جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۲
۱۵

موگرینی رفت، سلفی‌بگیران هم می‌روند؟!

پنجشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۴۱
کد مطلب: 709964
طی روزهای گذشته رسانه‌های دولتی و اصلاح‌طلب تلاش کردند با تیترهایی چون بانوی برجام، از او چهره‌ای نزدیک به ایران و زاویه‌دار با سیاست‌های آمریکا در قبال کشورمان نشان دهند
موگرینی رفت، سلفی‌بگیران هم می‌روند؟!
گروه سیاسی جهان نيوز: اوایل هفته جاری فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی بعد از 5 سال از این سمت کناره‌گیری کرد. به این بهانه رویکرد او در قبال ایران و بویژه حواشی حضورش در مراسم تحلیف حسن روحانی در مجلس در سال 96 را مرور کرده‌ایم.

به گزارش «وطن امروز»، مردادماه سال 96 و در حاشیه برگزاری مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری دوره دوازدهم، انتشار تصاویری از تقلای برخی نمایندگان فراکسیون امید برای گرفتن سلفی با موگرینی آن هم در صحن پارلمان جنجال‌ساز شد. این موضوع که به‌سرعت در رسانه‌های بیگانه نیز بازتاب یافت، موجی از بهت و خشم افکار عمومی را به دنبال داشت تا جایی که در روزهای بعد از آن بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با هشتگ «سلفی حقارت» اعتراض خود را به این اقدام حقارت‌آمیز نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس نشان دادند. جعفری نماینده اصلاح‌طلب شیراز، رحیمی و احمد مازنی نمایندگان اصلاح‌طلب تهران و تعداد دیگری از اعضای فراکسیون امید مجلس از جمله نماینده‌های سلفی‌بگیر با موگرینی بودند. تبعات این اقدام نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس تا جایی پیش رفت که افراد بسیاری از اینکه در انتخابات مجلس دهم به لیست امید رای داده بودند نیز از این اقدام خود اظهار پشیمانی کردند.
 
یک هفته پس از این اتفاق، فرمانده وقت کل سپاه در مراسم بزرگداشت شهید حججی در اصفهان به تندی از این اقدام اعضای فراکسیون امید انتقاد کرد و گفت: شهادت شهید محسن حججی درست در همان روزهایی اتفاق افتاد که کشور ما متاسفانه شاهد یک تضعیف روحیه و یک حرکت سخیف و بسیار زشتی بود که توسط بعضی نمایندگان انجام شد؛ در همان مقطع خون این شهید به داد عزت ملی ما رسید و آن حرکت سخیف را خنثی کرد. سرلشکر جعفری ادامه داد: ما اگر به دنبال عزت هستیم، عزت را در قدرت الهی و در مردم خودمان و همچنین در اعتماد به مردم مومن و انقلابی و در شهدا و ایثارگرانی که نقشی تعیین‌کننده در کشور دارند باید جست‌وجو کرد.

البته اشتباهات مجلس دهم در عرصه بین‌المللی تنها به سلفی حقارت‌آمیز با مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی محدود نبوده و نیست؛ چنانکه در 4 سال گذشته شاهد بودیم با وجود تحرکات گسترده کنگره آمریکا در وضع قوانین و تحریم‌های ضدایرانی، مجلس شورای اسلامی آنگونه که باید و شاید نتوانست واکنشی درخور و بازدارنده داشته باشد به‌گونه‌ای که رهبر معظم انقلاب اول فروردین امسال در بیانات‌شان در اجتماع زائران و مجاوران حرم‌ مطهر رضوی فرموده بودند: «شرارت و شیطنت، طبیعت قدرت‌های غربی است، آمریکا و اروپا هم ندارد؛ البته آمریکا شرورتر است، شرارت آمریکا به دلایل مختلف بیشتر است، مخصوص این شخصی هم که حالا در رأس دولت آمریکاست، نیست، [بلکه] سیاست‌شان این است. به من گزارش دادند که در همین قضایای اخیر، کنگره‌ آمریکا- این آمار جالبی است- در سال‌های ۹۶ و ۹۷، ۲۲۶ طرح و لایحه علیه جمهوری اسلامی، یا تصویب کرده، یا ارائه کرده! ۲۲۶ طرح ضدیت و خباثت علیه جمهوری اسلامی؛ شرارت است دیگر. حالا البته اینجا من یک گله‌ای هم از مجلس خودمان بکنم: مجلس شورای اسلامی خودمان چند طرح و لایحه در مقابل خباثت‌های آمریکا ارائه کرده‌اند یا تصویب کرده‌اند؟».

از سوی دیگر مرور مواضع ضدایرانی موگرینی در 5 سال گذشته نیز خالی از لطف نیست. هرچند طی روزهای گذشته رسانه‌های دولتی و اصلاح‌طلب تلاش کردند با تیترهایی چون بانوی برجام، از او چهره‌ای نزدیک به ایران و زاویه‌دار با سیاست‌های آمریکا در قبال کشورمان نشان دهند اما مرور مواضع او در 5 سال گذشته موید هماهنگی حداکثری موگرینی و اروپا با سیاست‌های ضدایرانی دولت ترامپ است؛ ادعاها درباره حقوق بشر، توان موشکی و منطقه‌ای ایران و برجام از جمله موضوعات مشترک میان آمریکا و اروپا در 5 سال اخیر بود. موگرینی در پایان نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپایی در سال ۲۰۱۸ گفته بود: اتحادیه اروپایی در قبال ایران نگرانی‌های مشترکی با آمریکا دارد که از جمله آن می‌توان به برنامه موشکی و برخی موضوعات منطقه‌ای اشاره کرد.

وی همچنین در اظهارنظری دیگر اظهار داشت: ما در جایگاه اتحادیه اروپایی قطعا می‌خواهیم به مسأله موشک‌های بالستیک ایران رسیدگی کنیم. مسؤول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپایی همچنین سال گذشته در گزافه‌گویی بی‌اساس علیه کشورمان گفت: مولفه‌های منطقه‌ای برای صلح در منطقه حیاتی است و ما در این چارچوب، بحث رفتار منطقه‌ای ایران را که مایه نگرانی شدید همه اروپاست و باید حل شود، مورد بررسی قرار دادیم. علاوه بر موارد فوق، برجام را هم می‌توان مهم‌ترین مسأله کارنامه کاری مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دانست؛ با نگاهی به مواضع موگرینی به این موضوع پی می‌بریم که هدف وی و به طور کلی اروپا در حفظ این توافق، تامین‌ امنیت خودشان بوده و دنبال منافع ایران نبوده و نیستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
گیرم سلفی بگیران نخواهند که بروند. و دوباره خود را کاندید انتخابات کنند که چی .اگر رای نیاورند نشاندهنده روشنگری مردم توسط شما می باشد و اگر رای بیاورند نشان دهنده انتخاباتی ازاد کشور ایران در جهان است .به تعبیری دیگر مردم مخالف نظرات دیگران می باشند.
Iran, Islamic Republic of
اگر سلفی بگیرها دوباره رای بیارن، این فقط نشاندهنده آزاد بودن انتخاب در کشور نیست بلکه نبیانگر بهره هوشی فوق العاده مردم ما هم خواهد بود!!!!!!
احمدی
Iran, Islamic Republic of
...
احمدی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
مجلس را هواهای نفسانی خود کردید و حقوق ملت را پایمال نمودید ....!!!
Iran, Islamic Republic of
همه میروند ، شما هم که فکر میکنی میمانی ، میروی عزیزم
Iran, Islamic Republic of
موگرینی رفت ولی روسفید رفت چون آنچه ازش خواستن انجام داد....
Iran, Islamic Republic of
....
United Arab Emirates
...
سرباز ایران
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
........
United States
اگر حتی یک نفر از این فله هم انتخاب بشود باید به حال رای دهندگان تاسف خورد ...
hjhggj
Iran, Islamic Republic of
این ... ...علیرضا رحیمی که آبروی آزادگان صبور را برده هم از خانه ملت بیرون کنید ممنونتون می شوم!
Iran, Islamic Republic of
موگرینی رفت و روسیاهی اش برای لیست : فله ای های ... امید ماند .
مرصاد
Iran, Islamic Republic of
هر وقت این عکسو می بینم ؛ حالم از بی بصیرتی این به اصطلاح نماینده های مردم ،منقلب می شه؟!!