کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عبور از مشابهت‌سازی نچسب هاشمی و بهشتی؟

پس از نظریه مظلومتر بودن هاشمی از شهید بهشتی/ وکیل خانواده هاشمی: عملکرد بهشتی قابل قبول نبود/ قضات دوران پهلوی را کنار گذاشتند

22 اسفند 1397 ساعت 8:59

چند‌روز قبل‌نیز فائزه‌هاشمی جمهوری‌اسلامی را دارای تفکرات‌داعشی خوانده‌بود


گروه سیاسی جهان نیوز: برخی نزدیکان آیت الله هاشمی در چند ماه گذشته، او را از شهید بهشتی هم مظلومتر خوانده بودند. مشابهت سازی که البته به دلیل فاصله زیاد شخصیتی و سیره سیاسی آیت الله بهشتی و هاشمی رفسنجانی و مهمتر از همه عملکرد این دو در انقلاب، هیچگاه در جامعه مورد استقبال قرار نگرفت. اما ظاهرا برخی نزدیکان هاشمی از مشابهت‌سازی نچسب میان او و بهشتی هم پارا فراتر گذاشته و به شهید مظلوم بهشتی نیز انتقاد می‌کنند.

به گزارش جهان نیوز، با این وجود چندی قبل غلامعلی رجایی از نزدیکان آیت الله هاشمی اظهار داشت که شهید بهشتی نهایتا تا سال 60 مورد تخریب قرار گرفت ولی آیت الله هاشمی 35 سال بیشتر از بهشی تخریب شده است.

غلامعلي رجايي، مشاور آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در دوران رياست بر مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اينكه فاز فعاليت عليه هاشمي پيش و پس از مرگ چه تفاوتي با هم دارد به «اعتماد» گفت: «جنس حملات و هجمه‌ها به هاشمي تغييري نكرده اما دامنه‌‌اش تفاوت دارد. تفاوتي كه مرحوم هاشمي با آيت‌الله بهشتي دارند، اين است كه دامنه مظلوميت شهيد بهشتي با شهادت ايشان تمام شد. امام صحبت‌هايي در مورد شهيد بهشتي داشت و جامعه متوجه شد چه دُر گرانبهايي را از دست داده است. اما آقاي هاشمي زمان زيادي در آماج حملات مخالفان قرار داشت. شهيد بهشتي از چند سال قبل از انقلاب تا نهايتا سال 60 كه به شهادت رسيد مورد هجمه قرار گرفت اما آقاي هاشمي از 58 مورد حملات قرار داشت و تقريبا 35 سال بيش از شهيد بهشتي درگير اين هجمه‌ها بود. مخالفت‌ها شايد كمتر شده‌ باشد اما جنس اين حمله‌ها همان است كه بود.»

در همین حال، سیدمحمود علیزاده طباطبایی وکیل خانواده هاشمی نیز اخیرا درباره عملکرد شهید بهشتی در جایگاه ریاست دستگاه قضا گفته است: دوران شهید بهشتی نیز به اندازه‌ای طولانی نبود که بتوان به صورت دقیق درباره آن قضاوت کرد. چه بسا اگر این دوره نیز مورد بررسی علمی قرار بگیرد با توجه به فضای ابتدای انقلاب ممکن است حتی عملکرد شهید بهشتی نیز نمره قابل قبول نگیرد. در دوران شهید بهشتی تعداد زیادی از قضات توانمند دادگاه‌ها یا کنار گذاشته شدند و یا اینکه استعفا دادند و دستگاه قضائی را ترک کردند. نکته دیگر اینکه بسیاری از قضات مستقل و تحصیل کرده که در قبل از انقلاب فعالیت می‌کردند به دلایل سیاسی نتوانستند در دستگاه قضائی باقی بمانند. این در حالی بود که قضات در قبل از انقلاب در بسیاری از زمینه‌های مستقل و علمی عمل می‌کردند.

اما در حالی وکیل خانواده هاشمی از کنار گذاشتن قضات دوران پهلوی انتقاد می کند که چند روز قبل نیز فائزه هاشمی جمهوری اسلامی را دارای تفکرات داعشی خوانده بود و نظام پهلوی را پیشروتر از انقلاب اسلامی در برخی حوزه های مربوط به زنان دانسته بود.

از سوی دیگر وکیل خانواده هاشمی همچنین در پاسخ به این سوال که عملکرد آقای لاریجانی در قوه قضائیه را مثبت ارزیابی می‌کنید؟، نیز گفته است: خیر، مثبت نمی‌دانم. آقای لاریجانی فقیه با استعداد و توانمندی بودند که امید حوزه‌های علمیه به شمار می‌رفتند. این در حالی است که رئیس قوه قضائیه باید در این زمینه خاص مدیر و مدبر باشد. مدیر در بخش قضائی نیز مانند بخش اقتصادی و یا فرهنگی نیست. در بخش قضائی به کسی مدیر گفته می‌شود که همه مراحل عملی و اجرای قضائی را طی کرده و با ماهیت علم حقوق و قضاوت آشنا باشد. این در حالی است که آقای لاریجانی قبل از اینکه به ریاست قوه قضائیه برگزیده شود حتی یک روز هم در قوه قضائیه حضور نداشت. آشنایی ایشان با مسائل قضائی تنها آن چیزی است که در فقه مطالعه کرده است. دستگاه قضائی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر فقه نیست و بلکه مبتنی بر قانون است. البته این وضعیت تنها برای آقای لاریجانی وجود نداشت و برای روسای گذشته قوه قضائیه نیز وجود داشت. آقای موسوی اردبیلی، یزدی و هاشمی شاهرودی هیچ کدام حقوق نخوانده بودند و آشنایی آنها با مسائل قضائی فقط آن چیزی بود که در فقه و در حوزه خوانده بودند.

نکته جالب اینکه سیدمحمود علیزاده طباطبایی از ریاست آیت الله رئیسی بر دستگاه قضایی استقبال کرده و گفته است: ما باید بین رئیسی دهه60 و رئیسی امروز تفکیک قائل شویم. آقای رئیسی در طول این سال‌ها تغییرات معناداری در رویکرد خود به وجود آورده است. به عنوان مثال در زمانی که ایشان به عنوان دادستان کل کشور انتخاب شدند در اولین اقدام خود جلوی بسیاری از اعدام‌های مرتبط با مواد مخدر را گرفتند که کار قابل تقدیری است. نکته دیگر اینکه آقای رئیسی تنها رئیس قوه قضائیه است که تحصیلات در رشته حقوق داشته و تمام مراحل قضائی را در کشور طی کرده و از سربازی به سرداری رسیده است. ایشان به خوبی با قوانین و مقررات و همچنین سیستم قضائی کشور آشناست و به خوبی نقاط ضعف و قوت دستگاه قضائی را می‌شناسند. از سوی دیگر آقای رئیسی انسان پاکدست و با تقوایی است و در طول سال‌هایی که در سمت‌های مهم حضور داشته هیچ لکه سیاهی در زمینه بی‌تقوایی و مسائل دیگر در کارنامه ایشان وجود ندارد. به همین دلیل می‌توان به عملکرد آقای رئیسی در قوه قضائیه امید‌های زیادی داشت.


کد مطلب: 677683

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/677683/نظریه-مظلومتر-بودن-هاشمی-شهید-بهشتی-وکیل-خانواده-عملکرد-قابل-قبول-نبود-قضات-دوران-پهلوی-کنار-گذاشتند

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com