پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۰
۲۲
نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و ژاپن

روحانی: علاقمند نیستیم که برجام از بین برود/ کلید مسأله در دست واشنگتن است/ آمریکا به جای تغییر لحن به دنبال تغییر عمل باشد/آبه: قدردان ایران بخاطر پایبندی به برجام هستیم

پنجشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۴۸
کد مطلب: 690079
رئیس جمهور گفت: علاقمند نیستیم که برجام از بین برود و اقدامات و تصمیماتی هم که گرفته شده بر مبنای بند 36 برجام بوده است لذا امیدواریم دولت آمریکا به جای تغییر لحن به دنبال تغییر عمل باشد.
روحانی: علاقمند نیستیم که برجام از بین برود/ کلید مسأله در دست واشنگتن است/ آمریکا به دنبال تغییر عمل باشد/ آبه: قدردان ایران بخاطر پایبندی به برجام هستیم
به گزارش جهان نيوز، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه ایران و ژاپن، با استقبال از حضور نخست وزیر ژاپن و هیأت همراه در تهران اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با ژاپن اهمیت زیادی قایل است و امیدواریم این سفر نقطه عطفی در روابط تهران – توکیو باشد.

رئیس جمهور با اشاره به همزمانی سفر نخست وزیر ژاپن به تهران با نودمین سالگرد برقراری روابط مشترک دو کشور و همچنین آغاز فعالیت امپراطور جدید ژاپن، اظهارداشت: ما علاقه مند به روابط عمیق، دوستانه و بلندمدت با ژاپن هستیم. روابط دو کشور از گذشته بسیار مستحکم بوده و در حوزه های سدسازی، محیط زیست و انرژی از جمله پتروشیمی، همکاری های مشترک ماندگاری داشته ایم.

 روحانی با بیان اینکه علاقمندیم روابط اقتصادی دو کشور بر مبنای منافع متقابل  تداوم و گسترش یابد، از اظهار تمایل نخست وزیر ژاپن برای سرمایه گذاری و مشارکت در طرحهای توسعه ای جنوب و بندر چابهار استقبال کرد و گفت: ایران از همکاری و سرمایه‌گذاری ژاپن در منطقه چابهار و همچنین منطقه عمومی مکران استقبال می‌کند و آماده جذب سرمایه گذاری ژاپن است.

وی همچنین تسریع در اجرای توافقات پیشین در حوزه انرژی و امور درمانی را ضروری خواند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع برجام اشاره کرد و  با بیان اینکه همه کشورها در قبال توافق برجام و قطعنامه 2231 سازمان ملل وظایف مشخصی برعهده دارند، ابراز  امیدواری نمود که ژاپن نیز مسئولیت‌های خود را در این زمینه اجرایی کند.

 روحانی تاکید کرد: تخریب و زیرپا گذاشتن معاهدات بین‌المللی قطعاً به نفع هیچ‌کس نخواهد بود.

رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه مسایل منطقه‌ای ما آماده رایزنی و همکاری کامل با ژاپن هستیم، گفت: در مورد بازسازی سوریه و همچنین پایان دادن به بحران یمن و کمک به مردم این کشور در زمینه های بهداشتی، درمانی و تأمین مواد غذایی و همچنین در زمینه مبارزه با تروریسم چه در منطقه و چه دیگر مناطق جهان آماده همکاری هستیم.

 روحانی با بیان اینکه اگر اقدامات ایران در زمینه مبارزه با تروریسم نبود، گرو‌ه‌های تروریستی از جمله داعش کل منطقه را در بحران فرو برده بودند، گفت: مسأله امنیت منطقه برای جمهوری اسلامی ایران  بسیار حائز اهمیت است و ما قصد تنش و جنگ با هیچ کشوری از جمله آمریکا را نداریم اما اگر مورد تجاوز قرار بگیریم پاسخ ما بسیار کوبنده و پشیمان کننده خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه حساسیت ژاپن نسبت به تولید سلاح هسته‌ای‌ را درک می‌کنیم، گفت:‌ شما قربانی سلاح هسته‌ای آمریکا و ما هم قربانی سلاح شیمیایی صدام هستیم و بارها تأکید کرده‌ایم که ما به دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای بوده و دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم.

روحانی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه کمک به پناهندگان و مهاجرین از جمله اتباع افغانی در ایران، گفت: امروز میلیونها مهاجر از جمله برادران و خواهران افغان‌ در ایران حضور دارند و صدها هزار نفر دانش‌آموز و دانشجو از اتباع افغانستان به طور رایگان در ایران مشغول تحصیل هستند. ما در پذیرایی از مهاجرین خارجی و مبارزه با مواد مخدر همواره پیشتاز بوده‌ایم اما امروز بخاطر تحریم‌های ناعادلانه و فشارهای اقتصادی دچار مشکل هستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه سالانه حدود 8 میلیارد دلار برای مهاجرین خارجی و مبارزه با مواد مخدر در ایران هزینه می‌کنیم، گفت: ادامه این روند به دلیل اعمال تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی آمریکا ممکن است برای ما امکان‌پذیر نباشد.

روحانی ابراز امیدواری کرد همکاری‌های دوجانبه ایران و ژاپن در زمینه مهاجرین و مواد مخدر به گونه‌ای باشد که ایران بتواند به فعالیت‌های انسان‌دوستانه خود ادامه دهد.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت روابط پارلمانی دو کشور، گفت: توسعه روابط با ژاپن در همه زمینه ها برای ما با اهمیت است و علاقمند هستیم رفت و آمد مقام‌های دولتی و پارلمانی دو کشور افزایش یابد.

روحانی ابراز امیدواری کرد با سفر نخست‌وزیر ژاپن به تهران که بسیار حائز اهمیت است، شاهد تحرک بسیار خوب در روابط اقتصادی، فرهنگی و همینطور علمی و فناورانه بین دو کشور باشیم.

رئیس جمهور تأکید کرد: نگرانی‌هایی که در منطقه بوجود آمده مسئولیت اصلی آن برعهده آمریکاست و شروع این تنش با جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران بوده است.

روحانی اظهار داشت: در واقع اگر همه ما به امنیت منطقه و کاهش تنش در منطقه و برقراری صلح و ثبات علاقمند هستیم باید از همان‌جایی آغاز کنیم که بی‌ثباتی ایجاد شده و آن اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران است. در صورت پایان این تحریم‌ها شاهد روابط نوینی در منطقه خواهیم بود.

رئیس جمهور با استقبال از آمادگی ژاپن برای ادامه و توسعه روابط اقتصادی و بانکی با ایران و علاقه مندی برای ادامه خرید نفت در صورت آماده شدن شرایط، گفت: امیدوارم مذاکرات بین دو کشور برای سرمایه‌گذاری ژاپن در مناطق آزاد جنوبی بویژه چابهار هر چه سریعتر به نتیجه برسد.

روحانی با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوی نخست‌وزیر ژاپن در رابطه با ایران و آمریکا، گفت: کلید مسأله در دست واشنگتن است و بی‌تردید هر زمانی که آمریکایی‌ها فراتر از حرف رفته و عملا تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را رفع کنند، شرایط متفاوت خواهد شد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: با اقداماتی که دولت آمریکا نسبت به ایران انجام داده و با اعمال فشارهای اقتصادی ظالمانه، مردم ایران عصبانی هستند، امیدوارم آمریکایی‌ها متوجه باشند اگر جنگ با یک دولت یا یک ارتش امکان پیروزی داشته باشد، جنگ با یک ملت حتماً محکوم به شکست است.

روحانی همچنین با ابراز خوشحالی و رضایت از حمایت‌های ژاپن از برجام، تأکید کرد: علاقمند نیستیم که برجام از بین برود و اقدامات و تصمیماتی هم که گرفته شده بر مبنای بند 36 برجام بوده است و امیدواریم دولت آمریکا به جای تغییر لحن به دنبال تغییر عمل باشد.

رئیس جمهور در پایان تأکید کرد: بسیار خوشحالم که هدف شما صلح و آرامش و رفع تنش است و در هر دو سفری که به تهران داشته‌اید با هدف صلح و امنیت منطقه بوده است و امیدوارم در این هدف موفق باشید.
"آبه شینزو" نخست وزیر ژاپن نیز در این نشست با ابراز خوشحالی از سفر به تهران برای دومین بار، گفت: امسال نودمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور است و برای من افتخارآمیز است که در این تاریخ بعد از ۴۱ سال به عنوان نخست‌وزیر به ایران سفر می‌کنم.

نخست وزیر ژاپن با اشاره به سفرش به تهران در سال ۱۳۶۲ به عنوان مشاور پدر خود که وزیر خارجه وقت ژاپن بوده است، گفت: آن سفر هم با هدف برقراری صلح و ثبات در منطقه انجام شد.

وی با اشاره به اینکه ژاپن و ایران روابط دیرینه و دوستانه‌ای دارند، گفت: ژاپن به عنوان دوست ایران از هر گونه افزایش تنش‌ در منطقه، نگران است.
آبه شینزو با قدردانی از ایران بخاطر پایبندی به برجام و همچنین انجام تعهدات خود به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تأکید کرد: ژاپن برجام را بخاطر اینکه به برقراری صلح و ثبات در منطقه کمک می‌کند، همیشه تأیید کرده و از آن حمایت می‌کند.

وی ایران را کشور بزرگی در منطقه عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش بزرگی برای تحقق صلح و ثبات در منطقه ایفا می‌کند و از اهمیت بالایی برخوردار است.

نخست وزیر ژاپن با اشاره به رفت و آمدهای متعدد مقامات دو کشور از جمله سفر لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به ژاپن در ماه فوریه و همچنین سفر ظریف وزیر امور خارجه به این کشور در ماه می ، تأکید کرد: قصد داریم برغم وجود شرایط سخت در منطقه روابط دیرینه ژاپن و ایران را به صورت عملی حفظ کرده و گسترش دهیم.

شینزو همکاری در زمینه‌های پزشکی، محیط زیست،  مدیریت بحران ، دوره‌های آموزشی، درمانی و پزشکی، کمک به توسعه منطقه چابهار، همکاری در زمینه شیلات، همکاری در زمینه حمایت از پناهندگان و مهاجرین را از جمله محورهای مورد علاقه برای همکاری‌های دو کشور عنوان کرد. وی همچنین با اشاره به ارسال بیش از شش تن کمکهای انسانی برای سیل زدگان در ایران گفت: ژاپن اخیرا کمک مالی به میزان 2 میلیون و 500 هزار دلار نیز بدین منظور اختصاص می داده است.

نخست وزیر ژاپن با بیان اینکه حفظ برجام عنصر ضروری برای توسعه اعتماد در روابط دوجانبه و بین المللی است، تأکید کرد: ژاپن تلاش‌ها و همکاری‌های زیادی برای حفظ برجام انجام داده و خواهد داد.
آبه شینزو همچنین خاطر نشان کرد: مایلیم در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی نیز دامنه روابط با ایران را گسترش دهیم و بسیار تمایل داریم که رفت و آمد مقامات دو کشور در سطوح مختلف افزایش یابد.

نخست وزیر ژاپن همچنین تأکید کرد: برای حفظ روابط اقتصادی با ایران از جمله واردات نفت با آمریکا مذاکرات جدی داشته‌ایم و به تلاش خود در این زمینه ادامه خواهیم داد و خیلی مایل هستیم در حوزه مبارزه با تروریسم و مبارزه با قاچاق مواد مخدر همکاری‌ها را به پیش ببریم.

وی با اشاره به تأثیر تحریم آمریکا بر روابط مالی و اقتصادی دو کشور، گفت: آرزو داریم روابط اقتصادی با ایران و خرید نفت را حفظ کرده و گسترش دهیم و برای فراهم شدن زمینه این همکاری‌ها به تلاش خود ادامه خواهیم داد.

نخست وزیر ژاپن تلاش برای کاهش تنش را مهم‌ترین هدف سفر خود به تهران عنوان کرد و گفت: قویاً امیدوارم که سفر من به ایران منجر به کاهش تنش‌ها و برقراری صلح و ثبات در منطقه شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Canada
...
ترکمنچای
Iran, Islamic Republic of
وقتی امریکا و اروپا به تعهدات برجامی شون عمل نمی کنند و تحریم ها تشدید شده یعنی عملا"برجام از بین رفته است .
ب
Iran, Islamic Republic of
نه کلید شما نه کلید واشنگن برای مردم نه کار شد نه مسکن نه .......... نه ..........نه .......نه......نه؟
Sweden
برجام چه ربطی به ژاپن داره که از اجراش اینقدر رضایتمندی داره
ظاهراً فقط برجام برای ما هیچ سودی نداشته
بلوک آمریکا و نوکرانش از پیشرفت مستقلانه یک کشور اسلامی-انقلابی نگرانند.
مسعود دیپلمات
Iran, Islamic Republic of
شینزوآبه همانند هایکوماس به ایران آمدند تا روحانی را از جنگ احتمالی در صورت نقض برجام از طرف ایران بترسانند. میانجیگری ژاپن در مقام قربانی بمباران اتمی نیز در همین رایطه معنی دارد. این در حالی است که امام راحل جنگ را بر اساس قرآن کریم برای ما نعمت دانسته است.
قرآن کریم در رابطه جنگ با کفار چنین دستور میفرماید :
از خدا و نماینده او اطاعت کنید و از او روی مگردانید﴿1﴾ و اجابت کنید خدا و نماینده اش را وقتی شما را به چيزى فرا میخواند كه به شما حيات مى ‏بخشد ﴿2﴾ درغیراینصورت بترسید از فتنه‏ اى كه تنها به ستمكاران شما نمى ‏رسد و بدانيد كه خدا سخت‏ كيفراست ﴿3﴾


1- يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَوَلَّوْا عَنْهُ وَأَنْتُمْ تَسْمَعُونَ ﴿۲۰﴾
2- يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ﴿۲۴﴾
3- وَاتَّقُوا فِتْنَةً لَا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ ﴿۲۵﴾
مسعود دیپلمات
Iran, Islamic Republic of
سخن آخر اینکه اگر از اول هم گوش به شرایط رهبر میدادیم ، گرفتار فتنه های بعد از برجام نمیشدیم.
Romania
کلید هم دادی به انها؟.پس کلید که دست تو بود.
حسن
Iran, Islamic Republic of
ابه جان ما قدر دان نمی خواهیم لطفا عمل کنید
Iran, Islamic Republic of
...
شانان
Iran, Islamic Republic of
...
بشردوست
Iran, Islamic Republic of
ولله به عنوان یک ایرانی خجالت کشیدم وقتی روحانی گفته کلید به دست امریکاست ...!!!!
mohsen
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
United States
جناب روحانی خود شما هم به برجام اعتقادی نداری ولی مسئله حیثیتی شده برات و فکر میکنی با حلوا حلوا کردن کام تلخ مردم شیرین میشه‌ لطفا یک کم بفکر نون باش که خربزه آبه. بیخودی به ظریف گفتی که از آلمان و ژاپن واسطه بیاره.
United Kingdom
برو دهبار سخنان مقام معظم رهبری را در دیدار با نخست وزیر زابن را ببین ودرس بگیر وهرروز از برجام بی یال ودمت دفاع نکن
سینا
Iran, Islamic Republic of
آبه: قدردان ایران بخاطر پایبندی به برجام هستیم ...!!!
محمد
Iran, Islamic Republic of
سلام
یکی نیست به این آقایان بگوید بخدا داخل این قبری که به نام برجام شما را بر سر آن نشانده اند مرده ای نیست .بروید پی کارتان .حتی افراد عادی این مملکت هم فهمیده اند که از آتش این برجام آبی برایشان گرم نمی شود . ضمنا کلید حل مشکل دست این ملت است . چرا آدرس اشتباهی میدهید؟ما چهل سال نیازی به امریکا نداشته ایم ،باز هم نداریم .چرا حال و روز افراد اسیر را در می آورید؟هنوز صدای رسای خمینی کبیر در گوشها طنین انداز است که :
ملتی که شهادت دارد ،اسارت ندارد.
Iran, Islamic Republic of
کلیدار بالاخره کیست روحانی است یا واشنکتن بابا گیجمان کردید
Iran, Islamic Republic of
کیلد دست آمریکاست یعنر چی ؟
Iran, Islamic Republic of
کلیدار که اینو بگه ما چکار باید بکنیم
Iran, Islamic Republic of
ابه خیالش راحت باشه اگر لازم باشه ما خودمون تنهایی در برجام می مانیم چون جرات بیرون امدون حداقل در دولت روحانی نداریم
Iran, Islamic Republic of
اپن قدردان ما برای ماندن ما در برجام شده است عجب / ما قدردان بایبد باشیم که در برابر تنفت بما غذا می دهند!!