پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
 
۷
۲۸
مرثیه سرایی حلقه بسته زنان کهن‌سال اصلاح‌‎طلب

چطور زنان اصلاح طلب بر سر جامعه زنان کلاه می‌گذارند؟ + دلیل یک فعال زن اصلاح‌طلب

پنجشنبه ۸ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۹
کد مطلب: 655141
باید این سئوال را پرسید که نتیجه اینهمه شعار و بازی با احساسات و گرم کردن تنور هیجانات زنانه در ساختارهای سیاسی کشور چیست؟
چطور زنان اصلاح طلب بر سر جامعه زنان کلاه می‌گذارند؟
گروه سیاسی جهان نيوز: شعارهای اصلاح طلبی این روزها بیشتر از گذشته در معرض چالش قرار می گیرد. شعار حمایت از زنان یکی از همین موارد است که البته اگر با ذره بین به طور واقع بینانه به آن نگاهی بیندازیم، ویترینی و نمایشی بودن آنرا به خوبی مشاهده می کنیم.

تا قبل از تصویب و اعمال قانون «منع بکارگیری بازنشستگان» موضوع پیر و کهنه بودن ساختار سیاسی مطرح می شد اما اجرای این قانون به وضوح این معضل مدیریتی را در سراسر کشور و خصوصا در حلقه‌های بالایی مدیریتی و سیاسی کشور نشان داد. زنان نیز از این مشکل مبرا نبوده اند و تقریبا حضور چشمگیری از زنان کهن سال در ساختار سیاسی کشور دیده می شود که بعضا سابقه طول و درازی درحوزه مدیریت دارند.

اخیرا «شهیندخت مولاوردی» در استعفانامه‌ای که بالاجبار بعد از اعمال قانون منع بکارگیری بازنشستگان نوشت، از رئیس جمهور درخواست کرد تا با جدایی وی از دولت موافقت کند. موضوعی که سریعا از سوی «حسن روحانی» تایید و زمینه خروج مولاوردی از دولت فراهم  شد.

پس از این استعفانامه بود که زنان اصلاح طلب که البته حلقه بسته‌ مدیریتی را تشکیل می دهند، دست به تمجید و حتی مرثیه سرایی برای جدایی مولاوردی از دولت زدند. آه و فغان زنان اصلاح طلب از آنجایی جالب توجه است که بیان می شود یک نیروی زن از بدنه دولت جدا و این موضوع برای این جریان بسیار سنگین تمام شد.

«الهه کولایی»،استاد دانشگاه و از فعالان اصلاح‌طلب در اشاره به بازنشستگی شهیندخت مولاوردی (دستیار رئیس‌جمهور در امور شهروندی) از تشکیلات دولتی در یک توییت نوشت: «آه از نهاد جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر برآمد. کناره گیری تاسف انگیز خانم مولاوردی، نسنجیده و نارسا بودن قانون جدید جلوگیری از ادامه کار بازنشستگان را آشکارتر ساخته است.»

در همین حال «معصومه ابتکار»، معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور هم طی اظهاراتی در همین رابطه گفته است: «اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، نیروهای ارزشمندی را از دولت جدا کرد. از بهترین، پرتلاش و شایسته ترین آنها خانم شهیندخت مولاوردی است. طی ۵ سال اخیر افتخار همکاری با این زن فداکار را داشتم. اینکه دولت از خدمات ایشان محروم شد جای تأسف دارد و ما دلتنگ ایشان خواهیم بود.»

اینکه زنان اصلاح طلب با جدایی یک فرد اینهمه غصه دار شده‌اند و به ظرفیت‌هایی که یک قانون آزاد کرده توجهی ندارند و برای آن وجه منفی می تراشند، موضوع قابل تاملی است که پاسخ آنرا می توان در صحبت‌های چندی قبل «فاطمه دانشور» فعال اصلاح طلب یافت. این فعال زن اصلاح طلب از حلقه بسته مدیریتی جریان اصلاحات در حوزه زنان خبر داد که اجازه حضور بانوان دیگر را در حوزه مدیریتی نمی دهد.

وی بیان می کند: « زمانی هم که آقای روحانی می‌خواهد از زنان در سطوح بالای مدیریتی استفاده کند، متاسفانه ما یک دایره بسیار محدود زنان سنتی را داریم که از دورههای مختلف ریاستجمهوری تحت عنوان مشاورین زن در کنار رئیس جمهورهای مقاطع مختلف بودند. اینها گروههایی را دارند که یک گروه معدود چند نفره می‌شوند. در نهایت هیچ زن دیگری را در جمع خود راه نمیدهند. این عده طرف مشاوره رئیس‌جمهورها هستند برای اینکه زنان کابینه یا زنان دستگاهها را به رئیسجمهور پیشنهاد بدهند. متاسفانه زنان ما باید از این مجرا عبور کنند که در نهایت نیز زنان توانمند ما نمی‌توانند از آن عبور کنند چون این عده محدود از زنان، سایر زنان توانمند را قبول ندارند. در واقع یک خودزنی در جامعه زنان وجود دارد که اجازه نمیدهد خانمهای توانمند شناسایی شوندو بخواهند موقعیتهایی را به دست بیاورند. به ویژه اینکه این زنان توانمند با آنها از لحاظ پوشش و تفکر همسو نباشند که این مشکل همچنان وجود دارد.»

اگر با دقت به سخنان دانشور نگاه کنیم موضوع نهادهای مدنی و حقوق بشر و حقوق زنان بیشتر از اینکه یک مطالبه جدی عمومی باشد، فریبی بیش نیست. یعنی افرادی با وجهه سازی و ادعای حمایت از زنان سعی در جلب توجه و حمایت دیگران دارند اما همین حمایت و رای مردم را به عنوان پلی برای صعود خود و نه به طور واقعی پیشرفت زنان و دختران این سرزمین می کنند.

 باید این سئوال را پرسید که نتیجه اینهمه شعار و بازی با احساسات و گرم کردن تنور هیجانات زنانه در ساختارهای سیاسی کشور چیست؟ چرا در جریان اصلاح طلب که ادعای حمایت از زنان را همواره مطرح می کند تنها معدود زنان آنهم کهن سالی دیده می شوند که از دوره اصلاحات بوده اند و حالا با این حمایت‌ها جای پای خود را سفت تر کرده‌اند. از سوی دیگر چرا چهره‌های جدید زنانه در این راستا دیده نمی شود.

چهره‌های معدودی هم که در این وادی راه پیدا کرده‌اند تنها از خاصیت و امتیاز ویژه «ژن خوب» بودن بهره‌مند هستند که عملکرد ضعیف آنها داد بدنه سیاسی اصلاح طلب را در آورده است. از «فاطمه حسینی» دختر صفدر حسینی گرفته تا «فاطمه ذوالقدر» فرزند مصطفی ذوالقدر و ... نام این افراد را مشاهده می کنیم. «جهان نيوز» طی مطلبی با عنوان «ژن خوب‌هایی که به نام حمایت از بانوان رشد کردند» به طور مبسوط به این موضوع پرداخت.

قبیله گرایی اصلاح طلبان آنهم در یک موضوع مدنی و مدرن یکی از تناقض‌های جدی این جریان سیاسی است. اصلاحات جریانی پر از تناقض‌های جدی است که در آن یک استاد دانشگاه به جای حمایت از چرخش نخبگان که طبیعت اکوسیستم و زیست بوم هر چیزی خصوصا فضای سیاسی است، از آن انتقاد می کند و برای آه و افسوس می کشد.

امیر حمزه نژاد 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
حتی در کشورهای توسعه یافته هم برای زنان محدودیت هایی برای ورود به مدیریت های ارشد و کلان وجود دارد که از آن به سقف یا صخره شیشه ای یاد می کنند ظاهرا عقلای دنیا این حقیقت را که زنان برای این مشاغل مناسب نیستند پذیرفته اند!! اما ما از دنیا ظاهرا عقب هستیم!!!! این شده ابزاری برای سیاسیون برای استفاده از زنان و جلب آراء آنان!!!!
Iran, Islamic Republic of
کجا پذیرفته اند؟ برادر جان یکم تحقیق کن... همین رو تو خارج بگی راحت محاکمه میشی...
Iran, Islamic Republic of
دقیقا . مثلا در انگلستان فقط مقام نه چندان مهمی مثل نخست وزیری به خانم ترزا می رسیده است. یا در آلمان خانم مرکل مقام بی اهمیت صدراعظمی را سالهاست در اختیار دارد. یا هیلاری کلینتون که مقم کم ارزش وزیر امور خارحه را داشت. حتی مارگارت تاچر هم با یه مقام نخست وزیری بی ارزش سرکار گذاشته شده بود.
Iran, Islamic Republic of
...
منیژ
Iran, Islamic Republic of
واقعا آه از نهاد آدم بلند میشه .... خدایا چقدر ظلم شده به اینها بعد از 40 سال مدیریت از مدیریت کنار گذاشته شدند. غیر از اینها هیچ کسی شایسته نیست.
Iran, Islamic Republic of
طرف تو 90 سالگی کلی پست داره.. اینا که تازه اول راهن...
Iran, Islamic Republic of
نتیجه مدیریت اینها اینست که اکنون 40 میلیون نفر از جمعیت کشور محتاج بسته های غذایی هستند !
Iran, Islamic Republic of
خانم ابتکار باید درباره پذیرش توافق پاریس و کلاه گشادی که سر ایران رفته پاسخگو باشد.
Iran, Islamic Republic of
هنوز خانمی که نویسنده کتاب معجزه هزار سوم بود رو فراموش نکردیم و مابقی خانم های اصولگرا رو...
Denmark
مولاوردی یکی از کارآمدترین مسئولان نظام بود
دروغ بس
Iran, Islamic Republic of
یکی از دستاوردهای ایشان را بفرمایید ؟!!
Iran, Islamic Republic of
چندتاازخدمات ارزنده شان رانام ببرید!!!
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
از دولت پیر و پاتال ها چه انتظاری جز این دارید
از ۳۱ استاندار کشور ۱۴ نفرشان مشمول قانون منع بکار گیری بازنشستگان شده اند !!!
این یعنی دولت ، دولت پیر و پاتال هاست
Sweden
دقیقا چون این دولت نمی خواهد و نمی تواند و اصلا با فلسفه وجودیش امکان این را ندارد که مدیریت ها را به جوانان بسپارد چون اگر اینکار را بکند انوقت چطور دوستان و آشنایان بالا نشین حقوق های نجومی بگیرند و نمایش علیلیم ذلیلیم بازی کنند و به ریش ملت ساده بخندند؟
Iran, Islamic Republic of
...
فردین
Iran, Islamic Republic of
....
United States
....
سلام
Iran, Islamic Republic of
اولا که پستهای مدیریت زن و مرد و در کل، جنسیت نمیشناسد. ثانیا، پستها میتوانند دریچه بهشت باشند یا دره جهنم. اگر قوم و قبیله گرایی کردیم، اگر گفتیم فقط خودمان و بقیه دنیا هیچ، اگر همه چیز را به خودمان گره زدیم، یعنی جهنم، و اگر غیر از این بود، یعنی بهشت. حالا این خانم ها در دروازه بهشت ایستاده اند و یا دره جهنم، قضاوت با خداست.
Denmark
ابتکار فقط 12 سال رییس سازمان محیط‌زیست بوده، باید پاسخگو آنچه اتفاق افتاده باشه از دیگران تمجید می کنه؟
دهه شصتی
Iran, Islamic Republic of
تا چشم باز کردیم همین ها بودن...
اکبرى
Iran, Islamic Republic of
...
هاشمی
Iran, Islamic Republic of
حق با دوستمون ۱۲:۵۲ می باشد
به هر حال با توجه به رسیدن خانم مرکل و مارگارت تاچر و ترزا می و کلینتون و موگرینی و ... به پستهای بالا خودتون حساب کنید آیا در غرب جمعا بیش از ۵ درصد پست های مهم به زنان رسیده ؟
مثلا در سی سال گذشته از زمان مارگارت تاچر تا کنون در آمریکا و حدود سی کشور اروپائی چند پست مهم رده بالا به زنان رسیده ، در این سی کشور حد اقل پنج شش بار آدمها عوض شده اند یعنی حدود صد و پنجاه نفر در این کشورها ظرف سی سال اخیر به ریاست جمهوری رسیده اند
چند نفرشون خانم بوده اند
علی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
اینا تشنگان قدرت هستند خدا بهشتی راابیامرزد
Iran, Islamic Republic of
تشنه دلار
Iran, Islamic Republic of
خانم ابتکار، بسیار بد عمل کرد در حق زنان.
Iran, Islamic Republic of
كاش خانم ابتكار بره خسته شديم از بس وعده وعيد داد...
خیاوی
Iran, Islamic Republic of
البته به نظرمیرسه انتخاب این مجلس واین دولت تجربه خوبی شدبرای مردم ما تا به الفاظی وجوسازی رای ندن...