پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۴
۶۸
دم خروس FATF بیرون زد

گستاخی جدید پمپئو: ایران سریع و بدون شرط گذاری CFT و پالرمو را تصویب کند

دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۲۱
کد مطلب: 688976
وزیر امور خارجه آمریکا خواستار تصویب فوری و بدون حق شرط لوایح مرتبط با FATF یعنی لوایح الحاق به کنوانسیون های پالرمو و CFT توسط ایران شد.
گستاخی جدید پمپئو: ایران سریع و بدون شرط گذاری CFT و پالرمو را تصویب کند
به گزارش جهان نيوز، در ماه های اخیر، حامیان اجرای درخواست های FATF در داخل کشور استدلال می کردند که برای مقابله با سیاست‌های تحریمی آمریکا باید به کنوانسیون های مرتبط با FATF یعنی کنوانسیون های پالرمو و CFT بپیوندیم. همچنین این افراد ادعا می کردند که می توان با حق شرط، جلوی سوء استفاده دشمنان را گرفت. با این وجود، اظهارات صریح مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در روز جمعه هفته قبل نشان می دهد که آمریکا به شدت به دنبال تصویب کنوانسیون‌های مذکور بوده و هیچ گونه حق شرطی را در این زمینه نمی پذیرد.

مایک پمپئو در کنفرانس خبری مشترک با هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان گفت: «ایران بطور کامل نتوانسته است تعهدات خود ذیل برنامه اقدام FATF که در سال 2016 پذیرفته است را تکمیل کند. به عنوان بخشی از برنامه اقدام، ایران تعهد داده است که دو کنوانسیون پالرمو (مقابله با جرائم سازمان یافته فراملی) و کنوانسیون CFT (مقابله با تامین مالی تروریسم) را تصویب کند. اما همان‌طور که ما از اصلی‌ترین کشور حامی تروریسم در جهان انتظار داشتیم، آنها تصمیم گرفته اند که این کار را انجام ندهند. امروز من از ایران می خواهم که هر دو معاهده را بدون تأخیر و بدون هیچگونه حق شرطی به تصویب برساند».
 
 
این اولین بار است که وزارت امور خارجه آمریکا به صورت رسمی خواستار تصویب لوایح مرتبط با FATF توسط ایران شده است. تاکنون چندین بار مقامات وزارت خزانه داری آمریکا بر ضرورت اجرای درخواست های FATF بخصوص تصویب لوایح مذکور توسط ایران تاکید کرده بودند.

اصرار آمریکا مبنی بر اینکه ایران «بدون تاخیر» و «بدون حق شرط» به دو کنوانسیون پالرمو و CFT بپیوندد، نشان دهنده برنامه ریزی ویژه آن برای افزایش فشار بر ایران از طریق این کنوانسیون ها است.

براساس این گزارش، خبرها حاکی از آن است که کنوانسیون‌های مرتبط با FATF، در دستور کار جلسه چهارشنبه هفته آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
مگه تصویب این دو لایحه چقدر در تشخیص زمان می بره؟!!!
Iran, Islamic Republic of
حالا طرفداران این لوایح بگن لوایح به نفع ایران است یا آمریکا؟ متوجه شدین چرا مردم دلواپس تصویب بودند؟ استکبار چیزی به نفع مردم نمی خواهد.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
چرا یک عده خودشان را از تفکر راحت کردند و دوست دارند همیشه زیردست باشند و با تشر دیگران کار کنند؟!
Iran, Islamic Republic of
چرا زوری باید مذاکره کنیم؟! وقتی تحت فشار پای میز مذاکره بنشینیم ،مطمئن باشید باید تن به همه خواسته های غیر قانونی آنها بدهیم.
Iran, Islamic Republic of
این هم از سیاست پلید آمریکا است چرا که اگر تصویب این دو لایحه به ضرر ایران بود بصورت علنی و شفاف ایران را ترغیب به پیوستن نمی کردند پس پیوستن به لوایح مذکور کاملا به نفع ایران است .
Iran, Islamic Republic of
آمریکا پلید شد یه دفعه؟ چرا باهاش مذاکره میکنید؟ مگه شنگول منگول بازیه که این مزخرفاتو میبافی؟
Iran, Islamic Republic of
اقا بنده به شما توهين كردم ؟ فقط نظر دادم ...
Iran, Islamic Republic of
مزخرف توهین نیست ...
مطلع
Iran, Islamic Republic of
FATF جزو ساختار وزارت خزانه داری امریکاست و پیوستن به آن باعث هوشمند شدن تحریم ها و لو رفتن راههای دور زدن تحریم ها و افزایش نرخ ارز و تورم خواهد شد.
سعیده
یه ضرب المثل هست که میگه زورتو نده به التماس یعنی از موضع قدرت خودتو به موضع ضعف نکشون! تصویب این لوایح یعنی بریم زیر یوغ یه سری معاهده و بند و ... و میشه چیزی بدتر از برجام
Iran, Islamic Republic of
آقای ظریف خود را چگونه معرفی کرده، آمریکاییها با او دستوری صحبت می کنند؟
Iran, Islamic Republic of
مگه قراره تصویب بشه تشخیص که مجلس نیست 20دیغه ای تصویب کنه
Iran, Islamic Republic of
اگر قرار بر رد کردن بود اینقدر معطل نمی کردن.
Iran, Islamic Republic of
تاکمتراز25سال دیگه زمان میبره.
زمانی که اسرائیل تروریسم از صفحه روزگارحذف شود
Iran, Islamic Republic of
من که میگم با همین سرعتی که پیش میره 1407 جشن نابودی اسرائیل رو می گیریم
همین حرف این مردک، بهترین دلیل است برای این که لوایح مزبور نباید تصویب شود.
Iran, Islamic Republic of
ببین چه نفع برای امریکا داره! چقدر عجله داره! غلط نکنم با اصلاح طلبان در داخل همدست شده زود با تصویب اینها بر اندازی کنند
رضا
Iran, Islamic Republic of
اتفاقاً اين خوك كثيف از خدا ميخواد كه ايران اين لوايح را تصويب نكنه....!!!
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
از این به بعد ببینید چه کسانی برای تصویب این لوایح بر نظام فشار وارد خواهند کرد....
Iran, Islamic Republic of
...
Romania
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
فقط اقا زاد ها را بيرون نكن هركاري بخواهيد انجام ميديم
Iran, Islamic Republic of
ايول اينست اقتدار پشت پرده ميريد مذاكره ايم نتيجه اش
Iran, Islamic Republic of
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۲


متن کامل گزارش مجلس از نقض حقوق بشر توسط آمریکا+جزئیات
گزارش نهایی مجلس شورای اسلامی درباره موارد نقض حقوق بشر توسط آمریکایی‌‌ها نهایی شد که قرار است این گزارش هفته آینده در یکی از جلسات علنی پارلمان قرائت شود.
متن کامل گزارش مجلس از نقض حقوق بشر توسط آمریکا+جزئیات
به گزارش شهدای ایران؛ حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه‌های مجلس برای مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران، گفت: ما در کمیسیون امنیت ملی مجلس، 15 طرح را برای مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا در دستورکار داریم که اولین گزارش آن شامل نقض حقوق بشر توسط آمریکا، چه در داخل و چه خارج این کشور است.

وی افزود: این گزارش در کمیسیون امنیت ملی تصویب شده که آن جهت قرائت در صحن مجلس، تقدیم هیئت‌رئیسه پارلمان کرده‌ایم، برای اولین بار است که در ایران گزارش نقض حقوق بشر توسط آمریکا تهیه و تدوین شده است.

متن این گزارش به شرح زیر است:

مقدمه

ایالات متحده آمریکا در دهه‌های گذشته همواره داعیه دفاع از مبانی و اصول حقوق بشر را داشته و بر این اساس به خود اجازه داده تا در خصوص وضعیت و شرایط حقوق بشر در سایر کشورها اظهارات مداخله جویانه داشته باشد. بررسی دقیق مواضع حقوق بشری آمریکا به صراحت تأیید کننده این واقعیت است که دولتمردان این کشور موضع‌گیری در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان را بر مبنای ترجیحات و منافع سیاسی انجام می‌دهند و همین رویه موجبات استفاده ابزاری آمریکا از موضوع حقوق بشر را در سطح بین المللی فراهم ساخته است. نکته مهم و تأسف بار این است که چنین قضاوت‌های سوگیرانه و جانبدارانه، مبنای عمل سیاسی آمریکا در ارتباط با کشورهیا هدف قرار می‌گیرد و از جمله وضع تحریم‌های اقتصادی و تحمیل فشارهای سیاسی علیه کشورهای مستقل، بر مبنای همین قضاوت‌های نادرست توجیه می‌شود. فراتر از این بحث، نکته مبنایی و مهم دیگری وجود دارد که توجه به آن از اهمیت اساسی برخوردار است. دولت ایالات متحده در حالی که بر کرسی قضاوت در خصوص عملکرد حقوق بشری سایر کشورها تکیه می‌زند که خود در داخل نیز به طور مکرر و فاحش حقوق بشر را نقض می‌کند. طبعاً چنین وضعیتی موید عدم صلاحیت واشنگتن برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر در سایر کشورهاست و هرگونه حقی را از این کشور برای طرح ادعاهای بشر دوستانه سلب می‌کند. با توجه به این واقعیات است که مقام معظم رهبری همواره بر تلاش برای افشای ماهیت ضد حقوق بشری دولت آمریکا تأکید داشته‌اند تا بدین ترتیب عدم صداقت و صلاحیت آمریکا در پیگیری مسائل حقوق بشری به تصویر کشیده شود.

در راستای اجرای «قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه مصوب 1396/05/22 مجلس شورای اسلامی»، گزارش حاضر که با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس تهیه شده است، به بررسی عملکرد حقوق بشری آمریکا در سال 1397 می‌پردازد. این گزارش موارد نقض حقوق بشر توسط آمریکا را در دو سطح داخلی و بین المللی تشریح می‌کند.

بخش اول- نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سطح داخلی

وضعیت وخیم حقوق بشر در داخل آمریکا را می‌توان بر اساس موضوعات و محورهای مختلفی به شرح ذیل توضیح داد:

1. آزادی حمل سلاح و نقض حق حیات شهروندان

قانون حمل آزادانه سلاح از جمله مواردی است که جان و حریم شخصی شهروندان آمریکایی را به مخاطره انداخته و حق حیات و امنیت را از آنها سلب کرده است؛ به طوری که 82 درصد از کشتارهایی که با سلاح گرم صورت می‌گیرند در ایالات متحده رخ می‌دهند. 75 درصد کشتارها در آمریکا با سلاح صورت می‌گیرد که این آمار ظرف دو سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است. شایان توجه است که سلاح گرم دومین دلیل حائز اهمیت مرگ در کودکان و نوجوانان آمریکایی و نخستین دلیل مرگ کودکان و نوجوانان سیاه پوست در این کشور است. سالانه نزدیک به 1600 کودک و نوجوان با اسلحه به قتل می‌رسند که بخشی از آن ناشی از خشونت‌های خانگی است؛ بر این موارد می‌توان تیراندازی‌های مدارس را نیز اضافه کرد. طبق گزارش منابع آمریکایی به طور میانگین در هفته، یک بار شاهد تیراندازی در مدارس هستیم. سال 2018، با 94 مورد تیراندازی در مدارس با رشد 60 درصد افزایش نسبت به سال قبل از آن مواجه بوده است. آمارها به خوبی نشانگر فجایع ناشی از موضوع حمل آزادانه سلاح و تهدید حیات و امنیت شهروندان هستند؛ اما دولتمردان آمریکا با طرح مباحث مختلف، موضوع محدودیت و کنترل اسلحه را به حاشیه می‌برند.

2. خشونت پلیس

پلیس آمریکا برخلاف عرف متعارف که می‌باید رکن اساسی حقوق شهروندی را تأمین کند، حقوق مردم آمریکا به ویژه سیاه پوستان را مورد تعرض قرار می‌دهد و گزارش‌ها حاکی از آن است که در سال 1397 نیروهای پلیس تنها 14 روز مرتکب خشونت نشده‌اند. تا اوایل دی ماه این سال نیز آمار این خشونت‌ها به 1166 مورد رسید. در آمریکا تعداد زیادی از شهروندان توسط پلیس کشته و یا مصدوم می‌شوند که در این بین سیاه پوستان به نسبت از سهم بیشتری برخوردارند. آنچه در این رابطه حائز اهمیت است اینکه در این کشور نه تنها برخورد قانونی با پلیس در راستای سوءاستفاده از قدرت و هنجارشکنی‌های اخلاقی آن صورت نگرفته، بلکه به منظور توجیه موضوعاتی از این دست، بعضاً به موازین قانونی نیز استناد می‌شود.

3. محکومیت‌های شدید قضائی

وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش‌های سالانه خود از وضعیت حقوق بشر در جهان، برخی کشورها را در مورد محکومیت‌های قضائی مورد نکوهش قرار داده و رویه آنها را ناقض حقوق بشر معرفی می‌کند؛ در حالی که در این کشور مواردی از محکومیت‌های قضائی وجود دارد که به گزارش مراجع حقوق بشری نقض مسلم حقوق زندانیان محسوب می‌شود. آمریکا دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران را به دلیل اجرای شریعت اسلامی از جمله در مورد حکم اعدام مورد انتقاد قرار می‌دهد اما خود اعدام را از طریق غیر انسانی چون تزریق‌های مرگبار، صندلی‌های اعدام الکتریکی و … در این کشور به اجرا می‌گذارد. این قبیل اعدام‌ها در بخش قابل توجهی از ایالت‌های آمریکا مجاز است به طوری که از ابتدای سال 2018 تا اواسط دی ماه 13978 (پایان سال میلادی) حدود 25 نفر در هشت ایالت به شیوه‌های غیر انسانی محکم به مرگ شده‌اند.

4. نقض حقوق مسلمانان

در آمریکا تبعیض علیه اقلیت‌های مذهبی کاملاً آشکار است و در این میان، تبعیض علیه مسلمانان در رتبه اول قرار دارد. موج تبلیغاتی علیه اسلام سبب تشدید اسلام هراسی و اسلام ستیزی و جرایم ناشی از انزجار بر ضد مسلمانان در آمریکا شده است؛ بسیاری از اقدامات علیه مسلمانان، سازمان‌ها و ادارات اسلامی آمریکا با نام اجرای قانون، بدون اقامه اتهام متقن و محکمه پسند انجام می‌گیرند. در این زمینه، مسلمانان آمریکایی بارها بدون دلیل، هدف بازرسی‌های ضدتروریستی اف. بی. ای قرار گرفته‌اند.

با وجود آنکه مسلمانان تنها کمتر از یک درصد جمعیت شهروندان آمریکایی را تشکیل می‌دهند، اما 25 درصد از پرونده‌های شکایت مرتبط با تبعیض شغلی از سوی مسلمانان صورت می‌پذیرد. از جمله آنکه در برخی موارد، مسلمانان به دلیل اعتقادات دینی از کار اخراج یا دچار سایر محدودیت‌های شغلی می‌شوند؛ از جمله در آذرماه 1397، بانوی مسلمانی که در فروشگاهی در آمریکا مشغول به کار بود اعلام کرد که مسلمان بودن او سبب اعمال برخی تبعیض‌ها چون کاستن از ساعت کاری، دستمزد پایین و سایر مسائل شده است. این در حالی است که برخی بانوان مسلمان نیز از پذیرفته نشدن در مشاغل حرفه‌ای به دلیل محجبه بودن شکایت دارند. تبعیض علیه مسلمانان در آمریکا حتی در مدارس این کشور نیز اعمال می‌شود به نحوی که 55 درصد از دانش آموزان مسلمان اظهار کرده‌اند که به دلیل هویت مذهبی خود در مدارس مورد تعرض قرار گرفته‌اند و از آنها زورگیری شده است و یک پنجم آنها نیز اظهار داشته‌اند که از طرف اولیای مدرسه مورد تبعیض قرار می‌گیرند.

شایان توجه است که از زمان روی کار آمدن ترامپ، تبعیض‌ها علیه مسلمانان در آمریکا تشدید شده است به گونه‌ای که بر اساس یافته‌های مرکز پژوهشی پیو، مسلمانان آمریکا از آینده کشور و جایگاه خود در جامعه آمریکا در دوره ترامپ ابراز نگرانی کرده و رئیس جمهور و حزب جمهوری خواه را مخالف مسلمانان قلمداد می‌کنند. دونالد ترامپ موضوع اسلام هراسی را به ابزاری برای تحقق سیاست‌های خود تبدیل ساخته و با اقداماتی نظیر ممنوع ساختن ورود اتباع برخی کشورهای مسلمان به روند اسلام هراسی و اسلام ستیزی در این کشور دامن زده است. سیاست‌های اسلام هراسانه دولت ترامپ به حدی بوده است که 56 درصد از شرکت کنندگان آمریکایی در یک نظر سنجی که در آبان 1397 انجام شد حتی نسبت به ساخت مسجد در نزدیکی محل خانه خود ابراز نگرانی کرده و در واقع با آن مخالف بوده‌اند. جالب آنکه در این نظر سنجی، 74 درصد از پاسخ دهندگان تأیید کرده‌اند که حجم زیادی از تعصب و سیاست‌های سختگیرانه علیه مسلمان در آمریکا اعمال می‌شود. اسلام هراسی و تأثیر آن بر مردم آمریکا بعضاً در قالب واکنش به حجاب زنان مسلمان نیز تبلور پیدا می‌کند. حمله به مادر و دختری در اوکلاهاما در اوایل سال 2019 در این راستا قابل ارزیابی است. این دو بانو که در حال بازدید از شهر اوکلاهاما و برج ریونیون بودند مورد حمله فردی قرار گرفتند که خطاب به آنها خواستار بازگشت به کشور خودشان بوده است.

5. تبعیض نژادی

مقامات آمریکایی به رغم تأکید ظاهری بر حقوق مدنی و سیاسی، در عمل توجهی به رفع مشکلات ناشی از تبعیض نژادی در این کشور نداشته‌اند. اقلیت‌های نژادی پرشمار و متنوعی در آمریکا زیست می‌کنند که در بین آنها، سیاه پوستان با جمعیتی بالغ بر 40 میلیون نفر یعنی 13 درصد از کل جمعیت آمریکا، بزرگترین اقلیت قومی در این کشور محسوب می‌شوند. با این حال از تبعیض و رفتارهای نابرابر رنج می‌برند. سیاهپوستان اکثریت قربانیان قتل‌های با اسلحه را در امریکا تشکیل می‌دهند. آنها 10 برابر بیشتر از سایرین دتر معرض خطر مرگ با سلاح هستند و این آمار در رابطه با مردان به 16 برابر نیز می‌رسد. آنها همچنین بیش از سه برابر سفیدپوستان در معرض خشونت پلیس قرار دارند. از سوی دیگر فرصت‌های شغلی نیز در میان سفید پوستان و سیاهپوستان به صورت نابرابر توزیع شده است. نرخ بیکاری، میزان ساعات کار و درآمد سیاه پوستان نشان از استمرار تبعیض از گذشته تا به امروز دارد و این امر در حالی است که وضعیت سفید پوستان در این زمینه در حال ارتقا و بهبود است.

6. نقض حقوق زنان

سالیانه میلیون‌ها زن در ایالات متحده از خشونت‌های خانگی رنج می‌برند. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا، از هر 5 زن حداقل یک نفر در طول زندگی خود مورد تجاوز قرار گرفته است. همچنین در این کشور 43.6 درصد از زنان، برخی از انواع خشونت جنسی را در طول زندگی تجربه کرده‌اند. خشونت‌ها علیه زنان در آمریکا در قالب تعرضات جنسی و خانگی و نیز بهره برداری از زنان در فیلم‌ها و تبلیغات پورنو انجام می‌شود. بر اساس داده‌های موجود می‌توان استنباط کرد که رعایت حقوق زنان در ایالات متحده در بسیاری مواقع امری ریاکارانه و فریبنده است. مطابق با تحقیقات انجام شده در مؤسسه تامسون رویترز، آمریکا در بین 10 کشور نخست ناامن برای زنان قرار دارد؛ رتبه‌ای که در حداقل یک دهه بدون تغییر باقی مانده است.

7. نقض حقوق پناهجویان

آمریکا یکی از کشورهایی است که بیشترین ترافیک مهاجرپذیری را دارا می‌باشد. بنابراین با توجه به مواضع اعلامی حقوق بشری انتظار می‌رود که رئیس جمهور این کشور پناهندگی و پناه جویی به ویژه در مورد مناطق بحران‌زده‌ای چون سوریه را به عنوان موضوعی بشر دوستانه در دستور کار قرار دهد؛ اما شاهد هستیم که در سال 2018 تنها 11 پناهجوی سوری در آمریکا مورد پذیرش قرار گرفتند. میزان پذیرش پناهجویان با روی کارآمدن ترامپ به پایین‌ترین میزان در 30 سال اخیر رسیده است. پناهجویان در ایالات متحده تنها با موضوع کاهش پذیرش روبرو نیستند، بلکه حقوق آنها در مواردی چون حفظ رکن خانواده، لغو «برنامه کودکان آمریکای مرکزی» برای پیوستن به والدین خود در آمریکا و جدایی کودکان از والدین، حفظ شأن انسانی مانند برنامه «تحمل صفر» در مرز مکزیک مبنی بر ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی در مرز تگزاس / مکزیک و در قالب ساخت دیواری مرزی و دستگیری پناهجویان، نقض می‌شود.

8. نقض حریم خصوصی

ایالات متحده آمریکا علی رغم شعارهای بشر دوستانه و احترام به حریم خصوصی افراد، ناقض حقوق فردی شهروندانش در این زمینه است و البته به منظور قانونی جلوه دادن چنین اقداماتی «لایحه میهن دوستی» را به تصویب رسانده است. البته پس از افشارگری‌های اسنودن در رابطه با اینکه اطلاعات شهروندان آمریکا به راحتی در اختیار سرویس‌های جاسوسی قرار می‌گیرد و به دنبال آن دادگاه نظارت و اطلاعات خارجی به غیر قانونی بودن برنامه‌های جاسوسی آمریکا رأی داد، آژانس امنیت ملی آمریکا میلیون‌ها دلار هزینه کرد تا شرکت‌های فناوری را به همکاری وادارد. فیس‌بوک با حدود 2 میلیارد کاربر از جمله شرکت‌هایی است که امنیت اطلاعات کاربران را نقض می‌کند و از سال گذشته تاکنون دچار رسوایی‌های متعدد امنیتی شده و بهانه کافی برای دخالت دولت در امور خصوصی شهروندان و نقض حریم آنها را فراهم آورد تا از طریق بهره گیری از فناوری‌های جدید و به روز اقدام به طراحی نرم افزارهایی نماید تا دسترسی به اطلاعات کاربران نه تنها در خارج، بلکه در داخل کشور را فراهم سازد.

9. نقض حقوق مطبوعات و رسانه‌ها

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آشکارا نفرت خود را از رسانه‌ها بیان می‌کند. وی با خطاب قرار دادن رسانه‌ها به عنوان «دشمن مردم»، جنگ علیه آزادی بیان را شروع کرده و سبب شده تا جایگاه ایالات متحده در ارزیابی جهانی آزادی رسانه‌ها تنزل کرده و سبب شده تا جایگاه ایالات متحده در ارزیابی جهانی آزادی رسانه‌ها تنزل یابد. کارشناسان سازمان ملل اظهار داشته‌اند که سیاست رسانه‌ای ترامپ زمینه افزایش تهدید و خشونت علیه خبرنگاران را به دنبال داشته است. آنها صراحتاً بیان کرده‌اند که «حملات ترامپ به رسانه‌ها با تعهدات این کشور در خصوص آزادی مطبوعات و حقوق بین الملل در تناقض می باشد» و در ادامه اضافه می‌نمایند که در قالب یک استراتژی، رفتار ترامپ نوعی برنامه‌ریزی محسوب می‌شود تا بتواند حقایقی قابل اثبات را انکار و پنهان نماید. شایان توجه است که سیاست رسانه‌ای ترامپ، در سال گذشته زمینه اعتراض روزنامه‌نگاران و واکنش آنها در قالب ثبت یادداشتی مستقل را به دنبال داشت.

بخش دوم- نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سطح بین‌المللی

نقض حقوق بشر توسط آمریکا در سال 1397 محدود به قلمرو داخلی این کشور نبوده، بلکه اقدامات فرامرزی آن نیز در بسیاری موارد ناقض حقوق انسان‌ها بوده است. در اینجا صرفاً به بخشی از این اقدامات اشاره می‌شود.

1. حمایت آمریکا از تروریسم

حمایت از تروریسم و گروه‌های تروریستی که در خدمت منافع آمریکا بوده‌اند سیاست دیرین دولت این کشور بوده است. به ویژه در منطقه غرب آسیا، ایجاد تروریسم از سوی آمریکا در دوره جنگ سرد با بنیان نهادن و تأمین مالی برخی جریان‌ها به منظور ممانعت از نفوذ شوروی در منطقه شکل گرفت که در نتیجه آن القاعده به وجود آمد. همچنین، ظهور داعش در عراق و سوریه با حمایت مستقیم آمریکا صورت گرفت. در سال 1397 نیز آمریکا و متحدان غربی و عربی آن در چارچوب حمایت از تروریست‌ها در سوریه اقدامات مختلفی را انجام دادند که از جمله مهمترین آنها می‌توان به حمله موشکی آمریکا به مراکز دولتی سوریه در 25 فروردین این سال اشاره کرد. در این حمله که اقدامی در جهت تجدید روحیه تروریست‌های شکست خورده از ارتش سوریه بود بیش از یک صد موشک به شهرهای دمشق و حمص شلیک شد. چنین اقداماتی حاکی از این واقعیت است که سیاست ایالات متحده در منطقه غرب آسیا، دامن زدن به آشوبی همیشگی و دائمی از جمله از طریق حمایت از تروریسم است تا از این مسیر بتواند اهداف منطقه‌ای خویش مانند کسب منابع نفتی و تأمین امنیت رژیم صهیونیستی را پیگیری نماید.

2. مداخله در امور داخلی کشورها

موضوع مداخله در امور داخلی کشورها یک سیاست مستمر و دیرین آمریکا بوده است. این سیاست در مورد کشورهای مستقل مقاوم در برابر آمریکا عمدتاً در چارچوب راهبرد «تغییر رژیم» دنبال می‌شود. در بسیاری موارد سیاست مداخله در امور داخلی یک کشور به طور مستقیم با اقدامات ضد حقوق بشری همراه بوده است. هر چند موضوع دخالت‌های غیرقانونی آمریکا در خصوص کشورهای متعددی مصداق دارد، اما در این بخش صرفاً به مداخلات آمریکا در ونزوئلا و نیز جمهوری اسلامی ایران طی 1397 اشاره می‌گردد.

اول- ونزوئلا

تحولات در ونزوئلا مصداق بارز دخالت ایالات متحده در امور داخلی یک کشور مستقل است. آمریکا در یک سال گذشته به روش‌های مختلف سعی در تضعیف و براندازی دولت قانونی ونزوئلا داشته و در این راستا از شورش‌های اخیر در این کشور حمایت کرده و رهبر مخالفان را نیز به رسمیت شناخته است. آمریکا پیش نویس قطعنامه‌ای را هم جهت ارائه به شورای امنیت آماده کرده بود تا طی آن جامعه جهانی را ملزم به حمایت از انتخابات زودهنگام در ونزوئلا نماید. این امر در حالی است که انتخابات در این کشور به تازگی صورت پذیرفته و نیکلاس مادورو به عنوان رئیس جمهور منتخب برگزیده شده است. سطح دخالت‌های آمریکا در امور داخلی ونزوئلا به حدی است که رئیس جمهور این کشور در اظهاراتی وقیحانه و قابل تعقیب از احتمال حمله نظامی به ونزوئلا خبر داده است. همچنین اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه دولت و مردم این کشور از دیگر اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در ونزوئلا به حساب می‌آید.

دوم- جمهوری اسلامی ایران

جمهوری اسلامی ایران در حیات چهل ساله پربرکت خود انواع سیاست‌های خصمانه آمریکا را تجربه کرده است که بسیاری از آنها با مبانی و موازین حقوق بشر در تعارض و تناقض بوده است. سیاست اعمال تحریم بر ضد ملت ایران از جمله رایج‌ترین سیاست‌های آمریکا در قبال جمهوری اسلامی طی چهل سال اخیر بوده است. این سیاست بار دیگر در سال 1397 و با تصمیم دونالد ترامپ به خروج از برجام و اقدام به بازگرداندن و تشدید تحریم‌های ضد ایرانی اجرا شد و بدین ترتیب جنگی اقتصادی با هدف سخت کردن شرایط اقتصادی برای مردم ایران به راه افتاد. همچنین وزارت خارجه آمریکا مبادرت به تشیکل گروهی به نام «گروه اقدام ایران» به منظور هماهنگ سازی تلاش‌های ضد ایرانی واشنگتن و وادار سازی سایر دولت‌ها به تبعیت از این تلاش‌ها کرده است. آمریکا با تهدید کشورها و شرکت‌های مختلف تلاش می‌کند تا سایر کنشگران اقتصادی را از همکاری و تجارت با ایران منصرف سازد و بدین سان شرایط اقتصادی سخت‌تری را بر مردم تحمیل نماید. در این راستا واشنگتن برای ایجاد ائتلافی بین المللی علیه ایران و تشدید فشارها بر کشورمان نیز تلاش می‌کند که برگزاری کنفرانس ضد ایرانی ورشو در اواخر بهمن ماه سال 1397 نمونه‌ای از این تلاش است. چنین سیاستی آشکارا حق حیات و حق توسعه ملت ایران را که از مبانی عام و جهان شمول حقوق بشر به شمار می‌رود، هدف گرفته است. جدا از تحریم اقتصادی، سیاست دخالت در امور داخلی ایران نیز یک دستور کار اصلی دولتمردان آمریکا در قبال ایران در سال 1397 بوده است. در حالی که آمریکا خود از مهمترین ناقضان حقوق بشر در جهان است، در سال گذشته انواع اتهامات حقوق بشری را متوجه ایران ساخته تا ضمن منزوی کردن ایران، مردم را از نظام و انقلابشان دلسرد نماید.

3. بی اعتنایی در برابر نقض حقوق بشر

آمریکا در حالی مدعی پایبندی به اجرای حقوق بشر در سطح جهان است که آشکارا نسبت به نقض گسترده حقوق بشر از سوی متحدان خود بی تفاوت بوده و حتی از اقدامات آنها، بی‌شرمانه حمایت می‌کند. در این زمینه می‌توان به حمایت آمریکا از اقدامات ضد حقوق بشری رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی اشاره کرد.

اول- رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از بدو شکل‌گیری موجودیت نامشروع خود با کمک وتوی آمریکا در اراضی اشغال شده فلسطین مرتکب جنایات گوناگون می‌شود، به طوری که از سال 1972 آمریکا در برابر بیش از 40 قطعنامه شورای امنیت علیه رژیم صهیونیستی حق وتو را به کار برده است. آمریکا در جهت حمایت از این رژیم و اقدامات جنایتکارانه آن در سال 1397 «قدس» را به عنوان پایتخت این رژیم به رسمیت شناخت و در اردیبهشت ماه این سال سفارت خود را از تل آویو به قدس منتقل کرد که با محکویمت جهانی نیز مواجه شد. این اقدام آمریکا در حالی اتفاق افتاد که رژیم صهیونیستی در پاسخ به اعتراضات، صدها تن از فلسطینیان را به خاک و خون کشید و این جنایت با حمایت آشکار آمریکا اتفاق افتاد. همچنین افزایش کمک‌های نظامی به صهیونیست‌ها را نیز باید به فهرست حمایت‌های ضد حقوق بشری آمریکا از این رژیم افزود. به طور کلی آمریکا با حمایت از جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی که همگی در چارچوب جنایت علیه بشریت قابل توضیح هستند نشان داده که کوچک‌ترین احترامی برای حقوق بشر قائل نیست. بی جهت نیست که آمریکا در خرداد ماه 1397 با اعلام حمایت از رژیم صهیونیستی از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد.

دوم- عربستان سعودی

قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار و نویسنده اهل کشور عربستان سعودی در ترکیه که از منتقدان ولیعهد و پادشاه کشور عربستان بود، نشان داد که ایالات متحده در برابر نقض حقوق افراد برابر منافع خود به واکنش می‌پردازد. واکنش انفعالی و بی‌تفاوتی واشنگتن در این مورد و بی توجهی او به درخواست‌های مکرر داخلی و خارجی مبنی بر تجدید نظر در روابط خود با ریاض سبب شد که این مسئله به یکی از رسوایی‌های میلیارد سیاست خارجی آمریکا تبدیل شود. پشتیبانی ایالات متحده در اعمال استانداردهای دوگانه در رابطه با عربستان تنها محدود به این مورد نمی‌شود، بلکه حمایت از ریاض در جنگ یمن که تاکنون کشتار هزاران شهروند بی‌گناه یمنی اعم از زنان و کودکان را به دنبال داشته را باید مثال دیگری در کارنامه ضد حقوق بشری آمریکا در سطح بین المللی به حساب آورد. آمارها نشان می‌دهد که از ابتدای سال 2016 نزدیک به 4489 شهروند به دلیل حملات هوایی جان خود را از دست داده‌اند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن افزایش داشته است. سازمان ملل ارزیابی کرده که 16 میلیون یمنی (بیش از نیمی از جمعیت) با وجود کمک‌های انسان دوستانه بین المللی در معرض تهدید غذایی قرار دارند. دبیر کل سازمان ملل نیز در کنفرانس ژنو اعلام کرد که جنگ در یمن به بدترین بحران انسانی سال به «جنگی فراموش شده» تبدیل شده است. با این حال دولت آمریکا در سال 1397 نیز حمایت از ریاض که عامل همه این جنایت‌ها و فجایع است را مجدانه در دستور کار دارد. آمارها نشان می‌دهد که دو سوم از تسلیحات مورد استفاده عربستان در جنگ یمن از سوی آمریکا برای متجاوزان ارسال شده است. از سوی دیگر سکوت آمریکا در مقابل موارد متعدد نقض حقوق بشر در عربستان از جمله زندانی شدن هزاران نفر در این کشور آن هم بدون محاکمه و یا نوع رفتار این کشور با زنان و نقض فاحش حقوق آنان ازدیگر سیاست‌های آمریکا در سال 1397 است که با موازین و اصول حقوق بشر تعارض بنیادینی دارد.

جمع‌بندی:

برآیند شواهد و مستندات ارائه شده در این گزارش حاکی از آن است که ایالات متحده آمریکا با اتخاذ رویکردی ابزاری، بزرگترین پارادوکس رفتاری را به نمایش گذارده است؛ چرا که در عین ادعای حمایت از حقوق بشر به نقض مکرر آن در سطح داخلی و بین المللی نیز می‌پردازد. در واقع با قاطعیت می‌توان گفت که آمریکا حقوق بشر را به عنوان دستاویز و ابزاری در مسیر اهداف خود به کار گرفته تا از این طریق بر سرنوشت ملت‌ها سلطه یافته و انواع فشارها را بر کشورهای مخالف خود تحمیل کند. در مجموع، مستندات گزارش حاضر، به وضوح کارنامه سیاه آمریکا در حوزه حقوق بشر را به تصویر می‌کشد و نشان می‌دهد که آمریکا از صلاحیت و صداقت لازم برای سخن گفتن در باب حقوق بشر برخوردار نیست و اصولاً در این حوزه نه تنها پیشرفتی نداشته بلکه با مصادیق نقض متعدد و خروج از شورای حقوق بشر دچار نوعی عقب‌گرد نیز شده است. اساساً این کشور به دنبال دستیابی، حفظ و تداوم سلطه خود بر جهان بوده و به منظور نیل به این هدف از ابزارهای مختلفی چون ادعای حمایت از اصول و مبانی حقوق بشر و رشد و گسترش دموکراسی بهره‌برداری می‌کند.
Iran, Islamic Republic of
کتاب نوشتی؟!
Germany
...
Canada
تحلیل آبکی!!!! همه اش را خواندم..... بدرد نخور بود.....
آدمیزاد
Colombia
من منتقد سیستم آمریکا هستم ولی بر خلاف دیدگاه شما آمریکا با اسلام مشکلی ندارد و حتی اسلامگرایان وابسته را پناه میدهد اما دشمنی آمریکا با عدالتخواهان است حالا از هر دین ومسلکی که باشند!!!!!.
Iran, Islamic Republic of
كپي پيست مي كنيد يا در محل كار با حقوق مكفي تحرير مي نماييد
Iran, Islamic Republic of
کدوم... این کپی پیست رو برای انتشار تایید کرده؟
امام زاده
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
دولت روحانی درحمایت ازایرانی ها حرفی برای گفتن ندارد/ روحانی ازحق مردم هم حمایت نکرد.
مشکلات اقصادی مردم، گرانی و کشور و... با حرف شعار دولت روحانی حل نمی شود.
روحانی یک دروغگوست و دروغ های زیادی گفته است.
روحانی تاکنون حتی یک حرف درست نزده است.
برخی کشورهای غربی و عربی و رژیم صهیونیستی به سرکردگی آمریکا درامور داخلی ایران دخالت و مداخله می کنند ولی متاسفانه دولت روحانی تاکنون سکوت اختیارکرده است.
اعتماد به آمریکا، کشورهای اروپایی، حمایت ازاین جنایتکاران است.
هرکس به دنبال نوکری آمریکا و کشورهای اروپایی باشد ازمردم سیلی می خورد.
هرکس عقل داشته باشد با دونالد ترامپ و آمریکایی ها مذاکره نمی کند.
مذاکره با آمریکا ازابتدا غلط بود.
ما به آمریکایی ها اعتماد نداریم.
روحانی باید ازمردم عذرخواهی می کرد ولی متاسفانه تاکنون ونکرد.
اگر آمریکا ایران را تحریم و تهدید کرد! چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره ، گفت و گو و همکاری با دولت آمریکا است.
اگردشمن واقعی ما آمریکا است؟ چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
اگرآمریکا درمنطقه حامی تروریسم، القاعده، طالبان، گروهک تکفیری جیش الظلم، داعش و دیگرگروهای تروریستی است چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
هیچ یک ازوعده های دولت روحانی ازسال 1392 تاکنون عملی نشده است.
دولت روحانی باید ازمردم ایران عذرخواهی کند.
چرا دولت روحانی ازسال 1392 تاکنون برای مردم و کشور کاری نمی کند؟
آمریکا نخستین کشوری بود که به صدام دیکتاتور انواع سلاح های ممنوعه و بمب های ممنوعه و سلاح های شیمیایی داده است! چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
آمریکا بزرگترین حامی تروریسم درسراسرجهان است چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
آمریکا صلاحیت سخن گفتن از حقوق بشر را ندارد.
آمریکایی ها حق ندارند درباره حقوق بشر حرف بزنند.
آمریکا درمساله حقوق بشر مجرم است، نه مدعی!
هرملت و دولتی به آمریکا اعتماد کند ضربه خواهد خورد.
ملت ایران به هیچ کشوری باج نمی دهد چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
تحریم های آمریکا از ابتدا علیه ایران کاملآ غیرقانونی است چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران ضد حقوق بشر و جنایت آشکاراست چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
اگر حمایت های آمریکا و اروپا نبود، عربستان، امارات به همراه 8 کشور نمی توانست به یمن حمله کنند چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
اگر حمایت های آمریکا و متحدانش نبود، داعش نمی توانست دست به اقدامات تروریستی بزند چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
آمریکا ازسال 2001 تاکنون درمبارزه با تروریسم ناکام بوده است.
آمریکایی ها دوست ما نیستند، آنها از افراظ گرایی درسراسر جهان حمایت تسلیحاتی و مالی می کنند.
ما به مذاکره آمریکا نیازی نداریم، آنها بدترین نمونه در زمینه تقویت تروریسم، القاعده، داعش و دیگرگروه های تروریستی درسراسرجهان هستند.
خروج آمریکا از افغانستان، عراق، خلیج فارس و منطقه اولویت کاری ماست.
مذاکره با آمریکا هیچ فایده ای برای مردم ایران و کشور ندارد.
آمریکا و کشورهای اروپایی به همراه برخی کشورهای منطقه ازآغاز بحران خاورمیانه درسال 2001 از تامین کنند گان اصلی تسلیحات و نیازی مالی تروریست ها بودند.


آقای روحانی پاسخ دهد
چرا روحانی تاکنون نتوانست با برجام مشکلات اقتصادی مردم و کشور را حل کند لطفا دراین مورد توضیح دهند.
دولت، دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس باید نبست به وعده هایی که داده اند پاسخگو باشند.
اعتراف دولت روحانی مشکلات اتصادی کشور 100 سال دیگر هم حل نمی کند/ چرا دولت روحانی دنبال مذاکره با آمریکا است.
مطوم است که مردم ناراضی می شوند؟
برخی از زمینه های نارضایتی مردم توسط مدیران دولتی رقم می خورد!! وقتی مردم می بینند.
آلمان با کمک آمریکا سلاح شیمیایی به صدام دیکتاتور می داد چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
دولت روحانی باید به مردم ایران احترام بگذارد.
چه کسی به صدام سلاح شیمیایی داد؟ آمریکا و کشورهای اروپایی!
آلمان که درجنگ تحمیلی هشت ساله به صدام بمب شیمیایی داده است!
آمریکا تا مدت ها از منافقین حمایت می کرد.
دولت روحانی شعار مذاکره مجدد با آمریکا می دهد شرم آوراست.
آمریکا جنایتکارشماره یک خودش تسلیحات شیمیایی دارد.
آمریکا با برجام خدا حافظی کرده است/ آمریکا حق صلاحیت مذاکره مجدد را ندارد.
مشکلات اقتصادی مردم و کشور ربطی به آمریکا ندارد فقط دولت روحانی مقصراصلی است.
ملت ایران همچنان آمریکا را دشمن درجه یک خود می داند چرا دولت روحانی به دنبال مذاکره با آمریکا است.
مذاکره با آمریکا بی فایده است.
گفت وگو با آمریکا بی فایده است.
روحانی باید رسما به اشتباه اعتماد به آمریکا و اروپا اعتراف کند.
روحانی مشکلات اقتصادی مردم و کشور را رها کرده است فقط با پرونده برجام سیاسی بازی می کند.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
این ها را که نوشتی همه می دانند
شما چرا این قدر خودت را آزار می دهی و کامنت های کتابچه ای در جهان می گذاری؟...
ميلاد
Iran, Islamic Republic of
در دنياي گفتگو و تعامل مي بايست باب گفتگو را باز نمود...!1
Iran, Islamic Republic of
عجب دنیای گفتگویی!!! مذاکره می کنند و پس از تعهد بیش از حد طرف مقابل میزنند زیر میز و تحریمها راچند برابر می کنند و برای تحدید ناو میفرستند و همزمان پشتیبان داعش جنایتکار وحکومت سفاک عربستان درقتل عام شیعیان یمن هستند وچشمشان را برجنایات بوکوحرام میبندند و... این است دنیای گفتگو؟!!!
اگراین دنیای گفتگوست پس دنیای توحش چیست؟!...
Iran, Islamic Republic of
شما مي دوني بمب بشكه اي چيست ؟ و چه كسي هر روز و هر روز اين بمب ها را بر سر مردم بي پناه سوريه مي انداخت ؟
Iran, Islamic Republic of
...
M.sh
Iran, Islamic Republic of
اشتباها مثبت دادم له کاربر میلاد
آدمیزاد
Colombia
گفتگو و تعلمل ؟ باشد ! هرگاه آمریکا همه تحریم ها و تهدیدها را برداشت آنوقت است که فضای "گفتگو و تعامل " باز میشود ،
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
........
Iran, Islamic Republic of
نگران نباش این هم تصویب میشه اما این دفعه نه در بیست دقیقه بلکه با کمی کش و قوس یعنی ما کارشناسی کردیم تشخیص دادیم تصویب فرمایشی و دستوری از سوی غرب نیست!!!! اما اگر به ما مردم باشه نه تنها باید این لوایح استعماری از دستور کار حذف می شد بلکه تمام نیروهای نا کارامد و منافق را بر کنار می کردیم پول هایی که از اول انقلاب تا کنون از بیت المال غارت شده به خزانه بر می گرداندیم انتخابات زود هنگام با حضور کاندیداهای جوان و حزب اللهی بر گزار می کردیم و صدای این یانکی و دیگر شغالان را برای همیشه خفه می کردیم ولی افسوس و هزاران افسوس....
Ukraine
...
Iran, Islamic Republic of
./..
Iran, Islamic Republic of
ایشان غلط زیادی کرده است.ضمنا کسانی که می گفتند«شرط می گذاریم»تحویل بگیرند.
Iran, Islamic Republic of
حتما تصویب میشه.حالا ببینید .امریکا اینقدر که تو این مملکت فدایی داره تو ارتش خودش نداره
Iran, Islamic Republic of
...
رضا
Iran, Islamic Republic of
اين حرفها رو از كجا داريد نقل ميكنيد آقايون جهان نيوز ؟!...
Iran, Islamic Republic of
عامل این همه درهم ریختگی بازار همین fatf.تا اینا تصویب نشن ستون پنجم دشمن دست از فشار اقتصادی به مردم برنمیداره.
تصویب لوایح استعماری به صلاح کشور نیست
Iran, Islamic Republic of
اگر تصویب بشه فشار اقتصادی بیشتر میشه .
حسن
Iran, Islamic Republic of
...
United States
...
United Kingdom
تصویب جنین لایحه ای باعث نابودی مملکت میشه.
مجمع باید عقلانی و محکم عمل کند.
۱- انرا رد کند تا برای همیشه ازشرش خلاص بشویم.
۲- چنانچه دوست دارند غرب را منتظر نکه دارند. آنرا برای ۵ سال تعلیق کنند غیر قابل ارجاع تا ۵ سال که پس از آن میتوان وقایع را سنجید و شاید یک دولت قاطع تری داشته باشیم و سپس تصمیم بگیریم.

اگر تصویب شود دیگر امیدی به این مجمع نمیتوان بست و باید انتطار بی سامانیهای اقتصادی تحریمی عجیبی باشیم.
United Kingdom
تصویب جنین لایحه ای باعث نابودی مملکت میشه.
مجمع باید محکم عمل کند. ...
محمد
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا این آقا با هدف این حرفو زده او دنبال عدم تصویب پالرمو هست تا تصویب آن
Iran, Islamic Republic of
پمپئو دهنتو ببند
امیرمسعود
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
نتیجه دیپلماسی انفعالی و التماسی دولت روحانی همینه
Iran, Islamic Republic of
برو کشک تو بساب پو مپی... بی تربیت بدون با چه ملتی حرف می زنی...
زینب
Iran, Islamic Republic of
متأسفم ازاینکه هنوز بعضی فکر می کند با تصویب این لوایح مشکلات حل می شود نمی دونم چرا به مطالب دولت مردان در هنگام تصویب برجام توجه نمی کنند آن زمان می گفتندو تضمین داده بودن با تصویب برجام ایران گل وبلبل میشه وضعیت این شد حالا که برای این لوایح هیچ تضمینی نمی دهند . نمی دونم می خواهند همه چیز را از ما بگیرند تا به خیال خود راحت شوند در حالی که اول بدبختی است.
Iran, Islamic Republic of
باید به پمپئو گفت زرشک. مرتیکه ابله تو فکر کردی همه مثل تو اینقدر ابله هستند
علی
Iran, Islamic Republic of
این حرام زاده ایران را با کشورهای عربی و زیر سلطه اشتباه گرفته هر چند افرادی در داخل هستند که ذلیل بار امده اند و میخواهند همیشه ذلیل باشند!!!
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
...
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
...