کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تکدر خاطر از یک عبارت ناپسند؛

چرا دولت روحانی به رها کردن امور کشور متهم شده است؟

19 دی 1397 ساعت 7:57

رئیس جمهور و برخی از مسئولان دولتی نسبت به اینکه بیان می شود دولت کم کاری می کند و کشور را رها کرده است، واکنش نشان دادند.


گروه سیاسی جهان نیوز: وضعیت اقتصادی کشور بر هیچ کس پوشیده نیست. حتی «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه که چندی قبل در برنامه تلویزیونی حضور یافته بود از مردم عذرخواهی کرد و گفت: «بخاطر همه فشارهای اقتصادی برای مردم، شرمنده‌ام.»

البته نوبخت در مهرماه سال جاری هم یک بار دیگر از مردم به سبب فشارهای اقتصادی که به وجود آمده بود از مردم و تولیدکنندگان عذرخواهی کرد و گفت: «ما بابت نوسانات قیمت در مدت اخیر شرمنده مردم هستیم.»

اما سخنان رئیس سازمان برنامه و بودجه در تلویزیون به جزء عذرخواهی از مردم یک نکته کلیدی دیگری هم داشت. نوبخت ضمن اظهار شرمندگی تاکید کرد که «هیچ یک از این مشکلات به سبب بی توجهی، بی مبالاتی کارگزاران مردم در دولت نیست که این اتفاقات افتاده است. حالا ممکن است که بهتر از این می شد که این موارد را مدیریت و اداره کرد خب این حرف‌ها زده می شود و ما هم هیچ ادعایی نداریم ولی به هر تقدیر همه مساعی ما این است که از همه تجربه و دانش‌مان برای این روزهای سخت برای کاهش مشکلات مردم استفاده کنیم.» 

همچنین «حسن روحانی» که چندی قبل در مجلس حضور یافت، پیش از تقدیم لایحه بودجه 98 به رئیس مجلس با اشاره به تب و تاب بازار در 6 ماه اخیر گفت: «آمریکایی‌ها دنبال دو هدف اصلی بودند،‌ یکی ناامیدی مردم ایران نسبت به آینده کشور و دیگری القای ناکارآمدی نظام بود که مردم تصور کنند دولت بر اوضاع مسلط نیست و به تعبیر برخی سایت‌ها و روزنامه‌هایی که متاسفانه گاهی تعبیرهایشان نادرست و ناپسند است گفتند دولت کشور را رها کرده است و اقتصاد کشور از کنترل خارج شده است. حتی دیدید بعضی‌ها که اقتصاد هم کمی بلد هستند از "اَبَرتورم" حرف زدند و بعضی‌ها ار اینکه ایران به زودی ونزوئلا خواهد شد در روزنامه‌ها نوشتند و تلاش کردند مردم را ناامید کنند و دولت را ناکار آمد کنند هرچند ممکن است اینها هدف سویی نداشته باشند اما دوستانی که در زمان سختی حرف دشمن را تکرار می‌کنند متاسفانه آثارش برای ملت و نظام خطرناک خواهد بود.»

«معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری هم درباره اینکه برخی نمایندگان منتقدان دولت می گویند زمام امور اداره کشور از دست دولت و رئیس جمهور رها شده است، بیان داشت: «شاید این خواب، خیال و آرزوهای عده ای باشد که می خواهند خواب و خیال و تصورات واهی خود را در قالب نقد بیان می کنند اما دولت با اقتدار، امید و تمام توان در حال فعالیت است.»

با این حساب موضوع کم کاری دولت چندین بار مطرح شده است و چندین بار هم مسئولان دولتی سعی کرده‌اند به آن پاسخ دهند. 

این دفاعیه از دولت در حالی است که چند روز قبل رئیس جمهور با انتقاد از بی‌توجهی به بخش خصوصی گفت: «اگر بخش خصوصی در کشور فعال بود و بار بودجه بر دوش نفت نبود اثر تحریم کمتر بود. در مالیات مشکل داریم،‌ رئیس سازمان برنامه و یودجه اعلام کند  چه کسانی از معافیت معاف هستند و کدام بنگاه‌ها مالیات نمی‌دهند. مردم باید با شفافیت و با صراحت بدانند. بیشترین سود را سوداگران و دلال‌ها می‌برند اما کمترین مالیات را آنها می‌دهند. باید نظام مالیاتی را تسهیل کیم، نه اینکه از مالیات دهنده در شرایط رکود مالیات بیشتری بگیریم بلکه پایه مالیاتی را گسترش دهیم و این پایه باید شامل همه شود و هرکه درآمد بیشتری دارد باید مالیات بیشتری بدهد. هرکه بامش بیشتر برفش هم بیشتر. مالیات و عوارض گمرکی امسال در بودجه 98 شرایط مناسبی دارد و 153 هزار میلیارد تومان بودجه سال آینده ما را بخش مالیاتی و عوارض گمرکی تشکیل می‌دهد.»

سوال اساسی که باید پرسید این است که چه کسی باید نقدهایی که رئیس جمهور وارد کرد را عملیاتی کند؟ دولت به عنوان قوه مجریه در این زمینه چه نقشی دارد؟ جالب اینجاست که در 5 سال اخیر که فرصت در دست دولت روحانی بود که به این امور رسیدگی کند، بیشتر نگاه به خارج و سرمایه گذاری بر روی برجام بود. منتقدان اقتصادی هم از دولت این انتقاد را دارند که چرا به بازارهای  اقتصادی خصوصا منطقه توجه لازم ندارد. 

وضعیت اقتصادی که  در بازار قبل از شب عید بوجود آمد یک رکود نادر را نشان می دهد. همه ساله چند ماه قبل از عید تولید کنندگان خود را برای بازار پیش از پایان سال آماده می کنند و رونقی در بازار دیده می شود اما در شلوغ‌ترین زمان کاری بازار و تولید شاهد رکود نفس گیری هستیم.

با این حال اینکه دولت هم منتقد است و هم بیان می کند که کشور را رها نکرده، با واقعیتی که در بازار وجود دارد باید همخوانی داشته باشد.  البته پیش از این دولت به رسانه‌های خود همچنین طرفدارش این انتقاد را مطرح می کرد که چرا کارکردهای دولت را به درستی به سمع و نظر مردم نمی رسانند و اینگونه مطرح می شود که دولت کم کاری دارد. نمونه این کم کاری را در بازار مسکن به وضوح مشاهده می کنیم.

در چند سال اخیر که وزارت مسکن تحت فرمان «سید عباس آخوندی» بود پروژه مسکن مهر پیش نرفت. حتی آخوندی به این موضوع افتخار کرد. اینکه مسئول مستعفی به کم کاری خود افتخار کند موضوع قابل تامی است. موضوع گرانی قیمت مرغ هم که این روزها مطرح شده و مردم از آن گلایه دارند. بنابراین این مسئله از دولت قبل نیز با دولت همراه بوده است و بایستی با نگرش و عملکرد جدید این مسئله اصلاح شود. البته وضعیت اقتصادی کشور نشان می‌دهد کار فوری و ویژه دولت برای بهبود شرایط مردم را می طلبد تا این برچسب از روی دولت کنده شود. 


کد مطلب: 661362

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/661362/چرا-دولت-روحانی-رها-کردن-امور-کشور-متهم-شده

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com