شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۰
۵

در دیدار لاوروف و پمپئو پشت درهای بسته چه گذشت؟

شنبه ۶ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۵
کد مطلب: 702361
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا دیشب پشت درهای بسته با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند و رسانه‌ها در ساعات اولیه اطلاعات چندانی از این دیدار منتشر نکردند و تنها به خبر وزارت خارجه روسیه مبنی بر برگزاری این دیدار اشاره شد.
دیدار لاوروف و پمپئو پشت درهای بسته
به گزارش جهان نيوز، اما چند ساعت پس از این دیدار، وزارت خارجه روسیه گزارشی از این دیدار منتشر کرد که در آن گفته شد سرگئی لاوروف در دیدار با مایک پمپئو نخست به تحریم‌های بیفایده آمریکا علیه این کشور اشاره کرد و آنها را اقداماتی بی‌اساس خوانده است.

وزارت خارجه روسیه در ادامه به این نکته اشاره کرد که در این دیدار که کمتر از یک ساعت به طول انجامید، طیف وسیعی از مسائل دستور کار مشترک روسیه و آمریکا مطرح و بررسی شد و دو طرف تصمیم گرفتند کنفرانس خبری نداشته باشند.

در گزارش وزارت خارجه روسیه گفته شد: لاوروف تاکید کرد که روسیه برای گفت‌وگو با آمریکا در عرصه‌های مختلف آماده است اما همکاری سازنده فقط بر اساس احترام متقابل به منافع یکدیگر ممکن خواهد شد.
 

وزیر خارجه روسیه در این رابطه بر بیهوده بودن سیاست‌ها و تلاش‌های آمریکا برای تحریم و هرگونه فشار بر روسیه تاکید و خاطرنشان کرد که این گونه اقدامات فقط دورنمای همکاری‌های دوجانبه برای حل مسائل مهم جهانی را مخدوش و امنیت جهانی را متزلزل می‌کند.

لاوروف در ادامه تصریح کرد که اقدامات آمریکا برای خودداری از صدور روادید سفر به اعضای هیات روسیه برای شرکت در نشست‌های سازمان ملل و نیز برای گفت وگوهای دوجانبه غیرقابل قبول است.

گفتنی است چند روز پیش آمریکا از دادن روادید سفر به ۱۰ تن از مسئولان و مقامات روسیه خودداری کرده بود.

وزارت خارجه روسیه در ادامه گزارش خود خاطرنشان کرده است که وزیران خارجه روسیه و آمریکا درخصوص دورنمای همکاری برای حل و فصل وضعیت در شبه جزیره کره، اوضاع افغانستان، سوریه و سایر مناطق جهان،گفت وگو کردند.

لاوروف ابراز امیدواری کرد که دولت جدید اوکراین به اجرای توافقهای مینسک۲  که سال ۲۰۱۵ برای حل مساله اوکراین امضا شده است، بپردازد.

در این دیدار دو طرف خاطرنشان کردند که پایه و اساس حل و فصل مناقشه سوریه روند مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل با شرکت همه طرف‌های سازنده با احترام به حق حاکمیت و حفظ تمامیت ارضی این کشور و نابودی کامل کانون تروریستی در سوریه است.

روابط روسیه و آمریکا بشدت تیره است و واشنگتن از سال ۲۰۱۱ تاکنون ۷۵ بسته تحریمی علیه روسیه به بهانه‌های مختلف از جمله ادامه بحران در شرق اوکراین و الحاق کریمه، مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس روس و دخترش در انگلیس، همکاری روسیه با کره شمالی، سوریه، ونزوئلا و ایران علیه مسکو وضع کرده است و به نظر می‌رسد این داستان به رغم ادعای دونالد ترامپ مبنی بر لزوم بهبود روابط دو کشور برای حل وفصل بحران‌های جهانی ادامه دارد.

از طرف دیگر دو کشور بتازگی مهمترین پیمان منع استقرار موشک های کوتاه و میان برد هسته ای جهان موسوم به پیمان منع موشکی را لغو کرده اند و صاحبنظران در روسیه شک دارند که آمریکا در سال ۲۰۲۱، پیمان مهم دیگر موسوم به استارت ۲ را که برای کنترل و کاهش سلاح‌های هسته‌ای میان دو کشور امضا شد را تمدید کند.

منبع:ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
حمله پهپادی یمن به تاسیسات نفتی عربستان سعودی، دفاع ازخود است.
Iran, Islamic Republic of
انگلیس که خود مدعی محافظت از حقوق بشر است و در زمان لازم برای سرکوب دیگر کشورها از این حربه استفاده می‌کند، با ادامه فروش تسلیحات به کشورهای ناقض حقوق بشر و در راس آن عربستان سعودی، شریک جنایات آل‌سعود علیه مردم بیگناه یمن است.
Iran, Islamic Republic of
اروپا مگر برجام را اجرا می‌کند که بخواهد از آن خارج شود؟!
سه کشور اروپایی امضاء‌کننده برجام ادعا کرده‌اند در صورت اجرای گام چهارم ایران در کاهش تعهدات هسته‌ای، از برجام خارج خواهند شد.
Iran, Islamic Republic of
بمباران شیمیایی سردشت، سند رسوایی آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و سازمان های بین المللی است.
صدام دیکتاتور با کمک، حمایت و پشتیبانی آمریکا، انگلیس، فرانسه وآلمان علیه مردم ایران ازسلاحهای شیمیایی ساخت آمریکا و کشورهای اروپایی درسایه سکوت سازمان های بین المللی استفاده کرده است.
دولت، دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس هم تاکنون سکوت اختیارکرده اند؟
Iran, Islamic Republic of
کدام شرکت اروپایی، حتی شرکت‌هایی که در بحث دارویی و تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند هنوز در ایران فعال‌اند؟ با کارنامه سیاه اروپایی‌ها، اعتماد به آنان بزرگ‌ترین اشتباه می‌تواند باشد که مسببان داخلی آن را نمی‌توان بخشید.