جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۲
۱۲

رسانه‌های آمریکا: ترامپ درگیری نظامی با ایران را برای خود «ویرانگر» می‌داند

پنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۲:۲۰
کد مطلب: 686595
یک روزنامه آمریکایی به نقل از برخی مقام‌های دولت این کشور مدعی شده ترامپ از برخی برنامه‌ریزی‌های خودسرانه در دولت او برای درگیری با ایران ناخرسند است.
ترامپ درگیری نظامی با ایران را «ویرانگر» می‌داند
به گزارش جهان نيوز، دو رسانه آمریکایی در گزارش‌هایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده‌ و نوشته‌اند او از تلاش‌های خودسرانه برخی از مشاورانش برای کشاندن او به جنگ با ایران، ناخرسند است. 

روزنامه واشنگتن‌پست نوشته ترامپ فکر می‌کند برخی از مشاوران او قصد دارند ایالات متحده را به درگیری نظامی با ایران بکشانند؛ او این را بر خلاف وعده دیرینه‌اش برای دوری‌گزینی از جنگ‌های پرهزینه می‌داند و به همین سبب، از بابت چنین تلاش‌هایی ناخرسند است. 

«سی‌ان‌ان» هم با تأیید خبر واشنگتن‌پست به نقل از منابع آگاه نوشته ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود. 
طبق این گزارش، ترامپ به اعضای دولتش گفته در صورتی که او آغازگر درگیری جدیدی باشد، وعده‌های انتخاباتی‌اش مبنی بر دوری‌گزینی از مداخله‌های خارجی را زیر پا گذاشته است. 

واشنگتن‌پست به نقل از چندین مقام آمریکایی نوشته ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنش‌ها را ترجیح می‌دهد و خواستار گفت‌وگوی مستقیم با سران ایران است. 

یک مقام ارشد دولت آمریکا که از رایزنی‌های ترامپ با «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا آگاه است ادعا کرده او هفته گذشته از برنامه‌ریزی‌های شبه‌جنگی که در دولتش انجام شده، عصبانی شده است. 

این مقام آمریکایی گفت: «آنها دارند سر خود پیش می‌روند و این ترامپ را عصبانی کرده است. بولتون، پامپئو و دیگران در تلاشند خودشان را با ترامپ همسو کنند.»

واشنگتن‌پست نوشته بولتون که قبل از پیوستن به کاخ سفید در سال گذشته مستقیماً خواستار تغییر نظام ایران شده بود نقطه نظرات کاملاً متفاوتی با ترامپ نسبت به ایران دارد. یک مقام آمریکایی گفت ترامپ می‌خواهد با ایرانی‌ها گفت‌وگو کند، به دنبال توافق است و پذیرای مذاکره با دولت ایران است. 

مقام آمریکایی گفت: «او از این همه حرف درباره تغییر نظام خرسند نیست.»

«سی‌ان‌ان» نوشته ناخرسندی ترامپ از این است که بولتون اجازه داده کار درباره ایران به جایی برسد که درگیری نظامی با این کشور احتمالی واقعی به نظر برسد. 

البته این رسانه نوشته نارضایتی ترامپ از بولتون از چندی پیش در خصوص مسائل ونزوئلا آغاز شد. ترامپ در آن مقطع هم به بولتون و مشاورانش هشدار داده بود از اشاره به گزینه‌های نظامی خودداری کنند.

به نوشته «سی‌ان‌ان»، همزمان با شدت گرفتن تنش‌ها در هفته گذشته، مقام‌های نزدیک به بولتون ضرورت تدوین گزینه‌هایی برای کاستن از تنش‌ها میان ایران و آمریکا را رد کرده‌اند. آنها اینگونه مخالفت‌های خود را در جلسه‌های مختلف، از جمله در جلسه‌ای در هفته گذشته با حضور مقام‌های وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون برگزار شده ابراز کرده‌اند. 

علی‌رغم این، یک مقام آمریکایی گفت اعضای شورای امنیت ملی آمریکا در جلسه‌ای که چهارشنبه برگزار شد لحنشان را تغییر داده‌اند. یک مقام آمریکایی گفت نزدیکان بولتون از پنتاگون خواسته‌اند گزینه‌های برای کاستن از تنش‌ها تهیه کنند تا برای بررسی به ترامپ ارائه شود.  

گزارش این دو رسانه آمریکایی و ادعاهای مطرح‌شده در آنها از قول مقام‌های دولت آمریکا را از طرف دیگر می‌توان در راستای نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیت‌های میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفت‌وگو از دو گانه جنگ-مذاکره دانست. 

برخی تحلیلگران می‌گویند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفت‌وگو با ایران و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.

ترامپ چند روز پیش در جمع خبرنگاران گفت که دوست دارد مقام‌های ایران به او زنگ بزنند. او در همان نشست گفت که «جان بولتون» قدری تند است و او مجبور است مواضعش را تعدیل کند.

روزنامه واشنگتن‌پست نوشته با آنکه ترامپ از بولتون گلایه‌مند است نارضایتی او قابل مقایسه با میزان ناخرسندی‌اش از «رکس تیلرسون»، وزیر خارجه سابق آمریکا که در نهایت از سمتش کنار گذاشته شد نیست.

یک مقام کاخ سفید به واشنگتن‌پست گفته ترامپ، مگر در صورتی که اقدام بزرگی از طرف ایرانی‌ها انجام شود، قصد استفاده از زور علیه تهران ندارد. 

ترامپ شامگاه چهارشنبه هر گونه اختلاف داخلی در دولتش برای تصمیم‌گیری در خصوص ایران را رد کرد. 

او در توئیتر نوشت: ««رسانه جعلی واشنگتن‌پست و جعلی‌تر از آن نیویورک‌تایمز گزارش‌هایی درباره جدال‌های درونی در درون دولت من در خصوص سیاست‌های قاطعانه‌ام در آمریکا نوشته‌اند. اصلاً جدال داخلی در کار نیست.»

ترامپ در توئیتی دیگر نوشت: «نظرات مختلف ابراز می‌شوند و من تصمیم نهایی و قطعی را می‌گیرم- فرایند بسیار ساده‌ای است. همه جوانب، دیدگاه‌ها و سیاست‌ها پوشش داده می‌شوند. مطمئنم ایران به زودی خواستار گفت‌وگو می‌شود.» 

«سارا سندرز»، سخنگوی کاخ سفید هم روز پنجشنبه اختلافات داخلی در دولت در خصوص ایران را رد کرد، اما گفت که در نهایت ترامپ است که تصمیم نهایی را می‌گیرد.

او گفت: «رئیس‌جمهور تصمیم‌گیرنده نهایی است. او همه اطلاعاتی که به او می‌رسد را تحلیل کرده و تصمیمی که به نظر ایشان بهترین تصمیم برای ایمن نگاه داشتن آمریکا است را خواهد گرفت.»

با آنکه طبق ادعاهای این رسانه‌ها ترامپ به دنبال کاستن از تنش با ایران است او اردیبهشت‌ماه سال گذشته به مشارکت آمریکا در برجام پایان داد و تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را احیا کرد.

سی‌ان‌ان نوشته ترامپ در ماه‌های گذشته به دستیارانش دستور داده فشارها بر اقتصاد ایران را افزایش دهند، بلکه او بتواند وارد مذاکره با ایران بر سر توافقی بهتر شود. این اقدامات علی‌رغم این حاصلی نداشته‌اند و ایران اعلام کرده با آمریکا مذاکره نخواهد کرد. 

مطابق این ادعا، ترامپ اکنون برای یافتن کانال‌های دیپلماتیک با ایران به تکاپو افتاده است. او قرار است پنجشنبه با رئیس‌جمهور سوئیس دیدار کند. سی‌ان‌ان می‌گوید این دیدار در راستای تلاش ترامپ برای راه‌اندازی کانالی برای گفت‌وگو با ایران است. 

آمریکا و ایران با یکدیگر روابط دیپلماتیک ندارد، اما سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است. 

هفته گذشته بعد از آنکه ترامپ از ایران خواست به او زنگ بزنند، کاخ سفید شماره تلفن او را در اختیار سفارت سوئیس قرار داد تا در صورت درخواست تهران، آن را در اختیار مقام‌های ایرانی قرار دهند. 

سی‌ان‌ان نوشته «مایک پامپئو» هم علی‌رغم اینکه دیدگاه‌های تندی در قبال ایران دارد به دنبال باز کردن کانال‌های دیپلماتیک با ایران است. او در نامه‌ای چند ماه پیش به ایران خواستار مذاکره برای توافق تبادل زندانیان شده است. 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
امیدوارم ایخدا یه یکصد هزار موشکی تو ایران میومد خوب بود یه نفس آسوده ایی میکشیدم ویا برای همیشه نفس نمیکشیدیم اخه دیگه از این کشور هردنبیل خسته شده ایم کشور ما حتی ازنفت دربرابر غذا فرا تر رفته است .....
Iran, Islamic Republic of
راه باز جاده دراز
ما دلمون برای مذاکرات احمقانه لک نزده
نتیجه مذاکره شده دلار 15000 تومن
مذاکره نبود امروز همون وضع انتهای دولت احمدی نژاد یا تغییر نکرده بود یا بهتر هم شده بود
Iran, Islamic Republic of
مطمئنا جنگ ویرانگر خواهد بود اما این بار نه تنها فقط برای آمریکا و ایران بلکه برای تمام کشورهای منطقه که از آنجا به خاک ایران تجاوز شود ویرانگر است.
United States
ويرانگر نه براى امريكا. انگار منظور اين رئيس جمهور دلقك را بد متوجه شديد ؟!
Iran, Islamic Republic of
....
Germany
تمام این حرکات و ماجراهای آقای ترمپ برای تکمیل پایگاه عین الاسد در عراق است. بعد از بگرام، دو پایگاه در امارات و یکی در قطر ، اکنون نوبت به احداث این پایگاه رسیده است. پامپئو هم به ایران اخطار کرده که حمله به نظامیان آمریکایی و ممانعت از ایجاد این پایگاه ار نمی پذیرد.
آمریکا مشغول تکمیل محاصره نظامی ایران است.
Iran, Islamic Republic of
برای کی!؟
Iran, Islamic Republic of
ترامپ کاسب کاره و اونقدر دیوانه نیست که به فکر جنگ با ایران باشه بلکه لشکر مفسدین شامل یه عده مدیران پول پرست بی غیرت بی لیاقت مثه خاوری و کج فهمان به ظاهر روشنفکر غرب پرست مثه حادثه دانشگاه تهران رو در داخل کشور برای ضربه زدن به نظام گماشته است.................. از دولت و قوه قضائیه عاجزانه درخواست داریم شر مفسدین و وطن فروشان رو به صورت ضربتی از سر محرومین و مردم کوتاه کنند.
Iran, Islamic Republic of
منابع آگاه : ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.
او فهمیده و می داند هر عملی ولو محدود از سوی آمریکا عکس العملی شدید و گسترده جمهوری اسلامی را بدنبال دارد .
حسین
Iran, Islamic Republic of
پس چی خیال کردی .ایران به لطف الهی از بنیه نظامی بسیار خوبی برخوردار است
Iran, Islamic Republic of
كدوم بنيه جانم منظور اختلاس است
Iran, Islamic Republic of
...