پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
۳۴
همزمان با ناامیدی از عملکرد دولت و شورای شهر تهران

دعوای جدید اصلاح‌طلبان برای ماندن و یا نماندن در نظام!

دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۵
کد مطلب: 656215
سخنگوی حزب اعتماد ملی درباره اظهارات اخیر حجاریان گفته است که برای من باور کردنی نیست که حجاریان دوباره حرف از خروج از حاکمیت می زنند. اگر طالب خروج از حاکمیت بودند چرا دوباره در انتخابات مجلس هفتم شرکت کرده و آن همه رد صلاحیت شدند و این همه هزینه وارد شد.
دعوای جدید اصلاح‌طلبان برای ماندن و یا نماندن در نظام!
گروه سیاسی جهان نيوز: اصلاح طلبان همزمان با ناامیدی از عملکرد دولت،شورای شهر تهران و فراکسیون امید در مجلس و قطعی شدن علائم شکست در انتخابات آتی یکبار دیگر بحث خروج دوباره و یا ماندن در جمهوری اسلامی و تحریم انتخابات را مورد بحث قرار داده اند!

به گزارش جهان نيوز، سعید حجاریان است در گفت و گو با تارنمای «مشق نو» گفته است: «انتخابات، به معنای کنونی آن، مصداق گدایی قدرت است. اصلاحات، صدقه بگیر نیست و اگر مکنت دارد باید با اتکا بر آن به بازار سیاست برود. اگر پول بازار سیاست را نداشتیم باید بکوشیم آن را کسب کنیم نه آن که به هر بُنجُلی تن دهیم.»

پرواضح است که اظهارات اخیر حجاریان بیش از آنکه نشانه عبور اصلاحات از انتخابات در کشور است، نشانه ناامیدی کم سابقه از شکست در انتخابات آینده است.

این در حالیست که امثال همین حجاریان در انتخابات گذشته حتی در صورت نداشتن کاندیدا اصلاح طلب در انتخابات ریاست جمهوری و یا گزینه های حداقلی برای مجلس بر حضور و مشارکت در انتخابات تاکید ویژه ای داشته است.

به اعتقاد برخی از اصلاح طلبان با توجه به عملکرد ضعیف دولت و شورای شهر تهران و همچنین فراکسیون امید در مجلس، پیروزی در انتخابات آتی در مجلس و ریاست جمهوری کاملا منتفی است.

همچنانکه اخیرا کرباسچی نیز گفته است: همین الان وقتی خود ما معتقدیم که مجلس، شورای شهر و دولت بد عمل کرده‌اند، چه توقعی باید از مردم داشته باشیم که دوباره به ما رای دهند؟! در حال حاضر اگر خود را جای یک شهروند بگذاریم، هیچ حجتی برای رای دادن مجدد به اصلاح‌طلبان وجود ندارد.

سخنگوی حزب کروبی: سخنان حجاریان باورکردنی نیست
در همین حال، سخنگوی حزب اعتماد ملی درباره اظهارات اخیر حجاریان گفته است که برای من باور کردنی نیست که حجاریان دوباره حرف از خروج از حاکمیت می زنند. اگر طالب خروج از حاکمیت بودند چرا دوباره در انتخابات مجلس هفتم شرکت کرده و آن همه رد صلاحیت شدند و این همه هزینه وارد شد.

اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی در گفتگو با نامه نیوز از سایت های حامی دولت گفته است: درست است که ما نمی توانیم به اندازه کافی و با همه توانمندی های خود در قدرت حضور داشته باشیم اما می توانیم مانع به قدرت رسیدن تندروها شود. این اثری بود که اصلاح طلبان به ویژه بعد از سال 92 گذاشتند.توجه داشته باشید که در عالم سیاست همه چیز سیاه و سفید یا صفر و صد نیست.

وی تصریح کرد: من فکر میکنم که سخن آقای حجاریان مثل همان سخنان این دسته از سیاستمداران جریان اصلاحات است که در سال 82 یا 81 تئوری خروج از حاکمیت را مطرح کردند و دیدیم که در نتیجه آن اقدام یک به یک قوایی که در اختیار داشتیم را واگذار کردیم.به نظر من منحنی رشد اصلاح طلبان در قدرت از سال 92 به بعد افزایش پیدا کرده است و این رویه باید با عقلانیت ادامه یابد. به جای اینکه مجدد بر طبل تئوری خروج از حاکمیت بکوبیم باید به اعتمادسازی پرداخته و به مطالبات مردم پاسخ دهیم. باید هم مردم را پشت سر خود نگاه داریم و هم حاکمیت را وادار کنیم که به قانون تن دهد. به جز این راهی برای عبور دادن افراد بیشتر از فیلتر شورای نگهبان نداریم.

سخنگوی حزب کروبی در پاسخ به این سوال که در ماه های اخیر مخصوصا شاهد افزایش ناامیدی و نارضایتی در جامعه هستیم. علت اصلی این نارضایتی هم عدم موفقیت دولت مورد حمایت اصلاح طلبان. مجلس تقریبا پاک شده از نیروهای تندرو و شورای شهر کاملا اصلاح طلب است. فکر میکنید شرایط فعلی نمی تواند دلیل تاکید برخی از اصلاح طلبان بر کنار کشیدن از انتخابات و به تعبیر آقای حجاریان گدایی نکردن قدرت باشد؟، نیز گفته است: وضعیت فعلی از ابتدا روشن بود. بنابراین آقای حجاریان و یک سری از دوستان باید سال 92 این حرف را می زدند . چرا امروز می زنند؟ چرا در انتخابات 92 که اصلاح طلبان از آن همه حوادث خارج شده و صدمه سنگینی دیده بودند این حرف ها را نزدند. وقتی که نامزد خودمان یعنی آقای عارف را کنار کشیده و به جای او از روحانی حمایت کردیم چرا سکوت کردند؟ آقای حجاریان و دوستانشان چرا نخواستند که آقای عارف که معاون اول آقای خاتمی و اصلاح طلب بود در صحنه بماند ؟

وی می افزاید: فکر میکنم دوستان ما الان مجدد به تسلسل باطل افتاده و می خواهند راه آزموده را دوباره بیازمایند. این حتما منجر به اتلاف منابع در حوزه اصلاح طلبی و در حوزه ملی خواهد شد. برای من باور کردنی نیست که دوباره حرف از خروج از حاکمیت می زنند. اگر طالب خروج از حاکمیت بودند چرا دوباره در انتخابات مجلس هفتم شرکت کرده و آن همه رد صلاحیت شدند و این همه هزینه وارد شد.

وی همچنین تصریح می کند: به نظر من کنار کشیدن از انتخابات مجددا قهقرا اصلاح طلبان را در پیش خواهد داشت. مثل اینکه برخی اصلاح طبان اساسا وظیفه دارند که هر وقت جریان اصلاحات خواست اوج بگیرند، مانع پرواز شوند زیرا خودشان نمی توانند در قدرت باشند. من خود از آن دسته افرادی هستم که در قدرت جایی ندارم و به دلایلی که مشخص است، در قدرت نخواهم بود اما به عنوان یک سرباز کوچک در جریان اصلاح طلبی معتقد هستم که باید مسیر 92 را ادامه دهیم و به اهداف آرمانی خود دست یابیم.


با توجه به اینکه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال96 مرزبندی اصلاح‌طلبان و اعتدال گرایان شکل پررنگ‌تری به خود گرفت و عملا فاصله ایجاد شد آیا شرایط برای ائتلاف مجدد بین اصلاح‌طلبان و اعتدال گرایان در دو انتخابات آینده وجود خواهد داشت؟ این ائتلاف مستلزم چه ضروریاتی است؟

عطریانفر: استراتژی اصلاح‌طلبان باید این باشد که با صندوق‌های رأی قهر نکنند
در همین حال محمد عطریانفر از اعضای شورای مرکزی کارگزاران نیز معتقد است:در شرایط کنونی اصلاح‌طلبان دو راه بیشتر پیش روی خود نمی‌بینند و راه سومی وجود ندارد. نخست اینکه اصلاح‌طلبان هیچ گاه نبايد با صندوق‌های رأی قهر کنند و همواره و تحت هر شرایطی در صحنه بايد باقی بمانند و دوم اینکه اگر احساس کنند که حتی قدرت تأثیرگذاری اندکی نیز نخواهند داشت سیاست‌ورزی اصلاح‌طلبانه را تعطیل کنند و خانه‌نشین شوند. البته این خانه‌نشین شدن نیز در دو حالت خود را نشان خواهد داد. نخست رویکرد منفعلانه و فاصله گرفتن از فضای سیاسی و دوم رویکرد ساختارشکنانه که هر دو قابل قبول نیست. بنده معتقدم استراتژی اصلاح‌طلبان باید این باشد که با صندوق‌های رأی قهر نکنند. اگر این رویکرد را باور داشته باشیم باید به دنبال استفاده از بهترین نیروهای خود برای انتخابات آینده باشیم. عقل سیاسی حکم می‌کند جریان اصلاحات در مرحله نخست به دنبال استفاده از نیروهای ممتاز خود برای انتخابات باشد. با این وجود اگر چنین فضایی برای اصلاح‌طلبان مهیا نبود باید به سمت نسبی‌گرایی حرکت کند و در بزنگاه‌های کلیدی دست به انتخاب بزند. این اتفاق در سال92 رخ داد و جریان اصلاحات پس از ردصلاحیت گزینه اصلی خود که آیت‌ا... هاشمی بود و کناره گیری آقای عارف تصمیم گرفت از آقای روحانی به عنوان یک اصولگرای معتدل حمایت کند.

عارف و جهانگیری گزینه اصلاح طلبان برای انتخابات آتی
 در همین حال، مشاور ارشد خاتمی درباره انتخابات آتی با بیان اینکه احتمال قوی برای حضور محمدرضا عارف و اسحاق جهانگیری در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ وجود دارد اظهار داشت: محمدرضا عارف و هم جهانگیری می‌دانند برای حضور در انتخابات باید در یک پروسه تصمیم گیری شرکت کنند و قطعاً و نهایتا یک نامزد در انتخابات از میان آنها حضور پیدا خواهد کرد.

ناصری به سایت اصلاح طلب انتخاب گفته است: قطعاً هر دو نامزد به عنوان دو اصلاح‌طلب در انتخابات حضور پیدا نخواهند کرد و این فقط در خصوص جهانگیری و عارف نیست و در مورد دیگر اصلاح‌طلبان هم این موضوع صادق است اصلاح‌طلبان در صورت به اجماع رسیدن توسط شورای عالی سیاستگذاری و هسته مرکزی اصلاحات در انتخابات آینده فقط با یک نامزد شرکت خواهند کرد ‌.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


هادی
Germany
فقط هر چی خاتمی بگه
Iran, Islamic Republic of
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
Iran, Islamic Republic of
فقط خاتمی قهرمان
Iran, Islamic Republic of
امان از جهل
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
فقط هرچی خاتمی بگه عکسش درسته
Iran, Islamic Republic of
دقیقا مثل سی بر صفر
Iran, Islamic Republic of
اصلاحات از روزی که متولد شده با هدایت هسته مرکزی آن در پی استحاله نظام جمهوری اسلامی بوده است و الا کدام نیروی انقلابی با اصلاح مخالف است؟ما با استحاله مخالفیم.نیروهایی که دل در گرو دین و انقلاب دارند و به دلایلی با استحاله طلبان همراهی کردند به جبهه نیروهای انقلاب برگردند.
Germany
میزان رای ملت است
United Kingdom
اگر رأی نیاوردید اداهای سال 88 رو تَکرار نکنید
چون دیگه رأی نمیارید
United States
سالهاست که شما بازنده ین
Iran, Islamic Republic of
بله ولی درآینده هم سالهای سال شما بازنده خواهید بود مثل ده ساله ۸۲ تا ۹۲
زیاد به شرایط فعلی مغرور نشوید
Iran, Islamic Republic of
تو گذشته بمون برادر ولی سالهاست پشت هم باختین و بازم میبازین
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
شما هم تو گذشته سیر می کنید
گول پیروزی های سال ۹۲ تا ۹۶ را خورده اید
کمی در بین مردم بگردید و با نظرات آنها راجع به دولت و مجلس فعلی آشنا شوید تا بتوانید آینده را پیش بینی کنید
گذشته چراغ راه آینده است اگر چشم خود را نبندیم !
خدا کند که افسادطلبان در نظام نمانند!!
نظام هم نفس راحتی می کشد!
....
Iran, Islamic Republic of
چون لیبرال اسلامی اند ؟
یا رادیکال های گذشته اند ؟
فرق سروش با بازرگان با اینها در چیست ؟
خاتمی مطرود است و اینها محبوبند !!!
جهان نیوز این سرباز با دو رو ها یا بقول شماها از انقلاب خسته شده ها زاوید تند دارد
چرا گاهی انتقاد از آنان را ... می کنی همانطور که سرباز همیشه سرباز انقلاب است
شما هم جهان نیوز سال گذشته باش و نترس
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبها بعنوان مدیران نظام هستید اما نقش اپوزوسیون رو بازی می کنید
Iran, Islamic Republic of
وقتی آب سر بالایی میره.......
Iran, Islamic Republic of
خارج بشید ، الی جهنم و بئس المصیر
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان دلشون خوشه كه اين تيوريسن اونهاست و اخوندي هم مرد عملشون. اينكه تراوشات ذهني اش ته كشيده و هرچي ميگه چپكي در مياد . دادش ژست مخالف نمايي و برانداز نمايي نخ نما شده كارتون از بيخ خرابه نتونستيد در شش سال يك لونه مرغ بسازيد مردمو ذله كرديد بريد كنار تا مردان و زنان كارزار بيايند
هادی
Germany
اصلاح طلبی یعنی میزان رای ملت است یعنی سی بر صفر
Iran, Islamic Republic of
نه عزیز اصلاح طلبی یعنی دلار 11600 تومنی یعنی رقیب هراسی یعنی خسارت محض یعنی وعده 100 روزه یعنی پراید 28 میلیونی یعنی گل گرفتن هر پیشرفتی من جمله هسته ای و موشکی یعنی تکرار کورکورانه ...!!
وحید
Iran, Islamic Republic of
در دولت یکدست اصلاح طلبان اوضاع مملکت چجور بود؟
حمید
United States
در دولت یکدست اصولگرایان چی
Iran, Islamic Republic of
از چی فرار میکنی مگه الان دولت یکپارچه اصلاحات سر کار نیست یعنی میخوای مثلا بگی الان دولتی که روی کار اومده و شعار اعتدال میده همون اصلاحات نیست برو عمو خودتو سیاه کن ما زغال فروشیم نمیتونید خودتون رو مبرا کنید از این 40 سال انقلاب حداقل 30 سال اداره مملکت دست اصلاحات بوده و نتیجه ش هم معلومه حتی عرضه ندارید قیمت پراید و دلار رو کنترل کنید ایجاد اشتغال و ... که بماند.
United Kingdom
اصلاح طلبی یعنی حکومت به سبک طایفه قاجار
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبی یعنی محبوبیت مردمی یعنی پیروزی پی در پی سالهای اخیر
رضا
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبى يعنى حاكميت عقل و منطق بر مملكت، اصلاح طلبى يعنى دورى از جهالت و تعصب ، اصلاح طلبى يعنى پيش به سوى ايرانى آباد، آزاد و سربلند!
United Kingdom
ایران آباد یعنی همین که این روزها اصلاح طلبان دارند تحویل میدن؟
انصافت اصلاحطلب
من که هیچوقت به متد زندگی در گرانی رأی نخواهم داد
Iran, Islamic Republic of
اینو یادت رفت بنویسی اصلاح طلبی یعنی خرابی مملکت یعنی بیکاری و بدبختی مردم و از همه مهم تر جاسوسی و خیانت به کشور و بزرگتر از اون یعنی دوره قاجار.
Iran, Islamic Republic of
واقعا ادم نمیدونه به شماها چی بگه که فقط بخاطر مثلا آزادی که البته اونم از نوع بی حجابی بود رای دادید و مملکت رو به گند کشیدین .یکم چشماتون رو وا کنید ببینید همین رای اشتباه داره با کشور چکار میکنه .مملکت داغون شده مردم دارن زجر میکشن بعد شما مسابقه گذاشتید کی برنده میشه.درضما همین شماها که میگید میزان رای ملت مگه شما به رای ملت سال 88 احترام گذاشتید .ننگ بر شما اشغال طلب ها.
احمد
Iran, Islamic Republic of
نگران نباشید یه خرده دیگه صبرکنید مردم باتیپا میندازنتون بیرون
Iran, Islamic Republic of
اش با جاش با اردنگي
Iran, Islamic Republic of
هر جا میدونن که مردم بهشون رأی نمیدن حرف تحریم صندوق های رأی رو پیش میکشند که بگن ما نبودیم شما رأی آوردین
بی ظرفیت ترین گروعه سیاسی که تو هیچ جای دنیا لنگه شون پیدا نمیشه
وقی هم که می بازن مثل سال 88 مملکت روه بهم میرزن و به اجانب میفروشن
منفعت طلبان نون غرب گرا