چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۲
۲۳

امر به معروف در حجاب؛ چرا و چگونه انجام دهیم؟

پنجشنبه ۲۷ تير ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۰۰
کد مطلب: 694820
مسئله و اولویت اصلی جامعه ایرانی در شرایط حاضر، حتماً چیزی جز اقتصاد نیست. جامعه ایرانی از شش سال پیش تا کنون درگیر قراردادی است که ظاهراً قصد داشته مسائل اقتصادی را حل کند، اما نتیجه ظاهراً روندی کاملاً معکوس را طی می‌کند و همه تدریجاً به این نتیجه رسیده‌اند که راه‌حل معضلات اقتصادی، چیزی جز تکیه بر توان داخل نیست.
امر به معروف در حجاب؛ چرا و چگونه انجام دهیم؟
به گزارش جهان نيوز، در این شرایط دشمن بیرونی متعاقب بدعهدی آشکار در برجام، قصد دارد مهم‌ترین هسته مقاومت کشور در برابر جنگ اقتصادی ظالمانه خود را هدف قرار دهد. این هسته سخت، چیزی جز مردم نیستند. در این راستا تبدیل مسائل فرهنگی و سیاسی به عرصه ایجاد شکاف‌های اجتماعی و برجسته کردن آن، خطرناک‌ترین چیزی است که می‌تواند در حال حاضر هسته سخت مقاومت کشور را هدف قرار دهد. در همین راستا حمله علنی و پرحجم به احکام اسلامی و قانون حجاب، به یکی از کار‌های رسمی دشمنان داخلی و خارجی تبدیل شده است. 

در این شرایط، اتخاذ رفتار فرهنگی مسئولانه و دقیق از سوی عموم مردم، اولویتی کلیدی در شرایط حاضر است که واجد ابعاد توأمان فرهنگی- اقتصادی و سیاسی است. ترغیب بخشی از جامعه به مقابله با هنجار‌های اسلامی و قوانین رسمی کشور، تخریب چهره احکام اسلامی با تکیه بر ظرفیت تقطیع و وارونه‌سازی پیام‌های رسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی و نهایتاً صورت دادن یک جنگ مصنوعی و قلابی در بطن جامعه ایرانی، مهم‌ترین اقدامات و اهداف تعریف شده در این حوزه است.

مجموعه این واقعیات، کنش فرهنگی اقشار مختلف مردم در زمینه مسئله حجاب را همان‌قدر واجد اهمیت کرده است که تحرکات رسانه‌ای مسئولان کشور در جنگ اقتصادی پیش‌رو می‌تواند حساس باشد! طرح این ادعا البته ابتدائاً می‌تواند غلوآمیز جلوه کند، اما واقعیت این است که تغییر چارچوب معنای رسانه و تبدیل شدن فرد فرد جامعه به یک رسانه در فضای کنونی شبکه‌های اجتماعی، در کنار تعیین اقشار مختلف مردم به عنوان مهم‌ترین هدف در راهبرد جنگی جدید دشمن، نه‌تن‌ها می‌تواند از میزان مبالغه این ادعا بکاهد بلکه آن را می‌تواند کاملاً واقعی جلوه دهد. 

امر به معروف و نهی از منکر جایگاهی کلیدی در زیست تمام جوامع بشری دارد. اهمیت این اصل تا بدانجاست که می‌توان گفت: اگر این اصل تعریف نشده بود، ما هیچ وقت در هیچ دین و آیین و قوم و ملتی، قهرمان نداشتیم. یعنی مقیاس، سنگ محک و شاقول سنجش افراد از بین می‌رفت. در مقابل، آنچه از قرآن کریم و روایات اسلامی در این زمینه برداشت می‌شود، این است که با ترک امر به معروف و نهی از منکر، اولاً اصول و فروع دین بر زمین می‌ماند.

ثانیاً فاسقان بر جامعه حاکم می‌شوند و نهایتاً اصل ماهیتی به نام دین و نزول آن نیز بیهوده جلوه می‌کند. دانستن الفبای امر به معروف و نهی از منکر حتماً اهمیتی کمتر از اصل آن ندارد. در این زمینه، اولین چیزی که مهم است دانستن معروف و منکر از سوی کسی است که می‌خواهد به دیگران تذکری در این زمینه بدهد. دوم، در نظر گرفتن شرایط و احتمال نزدیک به یقین در مورد مؤثر بودن آن است. 

انجام امر به معروف در فضایی دوستانه و حتی‌الامکان به صورتی غیرمستقیم، واقعیت دیگری است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. کسانی که در مسائل مدیریت صنعتی با موضوع نوع رفتار با پرسنل یک کارگاه تولیدی برای بالا رفتن راندمان کار مواجهند، اصل کلیدی را در این زمینه مطرح می‌کنند. کار درستی که عوامل مدیریت به درستی و علمی بودن آن یقین صددرصدی هم دارند و آن را به یکی از پرسنل می‌سپارند، مادامی که آن فرد تمایل درونی به انجام آن نداشته باشد، در صورت انجام شدن نیز مفید واقع نخواهد شد. بر این اساس ما در مسئله امر به معروف و نهی از منکر بیش و پیش از هر چیز باید به شرایط روحی و روانی فرد مورد خطاب در این زمینه توجه کنیم تا عمل ما نتیجه معکوس در بر نداشته باشد.

تمام این‌ها البته به معنای انکار وظیفه دستگاه‌های حاکمیتی در برخورد قانونی با قانون‌شکنان در صحن جامعه نیست و بحث ما در اینجا، پیرامون الفبای امر به معروف توسط آحاد جامعه است. 

انجام عمل و فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر به صورتی که نتیجه معکوس در بر نداشته باشد و موجب تنش‌آفرینی در صحن جامعه نشود، امر مهمی است که باید هر فرد در شرایط کنونی به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشد. به واقع آنچه شاید بیش از نفس تمایل یک شهروند قانون مدار به تذکر لسانی در مورد بدحجابی یا هر منکر دیگری اهمیت داشته باشد، یادگیری و تمرین آن باشد.

همدلی با فرد مخاطب و برقراری ارتباط دوستانه با وی، مسئله‌ای است چه در مسائل مربوط به مدیریت منابع انسانی در رشته‌هایی مانند مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی، چه در مسئله امر به معروف و نهی از منکر لسانی، اصلی کلیدی به شمار می‌رود. وقوف آمر به معروف و ناهی از منکر به این واقعیت مهم که خود او و مخاطبش اکنون به صورت یکجا هدف جنگ روانی و اقتصادی دشمن قرار داشته و در یک جبهه قرار دارند، نکته‌ای است که می‌تواند در تلطیف ارتباط بین دو سوی این ماجرا و خنثی کردن حربه دشمن برای ایجاد دوقطبی‌های کاذب در سطح جامعه کمک‌کننده باشد. 

مسئله مهم دیگری که در این زمینه باید بدان توجه داشت، که این است که قانون وظیفه شهروندان عادی در این زمینه را محدود به تذکر لسانی به فرد مقابل دانسته، مجوز هیچ اقدام دیگری را به وی نداده است. مراحل دیگر امر به معروف و نهی از منکر که اتفاقاً تأثیر و مانایی تذکر لسانی را هم ندارند، تنها وظیفه دستگاه‌های رسمی حاکمیتی است.

ذکر این واقعیت البته بدان معنا نیست که نویسنده قصد دارد جایگاه برخورد قانونی با هنجارشکنان توسط ضابطان قضایی را کم اهمیت جلوه دهد. کسانی البته همپای دشمن در جنگ اقتصادی- روانی حاضر علیه جامعه ایرانی، این روز‌ها علناً به ترویج بی‌حجابی و مقابله رسانه‌ای با احکام مترقی اسلام در زمینه حجاب و قانون رسمی کشور در این زمینه می‌پردازند که شناخت ماهیت واقعی این افراد و شناساندن آن‌ها به جامعه نیز می‌تواند بخشی از فرآیند امر به معروف و نهی از منکر در زمینه حجاب باشد.

منبع: روزنامه جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
وقتی اجباری بودن یک مسئله در کل جهان اسلام منسوخ شده دیگه نمیشه با این فضای مجازی عجیب و عظیم اون مسئله را در یک کشور پیاده کرد مگر این که سطح رفاه مردم را از تمام اون کشورها بالاتر برد و ملت ببینند که اسلام باعث شده همه بتوانند به طور یکسان از منابع عظیم خدادادی کشور استفاده کنند. نه این که دزد بازار راه بندازن و توی همه مسایل فقط به حجاب اجباری توجه کنن
Iran, Islamic Republic of
کدام مسئله در اسلام منسوخ شده؟منظورت حجابه؟حجاب در اسلام منسوخ نشده بلکه از ضروریات اسلام و دستور صریح قرآنه.این بعضی از مسلمانو هستن که به حکم خدا پشت کردن و نتیجه اش هم می بینن و خواهند دید.
چرا حجاب؟چون الان حجاب نه فقط یک مسئله فقهی که یک مسئله کاملا سیاسی برای براندازی نظام وآندلس سازی ایران است.
بقیه مسائل هم سر جای خود باید بحث بشه.
ما به همه منکرات و فسادها معترضیم
Iran, Islamic Republic of
ایا اسلام فقط حجابه؟یا برای تمامی مسایل روز مره جوامع بشری می باشد.وقتی حکومتی که بدست اکثریت اسلامی شد و مردم برای اجرای تمامی مسایل روز مرگی جامعه با انتخاب خود خادم تعیین میکنند تا همه قوانین را برای رفاه دنیوی و اخروی همه ادیان اجرا کند وقتی حکومت از اجرای قوانین قانون اساسی جامعه در مانده است مثالش ماده 29 و 30 قانون اساسی چه برسد به قوانین اسلامی. وقتی ما به روشنی میبینیم که خادمین از اجرا اکثریت قوانین درمانده شده و فقط به حجاب و امر به معروف و نهی از منکر چسبیده اند.آنگاه نباید از مردم انتظار جبر داشته باشند.
Iran, Islamic Republic of
در جهان اسلام یعنی ترکیه و امارات و مالزی و اندونزی و حجاز و سوریه و لبنان و فلسطین و مصر و ااجزایر و آلبانی و مراکش و تونس و پاکستان و قطر و بوسنی و کویت و تونس و.... چیزی به نام حجاب اجباری وجود ندارد. البته جز عربستان که بکی دو ساله بی خیال پوشش زنها شده, در بقیه کشورهای اسلامی کسی یادش نمیاید کی حجاب اجباری بوده
Iran, Islamic Republic of
.....
Iran, Islamic Republic of
اگر الگوی ما برای امر به معروف و نهی از منکر حضرت امام. حسین علیه السلام باشند آن وقت می فهمیم که اصل این فریضه یعنی اعتراض به حاکمان زورگو که به نام اسلام مردم را در تنگنا قرار داده اند. حالا شما یک نمونه از فرمایشات آن امام همام علیه بدحجابی را ذکر کنید. والسلام
Iran, Islamic Republic of
این منطق کاملا اشتباهه.....`
فضل الهی
Iran, Islamic Republic of
رسول خدا فرمودند؛ افضل العباده کلمه الحق عندالامام الجائر
یعنی بهترین عبادات گفتن کلمه حق در برابر امام و حاکم ستمکار است نهج الفصاحه, ص 765
لطفا یک حدیث از پیامبر یا یک آیه از قرآن کریم در خصوص برخورد فیزیکی با بدحجاب بفرمایید
جهان نیوز هم اگر امکان دارد برای شبهه زدایی و شنیدن جواب موافقان حجاب , نظرات را سانسور نفرمایند
Iran, Islamic Republic of
در زمان پیامبر بی حجابی نبود.بعد از حکم وجوب حجاب زنان مراعات می کردند وگرنه حتما حضرت پیامبر در مورد نقض حکم خدا ساکت نمی ماند. در ضمن شما همه روایات رو دیده ای؟چقدر دنبال روایات حجاب رفته ای؟با یک روایت نمی توان فتوا داد.
واینکه روایات را فدای خواسته های نفسانی خودمان نکنیم!
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
یعنی یه مسیح علی نژاد بدترکیب یه طرف, کل تشکیلات عریض و طویل هم یک طرف. خیلی خندت دار شده هااااااا
Iran, Islamic Republic of
چگونه انجام دهیم؟؟! کاری نداره هر جا حس کردیم لازمه, ناموس ملت را بغل میکنیم و میندازیم توی ماشین و به ضرب و زور میبربم.
بالاخره حکومت علی ع الگوی ماست که فرمودند: شنیده ام که خلخال از پای زن یهودی درآورده اند, کسی که این خبر را بشنود و از غصه بمیرد رواست
Iran, Islamic Republic of
بر فرض کار مامور در اون موقعیت اشتباه بود، بخاطر کار غلط مامور اجرایی کل یک برنامه رو زیرسوال نمی برند. فرموده امیرالمومنین علیه السلام هیچ ربطی به آنچه که قصد کرده ای ندارد.یک زن یهودی بی گناهی که اسیر ماموران متجاوز معاویه شده ومورد سرقت و تعدی قرارگرفته کجا دختر هرزه ای که حالت غیر عادی دارد و با پسرا لاس می زنه و به مامور حمله می کنه کجا!
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
....
Canada
چطور می شه حاکم را امر به معروف کرد؟
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
آن قدر تولیدگنندگان داخلی اجناس خود را نامرغوب درست می کنند که من ایرانی ازخرید جنس ابرانی بشدت پشیمان می شوم
محمد
Iran, Islamic Republic of
امر به معروف و نهی منکر هم باید از آقایان بالادستی و اعوان وانصارشان شروع کرد ...!!1
رسول مشهدي
Iran, Islamic Republic of
فريضه امر به معروف و نهي از منكر تبديل به يك امر حاكميتي و دولتي شده و مردم شايد ديگر دخالتي در اين امر به شكل گسترده ندارند و اين نيروي انتظامي و قوه قضاييه است كه پيگير اين فريضه شده اند و شايد علت شكست طرحهاي مختلف در زمينه حجاب همين دولتي بودن آن است و مردم كنار رفته اند.ضمن اينكه شرايط جامعه نيز روز به روز در حال تغيير است و روشهاي عتاب و شتاب و پليسي و امنيتي ديگر اثر ندارد.
Iran, Islamic Republic of
باید همه نیروی انتظامی مسول حجاب شوند و دزدان و اختلاس گران رها شوند
صرفا جهت اطلاع
Iran, Islamic Republic of
همین امروز عربستان یک کلوپ شبانه دیگر در جده افتتاح کرد....!!!
ممد
United States
حجاب از همه امور افضل است..........