کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حساسیت پاییزی از کجا می‌آید؟

13 آبان 1397 ساعت 13:58

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بروز آلرژی‌های فصل پاییز در خوزستان را ناشی از حساسیت‌های تنفسی دانست و گفت: بیشترین مواد آلرژی‌زا در محیط از گرده گیاهان هستند و به نظر می‌رسد در فصل پاییز غلظت این مواد در هوا افزایش می‌یابد.


به گزارش جهان نیوز به نقل از ایسنا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بروز آلرژی‌های فصل پاییز در خوزستان را ناشی از حساسیت‌های تنفسی دانست و گفت: بیشترین مواد آلرژی‌زا در محیط از گرده گیاهان هستند و به نظر می‌رسد در فصل پاییز غلظت این مواد در هوا افزایش می‌یابد.

دکتر مریم حدادزاده شوشتری اظهار کرد: آلرژی معمولا زمینه ژنتیکی دارد و ممکن است در جاهای مختلف بدن علائمی از جمله علائم تنفسی و پوستی ایجاد کند.

وی گفت: برخی از افراد به مواد خاصی مثل موادی که در هوا وجود دارند یا مواد خوراکی حساسیت دارند. همچنین برخی افراد اگر موادی به پوستشان برخورد کند، دچار حساسیت می‌شوند.

حدادزاده شوشتری با اشاره به آلرژی‌هایی که در خوزستان وجود دارد، بیان کرد: آن چیزی که در خوزستان و در فصل پاییز وجود دارد، حساسیت‌های تنفسی هستند که می‌توانند به صورت خارش گلو، عطسه‌های مکرر، آبریزش بینی و کیپ شدن بینی خود را نشان دهند. همچنین سرفه، تنگی نفس، خس خس سینه یا تنفس صدادار برخی دیگر از علائم آلرژی هستند.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه عنوان کرد: در خوزستان اگر حساسیت‌ها ناشی از عوامل موجود در هوا باشد، معمولا آلرژی مردم در فصل پاییز و بهار خود را نشان می‌دهد. البته برخی افراد در طول سال حساسیت دارند اما معمولا حساسیت در خوزستان در این دو فصل است.

وی تصریح کرد: اگر مواد آلرژی‌زا افزایش یابند، کسانی که زمینه آلرژی دارند دچار علائم حساسیت می‌شوند. بیشترین مواد آلرژی‌زا در محیط از گرده گیاهان هستند و به نظر می‌رسد در فصل پاییز غلظت این مواد در هوا افزایش می‌یابد و به دلیل اینکه این مواد موجود در هوا با چشم دیده نمی‌شوند، معمولا سازمان‌های متولی هشدارهای لازم می‌دهند تا مردم اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

حدادزاده شوشتری گفت: در باران‌های نخستین پاییزی مواد آلرژی‌زا در هوا افزایش می‌یابد که در این هنگام باید مردم و مخصوصا کسانی که زمینه حساسیت دارند، در محیط بسته بمانند و در صورت خارج شدن از منزل از ماسک فیلتر‌دار استفاده کنند. همچنین اگر فردی احساس می‌کند با خوردن برخی مواد غذایی یا استنشاق عواملی که در محیط هستند علائم حساسیتش تشدید می‌باید، باید از حضور در چنین محیط‌هایی خودداری کنند.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه با اشاره به عارضه مصرف برخی داروهای ضدحساسیت، بیان کرد: بیشترین عارضه‌ای که برخی از داروها آنتی هیستامین ایجاد می‌کنند، خواب‌آلودگی است اما داروهایی از خانواده هیستامین وجود دارند که اثر خواب‌آلودگی کمی دارند و پزشکان نوعی از دارو را تجویز می‌کنند که هم علائم حساسیت کنترل شوند و هم اینکه بیمار با عارضه خواب‌آلودگی که منجر به اختلال تمرکز می‌شود، مواجه نشود.


کد مطلب: 650233

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/650233/حساسیت-پاییزی-کجا-می-آید

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com