شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۱
۴۴
ظریف:

مذاکره با امریکا بی‌فایده و فقط برای عکس گرفتن است

شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۵۷
کد مطلب: 658837
وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد، اگر آمریکا می‌خواهد با ایران گفت‌وگو کند، باید هدف مشخصی برای این مذاکره وجود داشته باشد، در غیر این صورت هیچ دلیلی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد.
مذاکره با امریکا بی‌فایده و فقط برای عکس گرفتن است
به گزارش جهان نيوز،  وزیر امور خارجه ایران در نشست بین‌المللی دوحه درباره اقدامات یک سال اخیر دولت آمریکا علیه ایران گفت، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به هر دلیلی تصمیم به خروج از توافق هسته‌ای ایران (برجام) گرفته و اگر حالا می‌خواهد با ایران مذاکره داشته باشد، این گفت‌وگوها باید هدف مشخصی را دنبال کند و در ادامه با کنایه به مذاکرات رئیس‌جمهور آمریکا با رهبر کره شمالی گفت: «ما صرفا برای فرصت عکس گرفتن (با یکدیگر) و امضای یک سند دو برگی گفت‌وگو نمی‌کنیم».

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز(شنبه) به منظور شرکت و سخنرانی در نشست بین المللی دوحه ( Doha Forum 2018 ) عازم قطر شد و در بخش بعدازظهر این کنفرانس به عنوان میهمان نخست در یک جلسه پرسش و پاسخ شرکت کرده است.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال مجری این نشست که در حال مطرح کردن سوالی با مضمون «مداخله ایران در اوضاع کشورهای منطقه» بود، بلافاصله گفت: «مداخله چه کسی؟ این آمریکاست که در امور منطقه مداخله می‌کند. کشور ما در منطقه واقع شده است».

این پاسخ ظریف با تمجید و دست زدن حضار در سالن مواجه شد. مجری برنامه تلاش کرد با تغییر نوع سوال خود، وزیر خارجه را با مطرح کردن «حضور نیروهای ایران در خارج از این کشور» تحت فشار بگذارد، اما ظریف در پاسخ گفت: «این منطقه ما است و هر کجا که ما نیرویی مستقر داریم و یا مستشار نظامی‌ای اعزام کرده‌ایم،‌ این اقدام کاملا با درخواست مستقیم دولت آن کشور صورت گرفته است. آیا آمریکا می‌تواند ادعای مشابهی داشته باشد؟!»

وزیر خارجه ایران در ادامه درباره هرگونه احتمال گفت‌وگو با آمریکا در آینده تأکید کرد: «ما هرگز با کشوری که برای ما 12 شرط تعیین کرده، آن هم پس از نقض قطعنامه شورای امنیت که خودش هم آن را تأیید کرده بود، وارد مذاکره نخواهیم شد. اگر قرار بر عمل به یک سری شروط باشد، این ما نیستیم که باید شروطی را رعایت کنیم بلکه خود آنها (آمریکایی‌ها) هستند که باید به یک سری شروط پایبند باشند، آن هم با کمتر بی‌قانون بودن».

ظریف ادامه داد: «من از آنها نمی‌خواهم که قانونمدار باشند چرا که این تقریبا غیرممکن است اما من می‌خواهم که کمتر بی‌قانونی کنند.»

مجری این نشست در ادامه به سخنرانی رؤسای جمهور ایران و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر گذشته اشاره کرد و گفت که هیچ یک از آنها احتمال گفت‌وگوهای آتی میان دو کشور را رد نکردند و پاسخ وزیر خارجه ایران را در این رابطه خواست که ظریف تأکید کرد: «ما قبلا نیز با یکدیگر گفت‌وگو داشته‌ایم. ما یک سند (توافق) ایجاد کردیم... به عنوان شخصی که در مذاکرات برای تنظیم این سند (برجام) حضور داشت باید بگویم که هیچ سند بهتری از این توافق نمی‌توانست تنظیم شود و نه ایران و نه آمریکا نمی‌توانستند به توافق بهتری برسند. بنابراین، جای گفت‌وگو وجود دارد، اما شما ابتدا باید به نتایج گفت‌وگوهایی که در گذشته داشته‌اید پایبند باشید.»

وزیر خارجه ایران در ادامه گفت: «اولین مرحله، ما باید ببینیم که آمریکا واقعا مایل است که نشان دهد هدر دادن وقت برای گفت‌وگو با آنها ارزش دارد یا خیر». مجری برنامه از وی پرسید که «آمریکا چطور باید این موضوع را نشان دهد» که ظریف پاسخ داد: «با اجرای تعهدات خود ذیل قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل».
 
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تصریح کرد: «هیچ دلیلی برای مذاکره بیشتر وجود ندارد آن هم در شرایطی که نتایج یک دوره نسبتا طولانی و مذاکرات سخت که در گذشته انجام گرفته، روی هواست. و آمریکا به طور فعال در تلاش است تا این نتایج را تضعیف کند، اقدامی که تمام جامعه بین‌المللی به جز اندک انگشت‌شماری که به خاطر گرفتن منافع بیشتر از آمریکا، با آن مخالفت کرده‌اند».

مجری این نشست در ادامه گفت: «شما پاسخ دقیقی به سوال من (درباره چشم‌انداز گفت‌وگو با آمریکا) نداده‌اید» که ظریف پاسخ داد: «این تمام جوابی است که از من خواهید شنید».
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره «میزان اختلافات و مباحثات در ایران در خصوص هرگونه مذاکره و توافق با آمریکا» گفت: «خوشبختانه، امروز درباره هر مسئله‌ و موضوعی، در ایران مباحثه‌ای وجود دارد. طیف و گستردگی دیدگاه‌ها درباره مسائل مختلف در ایران، درست به میزان گستردگی عقاید و نظرها در هر کجای این دنیاست.»

ظریف ادامه داد: «در ایران هم این دیدگاه وجود دارد که گفت‌وگو با آمریکا حلال تمام مشکلات است و هم این دیدگاه که گفت‌وگو با آمریکا بسیار مخرب خواهد بود و در طیف میانی این دو دیدگاه کاملا متضاد، دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد، درباره اینکه آیا برجام توافقی بود که ارزش گفت‌وگو با آمریکا را داشت یا خیر، آیا اصلا توافق خوبی بود، البته اقلیتی در ایران هم هستند که معتقدند که برجام توافق خوبی نبود، هستند افرادی که معتقدند برجام، توافق خوبی بود و آمریکا در این رابطه ساده‌لوحانه رفتار کرد و هستند افرادی که بر این باورند برجام توافق خوبی بود و آمریکا با خروج از برجام بازنده بود. بنابراین، طیف دیدگاه‌ها میان مردم ایران در رابطه با این مسئله و درباره خیلی مسائل دیگر بسیار وسیع است».
 
مجری در ادامه در خصوص دیدگاه قریب به اتفاق مردم ایران در خصوص برجام و گفت‌وگو با آمریکا پرسید که وزیر خارجه ایران پاسخ داد: «اکثریت مردم ایران بر این باورند که برجام توافق خوبی بود اما اعتماد به آمریکا برای گفت‌وگوی بیشتر، اشتباه محض است».

ظریف در ادامه گفت: «ما مطابق با منافع کشورمان عمل خواهیم کرد. برجام یک توافق دوجانبه میان ایران و آمریکا نبود. برجام یک توافق چندجانبه بود که طرف‌های دیگری نیز دارد و از آنجایی که تأیید قطعنامه شورای امنیت را نیز دارد، یک توافق بین‌المللی است. بنابراین، مادامی که ما منافعمان را در باقی ماندن در این توافق ببینیم به آن پایبند خواهیم ماند. و به طور مشخص زمانی که آمریکا از برجام خارج شد، این حق نیز برای ما بوجود آمده که هر زمان صلاح بدانیم از آن خارج شویم و اگر ما ببینیم که به نفع منافع ملی کشورمان است از این حق استفاده خواهیم کرد و البته یک عامل اصلی و اثرگذار بر این تصمیم، عملکرد اتحادیه اروپا در عمل به تعهدات خود خواهد بود».

مجری این نشست در ادامه درباره «میزان فشار ناشی از تحریم‌های آمریکا» پرسید که ظریف پاسخ داد: «به طور مشخص در حال حاضر ما تحت فشارهای اقتصادی به دلیل تحریم‌های آمریکا هستیم. آمریکا یک قدرت جهانی مهم است و می‌تواند شرایطی را برای دیگر کشورها تعیین کند، اما اینکه آیا این مسئله می‌تواند منجر به تغییری شود، من می‌توانم با اطمینان بگویم که خیر نمی‌تواند».

وی در ادامه در خصوص «اثرات تحریم‌ها بر نهادها و افراد خارجی که بر اساس تحریم‌های جدید نمی‌توانند وارد ایران و اقتصاد این کشور شوند، گفت‌: «به دلیل اینکه آمریکا برای کسانی که تعاملات مالی با ما داشته باشند، مجازات تعیین کرده، و حتی برای کسانی که سعی دارند به ما دارو و غذا بفروشند، پیدا کردن نهادی که مایل به انجام این تبادلات با وجود این شرایط باشد، بسیار دشوار است».

وزیر خارجه ایران تأکید کرد: «مسئله دشوار برای ما اینجاست. در غیر این صورت ما در دوره‌های قبلی نیز با تحریم‌ها مواجه بوده‌ایم و به خوبی می‌دانیم که چطور اقتصادمان را در این شرایط مدیریت کنیم. اگر هنری در ایران وجود داشته باشد که ما بتوانیم آن را به دیگران آموزش دهیم، آن هنر دور زدن تحریم‌هاست».

ظریف در ادامه در پاسخ به اظهارات مجری این نشست که سعی داشت به شرایط دشوار اقتصادی در زمان جنگ تحمیلی با عراق اشاره کند، تأکید کرد: «آن شرایط مربوط به دوران جنگ بود و آن روزها، مدت‌های طولانی است که سپری شده است. یک جنبه خوب سیاست آمریکا در قبال ایران این است که طی چهل سال گذشته،  ایالات متحده تلاش بسیاری کرد تا فشار زیادی بر ایران وارد آورد و ما توانستیم از این فشار آمریکا سربلند بیرون آییم و از شرایط دشوار نجات پیدا کنیم. در اوایل بسیار سخت‌تر بود و حالا بسیار آسان‌تر. ایالات متحده هرگز نمی‌تواند این ادعا را مطرح کند که ما بدون آمریکا قادر به ادامه حیات نخواهیم بود، نه برای دو هفته، نه برای ده هفته، نه برای ده سال. ما در تمام چهل سال گذشته موفق بودیم و توانستیم با وجود فشارهای سخت آمریکا به حیات خود ادامه دهیم و حتی قادریم برای چهل سال آینده نیز به این روند ادامه دهیم».

وزیر خارجه ایران درباره تلاش اروپایی‌ها برای یافتن جایگزینی برای انجام تبادلات مالی با ایران با وجود تحریم‌های آمریکا گفت: «من بر این باورم که ما به فروش نفتمان ادامه خواهیم داد و به انجام تبادلات و تعاملات اقتصادی با جامعه بین‌المللی ادامه خواهیم داد. کسانی که از ایران خارج شدند، ضرر کرده‌اند. در آینده مجددا تصمیم به بازگشت به ایران خواهند گرفت چرا که ایران بازار بسیار جذابی دارد، اما این بار ما کسانی که به راحتی تصمیم به ترک این کشور گرفتند وارد تعامل نخواهیم شد. سوال اصلی که باید پرسیده شود، مخاطبش ایران نیست بلکه باید از اروپا و جامعه بین‌المللی این سوال را پرسید که آیا آنها حاضرند اجازه دهند، آمریکا برای امور داخلی‌شان تصمیم‌گیری کند».

وی ادامه داد: «در گذشته این روند وجود داشت که یک سری قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت بود که آمریکا با استناد به آنها دیگران را مجاب به وضع تحریم‌هایی علیه ایران می‌کرد. شرایطی که الان مطرح است، این است که یک قطعنامه شورای امنیت وجود دارد، آمریکا می‌گوید ما آن را نقض کرده‌ایم و از شما می‌خواهیم که آن را نقض کنید و اگر از آن تبعیت کنید، مجازات خواهید شد. باید این سوال را از خودمان بپرسیم که آیا حاضریم در این شرایط ادامه دهیم؟ آن هم به خاطر کسی که صرفا به این جهت که رئیس‌جمهور قبل از خود را دوست نداشته تصمیم می‌گیرد بیاید و بگوید که من این قطعنامه را نقض می‌کنم و اگر شما به آن پایبند باشید، مجازاتتان می‌کنم. آیا این همان جهانی است که بقیه کشورهای جهان می‌خواهند در آن زندگی کنند؟ آیا این همان جهانی است که اتحادیه اروپا می‌خواهد در آن زندگی کند؟ من تردید دارد.»

ظریف افزود: «و حالا ما شاهد نشانه‌هایی هستیم، نشانه‌هایی می‌بینیم که کسانی هستند که حاضرند به جای دلار با استفاده از واحد پول ملی خودشان با ما وارد معامله شوند، کسانی هستند که حاضرند در اروپا از طریق SPV (کانال ویژه مالی اروپا) با یورو به جای دلار با ما وارد معامله شوند، هستند کسانی که حاضرند با استفاده از یوآن با ما وارد معامله شوند. آیا این به جزء منافع درازمدت آمریکاست که اقتصادش را و دلار را مسلح کند؟ من بر این باورم که در نهایت این آمریکا و مردم این کشور هستند که آسیب خواهند دید آن هم صرفا به خاطر فشارها و مسلح ساختن اقتصادی که آمریکا در حال انجام آن است».

مجری برنامه از ظریف پرسید، «بالاخره نمی‌خواهید بگویید که نفتتان را به کجا خواهید فروخت؟» که وزیر خارجه کشورمان پاسخ داد:‌ «اگر من به شما بگویم که به کجا قرار است بفروشیم که شما جلوی آن را خواهید گرفت، بنابراین من هرگز به شما نخواهم گفت به کجا نفتمان را خواهیم فروخت». این پاسخ هوشمندانه ظریف نیز واکنش و خنده تمجیدآمیز حضار را به دنبال داشت.

چشم‌انداز روابط ایران و عربستان
در ادامه مجری برنامه از ظریف درباره چشم انداز روابط ایران و عربستان سعودی به ویژه از زمانی که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در این کشور به قدرت رسیده است پرسید.
ظریف پاسخ داد: «ما در فارسی مثالی داریم که وقتی شما به خواستگاری میروید 50 درصد مسئله حل است. 50 درصد بقیه به پاسخ طرف دیگر آنها بستگی دارد. متاسفانه عربستان سعودی به دنبال کاهش تنشها نیست. در واقع سعودیها به این معتقد هستند که افزایش تنشها به نفع منافع آنها است. ببینید با قطر چه کردند. نگاه کنید به زندانی کردن نخستن وزیر یک کشور دیگر. نگاه کنیدذ در یمن چه کردند.»

وزیر خارجه ایران ادامه داد: «آنها (عربستان سعودی) فکر میکنند می‌توانند قتل بکنند و از زیرش در بروند و وقتی شما اینگونه فکر می‌کنید دیگر هیچ پایانی بر آن وجود ندارد.  و آمریکا و متحدان غربی عربستان سعودی نیز در هر شرایطی از این کشور حمایت می‌کنند. رفتار بد در منطقه پاسخ بد دریافت خواهد کرد.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
جناب وزیرحالاکه آلبوم عکس وخاطرات باآمریکائیهاپرشده
میفرمائید
Iran, Islamic Republic of
ای کاش ظریف وزیر خارجه بود که از خسارت برجام جلوگیری می کرد!!!
مرد حسابی تو این 5 سال من رفتم با آمریکاییا عکس گرفتم؟؟!!
خخخخ
Iran, Islamic Republic of
از کرامات شیخ ما اینست که شیره رو خورد و گفت شیرین است !
اینکه مذاکره با امریکا بی فایده است غلطه مذاکره با امریکا غلط بود
راه رفتن با جان کری چطور غلط است
مرگ بر غربگرا
Iran, Islamic Republic of
آقای ظریف به نظر شما آمریکا تغییر کرده یا شما تغییر کرده اید؟
Iran, Islamic Republic of
....
کاربر محترم با تشکر مطلب شما بدلیل کاربرد الفاظ نامناسب حذف شد. جهان نیوز
Iran, Islamic Republic of
شما به حرف ما دلواپسان گوش ندادید و شدید شاگرد مکتب عمو سام!!!!
Iran, Islamic Republic of
....
ایناهمش نقشه تونه ازهمون برجام بگیرتاالانش گفتم بازم میگم میدونستید برجام بهم خواهدخورد برجام بهونه است
....
Iran, Islamic Republic of
بله منم انگاریه جورهائی دلم میگه خودشون ازبرجام خارج شدن ترامپ بهانه بود
Romania
...
Iran, Islamic Republic of
بعد از نابود كردن صنعت هسته اي ، اقتصاد و حيثيت مملكت تازه وزير امور خارجه ما رسيده به جايي كه ملت چهل ساله از اون (آمريكا) عبور كرده !
Iran, Islamic Republic of
كري تيلفون زد گفت جواد جان دست از تلاش برندار كار ترامپ تمامه من ريس جمهور اينده امريكام البته الان دكه ابميوه فروشي از فرط بيكاري داير نموده ام و گرين كارت هم چند وقت يكبار براي دوستان جمع و جور ميكنم
Iran, Islamic Republic of
اینا چرا هی مثل آفتاب پرست رنگ عوض میکنن؟؟مگه اینا نبودن برجامو آفتاب عالم تاب معرفی میکردن؟؟
Iran, Islamic Republic of
حالا که رایگان دارید همه ی تعهدات رو انجام میدید؟
ماهان
Iran, Islamic Republic of
نه بابا !!! راست میگی؟!!!
Iran, Islamic Republic of
ظریف داره برای مذاکره چراغ سبز نشون میده
خسارت محض
Iran, Islamic Republic of
ظریف تازه به حرف دلواپسان رسیده که مذاکره با شیطان بی فایده است .
Romania
...
عمار
Iran, Islamic Republic of
آقای پرفسور(ریش پرفسوری منظورمه)امام خامنه ای بارها به امثال حضرتعالی فرمودند آمریکا قابل اعتماد نیست وبه مذاکره با آمریکاخوش بین نیستم.در مذاکرات مراقب دستهای چدنی آمریکاییها باشید.
تمام هشدارها هم از طرف رهبر هوشمند ودوراندیش انقلاب اسلامی وهم از طرف سربازان ایشان به شما داده شد.گوش نکردید که هیچ انواع نوازشها را هم تقدیم کردید....
یاسر
Iran, Islamic Republic of
احسنت
ازکرامات شیخ ما این است شیره را خورد وگفت شیرین است

دولت آزمون وخطا همیشه چرخ را از ابتدا اختراع میخواهد بکند
United States
...
Iran, Islamic Republic of
آن جمله اش را باید تیتر میکردید که گفته : اکثریت مردم ایران برجام را توافق خوبی میدانند !!!!
Iran, Islamic Republic of
اکثریت ملت فهمیدند که برجام خسارت محض بود.
Iran, Islamic Republic of
جناب ظریف شما و دوستانتان که به اندازه کافی با هیئتهای امریکایی و اروپایی عکس گرفتید و خوش وبش کردید و دست دادید و قدم زدیدو ... عزت و صلابت مردم را تضعیف کردید و چرخ زندگی و معاش مردم را همراه باچرخ هسته ای از کار انداختید و عقیم کردید . ایا برای عکس گرفتن بودکه این همه هزینه به کشور و انقلاب و مردم تحمیل نموید؟!حالا دیگر بس است لطفا محترمانه کنار بروید و بیشتر از این ایران عزیز را در معرض تهدید و تعرض گرگهای وحشی وخون اشام بین المللی قرار ندهید .
ناشناس
جناب وزیراینها مردم57نیستند مردم97هستند...
Iran, Islamic Republic of
...کاش یک مجلس بیدار و مستقل داشتیم تا با شما برخورد جدی و عادلانه و انقلابی میکرد ....!!!!!
مجید
Iran, Islamic Republic of
بعد از 800000000میلیون نفر فهمیدید
Iran, Islamic Republic of
عکس با موگرینی چی ؟؟؟ چون لیست فله ای های امید توی مجلس خودشان را برای عکس گرفتن با موگرینی داشتند می کشتند .
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
اول- شما که بنابر فرموده رهبر انقلاب مجوز مذاکره ندارید، چرا برای مذاکره ممنوع شرط و هدف‌گذاری می‌کنی؟
دوم- همون مذاکره بدفرجام، فرجام برای هفت پشت ایران و ایرانی نه تنها کافی است بلکه خیلی هم زیاد بود چون هر چیزی که آمریکا می‌خواست دادید، هر چیزی که ایران (نه شما و رئیس‌تان)) می خواست، نگرفتید!
سوم- کاش شما هم به اندازه رئیس‌جمهور کره شمالی، درایت داشتید که فقط با ترامپ عکس بگیرید و چیزی ندهید!
Iran, Islamic Republic of
جناب ظریف! شماها با برجام امتیاز مهمی به امریکا تقدیم کردید،با سند آموزش2030،CFT،FATF،پالرمو و.......رد مذاکره و حرف هایی از این دست را باور نمی کنیم.گمان می کنم اگر شرایط سیاسی فراهم شود برای لزوم مذاکره قسم جلاله هم خواهید خورد.
بیننده
Iran, Islamic Republic of
ظریف:مذاکره با امریکا بی‌فایده و فقط برای عکس گرفتن است.

بیننده: این هم باز جای شکر است که تازه متوجه شدید.ملت چهل سال است که فریاد می زند آمریکا مورد اعتماد نیست.
Iran, Islamic Republic of
...
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
مذاکره برجامتونم همین بود ! البته به اضافه گرفتن گرین کارت !!؟
هر اسمی خودت گفتی قبول آقای ظریف
Iran, Islamic Republic of
خودت بگو آقای ظریف

خودت بگو اسم کاری که با ملت ایران و رهبری کردید رو چی باید بزاریم؟

خودت بگو اسم کاری که با فناوری هسته ای کردید و دانشمندانی که از کشور فراری دادید رو چی بزاریم؟

خودت بگو اصرار شما به تصویب اف ای تی اف و پذیرش خود تحریمی و فشار روی نیروهای مسلح ایران اسمش چیه؟
Iran, Islamic Republic of
این مرد با استادش استاد جنگ روانی هستند فکر میکنند خیلی زرنگ تشریف دارند.
انار
اه دکتر جان یعنی حالا به حرف ما رسیدی؟! بعد اون همه رفت و آمد و توئیت و مدال گرفتن و جشن و تصویب برجام و ..... ؟....
Iran, Islamic Republic of
آقای ظریف دیگر قرادادی بوده که به نفع آمریکاییها و اروپائیها امضا نکرده باشید ؟!!!. ...
رضا
Iran, Islamic Republic of
...
United States
...
Iran, Islamic Republic of
پس نشد...
...
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
... شما با عث بد بختي ملت شدید
Iran, Islamic Republic of
شما که نه تنها با هم عکس گرفتین از هم عکس گرفتین . اونم سر میز مذاکره با گوشی شخصی ! از جان کری !!!!
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
حرف های انتخاباتی می زنی ظریف ؟!!