جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۰
۱

نوبرانه ۴۰۰ هزار تومانی واقعیت دارد؟

شنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۴
کد مطلب: 681426
هر‌ساله در آغاز بهار و در اواسط فروردین چاقاله بادام نوبرانه و پس از آن نیز گوجه‌سبز یا همان آلوچه در بازار میوه‌فروشان، سر گذرها و حتی برخی ازسوپر مارکت‌ها خودنمایی می‌کند. چاقاله بادام در حقیقت میوه نارس درخت بادام است که پوست سبزرنگ تقریبا سفت و تردی دارد.
نوبرانه ۴۰۰ هزار تومانی واقعیت دارد؟
به گزارش جهان نيوز، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار در خصوص قیمت گوجه‌سبز و فروش 400‌هزار تومانی آن گفت: شما هیچ‌مغازه میوه‌فروشی را پیدا نمی‌کنید که گوجه‌سبز یا چاقاله بادام را با این قیمت‌ها به فروش برساند؛ همه صبر می‌کنند تا قیمت دربیاید سپس اقدام به خرید کنند. اسداله کارگر تصریح کرد: متاسفانه این قبیل کارها در چند وقت اخیر زیاد شده و فقط با انتشار یک عکس و تابلوی قیمت به‌دنبال ایجاد جو روانی هستند. برخی نیز به‌دلیل اینکه مشغله و کار آنچنانی ندارند به این‌گونه اخبار دامن می‌زنند؛ در حالی که هنوز هیچ‌محصول گوجه‌سبزی با این قیمت وارد بازار نشده است.
 
هر‌ساله در آغاز بهار و در اواسط فروردین چاقاله بادام نوبرانه و پس از آن نیز گوجه‌سبز یا همان آلوچه در بازار میوه‌فروشان، سر گذرها و حتی برخی ازسوپر مارکت‌ها خودنمایی می‌کند. چاقاله بادام در حقیقت میوه نارس درخت بادام است که پوست سبزرنگ تقریبا سفت و تردی دارد. طعم خاص و متمایل به ترش این میوه طرفداران زیادی را دور آن جمع کرده است تا جایی که هر‌ساله این میوه نارس در ابتدای عرضه در بازار، قیمت بالایی را به خود اختصاص می‌دهد.

فروش این محصول درخت بادام به‌صورت عمده، زمانی شروع می‌شود که بادام از گل در آمده و تبدیل به میوه سبزرنگ شده باشد و اندازه آن نیز به قدری شده باشد که چیدن آن برای کشاورزان به صرفه باشد. اگرچه برخی تولیدکنندگان بادام و آلوچه موافق چیدن این میوه‌ها به‌صورت نارس نیستند اما برخی نیز به‌دلیل سوددهی این محصول در مدت کوتاه به‌دلیل قیمت بالای نوبرانه‌ها، با این امر موافقت کرده و باغات خود را به افراد اجاره می‌دهند تا چاقاله باغ را بچینند و به بازار عرضه کنند.

در این میان برخی از کشاورزان راسا اقدام به چیدن این محصول و عرضه آن در باغ خود می‌کنند. به هر روی این سود سرشار کوتاه‌مدت هر‌ساله، افراد زیادی را برای ورود به این معاملات ترغیب می‌کند. در این میان همواره برخی در شبکه‌های مجازی اقدام به شایعه‌پراکنی و افزایش کاذب قیمت نوبرانه‌ها می‌کنند که مشخص نیست چه سودی از این بازار کسب خواهند کرد.

گرانی نوبرانه فقط در فضای مجازی
اکنون رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار در واکنش به فروش 400‌هزار تومانی گوجه‌سبز در هر کیلوگرم به ایلنا گفته است: به‌دلیل موجی که سال قبل با خبر میوه‌فروشی پالادیوم ایجاد شد دیگر انتشار این‌گونه خبرها روتین شده است؛ مانند چند هفته قبل که قیمت چاقاله بادام را 400‌هزار تومان زدند، در حالی که این قیمت فقط 48 ساعت وجود داشت و بعد از آن به کیلویی 40‌هزار تومان رسید و الان هم کیلویی 15‌هزار تومان به فروش می‌رسد. کارگر تاکید کرده است که در هیچکدام از میوه‌فروشی‌ها نوبرانه‌های گوجه‌سبز و چاقاله را با این قیمت پیدا نمی‌کند زیرا همه منتظر تثبیت قیمت‌ها هستند تا پس از آن اقدام به خرید کنند.

او همچنین افزوده است: این‌گونه خبرها فقط خوراک شبکه‌های اجتماعی است و در عالم واقعیت خبری نیست. پیش از این کارگر درباره بازار میوه‌های بهارانه و نوبرانه با اشاره به وضعیت کنونی، سال خوبی را برای بازار میوه‌های بهارانه پیش‌بینی کرده بود؛ او ادامه داده بود: امسال مانند پارسال، سردرختی‌های ما دچار سرمازدگی نشدند و سیاه‌بهار را نداشتیم؛ بنابراین فکر می‌کنم که امسال در بخش نوبرانه محصولات خوبی داشته باشیم و مشکلات سال گذشته را نداشته باشیم.

تا تثبیت قیمت‌ها، دست نگهدارید
به‌نظر می‌رسد گرانی نوبرانه‌های بهاره و تابستانه به یک سنت تبدیل شده است. این محصولات که در آغاز با قیمت‌های بسیار بالا نیز عرضه می‌شوند، به‌دلیل عدم استقبال مشتریان و صبوری آنها تا تثبیت قیمت‌ها به سرعت کاهش نرخ را تجربه کرده و آتش گرانی آنها به‌زودی فروکش می‌کند. سال گذشته نیز محصولات نوبرانه با افزایش قیمت‌های غیرمنطقی و البته مقطعی روبه‌رو شده بود که البته در مورد چاقاله بادام بازار به خوبی کنترل شد و قیمت آن به کیلویی حدود ۸۰۰۰ تا ۱۰‌هزار تومان رسید.

در همین سال در برخی شبکه‌های مجازی قیمت۲۲۰‌هزار تومان برای هر کیلوگرم گوجه‌سبز اعلام می‌شد که رئیس اتحادیه بارفروشان در آن مقطع این قیمت‌ها را تکذیب کرده و آن را منحصر در یکی دو میوه‌فروشی سطح شهر دانسته بود. اما این قیمت‌ها نیز بنا بر سنت بازار، اندک‌اندک رو به کاهش گذاشت و به 40 تا 60‌هزار تومان برای هر کیلوگرم گوجه‌سبز رسید و در ادامه نیز این ارقام معقول شده و کاهش چشمگیر یافت.

بنابر اظهارات فعالان بازار میوه و تره‌بار، گرانفروشی نوبرانه‌ها هر‌ساله از مبدا عرضه آن ناشی می‌شود، چرا که اساسا در هر بازاری عرضه و تقاضاست که قیمت را مشخص می‌کند و به همین علت است که در واکنش به کاهش تقاضا در روزهای بعد، قیمت نیز کاهش یافته و منطقی می‌شود. همچنین گفته می‌شود که گرچه بازار محصولاتی مانند گوجه‌سبز به‌دلیل نوبرانگی با افزایش قیمت‌های بعضا غیرمنطقی مواجه است، اما عمده این ناهماهنگی‌ها از سوی دستفروشان صورت می‌گیرد. آنچه از بازار و اظهارات فعالان این عرصه و نیز رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره‌بار بر می‌آید این است که در خرید این نوبرانه‌ها نباید عجله به خرج داد؛ چرا که در روزهای آینده و افزایش عرضه این محصولات، قیمت‌ها نیز روند کاهشی و منطقی را طی کرده و تثبیت خواهند شد.

منبع: آرمان امروز
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


ممد
United States
چاغاله و گوجه سبز اگر دانه ای فروخته شود همه میتوانند نوبر کنند!!!