سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
 
۱
۱۱

ترامپ: ایران، بهتر است مراقب باشی

جمعه ۲۱ تير ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۱۵
کد مطلب: 693915
رئیس‌جمهور آمریکا برای چندمین بار در روزهای گذشته به لفاظی علیه ایران پرداخت و از ایران خواست که مراقب باشد.
ترامپ: ایران، بهتر است مراقب باشی
به گزارش جهان نيوز، «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای چندمین بار در روزهای گذشته به لفاظی علیه ایران پرداخت و از ایران خواست که مراقب باشد. 

او گفت: «ایران بهتر است مراقب باشد. دارند به حیطه خطرناکی پا می‌گذارند. ایران، اگر داری گوش می‌دهی، بهتر است مراقب باشی.»

رئیس‌جمهور آمریکا در روزهای گذشته دست‌کم چهار بار جمله‌ای با این مضمون «که ایران باید مراقب باشد» را تکرار کرده است. در متن سخنان ترامپ در روزهای ۱۸ تیرماه ، ۱۷ تیرماه، ۱۴ تیرماه  و ۱۳ تیرماه جملاتی با همین مضمون وجود دارد. 
 
برخی از ناظران تهدیدهای ترامپ را بخشی از راهبرد او برای وادار کردن طرف مقابل به پذیرش شرایط مدنظر او می‌دانند. گفته می‌شود او از دو تئوری به نام‌های «مرد دیوانه» و «بازی بزدل» برای اثرگذاشتن بر ذهن طرف مقابل استفاده می‌کند. 
 
  • «بازی بزدل» یک «دیوانه»
در تئوری «مرد دیوانه» که استفاده از آن در جهان سیاست معمولاً به «ریچارد نیکسون» نسبت داده می‌شود یکی از بازیگران سعی می‌کند خودش را دیوانه‌ای پیش‌بینی‌ناپذیر و بی‌ثبات معرفی کند که در صورت عدم قبول شرایط مطرح‌شده از طرف او، مشخص نیست چه رفتاری خواهد کرد. 

«بازی بزدل» هم نظریه‌ای برای توصیف الگوی درگیری میان دو بازیگری است که در یک موقعیتِ آبستنِ خطرات هراسناک، باید سعی کنند خودشان را شجاع نشان داده و طرف مقابل را از میدان به در کنند.

برای توضیح «بازی بزدل» از مثال دو راننده استفاده می‌شود که از دو سوی مقابل در جاده‌ای به سمت هم حرکت می‌کنند؛ پیروز میدان کسی است که بتواند راننده دیگر را از مسیر منحرف کند. راننده‌ای که منحرف می‌شود بازنده است و لقب «بزدل» به او اطلاق می‌شود. 
اگر یکی از راننده‌ها بتواند خودش را آنقدر شجاع نشان دهد که هراسی از برخورد و تصادف با طرف مقابل ندارد ممکن است روی محاسبات راننده مقابل اثر گذاشته و او را وادار به انحراف از جاده کرده و پیروز رقابت شود.

به طور خلاصه، برخی تحلیلگران تهدیدهای ترامپ علیه کشورهای دیگر را در چارچوب این دو تئوری تفسیر می‌کنند؛ به این صورت که او از یک طرف قصد دارد خودش را بازیگری پیش‌بینی‌ناپذیر و بی‌ثبات نشان دهد که رفتار بعدی‌اش به هیچ عنوان مشخص نیست و از طرف دیگر، سعی می‌کند طوری وانمود کند که برای هر موقعیت خطرناک آماده است و این طرف مقابل است که باید از سر راه او کنار رود.  

ترامپ، البته نشان داده در مواقعی که احساس می‌کند طرف مقابل جدی است و از سر راهش کنار نمی‌رود از موضعش عقب‌نشینی می‌کند. به عنوان مثال، او پس از آنکه ایران یک پهپاد این کشور را سرنگون کرد ابتدا ایران را تهدید کرد، اما اندکی بعد عقب‌نشینی کرد.  

ترامپ ابتدا در توئیتر نوشت «ایران مرتکب اشتباه بزرگی شد.» در حالی که پس از آن توییت برخی تصور می‌کردند واشنگتن به سوی اقدام نظامی علیه ایران حرکت می‌کنند، بعداً مشخص شد که نگرانی ترامپ از تبعات سیاسی و نظامی گسترده درگیری با ایران، او را از چنین اقدامی بازداشته است.

ترامپ بعدا در توجیه خودداری از صدور دستور درگیری نظامی با ایران، مدعی شد که تصور می‌کند هدف قرار دادن پهپاد حاصل یک اشتباه فردی بوده است. رئیس‌جمهور آمریکا ساعاتی بعد از ایران به دلیل آنکه یک هواپیمای دارای سرنشین را هدف قرار نداده، تشکر کرد و تایید کرد که ایران می‌توانسته یک هواپیمای نظامی دارای ۳۵ سرنشین را هدف قرار داده و ساقط کند.

منبع:فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
برجام را زمانی به رسمیت می‌شناسیم که ۹ شرط نامه رهبری اعمال شود/ اوباما حرف از گزینه نظامی می‌زند
برجام را زمانی به رسمیت می‌شناسیم که ۹ شرط مطرح شده از سوی رهبری در آن اعمال شود.
Iran, Islamic Republic of
ترامپ!! بهتر است مراقب باشی و حماقت نکنی که بد خواهی دید! این را سیاستمداران کارکشته شما خوب می فهمند!!
Iran, Islamic Republic of
حمله مزدوران سعودی به منطقه مسکوني در استان الحدیده

تاریخ: ۲۱ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۱

نیروهای متجاوز سعودی با بیش از 4 گلوله خمپاره و با استفاده از سلاح های سنگین و نیمه سنگین منازل مسکونی شهروندان یمنی در دو روستای الزعفران و محل الشیخ در منطقه کیلومتر 16 واقع در استان الحدیده را هدف قرار دادند.
Iran, Islamic Republic of
دخالت های مخرب دولت های آمریکا و انگلیس در امور داخلی دیگر کشورهای به خاطرنانوانی، کوتاهی، سکوت، بی نظمی، بی قانونی، بی عدالتی و خیانت های سازمان ملل متحد، شورای امنیت سازمان ملل متحد، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و دیگر سازمان های بین المللی بوده است.
Iran, Islamic Republic of
ایران در پاسخ به آمریکا و انگلیس گلوله باران مقرهای تروریست ها مورد حمایت آمریکا و متحدانش در حاشیه مرزهای اقلیم کردستان عراق با ایران/ هلاکت و زخمی شدن شمار زیادی از تروریست‌‌ها مورد حمایت انگلیس و متحدانش/ اولین عملیات برون‌ مرزی مهاجر۶ با بمب‌های قائم +فیلم و تصاویر
Iran, Islamic Republic of
مقام معظم رهبری در آن مقطع فرمودند اگر آن‌ها برجام را پاره کنند ما آتش می‌زنیم.
Iran, Islamic Republic of
آمریکا با نقض برجام رسوا شد
آمریکا با نقض عهد خود در برجام در بین همه کسانی که قانون رایج بشریت را قبول کردند رسوا شد....
Iran, Islamic Republic of
بزدل دیوانه باید کلاهش را بچسبد که باد نبرد تو اهل مبارزه با شیر بچه های ایران نیستی بی جهت لاف نزن دستت رو شده چین و روسیه دو قدرت جهانی دندان تیز کرده اند تا اگر ضعفی در تو ببینند نابودت کنند حواست را جمع کن.
Iran, Islamic Republic of
لشکر کشی نطام آمریکا جنایتکار شماره یک درسال2011 همراه با چند کشور جنایتکار شماره یک دیگر به سوریه و عراق فقط به خاطر غارت و کمک، حمایت و پشتیبانی ازداعش بوده است، نه مبارزه با داعش
Iran, Islamic Republic of
اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی توسط ترامپ‏، آخرین تیر (تیر خلاص) آمریکا به معامله قرن بود. مقاومت ایران‏،‌ شکست تروریست ها در سوریه،‌ پیروزی عراق در برابر تروریست ها و پایداری و مقاومت مردم یمن بیانگر شکست معامله قرن است.
Iran, Islamic Republic of
مادر داعش مورد آمریکا و متخدانش در موصل به دام افتاد
آمریکا داعش را وارد موصل و دیگر شهرهای عراق کرده است.
آمریکا ازسال 2003 تاکنون به همراه انگلیس عامل جنگ، بی ثباتی و ناامنی درعراق و منطقه خاورمیانه است.
آمریکا و انگلیس همچنان حامی داعش هستند.
آمریکا و انگلیس ازسال 2003 تاکنون عامل اصلی جنگ درعراق و منطقه خاورمیانه هستند.
آمریکا و انگلیس ازسال 2001 تاکنون عامل اصلی پیدایش و رشد تروریسم درمنطقه خاورمیانه و جهان هستند.