جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۳
۱۸

تفاوت تازه روحانی با خاتمی و احمدی نژاد

سه شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۵۳
کد مطلب: 687264
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:روحانی هر مصوبه شورا را که نپسندند، ابلاغ نمی‌کنند. این در حالی است که این شورا به فرمان مرجعی بالاتر از رییس‌جمهوری تشکیل شده و حفظ حرمت آن و اجرای مصوباتش ضروری است.
تفاوت تازه روحانی با خاتمی و احمدی نژاد
به گزارش جهان نيوز، آقای عزت‌الله ضرغامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، چند روز پیش در سخنرانی‌اش، شورای عالی انقلاب فرهنگی را در این دولت «بی‌صاحب» دانست و گفت: رئیس‌جمهوری می‌گوید من به‌دلیل اینکه از دو نفر (عزت‌الله ضرغامی و حسن رحیم‌پورازغدی) خوشم نمی‌آید و این‌ها در جلسه تند و صریح صحبت می‌کنند، جلسات را تشکیل نمی‌دهم. فعلاً به‌دلیل لج‌ولجبازی، این جلسات تشکیل نمی‌شود و مشخص نیست صاحب این شورا چه کسی است؟ البته، اخیراً رهبر معظم انقلاب تذکر جدی فرمودند که طبق آئین‌نامه، اگر رئیس‌جمهوری نخواهد جلسه را تشکیل دهد، نایب‌رئیس باید جلسه را برگزار کند. ضرغامی همچنین گفت: اگر رئیس‌جمهوری مشکلی داشته باشد، گرفتار یا مریض باشد و نتواند جلسه را تشکیل دهد، باید نایب‌رئیس اول، یعنی رئیس مجلس شورای اسلامی، آن را برگزار کند. چه در زمان ریاست‌جمهوری آیت‌الله خامنه‌ای، مرحوم هاشمی‌رفسنجانی، آقای خاتمی و آقای احمدی‌نژاد این رویه متداول بود و در این دولت، عجیب‌وغریب است و تقریباً در ۳۵ سال گذشته، چنین اتفاقی نیفتاده که جلسات به این مدت طولانی برگزار نشود.

با همه این حواشی، قرار بود درحدود یک ماه پیش، جلسه شورا برگزار شود که بازهم با غیبت رئیس‌جمهوری برگزار نشد. یکی از تدابیری که دراین‌زمینه مطرح شده و ظاهراً قرار است اجرا شود، برگزاری جلسه با ریاست نایب‌رئیس اول، یعنی آقای علی لاریجانی، رئیس مجلس است در تماسی که با تعدادی از اعضای شورا گرفته شد، از آن‌ها درباره زمان و نحوه تشکیل جلسه آتی شورا سوال کردیم که اعضا از پاسخ خودداری و این موضوع را به آینده واگذار کردند.

به گزارش صبح نو، مشکلی که اکنون وجود دارد، نحوه امضا و ابلاغ مصوبات در نبود رئیس‌جمهوری است. فرایند ابلاغ مصوبات مجلس شورای اسلامی این‌گونه است که اگر رئیس‌جمهوری مصوبات را ابلاغ نکرد، رئیس مجلس می‌تواند آن را ابلاغ کند. پیشنهادی که درباره مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مطرح است، تعبیه همین سازوکار است؛ یعنی مصوبات شورا با امضای نواب رئیس در حکم قانون باشد و ابلاغ شود؛ اما اکنون چنین سازوکاری وجود ندارد و با عدم همراهی رئیس‌جمهوری، نه‌تنها جلسات برگزار نمی‌شود بلکه حتی جلساتی که با حضور وی هم تشکیل شده بوده و مصوباتی داشته است، خودِ رئیس‌جمهوری ابلاغ نشده است. درباره وضعیت فعلی شورای عالی انقلاب فرهنگی با دکتر مهدی گلشنی، عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی به گفت‌وگو نشستیم.

جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی حدود چهار ماه است که تشکیل نشده. دلیل آن چیست؟
دلیل آن را باید از دکترروحانی بپرسید؛ اما برداشت من این است که رئیس‌جمهوری شورا را مطابق میل خود نمی‌بینند، وگرنه درصورت مسافرت یا امور ضروری دیگر، وقتی نمی‌توانستند در جلسه شورا شرکت کنند، مطابق قانون، اداره آن را برعهده رئیس قوه مقننه یا رئیس قوه قضائیه می‌گذاشتند، چنان‌که در زمان رؤسای جمهوری قبلی چنین عمل می‌شد.

گفته می‌شود رئیس‌جمهوری تاب اعضای منتقد شورا را ندارند و جلسه به‌دلیل حضور دو نفر تشکیل نمی‌شود. آیا این موضوع صحت دارد؟
اولاً اینکه ایشان تاب انتقاد را ندارند، به‌وضوح دیده شده است؛ ثانیاً این دو نفر سخن غیرمعقول نگفته‌اند بلکه ایرادهای قانونی را مطرح کرده‌اند. بااین‌حال این موضوع را قبول ندارم که جلسه فقط به‌خاطر این دو عضو شورا تشکیل نمی‌شود؛ گرچه بهانه خوبی است.

نحوه اداره جلسات به‌وسیله رئیس‌جمهوری و برخورد با منتقدان چگونه است؟
بنده بیش از ۲۰ سال است که در شورا بوده‌ام. تمامی رؤسای جمهوری قبلی شأن شورا را حفظ می‌کردند؛ اما در زمان حاضر چنین نیست. دکتر روحانی هر مصوبه شورا را که نپسندند، ابلاغ نمی‌کنند. این در حالی است که این شورا به فرمان مرجعی بالاتر از رئیس‌جمهوری تشکیل شده و حفظ حرمت آن و اجرای مصوباتش ضروری است.

طبق قانون، جلسات شورا می‌تواند با ریاست رؤسای قوه مقننه و قضائیه تشکیل شود. چرا تاکنون این راه‌حل در نظر گرفته نشده است؟ آیا دستوری از جانب رهبری برای تشکیل جلسات رسیده است؟
بنده تشکیل‌نشدن شورا در غیاب رئیس‌جمهوری به ریاست یکی از دو قوه دیگر را خلاف قانون و مصلحت کشور و بی‌حرمتی به نظام می‌دانم. البته، مقام معظم رهبری بر تشکیل جلسات شورا با یکی از نواب رئیس (یکی از رؤسای دو قوه دیگر) تأکید کرده‌اند؛ اما متأسفانه این اجرا نشده است.

چرا اعضای حقیقی شورا که از دانشمندان ترازاول کشور هستند، تاکنون دربرابر بی‌توجهی و بی‌اعتنایی به شورا منتقدانه عمل نکرده‌اند؟
انتظار من دست‌کم از اعضای حقیقی شورا این بوده که دربرابر خلاف رخ‌داده باید عکس‌العمل نشان می‌دادند. متأسفانه جز عده معدودی دراین‌زمینه کوتاهی کرده‌اند؛ درحالی‌که رعایت مصالح و حرمت نظام ضروری است.

به‌طور کلی بفرمائید چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی در طول این سال‌ها جایگاه حقیقی خودش را از دست داده است و بعضاً مصوباتش «کان‌لم‌یکن» شده است؟ آیا نیاز به اصلاح ساختاری وجود دارد یا باید

نهادهای قضائی و نظارتی وارد شوند و با اهمال‌کنندگان برخورد کنند؟
مثلی است معروف که حرمت امام‌زاده را باید در درجه‌اول متولی آن نگه دارد. اعضای شورا باید دربرابر تشکیل مرتب جلسات شورا و اجرای مصوبات آن حساسیت بیشتری نشان می‌دادند. الان هم دخالت قوه‌قضاییه می‌تواند راهگشا باشد، ولی در درجه‌اول اقدام خود اعضای شورا می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند. حرمت شورا باید احیا شود تا شورا محلی از اعراب داشته باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


💬 علیرضا جاویدان
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
....
توئیت علیرضا قربانی
Iran, Islamic Republic of
در سالروز انتخاب روحانی عمیقا معتقدم که با روحانی نه فقط به گذشته برگشتیم که به آینده هم سفر کردیم.این قیمت اجناس که میبنیم حداقل برای چندسال آینده بود که امروز میبینیم!
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
مردمی که روحانی را انتخاب کردند باید پاسخ گوی این اوضاع باشند. هر کس از اطرافیانش خبر دارد که کی به روحانی رای داده
Iran, Islamic Republic of
▪️بعد از احیای دریاچه ارومیه و انتقال ماه رمضان به بهار؛ خداحافظی ژاوی در ورزشگاه آزادی سومین دستاورد روحانی است

💬 امین شفیعی
Iran, Islamic Republic of
درحالی جناب روحانی، اینروزها مدام در هر محفلی حرف از کافی نبودنِ اختیاراتش میزند که اولاً اکنون بعد از گذشت شش سال از دولتش وقتِ پاسخگوییِ ایشان است، تا طلبکارِ شدنش و درثانی گویا یادش رفته که همین چند وقت پیش و در جمع مردم لاهیجان، خودش را صاحبِ عنوانِ فرمانده جنگ_اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری معرفی کرد؛ هرچند بنظر میرسد هدف صرفاً مظلوم_نمایی، فرار از پاسخگویی و احیاناً بهره برداری انتخاباتی برای تصرف مجلس آینده می باشد اما کاش لااقل می فرمودند که دقیقاً کدام لایحه و تصمیم را برای رفع گرانی، کاهش بیکاری، افزایش نظارت دولت بر بازار، جلوگیری از قاچاق سوخت، ممانعت از هدر رفت منابع ارزی کشور و... مدنظر داشته اند ولی بخاطر نبود اختیارات نتوانسته اند آن را اجرایی کنند!!

دولت_راستگویان
Iran, Islamic Republic of
درود بر دکتر احمدی نژاد
Iran, Islamic Republic of
انگلیس جنایتکارشماره یک به همراه آمریکا جنایتکارشماره یک بازي خطرناکي در منطقه به راه انداخته است.
Iran, Islamic Republic of
دیررسیدی داداش ! بازیشون،شروع نشده لور فت وتموم شد.
Iran, Islamic Republic of
پنی موردانت وزیر دفاع جدید انگلیس خواهان جنگ با ایران است.
و دولت، دولتمردان، مسئولان و نمایندگان مجلس هم سکوت اختیارکرده اند؟
Romania
بین یارو در سی و پنجسالگی مجمع عقلا در مجلس تشکیل داد که به فرمان امام راحل(ره) باطل شد. الان در هفتاد سالگی بیاید قانون قبول کند؟ انصاف هم خوب چیزیه ها!
Iran, Islamic Republic of
👌👌احسنت.
Iran, Islamic Republic of
💎 حمید رسایی:
♻️ من وقتی این دکّون رو نمیتونم بچرخونم، می‌بندم. آقای مسئول توام اگه نمیتونی عین مرد برو کنار!
رضا
Iran, Islamic Republic of
حقيقتاً دانشمندان تراز اول !
مثلاً همين پروفسور مهدى گلشنى كه صاحب چند كرسى پروفسورى در مجامع آكادميك جهانى هستند و همجنين استاد ضرغامى يا حضرت آقاى ازغدى كه متفقاً يا منفرداً جامع علوم معقول و منقولند اگه فرصت كافى و اختيار وافى داشته باشند ميدونيد چه كن فيكونى در مملكت بپا ميكنند ؟!
زهى بى توفيقى دولت بنفش.
Iran, Islamic Republic of
اگر استاد رحیم پور کن فیکون نمیکرد ..
Iran, Islamic Republic of
...
سدرا مصاحب
Iran, Islamic Republic of
یعنی تا دو سال دیگه روحانی با این وضعیتی که بوجود آورده بایستی رئیس جمهور باشه!....!!!!!