شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۱

اختلال در تنظیم بازار کشاورزی با احیای وزارت بازرگانی/ حواله گوشت دولتی در بازار دلالی

سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۱۴
کد مطلب: 683090
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: اگر وزارت بازرگانی با ساختار قبلی احیا شود، تنظیم بازار محصولات کشاورزی دچار مشکل می‌شود.
اختلال در تنظیم بازار کشاورزی با احیای وزارت بازرگانی/ حواله گوشت دولتی در بازار دلالی
به گزارش جهان نيوز، محمدرضا اسکندری مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر و وزیر اسبق جهاد کشاورزی، امروز در جمع خبرنگاران گفت: اینکه بعد از سیل گفته می‌شود، اگر سدها نبود، بارندگی اخیر خسارات بیشتری وارد می‌کرد، باید بگوییم کسی مخالف سدسازی نیست، بلکه می‌گوییم باید آبخیزداری هم در کنار سدسازی مورد توجه قرار گیرد که در بالادست سدها آبخیزداری اجرا شود و حرف ما این است، اگر پول برای سدسازی هست، باید برای آبخیزداری هم بودجه در نظر بگیرند.

وزیر اسبق جهاد کشاورزی گفت: اگر آبخیزداری جدی گرفته می‌شد و عملیات آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام می‌شد، پنج برابر بارندگی امسال را هم می‌توانست مهار می‌‌کند.
به گفته وی، در استان خوزستان قبل از بارندگی آب سدها را رها نکردند و حتی جلوی کشت پاییزه ذرت و کنجد گرفته شده بود و بعد از بارندگی آب سدها رها شد که خوزستان بیشترین خسارت را در کشاورزی دیده است.

وی گفت: براساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی کل خسارات سیلاب به کشور ۳۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که ۱۳ هزار میلیارد تومان آن در بخش کشاورزی بوده است.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر همچنین در مورد طرح دولت برای احیای وزارت بازرگانی گفت:‌ اولاً طبق قانون برنامه پنجم توسعه نباید بیش از ۱۸ وزارتخانه داشته باشیم که اگر بخواهند وزارتخانه جدید ایجاد کنند، باید حداقل دو سوم رأی نمایندگان را داشته باشند.

وی تاکید کرد: همچنین اگر قرار است وزارت بازرگانی با وظایف قبلی احیا شود، تنظیم بازار محصولات کشاورزی دچار مشکل می‌شود و با احیای وزارت بازرگانی نه تنها وضع بهتر نمی‌شود، بلکه اوضاع تولید در کشاورزی بدتر می‌شود.

اسکندری با اشاره به خاطره‌ای از سفر خود در زمان وزارت به کشور ترکیه گفت: در آنکارا پیاز به بالای ۱۵۰۰ تومان به پول ایران رسیده بود. آن موقع پیاز در بناب آذربایجان کیلویی ۵۰ تومان هم مشتری نداشت و وقتی به وزیر مربوطه گفتم پیاز ایرانی درجه یک را لب مرز به شما کیلویی ۲۵۰ تومان تحویل می‌دهیم، او پاسخ داد درست است که ۷۰درصد پیاز ترکیه وارداتی و ۳۰ درصد تولید داخلی است، اما اکنون فصل برداشت همان ۳۰ درصد است و ما برای حمایت از کشاورزان خود حاضریم پیاز ۱۵۰۰ تومانی مصرف کنیم، اما واردات صورت نگیرد بنابراین همه کشورها نسبت به تولید کشاورزی خود حساسیت به خرج می‌دهند و از کشاورزان خود حمایت می‌کنند.

وی افزود: یکی از مقامات دولتی گفته بود، برای تنظیم بازار مرغ شب عید ۵۰ هزار تن و برای ماه مبارک رمضان نیز ۵۰ هزار تن مرغ باید وارد کنیم، در حالی که ظرفیت تولید مرغ کشور به سه میلیون تن رسیده و باید از تولید داخل حمایت کرد و ذخایر استراتژیک از تولید داخل تأمین کنیم.

اسکندری گفت:  معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفته برای تولید روغن خوراکی نقشه تولید دانه روغنی کلزا را تهیه کرده‌ایم و این بارندگی‌های اخیر فرصت مناسبی برای تولید دانه‌های روغنی فراهم کرده است و به جرأت می‌توانم بگویم با مدیریت و برنامه‌ریزی هم می‌توان روغن کشور را ظرف سه سال تأمین کرد و هم با اصلاح نژاد دام‌های کشور می‌توان تولید گوشت قرمز و کره را در داخل تأمین کرد.

وی همچنین با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام وظیفه خود در تنظیم بازار محصولات پروتئینی را به درستی انجام نمی‌دهد، گفت: نهاده‌هایی که با ارز دولتی وارد شده اگر نظارت نشود سر از بازار دلالی در می‌آورد. در حالی که باید نهاده‌های وارداتی ارزان در اختیار مرغداران و دامداران آن هم از طریق تشکل‌های موجود داده شود و در عوض گوشت مرغ و گوشت قرمز از آنها به قیمت مناسب تحویل گرفته و در اختیار مردم قرار داده شود.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: نظارت بر ۳۰ تشکل مرغداری و دامداری کار آسانی است و به راحتی می‌توان زنجیره تأمین خوراک و مواد اولیه تولید مرغ و تخم‌مرغ را نظارت کرد و قیمت گوشت و مرغ و تخم‌مرغ را در بازار تنظیم کرد.
 

حواله گوشت دولتی در بازار دلالی
اسکندری افزود: اخیراً‌ فردی آمده بود که ۱۰ تن حواله گوشت گرم از یکی از شرکت‌های زیرمجموعه پشتیبانی امور دام دریافت کرده و به ما پیشنهاد می‌داد، برای پرسنل سازمان خود حواله را بخریم، اما به او گفتم مردم برای خرید گوشت با قیمت دولتی با کارت ملی و صف معطل می‌شوند، چگونه حواله ۱۰ تن گوشت قرمز گرم در دست شما است که او گفت اگر شما نخرید این حواله را به کیلویی ۶۰ هزار تومان در بازار می‌فروشم و این نشان می‌دهد، در توزیع گوشت گرم وارداتی که با ارز دولتی وارد شده نظارت کافی نمی‌شود.

وی همچنین در مورد اثر کارهای آبخیزداری بر کنترل سیلاب عنوان کرد: من می‌گویم اگر پول برای سدسازی وجود دارد باید کارهای آبخیزداری در بالادست سدها نیز اجرا شود. امسال دبی رودخانه کارون در بخش اهواز تا ۳۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسید در حالیکه من ۹ سال مسئول جهاد خوزستان بودم و در آن موقع دو سیل آمد که دبی رود کارون به ۴ هزار متر بر ثانیه هم رسید اما آب همه جا را نگرفت تازه آن موقع سد کرخه هم نبود و آب به هورالهوزیه ریخته شد، اما شهرها را آب نگرفت.

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت:‌اگر آبخیزداری در بالادست سدها اجرا نشود نتیجه این می‌شود که سدهایی مانند سد کرج که ظرفیت ۵۰۰ میلیون متر مکعب ذخیره داشت، اکنون قسمت عمده آن پر از رسوب سیلاب شده است.

در این مراسم فرود شریفی رئیس اسبق سازمان جنگل‌ها در مورد آبخیزداری گفت: بعد از سیل شیراز عده‌ای می‌گویند باید همه جا سد بزنیم در حالیکه سیل تازه آمده و چگونه می‌توانیم سد بزنیم مگر در گلاب‌دره تهران سیل آمد باید در تجریش سد بزنیم.

به نظر من عده‌ای می‌خواهند به این بهانه اعتباراتی جذب کنند، در حالی که سدها دارای سازه گران‌قیمت هستند که طی ۱۰ تا ۲۰ سال ساخته می‌شوند اما کارهای آبخیزداری به راحتی قابل انجام هستند که جلوی حرکت آب در بالا دست‌ها و ایجاد سیلاب را می‌گیرند.

وی به اجرای یک طرح آبخیزداری در اطراف تهران اشاره کرد  که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ظرف سه سال اجرا شد که در یک دشت خشک و بی‌آب و علف اجرا شد و بعد از سه سال آن منطقه هزار هکتاری با هزینه‌کرد ۱.۵ میلیارد تومان تبدیل به یک منطقه سرسبز با استخرهایی از ذخیره آب و پوشش گیاهی مناسب، درختکاری و حتی پرورش پرندگانی مانند کبک تبدیل شده است.

شریفی گفت: تبخیر آب در بالادست‌ها ۱.۲ میلی‌متر در روز و در زمین‌های دشت ۱۰ میلی‌متر در روز وجود دارد. هم‌اکنون در کشور حدود ۱۵ میلیون متر مربع عرصه وجود دارد که قابلیت اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری دارند و می‌توان اگر تا هزار سال آینده هم باران بیاید آب  را در این مناطق ذخیره کرد.

وی همچنین با نشان دادن عکس‌هایی از کارهایی از آبخیزداری در دشت قزوین گفت: مناطقی که مستعد سیلاب بودند، با اجرای عملیات آبخیزداری هم‌اکنون سرسبز و آباد شده‌اند.

اسکندری در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید از اعتبارات دولتی استفاده نمی‌کند، گفت: ما اعتقاد به تولید داخلی داریم حتی به ما پیشنهاد واردات گوشت و فروش گوشت تنظیم بازاری وارداتی دادند اما گفتیم باید این کارها از محل تولید داخل صورت گیرد.

وی افزود:‌ در مجموعه شرکت‌های سازمان اقتصادی کوثر همه نوع الکتروموتور حتی تا قدرت ۱۰ مگاوات را می‌توانیم تولید کنیم یا در مجموعه تلویزیونی شهاب تولیدات درجه یک روانه بازار می‌شود.

اسکندری در مورد خسارت سیل گفت: به گونه‌ای که در دریاچه سد ایوشان دورود ۲۵ قفسه پرورش ماهی قرار داده شده و همچنین در مجموعه مرغ چگینی که در مسیر سیلاب اخیر قرار داشت و نیز مجموعه آبزی‌پروری در مناطق سیل‌گیر لرستان مجموعه‌ای در الیگودرز، دورود، الشتر و کرمانشاه، دریاچه سد تنگه همام لرستان، مرغ مادر چگینی لرستان به علت اینکه پیش‌بینی‌های لازم از قبل انجام شده بود، خوشبختانه هیچ آسیبی از سیلاب اخیر ندیده‌اند.

وی گفت: با مدیریت و پیش‌بینی می‌توان جلوی خیلی از خسارات را گرفت تا مردم در زمان بروز حادثه دچار کمترین خسارات شوند. 

به گفته اسکندری، به جای پرداخت خسارت به صورت ریالی به کشاورزان و دامداران سیل زده، نهاده های تولید در اختیار آنها قرار گیرد و مزرعه یا باغ یا دامداری آنها با کمک کارشناسان احیا شود. همان گونه که سازمان اقتصادی کوثر اعلام کرده برای ایثارگران کشاورز و دامدار خسارت دیده از سیل ، مزارع و باغها یا دامداری و مرغداری آنها با کمک کارشناسان بازسازی و احیا می‌شود و به ادامه تولید این جامعه هدف کمک موثر می‌شود.  

اسکندری همچنین به فعالیت‌های سازمان اقتصادی کوثر اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷ با توجه به هدف شفافیت و گردش مالی و مشارکت دادن مردم نیروگاه زاگرس کرمانشاه و نیز مجموعه مرغ ماهان در بورس ارائه شد و در ظرف ۲۰ دقیقه ۳۳۶ هزار نفر سهام عرضه شده را خریداری کردند. در مجموعه مرغ ماهان ۱۰ درصد سهام عرضه شد که آن را هم ۳۳۴ هزار نفر به قیمت پایه هر سهم ۴۰۰ تومان عرضه شد و امروز قیمت سهام در تابلوی بورس به ۸۰۰ تومان رسیده است. همچنین قیمت پایه نیروگاه زاگرس ۱۵۰ تومان در روز عرضه بود اکنون به ۳۰۵ تومان رسیده است.

وی افزود: در اردیبهشت‌ماه سال جاری شرکت دام سنگین شریف‌آباد را در بورس عرضه می‌کنیم و می‌خواهیم ۷۰ درصد سهام هلدینگ کشاورزی کوثر را به بورس ارائه کنیم و به گونه‌ای عرضه می‌کنیم که ۹۰ درصد پرتفوی مالی شرکت‌‌های سازمان کوثر در بورس ارائه شوند که با دو هفت جذب مشارکت مردم و شفافیت این کار انجام می‌شد.

* تنظیم بازار با تولید داخل و نه با واردات باشد
اسکندری در ادامه در مورد احیای وزارت بازرگانی گفت:‌ تنظیم بازار محصولات کشاورزی باید در اختیار وزارت جهاد کشاورزی باشد و اگر این اختیارات به وزارت بازرگانی محول شود، آنها بر مبنای واردات بازار را تنظیم می‌کنند که این امر باعث ضربه به تولید داخل است. در حالی که در قانون بهره‌وری کشاورزی ماده ۱۶ آورده شده است اختیارات تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی واگذار می‌شود که باید وزارت جهاد کشاورزی تشخیص دهد، چه محصولی وارد و یا چه محصولی صادر شود.

*دخالت وزیر صنعت در اختیار وزارت جهاد کشاورزی
وی گفت: اخیراً‌ وزیر صنعت در نامه‌ای به گمرک خواستار جلوگیری از صادرات پیاز شده است که این امر دخالت در کار وزارت جهاد کشاورزی است. 

وی افزود:‌ همواره وزارت جهاد کشاورزی با وزارت بازرگانی سابق در مسئله تنظیم بازار درگیر بوده، چون آنها تنظیم بازار را برمبنای واردات می‌دانستند، اما وزارت جهاد کشاورزی این امر را بر مبنای تولید داخل برنامه‌ریزی می‌کرد. 

اسکندری گفت: در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام برای واردات گوشت با یک عامل دیگر به عنوان واسطه اقدام می‌کند و یک عامل هم برای توزیع در داخل انتخاب می‌کند که باعث افزایش قیمت گوشت وارداتی می‌شود. سؤال این است که چرا خودش مستقیم وارد نکرده و نهاده‌ها را با ارز دولتی خودش در اختیار تولیدکنندگان قرار نداده است.
به گفته وی، اگر نهاده تولید با ارز دولتی در اختیار مرغدار قرار داده شود می‌توان گوشت مرغ با قیمت تمام شده زیر ۱۰ هزار تومان از مرغدار تحویل گرفت. 

اسکندری همچنین گفت: قبل از قانون انتزاع برای واردات محصولات کشاورزی یک کمیته پنج نفره بود که وزیر جهاد کشاورزی، وزیر بازرگانی، وزیر اقتصاد، سازمان برنامه و معاون اول بودند که در آن زمان من هیچ صورتجلسه‌ای از این کمیته پنج نفره را امضا نکردم، چون معتقد بودم تنظیم بازار باید از محل تولید داخل صورت گیرد و به آنها می‌گفتم شما نیاز کشور را بگویید، من با تولید داخل آن را تأمین می‌کنم. 

وی به برخی پروژه‌های سازمان اقتصادی کوثر اشاره کرد و بیان داشت: پروژه گلخانه در ایلام،اسلام‌آباد کرمانشاه در حال ساخت است و پروژه دام سبک در ورامین، پروژه دینور در کرمانشاه آماده افتتاح است که با این پروژه‌ها ۳۶۰ شغل جدید ایجاد می‌شود و مجموع این شش پروژه با ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه راه‌اندازی می‌شود.
اسکندری گفت: سال گذشته طرح مرغ مادر در فریمان افتتاح شد و نیز مرغ مادر دیزباد در نیشابور، مرغ تخم‌گذار ۸۰ هزار قطعه‌ای در سلطانیه زنجان و دامداری شریف‌آباد از پنج هزار رأس به هفت هزار رأس رسید که مجموع اشتغال این پروژه‌ها نیز ۲۳۰ نفر بوده است.

وی در مورد گوشت گفت: قبلاً اعلام کرده بودیم گوشت مورد نیاز صنایع فرآوری گوشت باید از گوشت مصرفی خانوار جدا شود و واردات این دو نوع گوشت از دو کانال جدا انجام گیرد و شرکت پشتیبانی امور دام به راحتی می‌تواند گوشت صنعتی مورد نیاز صنعت را در اختیار اعضای شناخته شده قرار دهد و در مورد گوشت خانوار هم می‌توان کنترل کرد، اگر کسی تخلفی کرده با او برخورد شود. 

سالی ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار صرف واردات محصول کشاورزی می‌شود
اسکندری با بیان اینکه از یکسال قبل کمیته مقابله با تحریم در سازمان کوثر تشکیل شده است، اظهار داشت: گرچه ما وظیفه حاکمیتی نداریم، اما سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار صرف واردات محصولات کشاورزی می‌شود، در حالی که قابلیت تولید بسیاری از این محصولات در داخل وجود دارد. سالانه ۳ تا ۳.۵ میلیارد دلار برای واردات کنجاله و دانه‌های روغنی صرف می‌شود، اگر بتوان بعد از برداشت برنج در اراضی آیش دانه‌های روغنی کشت کرد، می‌توان بخشی از نیاز کشور را از این طریق فراهم کرد.

وی با اشاره به اینکه طرح کشت دانه‌های روغنی به عنوان کشت دوم از مهرماه ۹۷ در گیلان، مازندران و همدان شروع شد، گفت: ۷۴۰ هکتار کشت دانه روغنی قرار بود انجام شود که به ما گفته شد بذر وجود ندارد، اگر بتوانیم در ۱.۵ میلیون هکتار کلزا بکاریم برای هر هکتار ۶ کیلو بذر و در مجموع ۹ هزار تن بذر کلزا نیاز است که می‌توان این بذر را در کشت و صنعت‌های مغان و دشت ناز و خوزستان تولید کرد.

به گفته اسکندری، امسال ۱۳۰ هکتار مزرعه تولید کلزا در مجموعه سازمان کوثر زیر کشت دانه‌های روغنی می‌رود و می‌توان در یک برنامه مدون ظرف سه تا چهار سال تولید دانه‌های روغنی به نقطه‌ای برسانیم که نیاز به واردات نباشد. 

* امکان تولید تخم ماهی چشم زده در کشور
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر همچنین با اشاره به تولید آبزیان گفت: با همکاری اتحادیه مربوطه می‌توان سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تخم ماهی‌ چشم‌زده که از طریق واردات تأمین می‌شود، در داخل کشور تولید کرد و ما به دولت گفته‌ایم، یارانه‌ای که به واردات تخم ماهی می‌دهید، به تولیدکنندگان داخلی بدهید و بچه‌ ماهی به هر کیفیتی که می‌گویید ، تحویل بگیرید. سالانه بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون بچه ماهی می‌توانیم تولید کنیم. 

اسکندری همچنین با اشاره به برنامه‌های تولید گاوهای دورگ گفت: با ارتقای این گاو‌ها می‌توان هم در تولید گوشت و هم کره کشور را به خودکفایی رساند.
وزیر اسبق جهاد کشاورزی در مورد تولید گندم گفت: هر سال بین ۲.۲ تا ۲.۵ میلیون هکتار گندم آبی و ۳.۵ تا ۴ میلیون هکتار کشت دیم گندم وجود دارد که امسال با توجه به بارندگی‌های مناسب اگر کود سرک هم در مزارع دیم داده شود، به راحتی می‌توان ۱۴ میلیون تن گندم در کشور تولید کرد که اگر خسارات سیل به مزارع گندم در خوزستان نبود امکان تولید ۱۵ تا ۱۶ میلیون تن گندم وجود داشت.

* امکان تولید ۱۴ میلیون تن گندم در کشور وجود دارد
وی میانگین تولید گندم دیم در کشور را ۱.۵ تن در هکتار و گندم آبی ۴ تن در هکتار ذکر کرد و گفت: با سطح کشت موجود می‌توان به راحتی ۱۴ میلیون تن گندم تولید کرد به شرط اینکه اتفاق غیر منتظره در مناطق سردسیر روی ندهد.

اسکندری همچنین با بیان اینکه سازمان اقتصادی کوثر قبلاً زیان‌ده بوده است، گفت: از سال ۸۸ که مسئولیت این سازمان را برعهده گرفته‌ام نه تنها زیاندهی سازمان را رفع کردم بلکه سازمان به سوددهی رسیده به گونه‌ای که دو شرکت مرغ ماهان و نیروگاه زاگرس کوثر در بازار فرابورس ایران عرضه شده‌اند و هم‌اکنون سود شرکت بیش از زیان سال‌های دور بوده است.

به گفته وی، در سال ۸۸ مدیران وقت می‌خواستند کل سازمان اقتصادی کوثر را ۴۰۰ میلیارد تومان بفروشند که این کار انجام نشد، اما در هشت سال گذشته سه برابر این رقم بخشی از سود این شرکت بوده است که البته نمی‌خواهم کل رقم سود را اعلام کنم، اما امروز دارایی پایه این سازمان بیش از هفت تا هشت هزار میلیارد تومان است.
 
اسکندری در مورد سؤال خبرنگاری که پرسید چرا برخلاف شعار حمایت از تولید داخل اقدام به واردات لاین مرغ راس و واردات بز آلپاین کرده‌اید، گفت: شرکت سپیدان وابسته به این سازمان مرغ اجداد وارد می‌کند گرچه ما تعصب تولید داخل را داریم و در حال حاضر هم گفته می‌شود، مرغ لاین آرین در بابل‌کنار با هزار هکتار زمین وجود دارد و در گذشته شش نفر برای این منظور به خارج رفتند که دوره ببینند که پنج نفر برنگشتند و یک نفر برگشت که آن هم دو تابعیتی است.

به گفته وی، لاین بابل‌کنار از یک لاین از رده خارج هلند وارد کرد که قابل ارتقا نیست و در چهار سال گذشته هرچه به دولت گفتیم مرغ لاین بابل‌کنار را بدهید تا ارتقا دهیم، اما قانع نشدند و حتی مکاتبه کردیم و وزیر جهاد موافقت کرد، اما وقتی به مرحله قرارداد رسیدیم، گفتند سیاست تغییر کرده و مرغ لاین بابل‌کنار به مؤسسه استقلال و بعدا به معاونت دامپروری واگذار شد و اخیراً می‌خواهند به شرکت پشتیبانی امور دام بدهند. 

وی افزود: ما حاضریم مرغ لاین بابل‌کنار را احیا کنیم و برای خودکفایی کشور در تولید لاین مرغ اقدام کنیم. 

اسکندری خاطرنشان کرد: نمایندگی لاین راس را شرکت اجداد زربال برعهده دارد و اگر جوجه اجداد به ما ندهند کشور از نظر تولید مرغ دچار مشکل می‌شود و حتی به دولت پیشنهاد کردیم ۵۰ هزار خط اجداد C و D در اختیار ما بگذارید یا حداقل ۳۰ هزار قطعه جوجه بدهید یا ۳۰ هزار جوجه گوشتی برای پرورش بدهید، اما پاسخی از آنها دریافت نشد.

به گفته وی، اگر بخواهیم صاحب یک لاین مرغ در کشور شویم، از طریق اصلاح نژاد ظرف ۱۰ تا ۱۱ سال می‌توان اقدام کرد، اما ما مسیر چهار ساله را بلدیم که به لاین مورد نظر برسیم. در حال حاضر لاین راس هیچ رقیبی در دنیا ندارد. ضریب تبدیل خوراک به گوشت در شرکت زربال ۱.۸ دهم بود که در برخی مرغداری‌ها این ضریب به ۱.۶ تا ۱.۷ هم می‌رسد و الان روی ضریب تبدیل ۱.۶ تا ۱.۷ کار می‌کنیم. یعنی به ازای مصرف این مقدار خوراک یک کیلوگوشت تولید شود. اما در برخی از مرغداران کشور ضریب تبدیل دو کیلو است و اگر در کل کشور ضریب تبدیل دان به گوشت، ۲.۵ کیلو باشد مجبوریم سه میلیون تن خوراک بیشتر برای مرغداران وارد کنیم. 

وزیر اسبق جهاد کشاورزی گفت: ما باید مرغ لاین داشته باشیم اما سیستم تصمیم‌گیر کشور زیر بار این تصمیم نمی‌رود، البته ما کارهایی شروع کردیم، ولی نمی‌توانیم اعلام کنیم. اگر مرغ لاین نداشته باشیم، باید زیر بار هر ذلتی برویم تا جوجه‌های اجداد را از خارج وارد کنیم. 

عدم انتقال یافته‌های علمی به مزارع و باغها
اسکندری تأکید کرد: ما در تولید علم کشاورزی به‌روز هستیم اما نتایج یافته‌های علمی به عرصه کشاورزی نیامده و در عرصه زراعت ۲۰ سال عقب هستیم در عرصه باغبانی ۵۰ سال و در دام و طیور از هرچه علم بوده عقب هستیم، چون هیچ نژاد دام و طیور از خودمان نداریم و این نقطه ضعف بزرگی به شمار می‌رود.

وی افزود: البته نژاد‌های گوسفند سنجابی، شال یا افشاری، مهابادی در کشور وجود دارند، اما اینها توده ژنی هستند، نژاد نیستند و کار علمی بر روی نژاد آنها صورت نگرفته است.

اسکندری گفت: بز الپاین را برای پرورش آورده‌ایم که هر کدام بین ۱۰ تا ۱۱ کیلو شیر می‌دهند و ما گفتیم باید نژاد پایه بیاوریم که در تلاقی با نژاد‌های داخلی مانند گوسفند شال، سنجابی، افشاری، زندی و مهابادی تلاقی دهیم و از نظر شیر و گوشت و زادآوری و چند قلوزایی ارتقا دهیم. 

وی با بیان اینکه تمام گاوهای کشور هلشتاین و وارداتی هستند، گفت: اکنون این گاوها در تلاقی با گاو‌های داخلی تکثیر شده و گاو‌های دو رگه اصلی در کشور ۵۰ درصد گاو‌های پرورشی را تشکیل می‌دهند و اگر در دام هم کار تلاقی با نژادهای برتر انجام دهیم ظرف سه سال می‌توانیم، در تولید گوشت قرمز و کره خوراکی خودکفا شویم.

* ۹۰ درصد پرتفوی سازمان بورسی می‌شود
اسکندری همچنین با اشاره به واگذاری شرکت‌هایی مثل سرمایه‌گذاری سبحان گفت:‌ از محل این واگذاری شرکت آوانوین برای سرمایه‌گذاری احداث کردیم که کار تأمین مالی انجام می‌دهد و اردیبهشت امسال هم قرار است شرکت‌های شریف‌آباد، اشراق، پنبه‌دانه روغنی خراسان و برخی از شرکت‌های معدنی را در بورس عرضه کنیم به گونه‌ای که ۹۰ درصد پرتفوی سازمان کوثر در بورس عرضه خواهد شد و این برگرفته از استراتژی چرخش منابع و شفافیت و بازدهی خوب است.

به گفته وی، با فروش شرکت سبحان شرکت آوانوین با سرمایه ۶۰ میلیارد تومان راه‌اندازی شد که به تأمین مالی می‌پردازد.

اسکندری در مورد اثر بارندگی‌های اخیر بر مراتع گفت:‌ علوفه‌ای که وارد می‌شود ذرت و جو است که تبدیل به کنسانتره و خوراک دام می‌شود اما علوفه حجیم وارد نمی‌شود و اگر پوشش منابع بهتر شود علوفه حجیم کمتر در دامداری‌ها مصرف می‌شود و همچنین بارندگی‌ها باعث می‌شود محدودیت کشت ذرت که در خوزستان وجود داشت برداشت شود و می‌توان ۲۰۰ هزار هکتار ذرت تابستانه با عملکرد هفت تن در هکتار کاشت که ۱.۴ میلیون تن ذرت دانه‌ای می‌توان تولید کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *