پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
 
۰

کدام صدای مفاصل خطرناک هستند؟

پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۱۶
کد مطلب: 657005
گاهی در حین راه رفتن، یا بعد از نشستن طولانی هنگامی که بخواهیم بلند شویم و یا حتی هنگام انجام فعالیتی ممکن است صدا های متفاوتی از بعضی از مفاصل بدن شنیده شود.
کدام صدای مفاصل خطرناک هستند؟

 

 
به گزارش جهان نيوز، پرهام پارسانژاد فیزیوتراپیست درباره علت ایجاد صدای مفاصل اظهار کرد: از نظر پزشکان زمانی که صداهای ایجاد شده در مفاصل همراه با درد نباشد، مشکلی ایجاد نشده است؛ ممکن است این صداها با کم شدن مایع بین مفصلی و تغییرات فیزیولوژیک باعث شود مایع بین مفصلی نرمی سابق را نداشته باشد و در نهایت باعث ایجاد صدا شود؛ گاهی این صداها به قدری بلند است که شب‌ها باعث بیدار شدن اطرافیان می‌شود.

عوامل ایجاد صدا در مفاصل
وی ادامه داد: گاهی تغییرات املاح بدن منجر به کاهش سطح مایع سینوویال مفصلی می‌شود که صدای مفاصل را به همراه دارد؛ همچنین گاهی حرکت تاندون‌ از روی استخوان‌ها با صدا و درد همراه می‌شود؛ در برخی موارد حباب‌های کوچکی که در مایع مفصلی وجود دارند به هم می‌چسبند و بزرگ و بزرگتر می‌شوند که در نهایت ترکیدن این حباب‌ها صدا ایجاد می‌کند؛ این مشکل را زمانی خطرناک و مهم می‌دانیم که با درد تیر کشنده، سوزش، حسی مثل برق گرفتگی یا احساسی شبیه به فرو رفتن میخ همراه باشد.کدام صداهای مفصلی خطرناک هستند؟

پارسانژاد ادامه داد: اگر درد حاصل بر اثر گیر افتادن تاندون باشد به صورت برق گرفتگی، گزگز و مورمور نمود پیدا می‌کند؛ اگر صدای مفاصل بر اثر ساییده شدن غضروف و تماس استخوان‌ها با هم باشد باعث ایجاد حسی مثل فرو رفتن میخ در زانو می‌شود؛یا ممکن است برخورد تاندون ها در هنگام حرکت منجر به ایجاد صدا و درد شود؛ در مجموع اگر این صداها همراه با درد، داغی و تورم هم باشد حتماً باید بررسی و معاینه شود.

کدام اختلالات در بانوان باعث ایجاد صدا در مفاصل می‌شود؟
این فیزیوتراپیست بیان کرد: معمولا این اختلال پاتولوژیک و ناشی از مشکل یا بیماری دیگری نیست؛ در دوره‌های متفاوت  زندگی ممکن است به دلیل تغییرات املاح خون، تغییرات عملکرد سیستم عضلانی-اسکلتی و ایجاد ساییدگی بر اثر افزایش سن  باعث ایجاد سروصدا شود؛این اختلال در تاندون‌های ورزشکاران هم مشکل شایعی به شمار می‌آید؛ در خانم های جوان هم شلی لیگامانی و نرمی مفاصل ممکن است در ایجاد این اختلالات تاثیر داشته باشد.

روش‌های درمان صدا دادن مفاصل
وی درباره راه‌های درمان این اختلال گفت: درمان صدای مفاصل به علت ایجاد آن بستگی دارد؛ صداهای طبیعی نیازی به درمان ندارند،اگر صداها بر اثر تغییرات مایع بین مفصلی باشد افزایش آب دریافتی کمک کننده است اگر این اختلال در ورزشکارها باشد باید معاینه شوند، شاید سبک کردن تمرین راهکار خوبی برای درمان این افراد باشد.

پارسانژاد افزود: اگر ساییدگی علت بروز این درد و صداها باشد، تقویت عضلات می‌تواند به کاهش فشار وارده بر مفاصل کمک کند؛ تمرینات دامنه حرکتی باعث ترشح مایع سینوویال می‌شود؛ از شایع‌ترین این تمرین‌ها نشستن لبه تلخ و حرکت پاندولی پا بدون ایجاد فشار بر زانوها است؛ این تمرین باعث ترشح مایع سینوویال در مفاصل می‌شود؛ در بیماران آرتروزی حتی ممکن است این تمرین با وزنه پایی اجام شود تا تحریک و ترشح بیشتری به همراه داشته باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *