جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۰
۴

حواستان به پیری یک مرتبه باشد!/ هشدار خلأ‌های امنیتی Face app

دوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۱۶
کد مطلب: 695245
چند روزی می‌شود که چالش عکس دوران پیری به چالشی فراگیر در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده و افراد با نرم‌افزار تازه‌ای که روی سیستم‌های اندروید عرضه شده است، عکس‌های امروز خود را می‌دهند و عکس ۳۰ سال بعدشان را تحویل می‌گیرند.
حواستان به پیری یک مرتبه باشد!/ هشدار خلأ‌های امنیتی Face app
به گزارش جهان نيوز، این نرم‌افزار جدا از جذابیت‌هایی که برای مخاطبان ایرانی داشته با هشدار‌هایی جهانی درباره مسائل امنیتی و جاسوسی این نرم‌افزار از گوشی تلفن همراه کاربرانی که دوست دارند ۳۰ سال بعد خود را امروز ببینند، همراه بوده است. روز گذشته رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره پیامد‌های ناخواسته و دسترسی‌های این نرم‌افزار به کاربران ایرانی هشدار داد؛ نرم‌افزاری که سرورهایش در خارج از کشور قرار دارد، با دسترسی به تصاویر و اطلاعات افراد این اطلاعات را به سرورهایش منتقل می‌کند. 

شاید برای بسیاری از ما جالب باشد بدانیم ۳۰ سال دیگر در دوران پیری چه شکلی هستیم. نرم افزار Face app با بهره‌گیری از این کنجکاوی طراحی شده و آنقدر برای کاربران در سراسر دنیا جذاب بوده که تصویر ۳۰ سال بعد افراد به یک چالش در شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است، اما کارشناسان فناوری اطلاعات نسبت به این نرم‌افزار مشکوک هستند.

خلأ امنیتی نرم‌افزاری که چهره ۳۰ سال آینده شما را امروز برایتان به تصویر می‌کشد، چند روز پیش از سوی برخی از مقامات امنیتی کشور‌های مختلف همچون ایالات متحده امریکا رسانه‌ای شد؛ مقامات امنیتی امریکا از کاربران خواستند تا هرچه سریع‌تر این اپلیکیشن را از گوشی‌های خود پاک کنند چراکه شرکت توسعه‌دهنده آن در روسیه مستقر شده و احتمال جاسوسی از تصاویر گرفته شده و ارسال اطلاعات شخصی کاربران به منابع نامعلوم تحت حمایت دولت روسیه وجود دارد.

اما یاروسلاو گونچاروف، مدیر ارشد اجرایی شرکت توسعه‌دهنده اپلیکیشن Face app در مصاحبه با گزارشگر وب سایت BuzzFeed گفته است: «ما تنها یک عکس را برای ویرایش و پیرکردن افراد آپلود می‌کنیم که از آن هیچ سوءاستفاده‌ای نخواهد شد.»
با این وجود سرهنگ تورج کاظمی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ هم درباره نرم‌افزار Face app هشدار می‌دهد و می‌گوید: «سرور این نرم‌افزار در خارج از کشور واقع شده، بنابراین کاربران باید بدانند تمامی تصاویر و اطلاعاتی که با این نرم‌افزار به اشتراک می‌گذارند به سروری در خارج از کشور منتقل می‌شود.»

به گفته وی موارد خلأ‌های امنیتی این نرم‌افزار از سوی پلیس فتا در حال بررسی است، اما استفاده‌کنندگان از نرم‌افزار Face app باید بدانند هر تصویر و اطلاعاتی که در اختیار این نرم‌افزار قرار می‌دهند در سروری در خارج از کشور ذخیره می‌شود و ممکن است، بعد‌ها از این تصاویر استفاده‌های مختلفی صورت بگیرد. 

وی می‌افزاید: «از سوی دیگر با توجه به اینکه امکان انتخاب تصویر از داخل آلبوم تصاویر برای این نرم‌افزار وجود دارد، کاربران باید بدانند در واقع این نرم‌افزار به تمامی تصاویر داخل تلفن همراه آنان دسترسی داشته و ممکن است از این تصاویر نیز کپی‌برداری شود.»

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ همچنین در پایان و پس از پردازش تصاویر امکان به اشتراک‌گذاری عمومی این تصاویر با هشتگی مشخص نیز وجود دارد که ممکن است، بعضی از کاربران بدون اطلاع از آن تصاویر خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته و مدتی بعد متوجه آن شوند. 

کاظمی به کاربران نرم‌افزار Face app و نرم‌افزار‌های مشابه آن توصیه می‌کند که استفاده از چنین نرم‌افزار‌هایی خودداری کرده و اگر اصرار به استفاده از آن دارند، حتماً قوانین و شرایط دسترسی‌های این نرم‌افزار را بررسی کرده و سپس از آن استفاده کنند.

منبع: روزنامه جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
تمام نرم افزارها جاسوسند.
فقط یکی یکی رو میشه
مراد
Iran, Islamic Republic of
اطلاعات و سیو میکنند و بانک اطلاعاتی درست میکنند از افراد ،بعد به وقتش و به ضرورت! میان سراغشون و خواسته ! یا نا خواسته میشی عامل اونا --- این شیوه سرویسهای غربی و موساده.
United States
واقعا جای سوال جدی هست که چرا این نرم‌افزارهایی که این همه امکانات دارن و قطعا طراحیشون وقت و هزینه زیادی برده، دارند به صورت مجانی ارائه میشن!...
ميم
Iran, Islamic Republic of
امريکاييها وقتي ديدند يک app روسي گسترش پيدا کرده نگران شدند ...