پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
 
۰

۳۰ درصد مدارس تهران زیرخط استاندارد

دوشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۵
کد مطلب: 657768
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز تهران با اشاره به اینکه در تهران زمین برای ساخت مدرسه نیست، گفت: ۳۰ درصد مدارس پایتخت به ویژه در بافت مرکزی و شمال شهر به لحاظ سلامت فضا زیر خط استاندارد قرار دارند.
۳۰ درصد مدارس تهران زیرخط استاندارد
به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، اگر بخواهیم مقایسه‌ای بین استان‌های کم‌برخوردار به‌لحاظ فضای آموزشی داشته باشیم باید بگوییم که استان‌های سیستان و بلوچستان، البرز و آذربایجان غربی شرایطی مشابه تهران دارند با این تفاوت که آنها تراکم دانش‌آموزی مدارس تهران را هم ندارند با در نظر گرفتن این مسئله اگر بخواهیم یکبار دیگر وضعیت تهران را به لحاظ فضای آموزشی بررسی کنیم می‌توان گفت  تهران کم‌برخوردارترین استان کشور است به‌گونه‌ای که میانگین دانش‌آموز در کلاس‌های درس 31 نفر است و در برخی مدارس تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها بالای 40 نفر است.

عباسعلی باقری زمانی که در پست مدیرکلی آموزش و پرورش شهر تهران حضور داشت از فرسودگی و ناامن بودن 800 مدرسه تهران خبر داده بود که حتی سازمان نوسازی مدارس هم حضور و تردد دانش آموزان به آنها را تایید نمی‌کند و نیاز به 2.3 میلیارد تومان بودجه برای بازسازی آنها را پیش‌بینی کرده بود- هر چند به نظر می‌رسد با افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز مقدار بودجه مورد نیاز هم افزایش یافته باشد.-

یک زلزله و آسیب به 40 درصد مدارس
امیر نعمت بنی آدم رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز تهران با تایید اینکه تهران از فقیرترین استان‌های کشور به لحاظ فضای آموزشی است، عنوان کرد:‌  قدمت برخی مدارس به 70 یا 80 سال می‌رسد و خیران همیشه می‌گویند اگر زلزله‌ای در تهران رخ دهد 40 درصد مدارس فعلی آسیب خواهند دید البته آنها مدت‌هاست که تصمیم گرفته‌اند اگر زمین در اختیارشان قرار بگیرد، مشکلات فضای آموزشی را برطرف کنند اما کمبود زمین بزرگترین معضل است.

وی افزود: ساختمان‌هایی که باید تبدیل به ساختمان جدید شود مشکلاتی دارند و خیران تمایل دارند تمام فضایی که درست می‌کنند از صفر تا 100 را خودشان انجام دهند،  فضایی که به عنوان مدرسه به آنها پیشنهاد می‌شود باید تخریب و بازسازی شود که این روند زمان‌براست و همین کار را برای خیران با مشکل مواجه کرده است.

4 هزار مدرسه فرسوده در تهران مورد استفاده است
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز تهران با اشاره به اینکه در شرای فعلی در تهران 4 هزار مدرسه مورد استفاده است که 2 هزار و 500 مدرسه دولتی و هزار و 500  مدرسه غیردولتی است، عنوان کرد:‌ 30 درصد مدارس شهر تهران به ویژه در بافت مرکزی و شمال شهر به لحاظ سلامت فضا زیر خط استاندارد است همچنین میانگین سرانه فضای آموزشی کشور 5.2  مترمربع به ازای هر دانش‌آموز است که این سرانه در تهران 4.2 بوده و هر دانش‌آموز یک متر فضا کم دارد.


بنی آدم بیان کرد:‌ یک میلیون و 100 هزار متر مربع فضای آموزشی به تعداد 900 مدرسه برای دانش‌آموزان  تهران کمبود داریم البته در ایند رابطه سازمان نوسازی کمک خوبی دارد اما کمک خیران بسیار چشمگیر است و یونسکو بهترین امتیاز را به خیران مدرسه ساز ایرانی داده است و اصلا دور از انتظار نیست جایزه فرهنگی نوبل را به خیران مدرسه‌ساز ایران بدهند.

وی ادامه داد:‌ در تهران 1500 خیر و در سطح ایران 600 هزار خیر مدرسه‌ساز داریم و در خارج از کشور نیز ایرانیانی هستند که برای ساخت مجتمع‌های آموزشی بزرگ در داخل کشور کمک می‌کنند مانند آقای موفقیان و خیامی. که آقای خیامی در سطح استان خراسان 80 میلیارد و آقای موفقیان 90 میلیارد تومان برای ساخت مجتمع‌های مورد نیاز دانش‌آموزان استثنایی هزینه‌ کرده‌اند.

طرحی برای حل مشکل کمبود مدرسه در تهران تا 5 سال
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز تهران گفت:‌ جلسه‌ای را با حضور استاندار تهران داشتیم و قرار شد برنامه‌ای که برای تهران اجرا می‌کنند به صورتی باشد که تا 5 سال آیند کمبود فضاهای آموزشی برطرف شود و براین اساس ساخت 300 مدرسه بر عهده خیران، 300 مدرسه نهادها و بنیادها، 300 مدرسه دولت و 300 مدرسه بانک‌ها و موسسات اقتصادی قرار گرفت و اگر این یک هزار و 200 مدرسه در تهران ساخته شود تا 10 سال آینده کمبود مدرسه نخواهیم داشت و هم‌اکنون در ساخت این مدارس خیران نسبت به سایرین پیشگام هستند.

بنی آدم با اشاره به اینکه 40 درصد مدارس بعد از انقلاب را خیران ساخته‌اند، افزود: برخی مناطق تهران مانند منطقه 4 به اندازه یک استان است همچنین اگر به داد منطقه 22 نرسند به شدت با مشکل مواجه می‌شویم. در سه سال آینده 200 مدرسه  در این منطقه نیاز است و طبق قانون هر فردی که 200 واحد مسکونی می‌سازد باید یک مدرسه بسازد اما انبوه‌سازان برای فرار از ساخت مدرسه اقدام به ساخت 198 واحد مسکونی می‌کنند.

وی ادامه داد: از شهرداری تهران تقاضا  داریم که به ما زمین بدهند چون خیر برای ساخت مدرسه داریم اما زمین وجود ندارد. البته آموزش‌وپرورش در حوزه مدرسه‌سازی حرکت می‌کند اما حیطه قدرتی او تا همین اندازه است  از سوی دیگر هم‌اکنون دولت پولی ندارد و اگر خیرین کمک نکنند کار پیش نمی‌رود. 6 هزار واحد آموزشی نیمه تمام مانده بود و خیران برای تکمیل آنها وارد شدند و الان هر پروژه آموزشی که نیمه تمام مانده را خیران ورود می‌کنند.

بنی‌آدم بیان کرد:‌ خیران پیشنهادی به آموزش‌وپرورش داده بودند که در سال‌های گذشته حرکت آن کند بود و گفته‌ایم در بافت‌های تجاری مدارسی هستند به وسعت 1500 تا سه هزار متر و اگر آن را تغییر کاربری دهند می‌توان پول آن را برای ساخت مجتمع آموزشی در سایر بخش‌ها هزینه کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *