شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۳
۳۴

آقای روحانی FATF نه دوقطبی می‌خواهد نه توهین؛ تضمین بدهید/ کارنامه برجام شما از بین نرفته!

سه شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۲۱
کد مطلب: 658062
حال باز هم دولت از همان سیاست و روش استفاده می‌کند تا این سیگنال را به جامعه دهد که اگر FATF تصویب نشود، باید شاهد گرانی باشیم!
آقای روحانی FATF نه دوقطبی می‌خواهد نه توهین؛ تضمین بدهید/ کارنامه برجام شما از بین نرفته!
گروه سیاسی جهان نيوز: حسن روحانی را باید با وعده‌هایش معرفی کرد، رئیس‌جمهوری که در روز‌های انتخاباتی سال‌های ۹۲ و ۹۶ و سخنرانی‌های پس از آن وعده‌هایی را به مردم می‌داد که پذیرش آن کمی مشکل بود، اما به واسطه همین وعده‌ها، توانست آرای مردم را از آن خود کند و رئیس‌جمهور ایران شود. روحانی در تازه ترین اظهاراتش برای دفاع از FATF خاطره های دفاع جانانه از برجام که تا آب خوردن هم به آن وصل کرد را زنده کرد و گفت: « می‌گوییم FATF باشد یا نباشد، یک نفر نمی‌آید بگوید اگر FATF باشد یعنی ۲۰ درصد ارزان‌تر، اگر FATF نباشد یعنی ۲۰ درصد گران‌تر. کسی که شعار می‌دهد بیاید هزینه‌اش را پرداخت کند، نمی‌شود در این کشور یک نفر بیاید در نهاد یا ارگانی شعار دهد و آثار شعارش را برای مردم ترجمه نکند، باید ترجمه کنیم. برجام باشد یا نباشد؟ این را ترجمه کنیم. برجام باشد یعنی چه، برجام نباشد یعنی چه؛ این را ترجمه کنیم که بودنش چقدر سود دارد، نبودنش چقدر سود دارد، این را از مردم بپرسیم که اگر می‌خواهید زندگی کنید، زندگی گران می‌خواهید یا زندگی ارزان؛ اگر فرمودند زندگی گران می‌خواهیم ما همه این شعارها را قبول داریم.

وی افزود: مگر می‌شود در دنیای امروز ما با بانک‌های دنیا کار نکنیم؟ بعد یک کسی می‌آید و از گوشه‌ای که نمی‌دانیم این تفکر از کجا است مردم را تحریک می‌کند که اگر این قرارداد یا کنوانسیون امضا شود و یا با این گروه مالی کار کنیم اسلام از دست می‌رود. کجا اسلام از دست می‌رود؟ کاش تو اسلام را می‌فهمیدی! از مردم سوال کنیم حکومت مال مردم است، اداره کشور مال مردم است، هزینه‌ها را به مردم بگوییم که اگر این کار را نکردیم مردم چقدر باید از جیب بدهند و اگر این کار را کردیم چه تسهیلاتی برای مردم فراهم می‌شود


باید متذکر شد که بعد از پذیرش و اجرای action plan گروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF از سوی علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم و تایید این نکته از سوی این نهاد (طبق نامه رسمی FATF به وزیر اقتصاد دولت یازدهم در 30 ژوئن 2016 (10 تیر 1395) که در آن این‌طور آمده: «FATF از آنجا که ایران تعهد به اجرای این بندها داده، به‌طور موقت ایران را از لیست سیاه خارج کرده است.») نباید درمورد اجرا یا عدم اجرای FATF یا بودن و نبودن آن صحبت کرد، چراکه این بحث‌ها مربوط به چند سال پیش و دقیقا قبل از تعهد دولت به این نهاد بین‌دولتی است. از این رو اینکه رئیس‌جمهور بیان می‌کند اگر FATF باشد اتفاق خاصی رخ خواهد داد مربوط به پیش از آغاز اجرای action plan است و تمامی بحث‌های امروز مربوط به سرعت اجرای آن است که منتقدان می‌گویند با سرعت کمتر لیست تعهدات خود را اجرایی کنیم و حامیان دولت تسریع در اجرا را طلب می‌کنند.

مساله دوم اینکه امروز هیچ‌کدام از منتقدان FATF تاکیدی بر ادامه حضور ایران در لیست سیاه یا بیانیه FATF ندارند و همگی معتقدند باید از آن خارج شویم، اما سوال اصلی اینجاست که تلاش برای خروج از لیست سیاه که قاعدتا باید با ارائه یک‌سری اطلاعات یا حتی به بیان دقیق‌تر، یک‌سری امتیازات به این نهاد بین‌دولتی صورت پذیرد، اولا به نتیجه نهایی یعنی خروج قطعی منتج خواهد شد یا خیر؟ ثانیا اگر این اتفاق رخ دهد مشکلات کشور رفع خواهد شد؟ و ثالثا اینکه درصورت وقوع آیا دیگر بهانه‌ای برای بازگرداندن ایران به لیست سیاه باقی خواهد ماند یا خیر؟

پیش از پاسخ به این سوالات باید گفت منتقدان روش تعامل دولت با FATF معتقدند امتیازاتی که اجرای کامل action plan برای ایران دارد احتمالی، بسیار محدود و البته نسیه هستند و معلوم نیست آنها چه زمانی نقد شوند و در عوض مضراتی در این امر نهفته است که هم بالفعل است و هم گسترده، از این‌رو تلاش می‌کنند راهی بیابند که ادامه اجرای action plan با حداقل مضرات، بیشترین دستاوردها را برای کشور به‌همراه داشته باشد.

در پاسخ به سوال اول، استدلال این است که برای خروج دائمی از لیست سیاه و همچنین بیانیه عمومی باید ابتدا ایران تمامی موارد action plan را اجرا کند و تاییدیه اجرای آن را هم بگیرد و سپس بعد از گذشتن از این مرحله در FATF درباره خروج ایران رای‌گیری شود. اگر ایران مرحله اجرای مطالبات FATF را پشت‌سر بگذارد و به مرحله رای‌گیری برسد، براساس سنت مرسوم در این نهاد باید با اجماع به خروج ایران رای داده شود و رسیدن به اجماع (consensus) یا به‌عبارتی رای مثبتی که مخالفت جدی‌ای با آن در صحن FATF نشود، به‌هیچ‌عنوان به‌سادگی برای ایران امکان‌پذیر نخواهد بود، چراکه در زمان رای‌گیری و در میان کشورهایی که حق رای دارند کشورهایی هستند که با پیش‌نویس مخالفت کنند و همچنین کشورهایی هم هستند که به پشتیبانی از این مخالفت برخیزند. برای مثال ایالات متحده آمریکا یا آرژانتین (که اجرا‌کننده تمامی منویات صهیونیست‌هاست)، شورای همکاری خلیج‌فارس یا حتی اسرائیل که همین دیروز به جمع اعضای اصلی پیوست، همگی آمادگی مخالفت با پیش‌نویس احتمالی و ممانعت از رسیدن FATF را به اجماع دارند و مسلم است که ساکت‌کردن اینها هرگز ممکن نخواهد بود یا حداقل به‌صورت جدی دور از انتظار است. علاوه‌بر این تشخیص اینکه رای اعضا اجماعی هست یا نه، نیز برعهده رئیس جلسه FATF است که قاعدتا با توجه به اینکه مدیریت به دست آمریکایی‌هاست، رسیدن به آن نیز بسیار دشوار خواهد بود. برای تقریب این موضوع به ذهن می‌توان به تلاش‌های جدی ایران برای خروج از لیست سیاه و بیانیه عمومی در تابستان سال گذشته اشاره کرد که با همین فرآیند ناکام ماند.

در کنار همه اینها باید این نکته را نیز مورد توجه قرار داد که خروجی نشست بانکوک این بود که با تمامی تلاش‌های ایران برای اجرای مطالبات FATF گفته شد ایران تنها یک‌دهم تعهدات خود را اجرایی کرده است و این خود نشان می‌دهد که این نهاد به‌سادگی از اقدامات ایران راضی نخواهد شد و رضایت به خروج از لیست‌سیاه نخواهد داد.

در پاسخ به سوال دوم باید علاوه‌بر استناد به سخنان وزیر امور خارجه که در صحن علنی مجلس بیان کرد که «من و آقای رئیس‌جمهور هیچ‌گونه تضمینی برای رفع مشکلات خارجی پس از اجرای مطالبات FATF نخواهیم داد» این مساله را متذکر شد که پیش از دولت یازدهم و زمانی که ایران هم در لیست سیاه FATF قرار داشت و هم تحریم‌های ظالمانه آمریکا، سازمان ملل و اروپایی‌ها در جریان بودند، نقشه ارزی کشور به مراتب وضعیت بهتری از امروز داشت و هم در داخل اوضاع به سامان‌تر بود و هم در نقطه استراتژیکی مثل دبی، حلقه‌ای ضخیم از صرافی‌ها مسئولیت خنثی‌سازی تحریم‌ها را برعهده داشتند و این در حالی است که با اقدامات عجیب دولت یازدهم که بسیاری از آنها در مسیر اجرای مطالبات FATF بوده، امروز و در دوره جدید تحریم‌ها امکانات قبلی ازجمله صرافی‌های دبی دیگر برای حمایت از اقتصاد کشور وجود ندارند. همچنین همه آمارها بیانگر این هستند که در آن دوره میانگین افزایش نرخ مراودات تنها هشت درصد بوده و حالا معلوم نیست که آقای روحانی رقم 20 درصد امروز را با توجه به چه داده‌هایی عنوان کرده است!

مساله بعدی هم این است که تحریم‌های ایالات متحده آمریکا که امروز اجرای آنها با تمام توان از سوی آمریکا و متحدانش پیگیری می‌شود سدی در مقابل مسیر عادی مراودات مالی خارجی ایران هستند که به‌مراتب جدی‌تر و جلو‌تر از محدودیت‌های حاصل از حضور داشتن ایران در لیست سیاه FATF قوت دارند، به عبارتی می‌توان با اعتنا به آمارهای رسمی و البته ارزیابی‌های کارشناسی این‌گونه گفت اگر از صددرصد مشکلات کشور در این حوزه تنها 10 درصد مربوط به FATF است مابقی یعنی90 درصد مربوط به تحریم های یکجانبه آمریکایی‌هاست و لذا آقای روحانی نباید با تغییر در اصل ماجرا مشکلات این حوزه را در FATF محدود کند و بدعهدی آمریکایی‌ها در برجام و عدم‌رفع تحریم‌ها و بعدا بازگرداندن رسمی تحریم‌ها را نادیده بگیرد.

حالا البته در کنار این ماجرا باید به این هم توجه داشت که اقدامات دولت دوازدهم در ماه‌های اخیر در مرتفع‌کردن اثر تحریم‌ها نه‌تنها محدود و کم‌حجم بوده بلکه در مسیری حرکت کرده است که نتیجه آن حتی می‌تواند به‌ رسمیت‌ شناختن تحریم‌های آمریکایی‌ها باشد. در این مورد البته مساله ساده است، رفتن زیر بار SPV یا همان سازوکار اروپایی برای تامین کالای ایران، صرفا به رسمیت شناختن تحریم‌های آمریکا و کنار آمدن با آنهاست که خود به خود می‌تواند عوارض جانبی دیگری نیز برای اقتصاد ایران به همراه داشته باشد.

هیچ تضمینی وجود ندارد
در پاسخ به سوال سوم باید این را توضیح داد که با شرایط امروز، اجرای تمامی مطالبات FATF نهایتا می تواند به‌صورت زمان‌دار ایران را از لیست سیاه تعلیق کند که این اقدام آنچنان موثر نخواهد بود چراکه درخواست ما از بانک‌های خارجی با این سوال مواجه می‌شود که آیا مطمئنید سه ماه دیگر دوباره به لیست باز‌نمی‌گردید؟ در این زمینه حتی اگر ایران بتواند به صورت کامل و قطعی از لیست سیاه و بیانیه عمومی خارج شود نمی‌تواند این اطمینان را حاصل کند که دوباره با یک بهانه به این لیست بازنگردد، چراکه تجربه‌هایی مانند کوبا و پاکستان پیش رو است؛ کشورهایی که در اوج روابط صمیمانه با آمریکا توانستند مجوز خروج خود را بگیرند و پس از آن با کوچک‌ترین بهانه‌ای تهدید به بازگشت شده‌اند و FATF ایرادات گسترده‌ای به آنها گرفته است.

با توجه به این استدلال‌ها می‌توان به این نتیجه رسید که اظهارات روز گذشته رئیس‌جمهور از کمترین وجاهت استدلالی و علمی برخوردار بوده و تامل جدی مقابل آن الزامی است.(1)

برجام 200 درصد گرانی/ FATF ارزانی 20 درصدی!
روحانی گفته است با پذیرش FATF اتفاق مهمی در کشور رخ خواهد داد و این‌بار هم با وعده ارزانی، خواستار همراهی مردم برای پذیرش FATF شد. رقم ۲۰‌درصدی که روحانی اعلام کرده، در مهر ۹۴ هم گفته شد، جایی که رئیس‌جمهور وعده داد با پذیرش برجام کشور ارزان‌تر اداره خواهد شد و قیمت کالا‌ها ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت، اما نه تن‌ها خبری از این کاهش نشد، بلکه بیشتر کالا‌های مصرفی نیز به نسبت روز‌های غیربرجامی، افزایش یافت! عجیب است که رئیس‌جمهور با این حجم از وعده‌های اجرا نشده چگونه وعده تکراری داده و حتی به خود زحمت نمی‌دهد درصد‌های اعلامی را کمی تغییر دهد.

رقابت‌های انتخاباتی سال ۹۲ را نمی‌توان فراموش کرد؛ روحانی گفته بود کاری خواهیم کرد که مردم به یارانه خود نیاز نداشته باشند. او بعد‌ها گفت: با میوه‌های برجام ارزانی و برکت به کشور سرازیر می‌شود، اما این اتفاق رخ نداد. با برجام هم قیمت‌ها افزایش یافت و یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، قیمت‌ها به سختی کنترل شد تا انتخابات تمام شود. روحانی که مجدداً انتخاب شد قیمت‌ها آزاد شد و یک سال جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، خود را آزاد کرد و طی یک سال گذشته بهای کالا‌ها بین سه تا شش برابر افزایش یافت.

رئیس‌جمهور به گونه‌ای برخورد کرده‌است که گویی عده‌ای در ایران برجام را به آتش کشیده و دولت را مجبور به خروج از این توافق کرده‌اند. با برجام که امتیاز خاصی نصیب ایران نشد و به جای سرمایه‌گذاری، واردات کالا از اروپا و سایر کشور‌ها به ایران افزایش یافت. هر چه نفت فروخته شد برای واردات در نظر گرفته شد و با این برنامه دولت، صنایع داخلی و تولید داخلی به نابودی کشیده شد. وضعیت امروز اقتصاد کشور با انبوهی از گرانی‌ها محصول کم‌کاری دولت در بخش‌های مهمی است که امروز با فرافکنی و تکرار وعده‌های تکراری در حال مخفی‌شدن است. کدام یک از وعده‌های رئیس‌جمهور طی پنج سال گذشته درباره ارزانی و ثبات قیمت‌ها پا‌برجا بوده‌است که امروز از وعده ارزانی ۲۰ درصدی گفته می‌شود؟ (2)

هنوز نگاه روحانی به غرب است/ دوقطبی جدید!
روحانی از همان ابتدای دولت یازدهم کلید حل مشکلات کشور را در مذاکره با آمریکا و کشورهای غرب می‌دانست و معتقد بود با برجام چرخ زندگی مردم خواهد چرخید، با وجود تجربه تلخ برجام و دستاورد «تقریباً هیچ» آن، هنوز آقای رییس‌جمهوری به کمک کشورهای غربی امید دارد و بنا ندارد با اصلاح سیاست‌های داخلی و بهبود اقتصادی به حل مشکلات معیشت مردم روی آورد.

حال باز هم دولت از همان سیاست و روش استفاده می‌کند تا این سیگنال را به جامعه دهد که اگر FATF تصویب نشود، باید شاهد گرانی باشیم! رییس‌جمهوری درحالی با اطمینان از زندگی ارزان‌تر با FATF سخن می‌گوید که آقای محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه در مجلس به صراحت گفت که نه من و نه رییس‌جمهوری نمی‌توانیم تضمین دهیم که با پیوستن به CFT مشکلات‌مان حل شود.

اما رییس‌جمهوری با اظهارات روز گذشته خود می‌خواهد طبق عادت، دوراهی خوب و بد، جنگ و صلح و ... راه بیندازد و این را می‌گوید که یا باید FATF را بپذیریم و زندگی ارزان داشته باشیم یا با رد این لایحه، خدمات گران‌تر را بگیریم!

از سویی دیگر روحانی در حالی پیوستن به FATF را گره‌گشای مشکلات کشور و حل گرانی‌ها می‌داند که دولت خود با سوء مدیریت‌هایش و گره زدن آینده کشور با برجام و نگاه به غرب مسوول گرانی‌های اخیر است.

برای مثال 76‌هزار میلیارد تومان اضافه برداشت بانک‌های خصوصی از منابع بانک مرکزی که 73‌هزار و 553‌میلیارد تومان آن در پنج ساله دولت یازدهم و دوازدهم به وجود آمده است که بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس 85‌درصد از کل سپرده‌های بانکی متعلق به 2.5‌درصد افراد است و به طوری طبیعی این 2.5‌درصد، ثروتمندترین افراد جامعه هستند. به تعبیر دیگر، نتیجه سیاست‌های اشتباه پولی دولت روحانی انتفاع تنها 2.5‌درصد از سپرده‌گذاران بانک‌ها از افزایش پایه پولی و نقدینگی بوده است. حال به جای اینکه رییس جمهوری درباره این 76‌هزار میلیارد تومان و رسیدن تورم نقطه به نقطه به 40‌درصد و سه برابر شدن نرخ ارز در یک سال اخیر پاسخگو باشد، مردم را در دوراهی عضویت در FATF یا تحمل بار گرانی قرار می‌دهد و تلاش دارد با تغییر فضای روانی جامعه به هدف خود برسد.

آیا رییس‌جمهوری می‌تواند تضمین دهد با پذیرش FATF ارتباط کشورمان با بانک‌های خارجی برقرار و مشکلات اقتصادی حل شود؟ آن‌هم در شرایطی که روز گذشته وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی اعلام کرد که رژیم اسرائیل به‌عنوان یکی از اعضای FATF پذیرفته شد و بنا‌بر گزارش «رویترز» عضویت رژیم اسرائیل در FATF می‌تواند نفوذ رژیم صهونیستی بر سیاست‌گذاری‌های این نهاد علیه دشمنان منطقه‌ای خود همچون ایران را افزایش دهد.
 
آیا رییس جمهوری می‌تواند تعهد دهد که با پذیرش FATF دیگر هزینه‌های مالی و معنوی کشور با تعهداتی که می‌دهیم، افزایش نداشته باشد و می‌توان از لیست سیاه خارج شد؟ آیا رییس جمهوری همچنانکه خود گفته هزینه این شعارش را که با پذیرش FATF ارزانی می‌شود، پرداخت می‌کند؟(3)

1 http://newspaper.fdn.ir/newspaper/page/2653/1/159520/0
http://www.javann.ir/fa/news/937670
http://sobhe-no.ir/newspaper/610/3/24345
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
آقای روحانی این FATF را تضمین بدهید. آبی از سر ملت گذشته است چه یک وجب چه صد وجب
Iran, Islamic Republic of
امضای جان کری تضمین است !!!!!!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
...
شهروند
Iran, Islamic Republic of
یکی نیست به رئیس جمهور محترم بگه : بابا جمع کنید این کاسه و کوزه رو . مردم ایران مردم فهیمی هستند و با این حرفها گول شما رو نمیخورند که به بهانه ارزانی 20 درصدی زیر بار تصویب ننگین نامه fatf بروند!!!!!
Iran, Islamic Republic of
آقای روحانی دیگه فکر کنم شما رییس جمهور ایران نیستی. وعده نده که وعده دان مان پر شده و هنوز نتوانستیم هضمشان کنیم.
Iran, Islamic Republic of
همیشه عصبیت و عصبانیت نشانه نبود منطق است. اگر شما اقای روحانی کار مفیدی کردید خوب بگید تا ما بدانیم.
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
اقای رئیس جمهور سلام
ارزونی بعد برجام ما را کفایت می کنه!!!!! باور کن اینقدر سیب و گلابی برجام را خوردیم که درایم از پا درمیایم!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
در این حکومت اسلامی که شفافیت مالی برهمگان روشن است چرا باید از شفافیت مالی بترسیم.؟چرا مردم نباید بدانند که بیت المال (پول مردم)کجا و چگونه خرج میشود .چرا مردم نباید تصمیم بگیرند و راضی باشند که پولشان کجا خرج میشود.
Iran, Islamic Republic of
این که برای مردم ما شفاف شود که خیل خوب است منتهی بحث سر این است که این اطلاعات مالی در اختیار دشمنان این نظام یعنی آمریکا قرار گیرد و مجازات هایی را بر اساس تفسیر آن ها از تروریسم و ... اعمال کنند!!!
Iran, Islamic Republic of
مگر در این مملکت خدای ناکرده پول مردم در جاهای ناثواب خرج میشود که مردم از دانستن آن محروم هستند.مگر پول مردم در جاهایی خرج میشود که مورد ادعا دشمنان این مردم مثل حمایت از تروریسم و تا امنی کشورهای دیگر است که مردم از دانستن آن محروم هستند؟ومگرهای دیگر.در کل مگر نباید مردم از خرج شدن پولشان توسط نمایندگان خویش راضی باشند؟
Iran, Islamic Republic of
دوست عزیز سلام
شفافیت برای داخل و مردم؟ یا شفافیت برای خارج و دشمن ملت و مردم؟؟؟؟؟؟؟
البته که شفافیت خوبه و باید باشه، همچنان که درباره ی حقوق های نجومی و ... مطالبه ی مردمی است، اما کدام عقل سلیمی حکم می کند که اسرار خانه را به رقیب و دشمن ارائه کنه؟!!!!!
عاقل به اشاره ای کافی است.
Iran, Islamic Republic of
درسته شفافیت برای داخل.ولی متاسفانه برای داخل هم شفاف نیست.برای دشمنان پیشکش.
سرور
Iran, Islamic Republic of
می خواهید بدانید پول ما کجا خرج می شود؟ خوب بدانید.
بانک مرکزی دولت محترم به موسسات مالی مجوز داد برای رباخواری علنی و بعد هم که پول عده ای را بالا کشیدند به بهانه پرداخت بدهی آنها-آن هم از جیب من و شما- 7 برابر مجوز، نقدینگی را افزایش داد تا کسری بودجه دولت جبران شود.هیچ کس هم پاسخگو نیست.سه برابر شدن نرخ دلار را هم با همین دید می شود توجیه کرد.
قوه قضاییه و نهادهای نظارتی دیگر هم که در این دولت فقط نقش دیده بان و آلارم دهنده را دارند و انگار نباید آب از آب تکان بخورد.
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
دولت محترم ادعا می کند که می تواند مصادیق تروریست را می تواند تعریف کند اما FATF آن را رد کرد و اعلام کرد که شما نمی توانید مصادیق تروریست را تعریف کنید و هر چه که ما می گوییم را باید بپذیرید!!!!!!!!!!!!!!!
یکی از بندهایFATF استرداد تروریستها است. در این لیست نام حاج قاسم سلیمانی با چهار املای مختلف آمده است و ایران نیز استرداد را تعهد کرده است.
Romania
اقای روحانی اون درامد سرشاری که وعده اش را داده بودی چی شد ...
Iran, Islamic Republic of
اون جمله فقط قسمت دومش درست بود
یعنی اونجایی که مردم به این یارانه دیگه نیاز نداشته باشند الان تعبیر شده
Iran, Islamic Republic of
اگر توافق برجام نباشد دلار 3000 تومان . پایگاه های هسته ای در حال تولید 3/5 درصد و 20درصد و تولید هزارتن کیک زرد .
دانش سلول های بنیادی در حال پیشرفت ،ماهواره فضایی با حیوان زنده به فضا پرتاب . احترام بین المللی بالا .
در توافق برجام دلار 18000تومان تحریم ها چند برابر ساتریفیو ژها برچیده شده و نتون کاری شده .
احترام بین المللی در حد تهدید بحرین و امارات
و رفتار عربستان و گرجستان با مسافرین ایرانی
پوشک بجه نا یاب گرانی بی داد ،تبعیض بین مسئولین و فرزندانشان با توده مردم واقعا شرم آور .و.............
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا حرف خوبی زده موافقان رسما بگویند چه آثار مثبتی دارد و مخالفان هم آثار منفی را بگویند و در آخر موضوع مثلا با همه پرسی یا تصویب مجلس و هر راه کار دیگری تعیین تکلیف شود . بالاخره تو این کشور باید یک روز این دوگانه نگاه به درون و نگاه به بیرون برای رسیدن به پیشرفت تعیین تکلیف بشه و مردم هم به یک آرامش ذهنی برسند و مسیر آینده کشور مشخص بشه . نمیشه که گروه های سیاسی هر دفعه مردم رو در این دوگانگی قرار بدن و استفاده خودشونو بکنن . البته من موافق نگاه به درون هستم
Iran, Islamic Republic of
آنچه در متن آمده را آقای روحانی و برجام آوران می دانند اما چیزی که برایشان مهم است تغییر رفتار ایران مطابق میل گردانندگان نظام سلطه جهانی و نماد نظام سلطه، یعنی امریکاست.شعار تعامل با جهان برای قانونی کردن اجرای سند ننگین آموزش2030،لوایح مربوط به FATF،معاهده پاریس و مانند آن است.مضرات اینها برای ایران اهمیتی ندارد و حتی استقلال سیاسی ایران باید به فراموشی سپرده شود.لزومی ندارد که برای تولید کالاهای با کیفیت داخلی تلاش کنیم.نبود کالا را با واردات حل می کنیم و نیم نگاهی برای عضویت در سازمان تجارت جهانی داریم؛شاید افزایش قیمیت ها در همین ارتباط قابل ارزیابی باشد.
علی
Iran, Islamic Republic of
حرف این فرد چه ارزشی دارد که تضمین بدهد و تضمینش چه اعتباری دارد
تخم مرغ 150 تومانی با تائید برجام شد 1000 تومان . حالا با اف ای تی اف چند تومان ؟؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
بخدا دور از نزاکته . آدم شرمش میاد بگه !!!!!!!!
من فقط از خدا می خوام مردم در انتخابات یک سیلی محکم به دهن آن کسانی که گفتند با برجام همه مشکلات کشور حتی آب آشامیدنی بر طرف میشه
جهان نیوز باید صدای مارو بگوش مسئولین کر و لال
دروغگو صفت برسانید
Iran, Islamic Republic of
وای بروزی که مردم خشمشان بر انگیخته شود
حسن روحانی برای یبار هم که شده بخود بیا و مشکلات معیشتی مردم را ببین ، درک کن . لمس کن و توجیح را کنا بگذار و به مردم آرامش بده نه نامیدی !
بجای دروغ و بجای باج دادن به دشمنان ایران به فکر محرومین باشید و دست از بستن قرارداد های ننگین و بی نتیجه بردارید
Iran, Islamic Republic of
دولت بی تدبیر و نا امید کننده . خجالت خجالت خجالت
علرغم وعده های پوچالین و گمراه جناب حسن روحانی ، هیچ تحریمی برداشته نشد بلکه اضافه هم شد
Iran, Islamic Republic of
حسن روحانی : همه تحریم ها حتی تحریم هسته دیگر برداشته شد
مردم : نه تنها تحریمها برداشته نشد به تحریمها اضافه شد
آیا دادگاهی هست که دروغگویان تحریم را مجازات کنه ؟
بنظرم فقط باید منتظر دادگاه الهی باشیم
محمد حسین دانشجوی حقوق
Iran, Islamic Republic of
بخاطر گفته های دانشجو ی سمنانی ناراحت شده ...!
غرویان
Iran, Islamic Republic of
فرانسه ازاعضای اصلی کارگروهFATFمیباشدوضع فعلی آن
واعتراضات صورت گرفته مردمی بخاطرتبعیض ناامنیتی شغلی وگران بودن زندگی درفرانسه است جناب رئیس جمهوراگرFATFزندگی راارزان میکندچرابرای فرانسه نکرده است؟
United States
...
Iran, Islamic Republic of
یاد آن مدینه فاضله که وعده آن با زمان اجرای برجام داده می شود . وعده ارزانی بطوری که مردم یارانه ها را به دولت پس بدهند . ایجاد شغل بسط و گسترش راه های زمینی و هوایی خرید هواپیما مد روز دنیا و ازبین رفتن ریزگردها و سالم شده هوای شهر ها . احیا دریاچه ارومیه ،بهره مند شدن تمام مردم از آب سالم و بهداشتی ،حل شدن مسئله ازدواج جوانان برای همیشه ، ارزش پیداکردن پاسپورت ایرانی وغیره
که انگار رویایی بود در خواب شیرین در خواب رفته گان .
اگر کسی هم انتقادی داشت چه سیل اتهام ها ( کاسبان تحریم ، دلواپس ، عقب مانده ذهنی ، برو به درک ، عقل ناقص ،بیسواد و.........
حالا معلوم شد چه کسی درست می بیند وچه کسی نه
و اگر کسی هم نظری داشت انتقادی
Iran, Islamic Republic of
بابا یکی بیاد جلوی این مرد سرخه ای را بگیره
احمد
Iran, Islamic Republic of
آخه دیگه پیش مردم بدحساب شدند مردم تضمینشون رو هم قبول ندارند
خيری
Iran, Islamic Republic of
پيشنهاد تکميل عنوان:
نه دوقطبی، نه توهین؛ خونسرد باش، آقای روحانی
احمدى
Iran, Islamic Republic of
...
said
Switzerland
سلام. عزیزان چطور آقای روحانی میداند که غربی ها به بهانهً گازهای گلخانه ای جلوی توسعه کشور را بگیرند ولی نمیداند با FATF نه تنها تمامِ اطلاعات توسعه اقتصادی را دارا می شوند و تحریم ها هدف دارتر می شوند و هم تمامِ اطلاعاتِ گردشِ مالیِ در کشور ‌را در اختیار دارند ؟