جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۰

کاهش جمعیت روستاهای کشور نگران‌کننده است

چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۱۶
کد مطلب: 645772
معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: بُعد خانوارهای روستایی کشور به ۳ و ۴ دهم کاهش پیداکرده که مسئله نگران‌کننده‌ای است، با ادامه روند فعلی دیگر تا بیست سال آینده سکونت‌گاه‌هایی به نام روستا نخواهیم داشت.
کاهش جمعیت روستاهای کشور نگران‌کننده است
به گزارش جهان نيوز به نقل ازتسنیم ، سعیدرضا جندقیان پیش از ظهر امروز در همای روز ملی روستا و عشایر اظهار داشت: برای توسعه روستاهای کشور مدیریت جهادی موردنیاز بوده و برکت در فکر و اندیشه نیاز مدیران جهادی است.

 وی با انتقاد از کاهش چشمگیر سهم روستاها در اقتصاد کشور افزود: در سه دهه گذشته سهم اقتصاد روستا از 25 درصد به کمتر از یک‌هشتم درصد و در حدود 3 درصد تنزل پیداکرده است.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: سهم اقتصاد و ارزش‌افزوده‌ روستاها در اقتصاد نفتی کشور به‌شدت دچار صدمه و تنزل شده است اما با این وجود نمی‌توان نسبت به اقتصاد روستاها و توسعه کشاورزی و باغداری بی‌تفاوت بود.

جندقیان با اشاره به برخی ‌متغیرهای توسعه و پیشرفت در سطح‌های روستاها تأکید کرد: مهاجرت از متغیرهای ذهنی و ریسک‌پذیری در امور اقتصادی و تولیدی ازجمله مهم‌ترین پیش‌زمینه‌های پیشرفت و توسعه در سطح روستاها و مردم ساکن این مناطق است.

وی با تأکید بر لزوم یادگیری راه‌های نوین و پیشرفته تولید و اقتصاد بیان کرد: در دنیای تغییرات مستمر صرفاً یادگیرندگان هستند که می‌توانند پیشرفت کرده و خود را با لوازم دنیای کنونی سازگار کنند و افراد دیگر صرفاً زندگی عادی و معمولی می‌توانند داشته باشند.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با بیان مشکلات ساختاری توسعه روستاهای کشور تأکید کرد: دولت در ایران بسیار فربه و حجیم است و همین مسئله نیز سبب ناکارآمدی و جا ماندن از وظایف اصلی خود می‌شود، سازوکار کمک و توسعه روستاها در کشورهای متمدن دنیا بسیار متفاوت‌تر از روستاهای ایران است.

جندقیان با اشاره به اعتبارات اختصاص داده‌شده به روستاهای کشور از ابتدای دهه هشتاد ادامه داد: 20 هزار میلیارد تومان از سال 82 تا اردیبهشت 97 به عرصه‌های روستایی پول واریزشده که از این‌بین بیش از 15 هزار و 170 میلیارد تومان در دوران دولت یازدهم و دوازدهم بوده که بیش از 75 درصد از کل اعتبارات تخصیص داده‌شده به روستاهای کشور است.

وی با ابراز نگرانی از کاهش جمعیت روستاها خاطرنشان کرد: بعد خانوارهای روستایی کشور به 3 و 4 دهم کاهش پیداکرده است که مسئله‌ای نگران‌کننده است و نشان از مهاجرت بیش‌ازحد مردم روستا به شهر است، با ادامه روند فعلی دیگر تا بیست سال آینده سکونت‌گاه‌هایی به نام روستا نخواهیم داشت.

معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: برای توسعه باید به سراغ تشکل‌های مردمی، سمن‌ها و تعاونی‌های روستایی برویم چراکه دولت توان و قدرتی برای کمک به روستاها ندارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *