جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۲
۴۷
سعید جلیلی در جمع دانشجویان:

در مجلس قبلی عده‌ای میگفتند فعلا دست نگهدارید و از برجام انتقاد نکنید چرا که مردم فعلا خوششان می‌آید/ با «فرهنگ توئیتی» نمی‌توان تحلیل دقیق از مسائل کشور به‌دست آورد/ برای پیروزی در انتخابات باید اکثریت جامعه را اقناع کرد

دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۴۵
کد مطلب: 697756
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دولت انقلابی در نهایت باید توسط مردم و با رای آنها انتخاب گردد. زمانی انتخاب مردم یک دولت انقلابی خواهد شد که مردم فکر و جریان انقلابی را باور داشته باشند.
در مجلس قبلی عده‌ای میگفتند فعلا دست نگهدارید و از برجام انتقاد نکنید چرا که مردم فعلا خوششان می‌آید/ با «فرهنگ توئیتی» نمی‌توان تحلیل دقیق از مسائل کشور به‌دست آورد/ برای پیروزی در انتخابات باید اکثریت جامعه را اقناع کرد
به گزارش جهان نيوز، سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جمع دانشجویان شرکت‌کننده در نهمین طرح ضیافت رضوی که با حضور دانشجویان سراسر کشور در مشهد مقدس در حال برگزاری است به ایراد سخنرانی پرداخت. 

جلیلی، اردوهای دانشجویی را فرایندی برای عملیات های دانشجویی نامید و گفت: نفس اردو برای آمادگی جهت عملیات های مشخص بعدی در حیطه فعالیت ماست؛ همچون اردوهای دوران دفاع مقدس که برای عملیات ها طراحی میشد. اردوهای دانشجویی امروز نیز باید بر همچینن مبنایی باشد تا نقش های عملیاتی برای شرکت‌کنندگان مشخص گردد و جبهه تشکیل شود.

وی با طرح یک سوالی خطاب به دانشجویان گفت: باید از خودمان بپرسیم که بعد از اردو میخواهیم چه بکنیم و چه نقشی برای خود تعریف کردیم؟ اگر عملیات بعد از اردو برای ما مشخص نشود و نسبت ما با آن تعیین نگردد، این خلاف ماهیت اردو بوده و به دورهمی تبدیل میشود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در کنار موارد نظری که در اردوها درمی‌یابیم، نیازمند این هستیم که آن موارد را در عمل به کار گیریم. در واقع کار دانشجویی نیازمند علم با عمل است.

جلیلی افزود: باید در این اردوها از خود بپرسیم خرمشهرهایی که رهبرانقلاب از آنها یاد کردند چه مختصاتی دارد؟ چگونه برای آزادسازی آنها باید برنامه بریزیم؟ اینها بحث های جدی است که نیازمند یک مبانی نظری-تحلیلی درست است که دقیقا بفهمیم خرمشهر ها کجاست و هم یک اراده قوی برای آزادسازی آن لازم است.

عضو شورایعالی امنیت ملی با انتقاد از «فرهنگ توئیتی» اظهار داشت: با یک کلمه یا یک جمله نمیتوان راجع به مسائل کشور تحلیل بدست آورد. با «فرهنگ توئیتی» بی‌حوصلگی و اخذ تحلیل یک جمله‌ای از افراد مختلف، نمیتوان عملیات تعریف کرد؛ این عرصه کار جدی و تامل دقیق میطلبد.

وی ادامه داد: منظومه فکری جوان مومن انقلابی به جای توئیت به مبانی عمیقتری همچون سیره امام خمینی(ره) نیاز دارد. حضرت امام(ره) در جوانی بالاترین تحصیلات و مطالعات فقهی و فلسفی را داشتند و عمیق‌ترین کتب عرفانی را تالیف کردند و این نشان‌دهنده آن است که یک منظومه قوی معرفتی پشتوانه انقلاب اسلامی بود و آن را به ثمر رساند.

عضو شورای راهبردی سیاست خارجی کشور در ادامه دانشجویان را به تعمیق در اندیشه و تحلیل دقیق راجع به مسائل انقلاب، تشویق کرد.

جلیلی در ادامه سخنانش با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تصریح کرد: موضوع مهمی که در گام دوم مطرح شده است آن است که برای پیشرفت، نیازمند یک جهش هستیم و این بیانیه به همین جهت خطاب به جوانان است. این جهش دارای الزاماتی است که یکی از آنها تعیین نقش خود در این مسیر است. تعیین جهت نقش نهادها برای نقش آفرینی نیز از دیگر الزامات حرکت در گام دوم است.

وی افزود: انتهای سال جاری انتخابات مجلس شورای اسلامی است و پیش از آنکه این سوال بوجود بیاید که می‌خواهیم به چه کسی رأی بدهیم باید بدانیم که به چه چیزی میخواهیم رأی دهیم؟ اگر نقشه راه تعریف شده باشد این را میتوان فهمید وگرنه انتخاب زید و عمرو در مرحله بعدی است. باید جهت را تشخیص داد و افراد مدعی چه در این انتخابات و چه انتخابات بعدی را متناسب با آن سنجید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه جلسه به پرسش‌های دانشجویان حاضر در جلسه پاسخ داد.

 جلیلی در پاسخ به سوالی درباره چگونگی تعیین اولویت در عرصه های مختلف گفت: سوال پرسیده میشود که مثلا ما به بحث علمی در دانشگاه بپردازیم یا عدالت؟ باید بگویم در بسیاری از مواقع هردوی اینها قابل جمع است؛ چرا که عدالت یک مفهوم انتزاعی نیست و البته پیش از همه این موارد ما باید وسع خودمان را بشناسیم. مسئله عدالت در جنبه های مختلف قابل بررسی است؛ برای مثال یک دانشجوی پزشکی در حوزه نظام سلامت میتواند پیگیر چگونگی تحقق عدالت در این حوزه باشد باشد.

نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت ملی درپاسخ به سوال دیگری درباره منابع منظومه فکری انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: مباحث معرفتی دارای عمق و گستره بی‌نهایتی است، اما ما باید در مرحله اول در حد وسعی که داریم و در حیطه کار عملی خود لوازم نظری و معرفتی آن را فراهم کنیم. طرح ولایت به همین دلیل شکل گرفته تا چهارچوب های مورد نیاز دانشجویان را در اختیار آنها قرار دهد.

جلیلی ادامه داد: امروز صحنه جهانی دارای حدود 200 دولت است که نباید روابط را محدود به موضوعات خاص نمود. جامعه جهانی محدود به 4 یا 5 قدرت نیست؛ تعامل گسترده و سازنده‌ای که رهبری فرمودند با تعامل محدود و بازنده متفاوت است.

جلیلی خاطرنشان کرد: هوشمندی در سیاست خارجی آن است که از نقاط اشتراک در جامعه جهانی برای تعامل استفاده کرد و از آنها فرصت ساخت.

سوال دیگری که یکی از دانشجویان از جلیلی پرسید درباره فعالیت های انتخاباتی بود. وی در پاسخ گفت: یکی از ایرادات آن است که صرفا بخواهیم با ارائه لیست بر رأی مردم تاثیر بگذاریم اما در فاصله دو انتخابات، مردم را رها کنیم و تلاش لازم را بکار نبریم. نسبت به دغدغه آنها در طول این سالها بی‌تفاوت هستیم و آنها را با مشکلاتشان تنها می‌گذاریم و توقع داریم به کاندیدای مورد نظر ما نیز اقبال کنند.

جلیلی افزود: شبهاتی که در این سالها در اذهان مردم باقی مانده است را چه کسی باید جوابگو باشد؟ اگر شما میخواهید رای مردم را داشته باشید و پیروز بشوید، این یک شبه به دست نمی‌آید؛ باید نسبت به راه حل هایی که برای مسائل مختلف دارید آنها را اقناع کنید.

مردم باید ببینند که شبهه آنها، سوال آنها، مشکلات آنها شنیده شده و پیگیری میشود یا نه؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه پاسخ به این سوال اظهار داشت: اگر در یک انتخابات افرادی از یک جناح حضور داشتند که حرفشان در نهایت یکی بود، طبیعتا برای آنکه رای نشکند باید یک نفر در صحنه بماند؛ اما به این نکته باید توجه داشت که این در صورتی اتفاق می‌افتد که حرف‌ها و راه حل‌ها متفاوت نباشد.

وی افزود: شما مشاهده کردید که در انتخابات سال 94 و حتی سال 96 نیز وحدت شکل گرفت و جریان انقلابی در نهایت با یک لیست و کاندیدا حضور داشت اما چرا به نتیجه نرسید؟ باید تمایز شما با دیگران برای مردم احراز شود. کار یک روز و یک هفته و یک ماه نیست؛ برای پیروزی در انتخابات باید اکثریت جامعه را اقناع کرد.

جلیلی ادامه داد: وقتی رهبری مسئله عدم اعتماد به آمریکا را مطرح میکنند وظیفه من و شماست که با کار تبیینی و ابداعی آن را به باور عمومی جامعه تبدیل کنییم نه اینکه اگر از ما پرسیدند که چرا نباید به آمریکا اعتماد کرد صرفا پاسخ داده شود چون آقا فرموده اند. خب این حرف را که خود پرسش کننده شنیده است؛ او به دنبال استدلال‌های پیرامون این فرمایش است.

وی ادامه داد: امروز اگر در جامعه بپرسیم که آیا میشود به آمریکا اعتماد کرد یا نه؟ پاسخ مشخص است؛ همه می گویند نه، ولی هزینه گزافی برای رسیدن به این پاسخ داده شده است اما دلائلی که امروز برای جامعه روشن شده است، سابقا نیز وجود داشته است. پس معلوم است، کوتاهی هایی از سوی امثال ما در اقناع افکار عمومی وجود داشته است. به عنوان نمونه کسانی سالها گفتند اگر با فلان قدرت تعامل کنیم مشکلاتمان برطرف میشود؛ اگر این راه حل تبدیل به باور عمومی جامعه شود رای هم می آورد.

جلیلی در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری درباره چرایی حضور اشخاص از جریانات مختلف در مجمع تشخیص مصلحت، تصریح کرد: به علت جایگاه مشورتی این مجمع می‌بایست افراد از همه جریانات قانونی حضور داشته باشند تا نظام در تشخیص مصلحت خود مشورت همگان را داشته باشد که این نگاه برکات بسیاری داشته است.

شاخصه های دولت انقلابی مدنظر رهبری سوال دیگری بود که از سعید جلیلی پرسیده شد. وی در پاسخ به این سوال گفت: دولت انقلابی نیز در نهایت باید توسط مردم و با رای آنها انتخاب گردد. زمانی انتخاب مردم یک دولت انقلابی خواهد شد که مردم فکر و جریان انقلابی را باور داشته باشند.

جلیلی افزود: البته یک خلطی که ممکن است ایجاد شود آن است که برخی میگویند ببینیم مردم از چه حرفی خوششان می‌آید همان ها را بگوییم! نمونه‌اش کسانی بودند که در مجلس قبلی عده‌ای میگفتند فعلا دست نگهدارید و از برجام انتقاد نکنید چرا که مردم فعلا خوششان می‌آید؛ این همان محافظه کاری‌ای است. باید با مردم صداقت و صراحت انقلابی داشت.

وی ادامه داد: فردی عنوان میکند فرزندان من بیکار هستند و تو میخواهی برای آنها چه کنی؟ ما نمیتوانیم در پاسخ به او به کلیات اکتفا کنیم. او می‌پرسد فرق تو با دیگری در این موضوع چیست و ما باید پاسخ داشته باشیم. این سوال مردم یک خواسته منطقی است، بالاخره باید نگاه ما و پاسخ ما مشخص باشد.

جلیلی با بیان اینکه کم‌کاری افراد مشهور در مواقع غیرانتخاباتی نمی تواند توجیهی برای کم‌کاری دیگران باشد، تصریح کرد: وقتی رهبرانقلاب فرمودند آتش به اختیار در چهارچوب تقوا، قانون و اخلاق، این بدان معناست که جوان مومن انقلابی ما معطل دیگران نماند و راه را برای پیشبرد اهداف انقلاب طی کند؛ جاده اگر صاف بود که طی کردن آن دیگر مجاهدت نامیده نمیشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره گام دوم انقلاب اسلامی گفت: در سیاست خارجی، بانکداری، صنعت، کشاورزی و .. باید سطح ارتقاء در گام دوم را تعیین کرد ولو خود ما در راس کار نباشیم. در ابتدا باید بدانیم که در گام اول نقاط قوت مان چه بوده تا تضعیف نشود و جلوی نقاط ضعف خود را بگیریم. رهبری انقلاب با صداقت و صراحت می‌فرمایند که بزرگترین عیب ما، رتبه اول در عدم استفاده از فرصت ها بوده است.

چگونگی تعیین اولویت ها در آزادسازی خرمشهر های پیش‌رو که رهبرانقلاب بیان کردند، سوال یک دانشجوی دانشگاه فرهنگیان از جلیلی بود. وی در پاسخ گفت: فهمیدن وضعیت موجود و مطلوب در هر عرصه اولین گام برای پر کردن خلاء هاست. وقتی این تحلیل به وجود آمد، آنوقت هم میتوان برای پر کردن خلاء ها نقشه راه تعیین کرد و هم آنکه در مواقعی همچون انتخابات افرادی را انتخاب کنیم که برای رسیدن به وضع مطلوب در آن عرصه برنامه و کارآمدی داشته باشند.

چرایی میدان ندادن به جوانان نکته‌ی دیگری بود که یکی دیگر از دانشجویان آن را مطرح کرد.

جلیلی پاسخ داد: زمانی‌که جوانانی مثل شهید حسن باقری به جبهه های جنگ قدم گذاشتند فرماندهی کل قوا با بنی‌صدر بود اما آنها به کار خود با تمام قوت ادامه دادند؛ کسی برای آنها فرش قرمز پهن نکرده بود. نامه مشهور «مسلمین به داد ما برسید» درباره مشکلات آن روزها گواه است.

وی ادامه داد: حسن باقری برای فرماندهی به جبهه نرفت؛ او به عنوان خبرنگار روزنامه به اهواز میرود و تکلیف خود را توسعه داده و در جبهه میماند. چمران نیز در ابتدا معطل تشکیلات نبود؛ با تشکیل ستاد جنگ های نامنظم گروهی را برای دفاع شکل داد و پس از آن بود که کار شکل گیری یگان های رزم در جبهه ها آغاز شد.

جلیلی در پاسخ به پرسش دانشجویی که بر لزوم ایجاد یک تشکیلات تأکید داشت خاطرنشان کرد: امروز مگر تشکیلات کم داریم؟ بسیج دانشجویی، نهاد رهبری، بسیج اساتید و تشکل های دانشجویی دیگر انقلابی که در دانشگاه ها وجود دارند. رهبری انقلاب نقشه را تعیین کردند، فرمان آتش به اختیار را نیز صادر کردند، پس معطل چه هستیم؟ پیشران حرکت آن اراده و روحیه‌ای است که باید در این تشکیلات ها جاری گردد.

وی ادامه داد: بنده جوانان بسیاری را دیدم که به قول شما به آنها میدان ندادند اما کارهای بزرگی کردند. حدود پانزده روز پیش سفری دو روزه به سیستان و بلوچستان داشتیم، یک برادر دانشجو به نام آقای یوسفی دست به کارهای ارزشمندی زده بود که خیلی از ارگان هایی که به او توجه نمی‌کردند امروز به دنبال او هستند تا کارش را توسعه بدهد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اخیرا در دیدار مقام معظم رهبری با گروه های جهادی گزارشی از کار خود داد. پس میشود یک جوان بود، در یک منطقه از استان سیستان و بلوچستان کار کرد، زحمت کشید و موفق هم بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
...
United States
...
United States
...
رضا
Iran, Islamic Republic of
جليلى جون داداش ! مردم از تو خاطره بدى ندارند چون نه دزد هستى و نه اهل پ … س … بازى ، پس خواهشاً بخاطر حفظ آبرو و اعتبارت هم كه شده با تشنگان قدرت - پايدارى چى ها و … - ائتلاف نكن .
جهان نيوز ! تو هم نشون بده به آزادى بيان معتقدى
Iran, Islamic Republic of
خدا را شکر دستپخت جنابعالی در دولت جوان و انقلابی نهم و دهم به ملت خورانده شد...!!
سرور
Iran, Islamic Republic of
اگر جلیلی می خواست برجام شوم را برای ما به ارمغان بیاورد پنج روز کافی بود نه 5 سال.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
احسنت
Iran, Islamic Republic of
..
Iran, Islamic Republic of
کسی که ره آوردش 6 تا قطعنامه علیه کشور بوده حرفش درباره هیچ توافق دیگری شنیدنی نیست ...!!!!
Iran, Islamic Republic of
..
ترکمنچای
Iran, Islamic Republic of
درود بر دکتر جلیلی که از موضع عزت و قدرت و مصلحت مذاکره می کرد و باج به شغال نمی داد با برجام صنعت هسته ای 30 میلیارد دلاری رو سیمان ریختن و تحریم های دوبله و سوبله آیسا و کاتسا رو تحویل گرفتن و هیچکدام از قطعنامه ها هم لغو نشدند.
Iran, Islamic Republic of
کاش بجای حرف مفت زدن دقیقا متن قطعنامه ها و تاریخ صدورش را هم می آوردی ؟ ...!!1
Singapore
اگر اهل خواندن تاریخ بودی که وضعت این نبود
Iran, Islamic Republic of
اگه چیزی تو چنته داشتی، کلی گویی نمیکردی ..
هاشمی : به ۵:۱۱
Iran, Islamic Republic of
دستاورد دولت روحانی چند تحریم جدید علیه ایران بود
دلار ۳۷۰۰تومنی سال۹۲ الان چنده
گوشت ۲۵۰۰۰تومنی الان چنده
سیب زمینی چنده
پراید چنده
لطفا حرف نزنید شما که تشت رسوایی تان از بام افتاده!!!
Sweden
وزن آقای جلیلی نزد مردم در انتخابات پیشین معلوم شد. حالا شما هی به ایشان تریبون بدهید تا نتیجه انتخابات بعدی را هم به سرنوشت قبلی دچار کند
Sweden
15 سال قبل بهتر از این حرفارو از احمدی نژاد شنیدیم نتیجه اش را هم داریم میکشیم ... ...
Iran, Islamic Republic of
فعلا که همه مردم دارن میگن صد رحمت به دوره احمدی نژاد
Iran, Islamic Republic of
یک مقداری احتیاط کن
خسارت محض
Iran, Islamic Republic of
هرچی بدبختی میکشیم زیر سر اصلاح طلبان و کارگزارانی هاست .
Iran, Islamic Republic of
شما دست از سر کشور بردارید خیلی از مشکلات حل میشه
Iran, Islamic Republic of
روحانی و ظریفو میگی؟!!!!!
ب2
Iran, Islamic Republic of
په نه په منو میگه؟!
نسل قدیم
Iran, Islamic Republic of
جناب جلیلی یکی ازعلل مهم رای نیاوردن قالیباف درانتخابات 92 شما بودید ...
Iran, Islamic Republic of
یقیناً ایشان در انتخاب آقای روحانی در سال 92 و بالطبع وضع موجود کشور، مقصر اول هستند و نقش اساسی ایفا کردند....!!!
نسل قدیم
Iran, Islamic Republic of
ایکاش مابقی نظراتمو سانسور نمی کردید چون نه توهین بود نه تهمت
وضعیت فعلی کشور فقط باعثش دولت فعلی نیست بلکه آنان هم هستند که با ناشی گری یا حب جاه اجازه ندادند درسال 92 انتخاب احسن و اصلح صورت بگیرد!!!
مازندرانی
Iran, Islamic Republic of
چرا اینقدر بالا وپائین میپرید آقای جلیلی عملکرد گذشته خودتان را رو کنید شاید رای آوردی
Iran, Islamic Republic of
اعتدالیون و دولتی ها هم باید منتظر انتخابات باشند
Iran, Islamic Republic of
مردم هم میدانند دولت انقلابی نیاز است از نوع اول انقلاب
Iran, Islamic Republic of
مشکل کشور بعد از 40 سال عمر خویش آن است که افراد در جایگاه تخصصی خود با توجه به سواد و تجربه و خلاقیت خویش قرار ندارند. ...
علی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
جلیلی از شاگردان اقای مصباح یزدی است.
Iran, Islamic Republic of
خداوند هر دو عزیز را حفظ فرماید.
خرمشهر
Iran, Islamic Republic of
برای پیروزی در انتخابات باید ثابت کنید که فرقی بین ملت و فرزندان اروپا نشین شما وجود ندارد ( البته ممکن است بعضی از مومنین به نظام مستثنی باشند) و باید ثابت کنید که این همه آشفتگی در امنیت اقتصادی اجتماعی فرهنگی مردم فقط و فقط ناشی از دشمنان است و نه سوء مدیریت...!!
جواد
Iran, Islamic Republic of
...م
Iran, Islamic Republic of
احسنت بر سعید جلیلی عزیز، سرباز خوب ولایت
Iran, Islamic Republic of
کاش طبق سفارش حضرت آقا، کار حکومت دست انقلابیون جوان بیفته تا مشکلات رفع بشه
Iran, Islamic Republic of
انقلابیون جوان تعدادشان کم نیست ...
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
تا وقتی مردم برای رای دادن به اندازه تحقیقی که برای خوردن یک وعده غذا در بیرون منزل صرف می کنند ، وقت نمی گذارند و تحقیق نمی کنند ، وضع آنها همین است و مجلس و دولت آنها همین ...!!
Iran, Islamic Republic of
برای مجلس بعدی ، شفافیت رای نمایندگان را به گفتمان عمومی تبدیل کنیم تا رای نمایندگان در مجلس شفاف باشد که به فلان طرح یا لایحه چه کسی رای مثبت یا منفی داده
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
درود بر دیپلمات انقلابی
از خودتان راضی وخشنود باشید زیرا شما در آن برهه زمانی با همفکرانتان
درخصوص ضعف ها ونقایص برجام زیاد مطالبی را بیان نمودید اما گوشی شنوا وچشمی بینا نبود.
درود دیپلمات انقلابی
داود
Iran, Islamic Republic of
سلام دوستان عزیز شماها وتمام مردم می دانند که قطعنامه ها توسط دوم خرداردی ها بعد سال 88 بود که بعضی ها اکنون درداخل کشورند وبعضی ها نیز فرار کردند ووطن فروشی می کنند نه آقای جلیلی هستند
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
جناب جلیلی ، برجام با اسم رمز نرمش قهرمانانه که از سوی رهبری اعلام شد کلید خورد وبا نظر وحمایت رهبری به تصویب رسید از اینکه خودتان در 6سال مذاکره هیچ توفیقی جز تعیین زمان بعدی برای مذاکره نداشتید اینقدر به برجام نتازید.
Iran, Islamic Republic of
اگر این باشه که ما مردم باید در انتابات تصمیم عاجل بگیریم ما هنوز خیلی چیزها رو درک می کنیم!!!!