چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
 
۱
۸

تردید در حسن نیت یک ادعا!

عباسعلی کدخدایی
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۰۳
کد مطلب: 657697
اعلام عمومی آن هم در پاسخ دبیر محترم شورای نگهبان، این ابهام را در بر دارد که هدف از رسانه‌ای کردن، حل مسئله نیست و شاید اهداف دیگری را در پی دارد؟
جهان نيوز - دکتر عباسعلی کدخدایی*: در موقع انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان در سال‌های اخیر فراکسیون‌ها و کمیسیون‌های مختلف مجلس از افراد معرفی‌شده توسط رئیس محترم قوه قضاییه دعوت می‌کنند تا در جلسه‌ای شرکت کرده و به سؤالات آنان پاسخ دهند.

فراکسیون امید نیز یک روز از همه افراد معرفی‌شده دعوت کرد که من ظاهراً آخرین آنها بودم. هرکدام از اعضای محترم فراکسیون سؤالات و نظراتی داشتند که پاسخ داده می‌شد، از جمله جناب آقای صادقی اظهار نمودند، «گفته می‌شود برخی برای تأیید صلاحیت خود به شورای نگهبان پول می‌پردازند!؟» من سؤال کردم به اعضاء؟ پاسخ داده شد «خیر ولی به افراد وابسته به شورا.» گفتم مدارکی دارید؟ گفته شد «برخی اسناد وجود دارد.» در حضور اعضای مؤثر فراکسیون اعلام کردم هر مدرکی در این رابطه دارید علاوه بر نهادهای امنیتی و نظارتی به شورا نیز ارسال کنید. قرار شد مدارک را ارسال کنند. بعد از این جلسه یکی دو بار دیگر نیز این گفته پیگیری شد وعده به ارسال می‌شد که تاکنون، زمان نوشتن این مطلب نیز مدارکی دریافت نکرده‌ایم. در این ارتباط چند نکته لازم به توضیح است؛

آقای صادقی نماینده هستند و حقوقدان. اصل اول در این‌گونه امور حسن نیت است. ولو اینکه ایشان آن جلسه را فراموش کرده‌اند، آیا بعد از حدود سه سال نباید این مدارک را به شورای نگهبان ارسال می‌کردند؟

اعلام عمومی آن هم در پاسخ دبیر محترم شورای نگهبان، این ابهام را در بر دارد که هدف از رسانه‌ای کردن، حل مسئله نیست و شاید اهداف دیگری را در پی دارد؟

سؤال بعدی از یک نماینده حقوقدان این است که آیا اگر کسی با تخلفی روبرو می‌شود نباید به نهادهای نظارتی اعلام کند؟ با چه مجوزی چند سال این پیگیری را به تأخیر انداخته‌اند؟ آیا می‌توان اعلام تخلف را بنا به تشخیص شخصی به تعویق افکند!؟

شورای نگهبان از هر نقد و انتقاد سازنده استقبال می‌کند و برای اصلاح روند نظارتی خود آماده شنیدن هرگونه پیشنهاد و طرحی می‌باشد. خوشحال می‌شویم اگر نقص و یا تخلف احتمالی در کار است با دریافت گزارش آن تخلف به اصلاح روند به پردازیم، لیکن توجه شود که بهره‌برداری انتخاباتی با اعلام تخلف با حسن نیت بسیار فاصله دارد. تلاش کنیم با حسن نیت پیگیر تخلفات باشیم و گر نه افکار عمومی تصور دیگری از این‌گونه عملکردها خواهد داشت.

با این حال شورای نگهبان همچنان آماده شنیدن انتقادات و دریافت گزارشات پیرامون عملکرد این شوراست.
* عضو و سخنگوی شورای نگهبان
مرجع : خبرگزاری فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
فی قلبوهم مرض فزادهم الله مرضاً...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
عزيزان شما بازنشستگي نداريد
Iran, Islamic Republic of
مادام العمر در خدمت اسلام ومسلمين هستند
Iran, Islamic Republic of
يك كلام ختم كلام تا نفت هست ما هم هستيم
مسعود دیپلمات
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای کدخدائی،
طبق قانون اساسی ، شورای نگهبان ناظر بر انتخابات مردم است و نه ناظر بر انتخاب مردم . انتخاب کردن حق مردم است چنانکه در انتخاب دین هم میفرماید لا اکراه فی الدین .
لذا شورای نگهبان حق ندارد قبل از انجام انتخابات در انتخاب مردم دخالت کرده و اعمال نظر کند ، و یا کاندیدا ها را معین و بزعم خود تایید صلاحیت کند .
لذا نظارت شورای نگهبان اساسا" باید دارای دو مرحله باشد:
1-نظارت بر حسن اجرای انتخابات
2-تایید نتیجه و صحت انتخابات
مسعود دیپلمات
Iran, Islamic Republic of
سطر اول را اصلاح میکنم: طبق قانون اساسی ، شورای نگهبان ناظر بر انجام انتخابات مردم است و نه ناظر بر انتخاب مردم.
Iran, Islamic Republic of
هر چند اینروزا دیگه حنای دیپلماتها و حقوقدانان رنگی نداره ولی خسته نباشی
طبق قانون اساسی کجا؟
خب متن کامل و دقیقشو میذاشتی اینقدر خودتو اذیت نمیکردی!