سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
 
۱
۴۹

مقایسه قیمت و میزان مصرف بنزین در ایران و جهان

دوشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۰۱
کد مطلب: 707665
در شرایطی که درآمد سرانه ایران از بسیاری از کشورهای همسایه بالاتر است، قیمت بنزین برخی کشورهای همسایه (عراق، افغانستان، ترکیه و پاکستان) حدود پنج برابر قیمت بنزین در ایران –تا پیش از طرح جدید سهمیه‌بندی- بوده است.
مقایسه قیمت و میزان مصرف بنزین در ایران و جهان
به گزارش جهان نيوز، افزایش قیمت بنزین که از بامداد جمعه شروع شد و متاسفانه به دلیل برخی ضعف‌های دولت (مانند عدم اطلاع رسانی درست و جهشی بودن آن) با کاستی هایی همراه بود، از لحاظ اقتصادی اقدامی ضروری به شمار می آمد، چراکه پایین بودن قیمت بنزین و تثبیت آن در چهار سال گذشته موجب افزایش بی رویه مصرف بنزین و کمبود منابع شده بود.  

نکته مهم دیگری که به دلیل تثبیت قیمت بنزین رخ داد، افزایش محسوس قاچاق بود که به دلیل تفاوت قیمتی بین ایران و کشورهای همسایه به وجود آمد. ارقام آمار غیررسمی از قاچاق روزانه حدود 30‌میلیون لیتر بنزین از ایران حکایت دارد، آماری که البته از سوی مراجع رسمی چون وزارت نفت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تأیید نشده است.

چندی پیش پایگاه خبری بلومبرگ جزئیات قیمت بنزین در 61 کشور جهان را منتشر کرد که اطلاعات آن براساس داده‌های سایت  GlobalPetrolPrices.com در آوریل 2019 یعنی اوایل سال جاری در کشورهای مختلف جهان تهیه شده بود. بلومبرگ در این گزارش از داده‌های صندوق‌بین‌المللی پول، سازمان ملل و بانک جهانی بهره برده بود. براساس این گزارش، قیمت متوسط یک لیتر بنزین در ایران، 0.14 دلار یعنی 14 سنت (قریب به هزار تومان)می باشد.

قیمتی که تقریبا نزدیک صفر است و به جز ونزوئلا، هیچ کشور دیگری بنزین را در کشور خود را تا این حد با قیمت پایین عرضه نمی کند، به عبارتی سال هاست که نام ایران جزو نخستین کشورهای ارزان فروش بنزین قرار دارد.
از چین هم بیشتر یارانه بنزین می‌دادیم!

طبق آمارهای اعلام شده توسط دولت، مصرف بنزین (در سال گذشته) 91 میلیون لیتر در روز بوده و همچنین با توجه به اینکه جمعیت کشور حدود 81 میلیون نفر است، براین اساس می توان گفت مصرف روزانه بنزین در ایران معادل 1.12 لیتر به ازای هر نفر می باشد. ضمن اینکه باید توجه داشت در یک‌سال اخیر میزان مصرف بنزین به آستانه
100 میلیون لیتر رسیده است.

جالب اینجاست که حتی درکشوری مانند چین با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و 386 میلیون نفر (آمار سال 2017) حدود 468 میلیون لیتر بنزین در روز مصرف می شود. به عبارتی، در هر شبانه روز به ازای هر نفر، 0.34 لیتر بنزین در چین مصرف می‌شود. یعنی در ایران هر نفر تقریبا سه برابر هر فرد چینی بنزین مصرف می‌کند!

در همین زمینه، محسن دلاویز، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اظهار داشت: پس از ونزوئلا ارزان‌ترین بنزین جهان را ارائه می‌کنیم و فاصله قیمتی ما با قیمت‌های جهانی و کشور‌های همسایه زمینه قاچاق این فراورده‌ها را فراهم می‌کند.

وی افزود: 43 کشور جهان 426 میلیارد دلار یارانه انرژی می‌دهند که ایران با 69 میلیارد دلار یارانه در رتبه نخست این کشور‌ها در سال 2018 میلادی پس از عربستان و پیش از چین قرار دارد. چین با یک و نیم میلیارد جمعیت 44 میلیارد دلار یارانه انرژی می‌دهد!

رفع یک ابهام در مقایسه
همان طور که اشاره شد، تا چند روز پیش تقریبا هیچ کشوری مانند ایران قیمت بنزین را ارزان نگه نداشته بود. این موضوع در کشورهای خاورمیانه موجب قاچاق بنزین از ایران شده بود. چه اینکه در حالی قیمت بنزین در ایران حدود 0.14 دلار بود که همزمان، هر لیتر بنزین در ترکیه 1.12 دلار به فروش می‌رسید!

به عبارت دیگر، قیمت بنزین در ترکیه تقریبا هفت برابر ایران بود و با توجه به اینکه جمعیت این کشور 80 میلیون نفر بوده روزانه هشت میلیون و 268 هزار لیتر مصرف می شود، می‌توان گفت به ازای هر نفر در طول شبانه روز در ترکیه 0.1 لیتر بنزین مصرف می شود، یعنی یک دهم ایران!

در اینجا این ابهام پیش می آید که مثلا در کشورهایی نظیر ترکیه، درآمدهای بالاتری وجود داشته پس، توان آن‌ها نیز برای پرداخت مبلغ بیشتر برای بنزین قابل توجیه تر است؛ اما آمارهای درآمد سرانه (بر حسب برابری قدرت خرید ppp) نشان می دهد فاصله درآمدی بین ایران و ترکیه چندان محسوس نیست.

براساس آمارهای بانک جهانی، سرانه هر فرد ترکیه‌ای بر اساس قدرت خرید در سال 2017، 27 هزار و 520 دلار بوده که نسبت به ایران با رقم 21 هزار و 50 دلار، اختلافی 30 درصدی دارد، یعنی ما در ایران تقریبا 30 درصد نسبت به ترکیه کمبود درآمد داریم اما بنزین را 700 درصد ارزان تر از ترکیه می فروشیم!

درآمد همسایگان از ما پایین‌تر است
نگاهی به سایر کشورهای اطراف نشان می دهد وضع برای بقیه همسایگان هم همین گونه است. چنان‌که در پاکستان، قیمت متوسط یک لیتر بنزین 0.69 دلار است که تقریبا پنج برابر ایران می باشد! این در حالی است که درآمد سرانه پاکستان از ایران کمتر است!

به سخن دیگر، در شرایطی که پاکستان، همسایه جنوب شرقی ما درآمد سرانه ای در حدود 5540 دلار دارد –یعنی حدود یک سوم درآمد سرانه ایران- پنج برابر ایران برای هر لیتر بنزین هزینه می کند!

ضمن اینکه این موضوع منحصر به پاکستان نبوده و بر اساس آمارهای سایت گلوبال پتروپرایس، افغانستان بنزین را در هر لیتر 62 سنت و عراق هم هر لیتر بنزین را 63 سنت عرضه می‌کند. یعنی قیمت بنزین در این کشورها حدود 4.5 برابر ایران است و حتی درآمدهای سرانه آن ها به ترتیب 985 درصد و 23 درصد از ایران کمتر است. این موضوع نشان می دهد کشورهایی هم پیرامون ما هستند که با درآمدی پایین تر از ما قیمت بیشتری برای بنزین پرداخت می کنند؟

ضمن اینکه این موضوع نشان می دهد استدلال افرادی که می گویند به خاطر کمتر بودن درآمد ایران از برخی کشورها نباید قیمت بنزین را افزایش داد، پایه درستی ندارد زیرا در کشورهایی با درآمد پایین تر از ما قیمت بنزین به مراتب بالاتر از ایران است.

در مصرف بنزین از اروپا هم جلوتریم!
لازم به ذکر است، مقایسه قیمت بنزین در ایران و کشورهای اروپایی هم نشان می دهد قیمت بنزین در ایران چقدر ارزان است، چنان‌که در انگلیس قیمت متوسط یک لیتر بنزین 1.54 دلار، در آلمان قیمت متوسط یک لیتر بنزین 1.57 دلار و در فرانسه نیز قیمت متوسط یک لیتر بنزین  1.61دلار می باشد.

شاید عده ای مقایسه با اروپا را درست ندانند و مدعی شوند که درآمدها هم در اروپا بالاتر از ایران است اما باید گفت  درست است که درآمدها در برخی کشورهای اروپایی بالاتر از ایران است، اما میزان مصرف بنزین در هر 100 کیلومتر در ایران بیشتر از کشورهای اروپایی است؛ یعنی با وجود درآمد کمتر، مصرف بیشتری نسبت به اروپایی ها داریم.

در این باره، مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت بیان کرد: «میانگین مصرف بنزین سال گذشته کشور 38 درصد بیشتر از مصرف اتحادیه اروپا بوده است. چشم انداز مصرف بنزین اتحادیه اروپا در سال 2020 چهار و دو دهم لیتر در هر 100 کیلومتر است، اما در ایران در هر 100 کیلومتر هفت و هفت دهم لیتر بنزین مصرف می‌کنیم.»

در پایان، از یاد نبریم که فارغ از تمام این مقایسه ها،
صرف اینکه قیمت بنزین در ایران بالاتر از بسیاری از کشورهاست، زمینه های قاچاق آن فراهم می شود، چنان‌که سید حمید پورمحمدی گفت: «زمانی که تفاوت قیمت بنزین در کشورمان با کشور همسایه بیش از ۱۵ هزار تومان است طبیعتا قاچاق آن زیاد می‌شود و نباید زمینه قاچاق را فراهم کنیم.»

ضرورت گسترش حمل و نقل عمومی
لازم به ذکر است، با وجود همه نکاتی که در خصوص لزوم افزایش قیمت بنزین گفتیم، نباید از خاطر ببریم که این اقدام نیاز به پیش زمینه هایی دارد که غفلت از آن ها می تواند در معیشت مردم اثرات سوئی بگذارد، یکی از این غفلت ها عدم نظارت بر بازار است که روز گذشته به آن پرداختیم و یکی دیگر نیز، توجه به حمل و نقل عمومی است.

در این زمینه، احمد توکلی نماینده ادوار مجلس گفت: متاسفانه دولت سیاست‌های غیر قیمتی درمورد حامل‌های انرژی را کنار گذاشته است، مثلا قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب 1386 و اصلاح الگوی مصرف مصوب سال 1389 فهرستی بلند بالایی از اقدامات غیر قیمتی  با تعیین محل تأمین اعتبارش داشت که اگر دولت اجرایشان می‌کرد، کشش تقاضای بنزین افزایش می یافت و امروز با افزایش کمتری در قیمت کاهش مصرف اتفاق می‌افتاد. وی در گفت و گو با فارس بیان کرد:

باید به موازی سیاست تنظیم قیمت، سیاست های غیرقیمتی هم اجرا شود. از جمله اصلاحات فنی، اصلاحات دیوانی (مانند دولت الکترونیک)، توسعه سیستم حمل و نقل عمومی، تولید بنزین با اکتان بالا، اصلاح و بهبود روش تولید بنزین در پالایشگاه‌ها و آموزش های فرهنگی مردم برای کاهش مصرف. گفتنی است، براساس قانون مذکور، دولت مکلف است در جهت توسعه حمل و نقل درون شهری و برون شهری کشور و مدیریت بر مصرف سوخت نسبت به بهینه سازی عرضه خدمات حمل و نقل، بهینه سازی مصرف انرژی، بهینه سازی تولید خودرو و خروج بنزین و گازوئیل از سبد حمایتی، حداکثر از ابتدای سال 1391 هجری شمسی اقدام نماید.

منبع: کیهان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
لطفا حقوق و دستمزدها را هم مقایسه کنید و همچنین میزان مصرف خودروهای کشورها را هم مقایسه کنید وانت نیسان 70 سال پیش تا الان را که ملت تولید نمی کنند دولت آشغال می سازد
مهران
Iran, Islamic Republic of
اگر متن رو میخوندی حقوق رو مقایسه کرده به عنوان مثال ترکیه رو گفته دوباره متن رو بخونید بعد یه مطلبی رو بیان کنید
whnr
Iran, Islamic Republic of
عزیزجان هزینه زندگی در ایران در دولت روحانی 300تا400درصد رشد کرده است. مسکن با افزایش 300 تا 400 درصدی رشد کرده و بقیه هزینه ها هم تقریبا همینطور. ....
جواد
Iran, Islamic Republic of
بیایید قیمت بنزین رو 5000 تومان کنید ولی اجازه بدین خودروهای روز دنیا بدون گمرکی وارد کشور شوند و مردم حق انتخاب داشته باشن ن سوار ارابه های مرگ داخلی بشوند. جاده های غیر استاندارد رو هم درست کنید آن وقت خواهید دید میزان مصرف بنزین کمتر از سایر کشورهای جهان خواهد شد.
United Arab Emirates
فقط حقوق نیست ، مزایا وامکانات دولتی هم هست ، ایران ذخایر فراوان ملی و زمینه های اقتصادی فراوان دارد ، قبلاً هر کسی ازدواج میکرد یه قطعه زمین دولتی می‌گرفت ، وام بدون سپرده هم میدادند و مسکن که بیشترین سهم هزینه خانوار است ، تامین میشد ، اشتغال زیاد بود ، اکثریت تحصیل کرده ها خیلی زود ودرجوانی شاغل بودند ، حتی در زمان احمدی نژاد به هر سه نفر در شهرستانها یه قطعه زمین دادند با وام دولتی !!!.
Iran, Islamic Republic of
در عراق کارمند صفر کیلومتر سی میلیون تومن حقوق میگیره.
رضا احمدی
Iran, Islamic Republic of
در آمد سالانه هر ایرانی 21000 دلار در نظر گرفتین؟ این رقم با دلار 11 تومنی میشه 231 میلیون در سال...ینی حقوق ماهی 20 میلیون هر ایرانی میگیره ؟؟؟؟ امار اشتباه و الکی ندین. من یه کارمندم با حقوق ماهی 3 تومن
Iran, Islamic Republic of
عزیزم میشد مثلا کویت رو هم مقایسه میکرد این یکطرفه رفتن پیش قاضی فایده نداره
Iran, Islamic Republic of
دقت کنید مقایسه را باکشورهای فقیر و وارد کننده نفت !!!!چرا با عمان و امارات و کویت و.....مقایسه نکردید سرانه درآمد مردم را؟ یا با امریکای جنایتکار ؟.با کشورهای فقیر مقایسه می کنید
صادق
Iran, Islamic Republic of
حرف کاملا صحیح است، در دیگر کشورها هم فرهنگ استفاده از انرژی آموزش داده شده هم زمینه سازی و امکانات استفاده از وسایل نقلیه عمومی توسط دولت مهیا شده است مثل دوچرخه اتوبوس مترو و ......
محمد
ماشینهای اخرین مدل در عراق و افغانستان و کشورهای همسایه یک سوم خودروهای بی کیفیت داخل مصرف میکنند یعنی قیمت نهایی مصرف کننده هزارتومان یا سه هزار تومان نیست.الان ارزش پول افغانستان و عراق چند برابر پول ایران است
پیرو ولایت انشاء الله
Iran, Islamic Republic of
.....
سید امیر
Iran, Islamic Republic of
بر فرض تمام مطالبی که عنوان شده صحیح !!!! میزان ذخایر و ثروت ملی که در کشور ما هست را با ترکیه و پاکستان نیز مقایسه کنید.
ملت سهمی از این ندارند ؟؟؟؟؟
سرانه
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
حرف بیخود نزنید.
حقوق ها درست نیست، حمل و نقل عمومی درست نیست.
میزان مصرف خودرو ها استاندارد نیست.
فقط بلدید گران کنید!
Iran, Islamic Republic of
آدم دوست و دشمن رو این موقع ها میشناسه....
ای کاش مطالبه گری حداقل ایجاد گردد که چرا دولت تدبیر مدت بیش از6سال این کارت سوخت های بنزین را از رده خارج نمود!
اگر کاری بود که غیر کارشناسانه خوانده میشد ، چرا دوباره کارت سوخت ها را احیا نمودید!
باید باعث وبانی حذف کارتهای سوخت شناسایی ومحاکمه گردد که براستی اخلالگر اقتصادی آن شخص میباشد!
Iran, Islamic Republic of
درامد را هم مقايسه كنيد
Iran, Islamic Republic of
سرانه در آمدی مردم چرا برای سال جدید محاسبه نشده . چرا مبالغی هم که محاسبه شده تماماً به قیمت ارزی محاسبه شده که دست مردم عادی بهش نمی رسه .....
Iran, Islamic Republic of
چه مقایسه یک سویه ای .....
Iran, Islamic Republic of
در دانمارك و نروژ و بلژيك و تعدادي از كشورهاي اروپايي با ده سال كار كردن در يك شغل حتي رده پائين مانند ظرف شور و صاحب يك خونه و ماشين متوسط با كمك دولت ميشويد ولي اينجا بعد از چهل سال كار كردن شرافتنمندانه كارت خواب زير پل ميشويد چرا؟
دادخواه
Iran, Islamic Republic of
در كشوري كه 99 درصد ثروت دست يك درصد جمعيت است اينگونه تحليل هاي يعني كشك...!!
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
یکی از عوامل اثر گذار بر شاخص ppp قیمت انرژی و حمل و نقل است! ضمن اینکه وقتی قیمت بنزین افزایش پیدا کند ارزاق عمومی و سایر کالاها هم افزایش پیدا میکند! لذا انگاه مشخصا فاصله ایران و ترکیه را بعد از افزایش قیمت بنزین باید مجددا محاسبه کرد که قطعا اختلاف خیلی زیادی ایجاد میشود! بهترین شاخص همان سطح درامدهاست که بارها اختلاف ان گفته شده! ....
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
نکته ای که در این تحلیل وجود دارد، این است که شما برای محاسبه قیمت بنزین، سال 2019 را ملاک قرار داده اید، اما برای محاسبه درآمد سرانه از آمار سال 2017 استفاده کرده اید، در حالی که در سال 2017 هنوز قیمت دلار رشد عجیب و غریب خود را شروع نکرده بود و درآمد مردم به دلار، تقریبا سه برابر سال 2019 بود. لذا با ملاحظه این مطلب مشاهده می کنید که تحلیل شما چندان درست نیست.
Iran, Islamic Republic of
براساس آمارهای بانک جهانی، سرانه هر فرد ترکیه‌ای بر اساس قدرت خرید در سال 2017، 27 هزار و 520 دلار بوده که نسبت به ایران با رقم 21 هزار و 50 دلار، اختلافی 30 درصدی دارد، یعنی ما در ایران تقریبا 30 درصد نسبت به ترکیه کمبود درآمد داریم اما بنزین را 700 درصد ارزان تر از ترکیه می فروشیم
یعنی هر ایرانی متوسط ماهانه 21 میلیون تومان حقوقش بوده!!!!! من خبر نداشتم ممنونم
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
فاصله شهرها در ایران چندین برابر اروپاست و برای یک سفر بنزین زیادی مصرف می شه که میانگین را بالا می بره. حتی فاصله روستاها با شهرها خیلی بیشتر از اروپاست.
تارا
Iran, Islamic Republic of
.....
علی
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی- امار ارقام غلط استدر امد سرانه ایران 5120 دلار است نه 21000 دلار این درامد مال 2017 است زمانی که ارزش پول ملی به یک سوم خود نرسیده بود مقاله جالب در این زمینه تهیه شده است لطفا مطالعه فرمایید نظرات دکتر مومنی اقتصاد دان هم مهم است؟
Iran, Islamic Republic of
«درآمد سرانه ...نسبت به ایران با رقم 21 هزار و 50 دلار....»!
درآمد سالانه من 21 هزار دلاره؟؟
به صورت جدول بيان كنيد تا راحت تر مقايسه شود
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
هفت پالایشگاه کشور دارند جمعا روزانه 100 میلیون لیتر بنزین با هزینه 4500 تومان تولید میکنند و تماما دراه توخیابونا با هزینه 1000 تومنی دود میشه.با بنزین 1000 تومنی میرم سرکوچه آب معدنی 1500 تومنی میخریم .
Iran, Islamic Republic of
اینترنتو وصل کنید تا آمارای صحیحو براتون دربیارم!
ماله کش
Iran, Islamic Republic of
.....
مرتضوی
Iran, Islamic Republic of
این رقم 21 هزار و 50 دلار معادل 258 میلیون تومان است.معادل 21.5 میلیون تومان در ماه؟!!!
Iran, Islamic Republic of
چطور بنزین در ترکیه هفت برابر ایران است ولی قیمت بنزین در ترکیه ۱/۱۲ دبار است؟؟ ....
رضا
Italy
سلام
از اینکه قیمت سوخت در ایران پایین بود هیچ شکی نیست
اگر سرانه مصرف بنزین در ایران از اتحادیه اروپا بالاتر است چون در ایران ماشین با تکنولوژی 25 سال قبل اروپا استفاده میشود(ایران خودرو و سایپا) پس این مقایسه درست نیست و 2 شرکت خودرو سازی ایران حاضر به ارایه ماشین با تکنولوژی روز دنیا را ندارند(بخاطر منافع خودشان)
سرانه درآمد ایران از خیلی کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس خیلی کمتر است
درمان در کشورهای اروپایی رایگان است اما در ایران حدود 40 درصد سرانه درآمد خانوار است
در کشورهایی اروپایی حقوق کارگر براساس تورم افزایش داده میشود اما در ایران یک دهم تورم افزایش میدهند
لطفا به فکر کارگران و مردم روستایی باشید
Iran, Islamic Republic of
کاش مقایسه قیمت خودروهای کم مصرف در ایران و جهان را هم می نوشتید و درآمد ایرانیان را هم با دیگر کشورها به صورت دلار مقایسه می کردید
Iran, Islamic Republic of
میزان در آمد ایران و کشورهای همسایه برابر است!!!!
در عراق حداقل درآمد ۱/۶۰۰/۰۰۰ دینار هست که با دینار ۱۰ تومن میشه ۱۶/۰۰۰/۰۰۰ تومان و حداقل درآمد تو ایران۱/۶۰۰/۰۰۰ تومان نرخ بنزین تو عراق ۴۵۰ دینار هست که میشه ۴۵۰۰ تومان
خ
Iran, Islamic Republic of
یک روپیه پاکستان 50 تومانه ایرانه! یک دینار عراق 12 تومانه ایرانه! یک دلار 13000 تومانه ایرانه! حالا مقایسه کن ببین پول بی ارزش ما باعث شده اینقدر تفاوت قیمت با همسایه ها داشته باشیم. باید پول ملی ایران تقویت شود
محمد
Iran, Islamic Republic of
اگر ماایرانی ها به قول شما 21000هزار دلار در آمد داشتیم که به افزایش 3برابری قیمت بنزین اعتراضی نداشتیم آمار غلط ندهید
morteza
Iran, Islamic Republic of
احتمالا حقوق 21 هزار دلاری حقوق نویسنده مقاله است و یا خواب دیده .
Iran, Islamic Republic of
این مقایسه زمانی درسته که با مقایسه درامد باشد بنزین به دلار و درامد به ریال نمیخونه با هم
Iran, Islamic Republic of
بانک جهانی این آمار درآمد سرانه 21 هزار دلار برای ایرانیان را از کجاش درآورده؟
Iran, Islamic Republic of
بنزین سه هزارتومن هنوز هم ارزان است اما نه برای اکثریت ایرانیان که متوسط درآمد ماهیانه شان 2 تا 3 میلیون تومن است برای یک خانواده 3 الی 4 نفره با هزاران رقم ریز و درشت هزینه های یک زندگی آن هم فقیرانه.بلکه با این سطح درآمد و گرانی کمرشان حتی بنزین هزارتومانی هم گران است.
مو قشنگ
Iran, Islamic Republic of
پووووووف آخه قشنگ تو چین ماشین هر صد کیلو متر دو لیتر مصرف می کنه با بهترین کیفیت و قدرت پس چرا اینا رو نمی گی پس قشنگ انصاف داشته باش روز و روزگار خوش👌
رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
خوبه كه يك مقايسه ايي هم در مورد وسايل نفيله عمومي و قيمت آن بكنيد و سوبسيدي كه دولتها در اين مورد پرداخت مي كنند . ...
احمد
Iran, Islamic Republic of
اینگونه مقایسه نه درست است و نه علمی. اگر قرار شد مقایسه ای انجام شود بایستی در زمینه های زیادی که از همه مهمتر حقوق و امکانات رفاهی مردم کشورهاست نه اینکه فقط یک قلم را مورد مقایسه قرار دهیم.