جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۱
۱۵

منوی آهنگ‌های غیرمجاز در اتوبوس/ ماجرا چیست؟

يکشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۴۸
کد مطلب: 687862
این فیلم‌ها دو دسته هستند؛ اول فیلم‌های سینمایی که پس از اکران به شبکه‌های خانگی می‌روند و در اتوبوس‌ها پخش می‌شوند و دوم آثار زرد و تجربی که صرفاً برای همین پخش اتوبوسی ساخته می‌شوند.
منوی آهنگ‌های غیرمجاز در اتوبوس/ ماجرا چیست؟
به گزارش جهان نيوز، به دلیل رشدنیافتگی سیستم ریلی در کشور، مهم‌ترین خطوط ارتباطی، اتوبوس‌های بین شهری هستند که اخیراً همگام با توسعه تکنولوژی، این اتوبوس‌ها برای آسایش و خستگی کمتر مسافران به سیستم تصویری مجهز شده‌اند که آن‌ها را به یک ابزار مهم فرهنگی تبدیل کرده‌است؛ اتوبوس‌های جدید دارای مانیتور و سیستم چندرسانه‌ای هستند که آپشن‌های مختلف مثل بازی، موسیقی انواع فیلم‌های داخلی و خارجی و انیمیشن دارند؛ همچنین امکاناتی که برخی از آن‌ها هنوز در ایران مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است؛ مثل پخش برنامه‌های تلویزیونی و وای فای اینترنت. درواقع با پیشرفت‌های تکنولوژی سیستم حمل و نقل خود به یک دستگاه عظیم فرهنگی تبدیل شده که دیگر صرف سرگرمی و گذر زمان در آن مطرح نیست.

اما از دیرباز فیلم‌های اتوبوسی که قسمتی از بازار ویدئوکلوپ‌ها را به خود اختصاص داده‌اند، مقوله‌ای بوده که مورد نقد و بررسی رسانه‌ها قرار گرفته است. این فیلم‌ها دو دسته هستند؛ اول فیلم‌های سینمایی که پس از اکران به شبکه‌های خانگی می‌روند و در اتوبوس‌ها پخش می‌شوند و دوم آثار زرد و تجربی که صرفاً برای همین پخش اتوبوسی ساخته می‌شوند و عموماً دارای تم طنز و کمدی هستند. این آثار همانطور که از نامشان هم برمی‌آید بیشتر از اینکه قصه و کارگردانی قوی داشته باشند براساس شخصیت‌ها و بازیگران مشهور تولید می‌شوند که پرداختن به آن هم مقوله‌ای جداست، اما حداقل در اتوبوس‌های مانیتوردار امکان انتخاب مسافر وجود دارد که باعث می‌شود این آثار که سیستم فرهنگی کشور نتوانسته بود آن را بهینه کند در کورس رقابت حذف شود و این مسئله از محاسن تکنولوژی و پیشرفت محسوب می‌گردد؛ چه اینکه قبل از این راننده یک آهنگ برای خودش می‌گذاشت و بقیه مجبور بودند موافق یا مخالف برای چند ساعت آن را گوش بدهند. به نوعی راننده‌محوری در اتوبوس حاکم بود ولی سیر تکنولوژی باعث شد تا سیستم حمل و نقل کشوری به سمت مشتری‌محوری حرکت کند و با پخش فیلم اقدام به جذب و رضایت مشتری داشته باشند (البته در صورت عمومیت و فراگیری این نوع اتوبوس‌ها).

درواقع اتوبوس‌های مانیتوردار فضا و بازار جدیدی برای فرهنگ ایجاد کرده است؛ بازاری که می‌تواند از بازی‌های کامپیوتری تا معرفی خواننده‌های جوان یا آثار سینمایی با کمترین هزینه حمایت کند. اما با توجه به جدید بودن این تسهیلات، بیشتر از هر چیز سلایق رانندگان حرف اول را در این بازار جدید می‌زند. بازاری که می‌تواند هم باعث اشتغال و هم رونق تولید ملی شود به خاطر عدم نظارت فرهنگی تا حدودی دچار سردرگمی است. در همین رابطه چند روز پیش سوار اتوبوسی در خط تهران به اصفهان شدم. با کمال تعجب در لیست موسیقی‌های اتوبوس مانیتوردار، انواع و اقسام آهنگ‌های غیرمجاز و مبتذل برای استفاده مسافران تعبیه شده بود؛ آهنگ‌هایی از خوانندگان زن یا خوانندگان مردی که بیشتر با نام لس‌آنجلسی و آن طرف آبی آن‌ها را می‌شناسیم؛ این یعنی آن که نه تنها از بازار موجود در راستای تعالی فرهنگی استفاده نکرده‌ایم، بلکه به دلیل نبود نظارت و کنترل درست حتی دچار بی‌سروسامانی و هرج‌ومرج فرهنگی در این عرصه مهم شده‌ایم که نیاز به واکاوی بیشتری دارد تا ظرفیت‌های موجود هدر نرود و نتیجه معکوس نداشته باشد.

چه اشکالی دارد در این منوی فرهنگی اتوبوس‌های بین شهری سخنرانی‌های جذاب با موضوعات استراتژیک تعبیه شود تا تأثیرگذاری هدفمند و مفید فرهنگی ایجاد شود و مسافران به‌خصوص طیف جوان در طول سفر که گاه چندین ساعت یا یک شبانه‌روز طول می‌کشد خروجی فرهنگی مطلوبی داشته باشند؟
 
منبع:روزنامه جوان
برچسب ها: فیلم غیرمجاز
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
....
آتش به اختیار + تمیز
Iran, Islamic Republic of
چه اشکالی داره “ جوانان“ “ حزب اللهی“ “ دغدغه مند“ سخنرانیها و سایر محتواهای دارای موضوعات استراژیک را در قالب محصولات فرهنگی جذاب به جامعه تقدیم کنند.
مهدی
United Kingdom
...
Iran, Islamic Republic of
خیلی هم خوبه یک بار امتحان کنن ببینن چقدر فروش میره .
شما جوانان بیسجی یه روز اتش به اختیار سرزده بروید به ویلا های سلطنتی اقازاده ها که پدرانشان همیشه موصوعات استراتژیک به مردم تحویل می داند . چیزهایی می بینید که اتوبوس تهران اصفهان از یادتان خواهد رفت .
محمد
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه در اتوبوس ها فیلم های +50 برای همه از جمله کودکان نمایش داده می شود و به دلیل نمایش عمومی در اتوبوس امکان فرار از دیدن فیلم وجود ندارد.
واقعا چه حالی دارند پدر و مادر کودکانی که در اتوبوس مجبور به دیدن فیلم های افتضاح با کودکان خود هستند.
کلمات رکیک، خیانت، ....
Iran, Islamic Republic of
نهایتا +18 داریم +50 چه صیغه ای هست.
Iran, Islamic Republic of
زمان اين حرفها گذشته خودت اختلاس كه حرامخوري است نكن بعد از مردم بخواه ساير فعل هاي بد را انجام ندن
United States
ماجرا مشخصه: تهاجم فرهنگی، شبیه خون فرهنگی، فتنه، نفوذ .... صرف میلیاردها دلار برای سست کردن اعتقادات جوانان. البته دارند پولشون رو دور میریزند...
قبلا ها که مجبور بودم اتوبوس سوار بشم مشکل اصلیم همین بحث موسیقی بود. ...
Iran, Islamic Republic of
کدام موضوع فرهنگی؟ همان هایی که باعث چنین اختلاس هایی در سطح جامعه شده ؟
صدا و سیما و روزنامه و برنامه کودک و .... همه دم از فرهنگ می زنن خروجی چی شده ؟ تور رو خدا بس کنید . یه مسافر اگر توی اتوبوس ترانه ابی گوش بده هیچ خطری نه اون و نه جامعه را تهدید نمی کند خطر جای دیگری است که همه می دانیم . چون به اقازاده ها میرسه کسی جرات نداره بیان کنه
Germany
چرا مسئولان امنیتی متوجه ورود اراذل و اوباش فرهنگی و منافقین به این فضای رسانه ای اتوبوسهای بین شهرای نیستند؟
Iran, Islamic Republic of
اون چیزی که وسط و جلوی چشم همه هست مثل تلگرام و اینستاگرام رو نتونستن کنترل کنن این که اصلا تو ذهنشونم نمیگنجه
Iran, Islamic Republic of
حتما سخران هم به انتخاب مردم ازبین 3 گزینه عباسی،پورازغدی،رائفی پور است
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
...
سلام
Iran, Islamic Republic of
امروزه در رستورانها و باشگاهها انواع خواننده زن و مرد غير مجاز پخش مى شود،عده زيادى از حاميان اين دولت به عشق همين مسائل همراه دولت هستند.