جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
 
۲
۵۰
نگاهی به حواشی حضور روحانی در دانشگاه تهران

شاخه دانشجویی دفتر خاتمی علیه روحانی +جزئیات

دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۷:۴۷
کد مطلب: 646638
در حالی که حسن روحانی روز گذشته در مراسمی رسمی سال تحصیلی جدید را در دانشگاه تهران افتتاح کرد خارج از مراسم دو تجمع اعتراضی دانشجویی برگزار شد؛ دو جریان با خاستگاه سیاسی متفاوت و از زاویه‌های مطلوب خود در نقد دولت اجماع داشتند.
شاخه دانشجویی دفتر خاتمی علیه روحانی +جزئیات
گروه سیاسی جهان نيوز: دیروز دانشگاه تهران میزبان یک میهمان ویژه بود؛ میهمانی که با هیات همراه ۴۰۰-۳۰۰ نفره‌اش پا به دانشگاه گذاشته تا در بیست‌ودومین روز مهرماه حاضری‌اش را در دانشگاه بزند و برود. رئیس‌جمهور با حضور در جمع اساتید و اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها و کارکنان وزارت علوم و اعضای دولت و البته تعدادی از دانشجویان حرف‌هایی زد که محل تامل بود.

به گزارش جهان نيوز، روحانی در این دیدار با ارجاع مخاطبان به پنج سال قبل گفت که در سال 92 و دو ماه پیش از تشکیل دولت صرفا به واسطه انتخاب او قیمت دلار کاهش یافت و بازار آرام شد. او این شرایط را به امیدواری جامعه نسبت داده و تاکید کرد امروز هم باید امیدوار بود. او البته توضیح بیشتری در این‌باره نداد که چرا ماحصل تدابیر دولتش بعد از چند سال به دلار 19 هزارتومانی و افزایش حجم نقدینگی و رشد سرسام‌آور قیمت مسکن و گران شدن کالاهای اساسی و... منتهی شد و فرضا اگر دولت از همان ابتدا دست روی دست می‌گذاشت و صرفا نظاره‌گر تحولات اقتصادی می‌بود، آیا نتیجه تفاوت خاصی با وضع موجود داشت یا خیر؟

بر پایه گزارش فرهیختگان، رئیس‌جمهور درباره نقد و نقادی هم چند کلامی صحبت کرد و پذیرش انتقاد را در برخی مواقع سخت دانست و گفت: «من هم وقتی در روزنامه‌ها و فضای مجازی، 10 تا 15 انتقاد می‌خوانم، می‌گویم امروز بس است.» روحانی البته مدعی شد اگر نقدی هست، دانشگاه هم مقصر است.

او اینجا هم ترجیح داد درباره ادبیات مواجهه با انتقادات سکوت کرده و بی‌سر و صدا از همه آنچه در این پنج سال نثار منتقدان کرده بود، عبور کند. او ضمن ابراز همدردی با مردم بابت وضع پدیدآمده در فضای اقتصادی کشور گفت که از حال و روز زندگی‌شان خبر دارد و می‌داند آنها با چه مشکلاتی مواجهند، اما ابراز امیدواری کرد که در آینده‌ای دور – و نه آینده کوتاه‌مدت- اوضاع از چیزی که هست، بهتر شود.

گذشته از صحبت‌های روحانی که از همان دیروز تا این لحظه به اندازه کافی در رسانه‌ها دیده و شنیده شده، این برنامه حواشی‌ای مهم‌تر از متن هم داشت که اصل مراسم را هم تا حد زیادی تحت‌الشعاع خود قرار داد. تجمع همزمان دو طیف از دانشجویان در اعتراض به عملکرد دولت و رئیس آن مهم‌ترین بخش این حاشیه‌ها بود.

این بار اما نه‌فقط منتقدان سنتی روحانی که حامیان دانشجوی او هم دست‌به‌کار شده بودند و با سردادن شعارهایی چون «صدامونو بریدن باهاش دارن پز میدن»، «وزیر بی‌کفایت استعفا استعفا» و... نسبت به عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی، امنیتی شدن فضای دانشگاه و... اعتراض کردند؛ اعتراضی که می‌توان آن را تند‌ترین مواجهه مستقیم بدنه اجتماعی این جریان در مقابل رئیس‌جمهور مورد حمایت‌شان در ماه‌های گذشته قلمداد کرد.

پیام عبور از روحانی در دانشگاه
برای کسانی که کنش‌های فعالان سیاسی مخصوصا اصلاح‌طلبان و از میان آنها جریان دانشجویی نزدیک به اصلاحات را در نظر داشته باشند، اتفاق روز گذشته به هیچ عنوان غریب نیست؛ اینکه دانشجویان اصلاح‌طلب یا همان اعضای انجمن اسلامی دانشگاه تهران تجمع کنند و علیه دولت شعار دهند، حالا قدمتی بیشتر از یک سال دارد.

 دانشجویان دانشگاه تهران پس از معرفی کابینه دولت دوازدهم و به محض آغاز سال تحصیلی انتقادهای خود را به حسن روحانی که تلاش می‌کرد پیش از انتخابات بیان نشود، رسا و واضح گفتند و در برنامه‌های مختلفی تکرار کردند.

 استفاده از تیتر «روحانی، پشت به دانشگاه، رو به پاستور» در نشریه نزدیک به این جریان، از جمله همین فعالیت‌ها و از مصادیق مشابه اتفاق دیروز است. خیلی‌ها از دیروز می‌گویند که اتفاق دیروز منبعث از تحولات درونی دانشگاه و دانشجویان نیست و به عبارتی کنش‌های اصلاح‌طلبان در خارج از دانشگاه امروز به متن فعالیت شاخه دانشجویی دفتر سیدمحمد خاتمی در دانشگاه تهران هم رسیده است و آنها نیز به تبع دستور «عبور از روحانی» که در متن پیام چندی پیش خاتمی ذکر شده بود، فعالیت میدانی خود را آغاز کرده‌اند و روز گذشته هم با شعارهای تندی چون «صدامون رو بریدند، با رأی‌مون پز میدن»، «روحانی بشنو صدای ملت»، «واعظی، استعفا استعفا» و «وزیر بی‌کفایت استعفا استعفا» به میدان آمده‌اند. پیام عبور از حسن روحانی که از شعارهای دیروز دانشجویان اصلاح‌طلب، به خوبی برمی‌آمد ناشی از عملکرد بسیار ضعیف دولت به‌ویژه در ماه‌های اخیر است و باعث شده نزدیک‌ترین و فعال‌ترین اقشار در حمایت از حسن روحانی هم امروز دوری از او را بیشتر بپسندند و نخواهند هیچ ردی از حمایت آنها از دولت باقی بماند.

 این دوری البته یک سوی آن تصمیم اصلاح‌طلبان را نشان می‌دهد و البته از سوی دیگر باید به دنبال تدبیر دولت برای آینده هم بود، چراکه وقتی دانشجویانی که تا دیروز سینه‌چاک «تدبیر و امید» بودند نسبت به آن این‌گونه واکنش نشان می‌دهند، یعنی حامیان روحانی از ریشه زده شده‌اند و در میان مردم نیز ریزش بدنه اجتماعی جدی است و احتمالا در آینده بیش از پیش برای دولت مشکل‌آفرین خواهد شد و اجازه نخواهد داد که دولت به سادگی امور خود را جلو ببرد و به آنچه می‌خواهد برسد.
 
تنهایی زودهنگام
اتفاقی که دیروز در دانشگاه تهران افتاد و دانشجویان را با پلاکاردهای سبزرنگ‌شان در اعتراض به عملکرد روحانی به‌خط کرد، از این حیث حائز اهمیت بود که دانشجویان معترض، از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران -که از آن به‌عنوان شاخه دانشجویی دفتر رئیس دولت اصلاحات یاد می‌شود- برای این تجمع سازمان‌دهی شده بودند؛ تجمعی که شاید بتوان آن را بروز میدانی نوعی طلاق سیاسی میان بدنه اجتماعی اصلاحات و دولت دوازدهم دانست.

انجمن اسلامی دانشجویان در آخرین شماره نشریه خود نیز در گزارشی با عنوان «پشت به دانشگاه، رو به پاستور» ضمن انتقاد درخصوص نوع مواجهه روحانی با دانشگاه نوشت: «اگرچه برخی نهادها تلاش دارند چندصدایی در دانشگاه را به تک‌صدایی تبدیل کنند، اما گویا رئیس‌جمهور بی‌صدایی را ترجیح می‌دهد.»

این البته اتفاقی خلق‌الساعه نبود و باید آن را در بستر مناسبات یک سال گذشته میان روحانی و حامیانش تحلیل کرد؛ مناسباتی که به هیچ روی محدود به دانشگاه نیست و نمونه آن را در نامه شدیداللحن 100 نفر از جوانان اصلاح‌طلب به رئیس دولت اصلاحات نیز می‌توان جست‌وجو کرد. معنای روشن این گزاره‌ها آن است که تصمیم هسته سخت حامیان خاتمی برای عبور از روحانی جدی است و این یعنی اصلاحات در دومین سال از عمر دولت دوازدهم در باتلاق حمایت از روحانی گیر کرده است.

دامنه  شدت گرفتن و صریح شدن انتقادات نسبت به دولت و رئیس آن حالا به رأس اصلاحات هم کشیده شده و شخص محمد خاتمی را هم دربر گرفته است. عذرخواهی بی‌سابقه رئیس دولت اصلاحات از مردم بابت دعوت از آنها برای رأی به روحانی و ابراز نارضایتی و اعتراض بابت شرایط پدیدآمده را در همین چارچوب باید فهم کرد.

به این فهرست همچنین می‌توان نطق معروف الیاس حضرتی، عضو فراکسیون امید مجلس در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد را هم اضافه کرد؛ نطقی که حضرتی در آن بیش از هر چیز انفعال دولت را به چالش کشید و ضمن تاکید بر نقش سوءتدبیر‌ها در وضع اقتصادی فعلی جامعه گفت دولت دست روی دست گذاشته تا اتفاقی بیفتد و بعد کاری انجام دهد.

کنار هم گذاشتن مجموعه این قرائن یک خروجی بیشتر ندارد و آن‌هم عبارت است از تنهایی دولت در حدفاصل بیش از دو سال مانده به پایان کار خود؛ اتفاقی که می‌تواند کار را از آنچه که هست هم برای دولت سخت‌تر کند. دولتمردان اما فعلا ترجیح داده‌اند بیش از هرچیز به تقسیم کرسی‌های پاستور میان یاران نوبخت و واعظی از سویی و جهانگیری و کارگزاران از سوی دیگر مشغول باشند.
 

   ریشه‌های تجمع شاخه دانشجویی دفتر خاتمی
 چه فرقی می‌کند که علی ربیعی واسطه بین دیدار حسن روحانی با برخی از فعالان اصلاح‌طلب باشد یا مجید تخت روانچی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور، یا هر فرد دیگری. مهم این است که این جلسه با چه هدفی تشکیل شده بود و نتیجه نهایی چه بود. آنچه مسلم است اینکه قطعا اصلاح‌طلب‌ها برای احوالپرسی نزد رئیس‌جمهور نرفته بودند که اگر این‌گونه بود، نه نیازی به این خبررسانی بود و نه نیاز به سخن گفتن‌های آنچنانی حین و بعد از جلسه.

چهارشنبه شب (11مهرماه) وقتی اصلاح‌طلبان به پاستور رفتند و مانند آنچه در رسانه‌هایشان واقع شده بود، به نقد رئیس‌جمهور پرداختند و روحانی هم در پاسخ آنها، عدم حمایت از دولت در مجلس را عنوان کرد و ناراحتی خود از وقایعی مانند سخنان الیاس حضرتی را بروز داد، مشخص شد که دیدار به سمت آنچه هدف‌گذاری شده بود؛ یعنی نزدیک شدن دولت و جریان اصلاحات نرفته و حتی عکس آن بوده و دلخوری‌ها را بیشتر کرده است؛ دیداری که البته برخی با عدم‌حضور خود در جلسه اعتراض‌شان را اعلام کردند و برخی بعدا با سخنانی مانند اینکه چرا از میان اصلاح‌طلبان تنها حامیان دولت دعوت شده‌اند و منتقدان اصلاح‌طلب دولت دعوت نبوده‌اند، گلایه‌های خود را عنوان کردند.

در این بین حتی محمدعلی ابطحی از مسئول دفتر سیدمحمد خاتمی در زمان ریاست‌جمهوری هم گلایه‌مند شد. ابطحی این دیدار را به‌گونه‌ای متفاوت تحلیل می‌کند. او که معتقد است دولت در اثر «انتخاب‌های بد و بی‌عملی‌های فراوان» به‌شدت «منفعل» شده است، درباره «چسبندگی زیاد اصلاح‌طلبان به روحانی» و دردسرهای حمایت از دولت با وجود ناکارآمدی اظهار می‌کند: «شرایط امروز باعث شده نمایندگان احزاب اصلاح‌طلب که در این دیدار شرکت کرده بودند، برای رفع شبهه از خود و حزب متبوع‌شان مجبور شوند روایات گوناگونی را ذکر کنند تا شاید بتوانند برای مردم پاسخی پیدا کنند و به مخاطبان بقبولانند ما نظرات شما را منتقل کردیم. به همین دلیل یکی از دیگری آوانگارد‌تر مصاحبه کردند.»

واقع‌بینی محمدعلی ابطحی از نگرانی اصلاح‌طلبان از نوشته شدن کارنامه دولت به پای آنها به واسطه حمایت‌های فراوان‌شان از حسن روحانی را شاید بتوان دقیق‌ترین تحلیل درخصوص وقایعی چون حضور منتقدانه و شبه‌رادیکال دانشجویان نزدیک به سیدمحمد خاتمی در حاشیه سخنرانی روز گذشته روحانی در دانشگاه تهران دانست و به چرایی تندی آنها علیه رئیس‌جمهور پاسخ داد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
...
علی مراد
Iran, Islamic Republic of
برادران ساده دل و جنگ زرگری
اصلاح طلبان باید پاسخگو باشند.
Iran, Islamic Republic of
مردم با تکرار میکنم خاتمی به روز سیاه نشستن .
France
...
Iran, Islamic Republic of
فقط بريد پشت سرتون هم نگاه نكنيد...
مرادعلی
Iran, Islamic Republic of
جنگ زرگری و برادران ساده دل
Iran, Islamic Republic of
اشتباه می کنی...
Iran, Islamic Republic of
...
روحانی با این عملکرد ضعیف فاتحه اصلاحات رو خواند.
Iran, Islamic Republic of
جنگ زرگری نیست اصلاح طلبان تازه به این نتیجه رسیده اند که روحانی توان اداره امور کشور را ندارد اما کمی دیر متوجه شدند و کارنامه ی عملکرد ضعیف دولت به نام اصلاحات نوشته شده است.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
عماد
Iran, Islamic Republic of
ممد خاتمی فتنه گر وطن فروش و خائن ...
Iran, Islamic Republic of
وگدایی از عربستانش که اخر ذلت بود.
توان آخر برادرا فقط فحش و بد زبانی و تهمت و توهین
Germany
توان آخر برادرا فقط فحش و بد زبانی و تهمت و توهین معلوم این افکار مورد تنفر مردم باشه
احسنت به تو با ادابه خوش زبان !!!!
Iran, Islamic Republic of
این الفاظی که می بینی با خاتمی و امثال آن داده می شود به خاطر اینه که باید بفهمی که خاتمی صدر برابر این رفتار هارو با نظام و رهبری کرده
و خدارو شکر کن که فقط خوده خود خاتمی را نفرین و ناله می کنند...
اصغری
Iran, Islamic Republic of
نتیجه توهین و تهمت و بد زبانی طرد از طرف مردمه
برادر
Iran, Islamic Republic of
قیاس به نفس نکن .
تمسخر برادرانه ات گویای همیچیست
Iran, Islamic Republic of
عجب!!!!!!!
باریکالا تو هم بلدی ازین حرفا بزنی ؟
...
علی مراد
Iran, Islamic Republic of
احسنت به برادر فهیم و دانا
هههههههههههههههههههه !!!! خیلی رو داری خاتمی
Iran, Islamic Republic of
خاتمی اردکانی تو با فتنه گری چه بلایی سر مردم میاری ؟
خاتمی اردکانی تو با فتنه گری نوکر بی اختیاری !
اصلاحات با روحی مرده و با جسمی زنده
Iran, Islamic Republic of
خودمونیم اصلاحات زده به بی غیرتی تمام عیار
جز به قدرت و ثروت رسیده به هیچ چیز فکر نمی کنند....
اصلاح طلب پشیمان
Iran, Islamic Republic of
جهان نیوز سلامممممممم
جون مادرت ریخت این .... را
تو سایتت نیار....
بازم پشیمون میشی
Iran, Islamic Republic of
برادر همیشه پشیمان بازم پشیمون میشی
جورج سروس ارباب بی برو برگشت خاتمی خائن
Iran, Islamic Republic of
من هر وقت این خاتمی را می بینم
بی اختیار یاد آن جورج سروس یعنی همان تئوریسین معروف کودتای مخملی می افتم...
Iran, Islamic Republic of
من هر وقت عكس ايشونو ميبنيم ياد دلار هاي بر باده برده در امارات ميافتم
هههههههههههه و خخخخخخخخه
Iran, Islamic Republic of
آهان منم یاد اون روزایی ما افتم که همین یارو
(خاتمی ) به عربستان رفت و زانو زد مقابل شاه صعودی و گول داد که در ایران فتنه بپا کند...
محمد
Germany
برای اینکه زیاد خواب میبینی
اگه یه سایت اصلاح طلب پیدا کردید که آزادنه انتقاد کنید . اصلاطلب یعنی استبداد
Iran, Islamic Republic of
این خواب نیست چون اگه خواب تصور کنی باید بگی دنیا همه خواب بودند
اونیکه خواب میبینه تو و امثال تو هستند که آزادانه در همین سایت جهان حرفاشونو می زنند اما خبر ندارند که یه سایت اصلاح طلب هم پیدا نمی کنی که نظر یا انتقاد کنی چون در نطفه خفه ات می کنند
حالا دیدی خودت خوابی و توهم زدی
ناصر
Iran, Islamic Republic of
این برادر خوابالو خواب و بیداری رو قاطی کرده
هادی
Iran, Islamic Republic of
با عرض سلام و احترام ، با وجود انتقادات بنده به آقای خاتمی انصاف را هم باید رعایت کرده و به یاد بیاوریم زمان ایشان و با وجود قیمت پائین نفت ، دلار 800 تومان سکه نود هزار تومان بهترین جای تهران مسکن نهایت یک میلیون وپانصد هزار تومان ، آرامش در بازار و رضایت مردم در کسب و کار و زندگی روزمره مشاهده میشد .من از روی تعصب این حرف را نمی زنم مراجعه کنید به آن زمان ، آمارها و قیمت ها . انسان منصف نباید فقط سیاه و سفید ببیند قطعا همه ما و کسانی که در عرصه سیاست هستند نقاط قوت و ضعفی دارند پس هم باید از نقاط ضعف گفت هم از قوت . آیا شده مخالف ما اقدام خوبی را انجام دهد و ما آن را تحسین کنیم ؟ به یاد آرید آیه قران را که می فرماید فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً يَرَهُ‏ مراقبت کنیم از خود که روز حساب حتی از حرکت چشم ما سوال خواهد شد و چه روز سختی است آن روز. یا علی
خخخخخخخه و ههههههههههههههه چه منتقد با نصافی !؟?!
Iran, Islamic Republic of
منم تورم و گرانی دولت دکتر احمدی نژاد را با دولت کنونی که اسمش تدبیره و دست اصلاح طلبانه ؛
مقایسه می کنم ...
ننگ بر فتنه گر.
Iran, Islamic Republic of
خاتمی با مشارکت در فتنه 88 و ایستادگی در مقابل رای اکثریت کارنامه خودش را سیاه کرد.
دروغ بس
Iran, Islamic Republic of
نرخ دلار در دولت خاتمی از سال 80 به بعد 1000 تومان بود .
چند سالته تو اصلا سال 82 به دنیا اومده بودی ؟ !
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
تورم احمدی نژاد در مقایسه با روحانی فاجعه ای عظیم است،از قیمت نان و پنیر و گوشت تا قیمت زمین و خانه و سوخت!
احمدی نژاد با چاوز عهد بسته بود که ایران را ونزوئلا کند تا در ظهور تعجیل شود!!!!
سیروس جوجه که رفیق خودته
Iran, Islamic Republic of
جوج سیروس و سیروس جوجه دوای دردتون نیست
Iran, Islamic Republic of
خاتمي عزيز از تو به يك اشاره از ما به برچيدن بساط دلواپس ها
Iran, Islamic Republic of
زكي گذشته دوره قبل كه سكوت كرديم پولبريتي هاي پول جمع كن و دلار گم كن
Iran, Islamic Republic of
...
ریسمان خاتمی بدرد خودش میخوره چون بند بشی فاتحه ات خوندست
Iran, Islamic Republic of
مواظب باش با این جراتت یوقت نخوری زمین ...
...
Iran, Islamic Republic of
سال 88 با خاتمی چه غلطی کردید؟ ...
مرادعلی
Iran, Islamic Republic of
بیست ویک بر صفر و سی برصفر یادت نره برادر
Iran, Islamic Republic of
...
بهار
جنگ زرگری برای دادن آدرس غلط به مردم....
سید رضا - پاسخ هادی
Iran, Islamic Republic of
میدونی چرا اوضاع زمان خاتمی به ظاهر آروم بود ؟ چون دشمن میدید که ؛ اعوان وانصارش تو ایران ، قدرت رو در دست گرفتن ! لذا در ظاهر با اونا کاری نداشت ، ولی در باطن و با کمک همونا ! داشت به نظام ضربه میزد ! که نمونه هاش خیلی زیاده !!
Iran, Islamic Republic of
در دولت خاتمی از نظر سیاسی و فرهنگی مشکلات فراوانی داشتیم البته مشکلات اقتصادی هم وجود داشت اما نه به شدت امروز.
یک دوست
Iran, Islamic Republic of
می گفتندچاقو دسته خودش رو نمی بره، ولی ما عکسش رو دیدیم
یکدست
Iran, Islamic Republic of
جنگ زرگری و برادران ساده دل
Iran, Islamic Republic of
ای جهان نیوز ظاهرا تنت می خارد
بنابراین استخر فرح در انتظارت
...
Iran, Islamic Republic of
...