حریرچی: مردم دیگر از ویروس ترسی ندارند
به گزارش جهان نيوز، ایرج حریرچی بعدازظهر امروز در حاشیه سفر به استان گلستان در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: متاسفانه بر خلاف پیش‌بینی که برای نیمکره شمالی از جمله ایران می‌شد که در فصل تابستان روند ابتلا کاهنده باشد، این روند صعودی شده و میزان مرگ و میر نسبت به اسفند و فروردین افزایش پیدا کرده و از 158 مرگ به 229 مرگ رسیده است.

وی افزود: علت افزایش مرگ و میر بر اثر کرونا، کاهش ترس آگاهانه مردم از ویروس کرونا و تغییر رفتار اجتماعی است، از اوایل خردادماه شاهد برگزاری مراسم عید فطر، مسافرت‌ها، برگزاری عروسی بین ماه مبارک رمضان و ماه محرم، دورهمی‌های خانوادگی و حضور در قهوه خانه و کافی شاپ و قدم زدن در پاساژها و مراکز خرید هستیم که موجب افزایش شیوع کرونا شده است.

حریرچی ادامه داد: از طرفی مجبور بودیم به دلیل ملاحظات اقتصادی و معیشتی مردم بازگشایی‌ها به حداکثر برسد که موجب افزایش تماس‌های اجتماعی شد، امیدواریم با تغییر رفتار مردم طی دو سه هفته اخیر به خصوص در استفاده از ماسک بتوانیم شاهد کاهش شیوع باشیم.

وی اضافه کرد: توجه مردم را به این جلب می‌کنم که هر تغییر رفتاری انجام دهیم برای اینکه کاهش میزان مرگ و میر را ملاحظه کنیم چهار تا 6 هفته زمان می‌برد، پس باید حوصله داشته باشیم و این نوسانات در یک سال آینده خواهد بود.

وی یادآور شد: باید فعالیت‌های اقتصادی و معیشتی مردم با حداقل تماس‌های اجتماعی رعایت شود.

معاون کل وزیر بهداشت در خصوص آخرین وضعیت کرونا در استان گلستان گفت: غرب و مرکز استان در اسفند و فروردین اوج ابتلا را داشت، با توجه به ملاحظات مذهبی و فرهنگی و فصل کشاورزی و گرمای هوا استفاده از ماسک کاهش یافت.طی یک ماه اخیر ابتلا به کرونا در شرق گلستان شدید شده و توصیه اکید ما این است در مراسم مذهبی پیش رو مانند عید قربان و عزاداری‌های محرم و صفر، تماس‌های اجتماعی به حداقل برسد.

وی ادامه داد: فرقی نمی‌کند با چه نیتی مجاور دیگران قرار بگیریم زیرا این ویروس منحوس انتقال پیدا می‌کند، در مراسم عروسی و عزا و مذهبی گزارش شده که 100 تا 300 نفر در یک مراسم مبتلا شده‌اند که باید آن را به حداقل برسانیم.

وی تصریح کرد: از علمای شیعه و سنی مکرر شنیده‌ایم که اگر خوف جان و مال باشد می‌توان نماز را قطع و به زمان دیگری موکول کرد، در این شرایط خطیر توصیه می‌کنیم که برگزاری مراسم مذهبی به حداقل ممکن برسد.

وی در خصوص ساخت واکسن کرونا گفت: حدود 150 گروه معتبر و هزاران گروه نامعتبر در حوزه واکسن کرونا فعالیت می‌کنند، هر مرحله از ساخت واکسن زمان‌بر است و تولید یک واکسن جدید در شرایط عادی هفت سال طول می‌کشد.

حریرچی افزود: بشر چند دهه با بیماری ایدز و چند قرن با بیماری مالاریا درگیر است و موفق نشده واکسن آن را کشف کند، به دلیل نیاز مردم و اثر روانی که وجود دارد خبرهایی از این نوع مشتری زیادی دارد و هر مرحله‌ای که طی می‌شود باعث انعکاس و خوشحالی می‌شود.

وی ادامه داد: در خوشبینانه‌ترین پیش بینی‌ها حدود دی ماه امسال واکسن اولی که ادعا شده برای استفاده در اجتماع آزاد خواهد شد اما اینکه به استفاده عموم و سه و نیم میلیارد نفر برسد یک سال دیگر زمان نیاز دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
تا حالا مي گفتم واكسن ١ سال طول ميكشه حالا ميگن ٧ سال