پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۱
۱۶

آیا ایران گرفتار تورم بی‌سابقه خواهد شد؟!

پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۴
کد مطلب: 645951
این روزها شایعه‌ای با عنوان "تورم بی‌سابقه ایران را در برمی‌گیرد" در بین محافل دهان به دهان می‌چرخد.
آیا ایران گرفتار تورم بی‌سابقه خواهد شد؟!
به گزارش جهان نيوز، طی روزهای گذشته  صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود با کاهش پیش بینی  از نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال‌های 2018 و 2019 اعلام کرد،  این صندوق  در این گزارش رشد اقتصادی ایران را در سال 2018 منفی 1.5 درصد برآورد کرد، این در حالی است که این صندوق در گزارش قبلی نرخ رشد اقتصادی ایران در سال 2018 را 4 درصد پیش‌بینی کرده بود. نرخ تورم در ایران هم در سال 2018 برابر با 29.6 درصد پیش‌بینی شده است.

اما به نظر می‌رسد این پیش‌بینی‌ها چندان بر پایه تحولات اقتصادی ایران صورت نگرفته است. البته برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند این نرخ تورم اعلامی از سوی صندوق بین‌المللی پولی، تورم نقطه به نقطه در کالاهای اساسی است که به عنوان نرخ تورم کلی بیان شده است.

در این گزارش رشد یا تراز اقتصادی ایران منفی 1.5 درصد بیان شده است که با توجه به افزایش نرخ ارزها در ماه‌های گذشته و همچنین تأثیر آن بر واردات و کالاهای اساسی این امر یک اتفاق طبیعی است.

به همین دلیل برای بررسی جزئیات این موضوع به سراغ کارشناسان اقتصادی در این امر رفتیم.

تیمور رحمانی، کارشناس مسائل اقتصادی، در این باره می‌گوید: بسیاری از اطلاعات مالی برای تحلیل این صندوق بین‌المللی از طریق کارشناسان داخلی تأمین می‌شود اما ما تاکنون که با افزایش قیمت‌هاى زیادی روبه‌رو بودیم، تورم بالای 13 درصد را تجربه نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه احتمالا پیش‌بینی این صندوق به صورت سالیانه و دراز مدت نبوده است، تصریح کرد: کارشناس‌های اقتصادی کشور افزایش قیمت چشمگیر و زیادی را در چند ماه آینده پیش‌بینی نمی‌کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه به نقش پررنگ دولت برای کنترل بازارهای داخلی اشاره کرده و گفت: تمام ارکان در تلاشند تا بتوانند 20 درصد تأثیر تحریم‌ها در داخل را کاهش دهند، اما اینکه برخی از رسانه‌ها با بال و پر دادن به موضوع تورم بعد از تحریم رقم عجیب و غریبی نظیر تورم‌های 100 تا 120 درصدی را می‌دهند اصلا درست نیست.

وی بیان کرد: معتقدم افزایش قیمت‌ها اتفاق افتاده و مردم در ماه‌های آینده نگرانی مبنی بر صعود فضایی قیمت کالا نداشته باشند. اما نباید فراموش کرد که برای خنثی کردن تحریم‌ها باید با تمام قدرت به خنثی سازی این فشارها توجه کنیم.

رحمانی گفت: امیدواریم دولت با تلاش‌هایی که این روزها برای برقراری روابط با کشورهای دیگر و تسهیل روابط بانکی انجام می‌دهد، بتواند شرایط را همین طور نگاه دارد. در آینده مشکلی ما را تهدید نخواهد کرد زیرا با حداقل فروش نفت به کشورهایی که اکنون با آنها در ارتباط هستیم وضعیت ما را بهبود می بخشد. این را هم توجه داشته باشید که برخی از گزارش‌ها جنبه‌های سیاسی به خود می‌گیرد.

برخی آمارهای اقتصادی، دچار فیلتر سیاسی شده است
بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران  با اشاره به وضعیت فعلی بازارها و ماه‌های آینده، گفت: اینکه در بازارهای کشور نوسانات رخ داده است انکار ناپذیر است اما به نظر می‌رسد آمار تورم 30 درصدی صندوق بین المللی پول دچار فیلتر سیاسی شده است.

وی افزود: بازارها این روزها آرامش نسبی را تجربه می‌کنند و تقریبا با افزایش تقاضاها که بعضا تقاضاهای کاذب هستند روبه‌رو نیست. این نوع تقاضا که منجر به افزایش شدید قیمت‌ها در بازار می‌شود تنها با برخی دست کاری‌ها در افکار عمومی مبنی بر نایاب شدن برخی کالاها به وجود می‌آید.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به تأثیر شفافیت بر کاهش نرخ تورم فعلی گفت:  این که در آینده بازار دچار تورم شدیدی خواهد شد، صحت ندارد اما دولت باید در جهت شفاف سازی و آگاهی بخشی به جامعه کمک کند، یکی از این کارها که در دست اجراست ورود بسته‌های حمایتی به بازارهاست، همچنین راه حل دیگری که از ایجاد تنش و تورم در بازارها جلوگیری می‌کند، اعلام وجودی انبارهاست.

وی افزود: تورم در کشور بیشتر از داخل سرچشمه می‌گیرد و مردم با احساس اینکه کالایی نایاب شده است نسبت به خرید بی رویه آن اقدام می‌کنند پس در نتیجه اگر میزان کالاهای درون انبار مشخص باشد دیگر هجوم برای خرید و افزایش قیمت وجود ندارد، بنابراین تحریم‌ها تأثیر آنچنانی نخواهد داشت.

 احرامیان  تصریح کرد: این روش ( ایجاد ذخایر راهبردی)  زمانی در کشورهایی که در بحران اقتصادی قرار داشتند اجرا شده است و نتایج مطلوبی را به دنبال داشته است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام گروه کالایی با مشکل جدی رو به رو خواهد بود، بیان کرد: زمانی که محدودیت‌های خارجی با محدودیت‌های داخلی همراه شود تقریبا تمام بازارها دچار کمبود و در نهایت تورم‌ بالا می‌رود، اما زمانی که برای تولیدات مواد اولیه مناسبی تهیه و برای واردات کالاهای اساسی تصمیمات منطقی‌تری گرفته شود، بازارهای داخلی کمترین نوسانات را لمس خواهند کرد.

اقتصاد ایران گرفتار شرطی شدن به خبرهاست
حجت‌الله عبدالملکی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در برنامه 10:10 دقیقه که توسط  باشگاه خبرنگاران جوان، تهیه می‌شود  بر تأثیر برخی عوامل خارجی بر اقتصاد ایران اشاره کرده  و می‌گوید: شرطی شدن اقتصاد ایران نسبت به خبرهای خارجی یکی از اتفاقاتی است که همواره درگیر آن هستیم. برای مثال برخی می‌گویند این وضعیت را تحریم‌ها رقم زده است. در صورتی که اقتصاد ما به خبر تحریم، شرطی شده و تحریم‌ها این وضعیت را ایجاد نکرده است، اصلا در این دوران 6 ماهه تحریم جدیدی اعمال نشده  است. البته برخی از تحریم‌هایی که رئیس جمهور آمریکا 18 اردیبهشت گفته بود از 15 مرداد برگشته است. در واقع از 18 اردیبهشت تا اواسط مرداد ماه که اصل اتفاقات و نوسانات اقتصادی در کشور رخ داده است فضای تحریمی ما هیچ تغییری نکرده است.

وی افزود: در واقع باید برای جلوگیری از تأثیر اتفاقات در بازارها، بر تأثیر گرفتن بازارها از اخبار منفی کار کرد. اگر یک قراری با خودمان بگذاریم که در زمان تحریم، خودمان، خودمان را تحریم نکنیم هیچ یک از اخبار و حتی آمارهای خارجی بر کشور ما تأثیرگذار نخواهد بود. در نهایت معتقدیم که تیم اقتصادی دولت در حال حاضر با همین افراد هم اگر به راهنمایی‌های کارشناسان توجه کند به راحتی، کشور در مرحله تراز مثبت اقتصادی پیش خواهد رفت.

در ادامه به سراغ یکی از رؤساى اتحادیه‌های  رفتیم تا نظر وی را در این باره جویا شویم.

محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه طلا و جواهر سازی اظهار کرد: در حال حاضر نوسانات در تمامی بازارها حس می‌شود و مسئولان باید برای حل این نوسانات با توان داخلی تلاش کنند و به نظر نمی‌رسد این موضوع تنها به مسائل خارجی ربط داشته باشد.

بنا براین گزارش، تیم دولت برای کاهش اثر تورم به مشاغل آزاد بسته حمایتی را ترتیب داده است و قصد دارد با افزایش قیمت خرید دولتى شیر، چای و غیره و همچنین افزایش میزان خرید تضمینی محصولات کشاورزی از وارد شدن ضربه‌های مهلک به بدنه این صنایع و بازارها جلوگیری کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


هادی
Iran, Islamic Republic of
ما دست به آمار سازیمون کلا خوبه و هیچوقت تورم بیشتر از 50 درصد نشده و نمیشه...
Iran, Islamic Republic of
تورم 50 درصدی مربوط به دولت هاشمی رفسنجانی بود و احتمال اینکه دولت شیخ حسن این رکورد را جابجا بکند وجود دارد.
Iran, Islamic Republic of
قطعا خواهد شد
Iran, Islamic Republic of
با نقدینگی 1600 میلیارد تومانی ابر تورم نزدیک است . در ضمن کشوری مثل ونزوئلا فقط در ۶ ماه به این حال و روز افتاد وگرنه تا 2017 کشوری با تورم معمولی تا ۲۰ درصد بود
Iran, Islamic Republic of
طرف کجا زندگی میکنه که میگه هنوز تورم بالای 13 درصد رو تجربه نکردیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مردم
Romania
طرف پول می گیره که این حرفای بنظر خودش کارشناسی رو بزنه
Iran, Islamic Republic of
وقتی به نفعتون باشه ،صندوق درست میگه وتوهمه رسانه ها سازودهل برمیدارید اما وای بروقتی که بر علیه شما حرفی بزنه
Iran, Islamic Republic of
تورم هرکاری میخواهد بکند ا شیخ حسن حداقل تواین یکی مرده حرفش یکیه تورم تاپایان دولتش تک رقمیه
ادمیزاد
Colombia
تورم حقیقی نسبت مستقیم با کمبود کالاهای بنیادی و افت تولید در کشور و نیاز به واردات بیشتر دارد ، چون اگر تقاظا بیشتر از عرضه باشد ، ارزش پول افت میکند ، ولی تورم روانی بستگی به شایعات و نوسانهای ارزی و نگرانی های سیاسی دارد ، در کشور ما اکنون بیشتر تورم روانی هست تا حقیقی، ولی حکومت باید شدیدا به تولید کشاورزی و کمبود آب توجه کند زیرا اگر کشاورزی افت کند دو چیز روی میدهد 1- تولید کالا های بنیادی افت میکند و نیاز به واردات بیشتر میشود 2- میلیونها خانواده کشاورز به شهرهای بزرگ کوچ میکنند و در هر دو حال تورم بالاتر میرود.
Iran, Islamic Republic of
FATF که رد بشه همزمان میشه تقریبا با ۱۳ آبان و دور جدید تحریمها و بله احتمالا تورم بیشتر میشه
انا
Iran, Islamic Republic of
مگر ما در کشورمان تورم داریم ما که ندیدیم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
تورم رابطه مستقیم به رشد نقدینگی و رشد تولید ملی دارد. اکنون رشد نقدینگی سالیانه ۳۰ درصد ولی رشد تولید ملی منفی ۲ درصد است به طوری که فاصله رشد نقدینگی و رشد تولید ملی به ۳۲ درصد رسیده است و اگر دولت نتواند برای مهار نقدینگی و سود سپرده های بانکی راه چاره ای بیاندیشد ارزش پول ملی بسیار کمتر از وضعیت فعلی خواهد شد و تا ۳ ماه دیگر تقریبا ارزش پول ملی صفر می گردد و تورم بالای ۲۰۰ درصد می شود.
آدمیزاد
Colombia
خود شما سخن خود را نقض میکنید و دچار هراس اقتصادی بیجا میشود (شاید شما به دلار فکر میکنید )، چون اگر به گفته شما تورم رابطه مستقیم با رشد تولید ملی داشته باشد در این صورت هیچگاه ارزش پول ملی نمیتواند به صفر برسد زیرا تولید ملی پویاست و رشد سالمی دارد و کالا های بسیاری در درون کشور تولید میشود و خوشبختانه اقتصاد درونی ایران بسیار نیروند است و توان رودررویی و مهار نوسان های تورمی را دارد .
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
دیگه بدتر از این پدر مردم در اومده تمام کار ها تعطیل شده
Iran, Islamic Republic of
تجربه ثابت کرده معمولا توی ایران همه شایعات بی اساس به واقعیت می پیونده و نظرات کارشناسی و مدیریتی هم خیلی قابل اتکا نیست.هرچی که می خواد اتفاق بیفته قبلش توسط مدریان و کارشناسان و اساتید دانشگاه به شدت تکذیب میشه ولی بعدش همون هم میشه که نباید بشه.