پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰
۸

ملاقات روحانی با اصلاح‌طلبان به جای ترامپ

جمعه ۱۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب: 644590
عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در یادداشتی عنوان کرد: روحانی اگرچه با ترامپ دیدار نکرد اما چهارشنبه شب با اصلاح‌طلبانی دیدار داشت که هم‌قطارانشان در کشورهای اروپایی مشغول ارائه خدمت به اجانب هستند.
ملاقات روحانی با اصلاح‌طلبان به جای ترامپ
به گزارش جهان نيوز، حامد حاجی حیدری جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران طی یادداشتی به بررسی و تحلیل دیدار حجت‌الاسلام حسن روحانی با اصلاح‌طلبان پرداخت که متن آن به شرح زیر است: 

آقای روحانی از نیویورک آمدند و آنجا با دونالد ترامپ دیدار نکردند؛ اما، در تهران، چهارشنبه، یازده مهر 97، دیروقت، با اصلاح‌طلبان نشستند؛ همان اصلاح‌طلبانی که هم‌قطارانشان، هم‌اکنون، در امریکا و کشورهای اروپایی مشغول تقدیم خدمات متنوع به اجانب بر ضد ایران هستند.

صرف نظر از نبرد لفظی سنگینی که در نیویورک بر سر پایبندی به اصول و قواعد و تعهدات جریان داشت و پای رئیس جمهور فرانسه و خانم فدریکا موگرینی و آقای ایوو مورالس و دیگران نیز به میان کشیده شد، باید با وقوع اخیر فاشیسم در امریکا و در نقاط دیگر جهان مواجهه صریحی ساز کرد، و از رویاروی شدن با واقعیت و الزامات آن تا دیر نشده حذر ننمود. از بزدلی چیزی به دست نخواهد آمد؛ باید چه در باطن و چه در ظاهر مسیر قاطعیت پیمود؛ همان طور که از چهره خشمگین دکتر محمد جواد ظریف و قدری هم از نطق سنجیده دکتر حسن روحانی در مجمع عمومی بر می‌آمد.

واقفیم که آن چه جوهر اصلی فاشیسم را ساخت، نهیلیسم نیچه‌ای و پایبند نبودن سیاستمداران به اصول بود، نه وقوع هولوکاست یا هر تبعات دیگری که فاشیسم و نهیلیسم به دنبال آورد. بنا بر این، آن اظهار نظر مایک پامپئو علیه نطق آقای روحانی یک آدرس غلط بود که گفت: «شرم‌آور است که او چنین حرف‌هایی را می‌زند، برای کشوری که هولوکاست را تکذیب و اسرائیل را تهدید می‌کند، اینکه امریکا و رهبرانش را با نازی‌ها مقایسه می‌کند، یکی از توهین آمیزترین چیزهایی است که تاکنون شنیده‌ام». این اظهار پامپئوی خشمگین که سودای تابستان داغش به زمهریر گرفتار آمد، القاء یک تشخیص اشتباه است. تشخیص درست از دیدگاه تحلیل‌گران شاخص فاشیسم همچون هانا آرنت یا نوربرت الیاس همین است که در سخنرانی آقای روحانی به خوبی منعکس شده بود (هر چند که به رغم نطق آقای ایوو مورالس صراحت کافی را نداشت): «امروز در شرایطی گرد هم آمده‌ایم که جهان، از خودسری و بی‌توجهی برخی از دولت‌ها به ارزش‌ها و نهادهای بین‌المللی در رنج است. پیام حضور ما در اینجا، آن است که ایجاد منافع و امنیتِ جهان با کمترین هزینه، در سایهٔ هماهنگی و همکاری کشورها امکان‌پذیر است. اما متأسفانه در جهان امروز شاهد حاکمانی هستیم که فکر می‌کنند با تقویت ناسیونالیسم افراطی، نژادپرستی و بیگانه ستیزی که یادآور تفکر نازی‌هاست و با زیر پا گذاشتن مقررات جهانی و تضعیف سازمان‌های بین‌المللی بهتر می‌توانند به منافع خود دست یابند و یا حداقل برای کوتاه مدت، می‌توانند بر احساسات عمومی و جذب آرای مردم، تأثیر بگذارند و برای این منظور، به نمایش‌های مضحکی حتی در قالب تشکیل جلسه غیرمعمول شورای امنیت، دست می‌زنند. دولت آمریکا دست‌کم در صورت هیأت حاکمهٔ کنونی خود، عزم آن دارد که کلیه نهادهای بین‌المللی را بی‌خاصیت سازد. این دولت در حالی که بر خلاف قواعد و حقوق بین‌الملل، از یک توافق چند جانبهٔ مصّوب شورای امنیت خارج شده، جمهوری اسلامی ایران را به گفت و گوی دو جانبه می‌خواند. دولتی که هنوز به دولت بودن خود آگاه نیست و عهد و پیمان سَلَف خود را نقض می‌کند و اصل حقوقی مسئولیت دائمی دولت‌ها را نمی‌شناسد».

دکتر حسن روحانی که از پایبندی به مسؤولیت‌ها و تعهدات سخن می‌گفتند، مقابل ترامپی قرار گرفتند که به نام منافع امریکا، مهیای نقض هر عهدنامه‌ای است و آن‌چه به او اجازه این هیچ‌انگاری را می‌دهد، دقیقاً نهیلیسمی است که سال‌ها قبل، اصلاح‌طلبان، فرهنگ ما را در آستانه آن قرار دادند، و محصولات آن شدند امثال اکبر گنجی و عطا مهاجرانی و اصلاح‌طلبان دیگری که یکی بدتر از دیگری موجب شرم ملت‌اند؛ «زینت کابینه» اصلاحات لقب گرفته بودند و با چند همسر متنوع تقشان درآمد! چیزی شبیه همین آقای ترامپ. همان موقع، آزادی مورد ادعای اصلاح‌طلبان به ولنگاری مدیریتی و فرهنگی تعبیر شد و کسانی که در رأسشان عبدالکریم سروش قرار داشت، این ولنگاری فرهنگی را تئوریزه کردند و ولنگاری جنسی؛ و سمبل سیاسی این ولنگاری شد، عطا مهاجرانی، زینت کابینه و وزیر فرهنگ دولت اصلاحات. حالا مشهودترین و هولناک‌ترین نتیجه این ولنگاری فرهنگی، ترامپ است، ولی چندی پیش، ما در میان اصلاح‌طلبان نمونه‌های آن را دیدیم. هر کس عاشق امریکا می‌شود، کم و بیش همین می‌شود.

مطلب آخر آن که این روزها اصلاح‌طلبان، همان مسؤولیت ستیزان و پراگماتیست‌های وطنی که الگوهای نظری خود را از پوپر انگلیسی و رورتی امریکایی می‌گرفتند، می‌کوشند خود را از دولت جدا کنند، و وانمود نمایند که در سیئات و ناکارآیی‌های دولت آقای روحانی که ملت را کلافه کرده بی‌تقصیر هستند. اصلاح‌طلبان همسان با برابر قلمداد کردن آقای روحانی با آقای هاشمی، در پی آن هستند که خود را به عنوان جایگزین سنتی چنین گزینه‌ای مطرح کنند، و بگویند: «که نوبتی هم باشد نوبت ماست!». آنان ملت را کم‌حافظه‌تر از آن تصور کرده‌اند که یک سال پس از انتخابات 96 به خاطر داشته باشند که این اصلاح‌طلبان، ملت را برای رأی دادن به آقای روحانی دعوت و این دعوت را تکرار می‌کردند. آیا همین حرکات غیر اخلاقی آنان در خالی کردن پشت رفیق سال پیش، و تلاش مذبوحانه برای فرصت طلبی سیاسی که عمیقاً با نفاق همراه است، نشان نمی‌دهد که آن‌ها تا چه اندازه مهیا هستند تا آلترناتیو ترامپی آقای روحانی باشند. به لحاظ سابقه و پیشینه هم چیز چندانی از ترامپ کم ندارند؛ از سروش نهیلیست، تا گنجی مسؤولیت ستیز، و عطا مهاجرانی ولنگار و چند زنه.

جوانانی که تازه امکان رأی می‌یابند و سال آینده و سال بعد باید تصمیمات سیاسی مهم اتخاذ کنند، یا جوانانی که یکی دو دوره است درگیر سیاست شده‌اند، باید این پیشینه را بدانند. باید خوب بدانند، که اصلاح‌طلبی یک عنوان خفت‌بار و شرم‌آور در این کشور است و خواهد بود، از بس در درون خود خائن و بدکردار پرورش داده‌اند. آن‌ها بسیار کم‌شرم هستند که هنوز سر خود را بالا می‌گیرند، و مجموعه ریاست جمهوری هم در تشکیل جلسه با ایشان نیک کردار نیست، و این جلسه نیک فرجام نخواهد بود. بی‌گمان.
منبع:فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
آنچه را که میتوان از مقاله بالا درک کرد آنست که نویسنده عقیده دارد که تنها این اصوگرایان هستند که مبرا از هر لغزشی جهت اداره نظام و کشور میباشند و جملگی اصلاح طلبان خائن می باشند.و به جوانانی که در آینده نزدیک باید سر صندوق رای حاضر شوند تاکید دارد که باید به اصولگرایان رای دهند ولا غیر.پیشنهادم آنست که شورای نگهبان در انتخابات آینده علاوه بر اسنادی که موجب رد صلاحیت میشود سند اصلاح طلبی را هم مد نظر قرار دهد تا فقط اصوگرایان در هر انتخاباتی تنور رقابت را بدمند و در نتیجه اصولگرایانی که خائن نیستند در مسند نظام و کشور قرار بگیرند.
نتیجه این حرفا شد شکست سی بر صفر و بیست و یک بر صفر
Iran, Islamic Republic of
سالهاست برادران از این حرفا میزنن ولی نتیجه اش شد شکست سی بر صفر و بیست و یک بر صفر که این بار هم به حول و قوه الهی شکستی دیگر در انتظارشان هست
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
اگر بدون نظر جناحی و بی طرفانه به تاریخ 30 سال اخیر کشور نگاه کنید ، آنوقت خواهید دید که ؛ بیشتر پیاده شدگان از قطار انقلاب ، بیشتر فراری ها و پناهنده ها و تقریبا تمام اهالی فتنه ؛ از این طیف هستند !!
United States
نه عمو
معلومه نخوندیش!
بدون اینکه قصد نقد داشته باشی اول یه بار بخون بعدش یه بار دیگه برای نقد بخون
Iran, Islamic Republic of
اصولگرایان هم مشکل دارند که من دفاع نمی کنم ولی مشکل اصلاح طلبان جنس دیگری از اصولگرایان دارند. اصولی ها در داخل خطا دارند ولی اصلاحاتی در خارج خطا دارند. اولی خطای شکلی دارند و دومی ها خطای ماهوی. اولی ها ساختار را قبول دارند ولی دومی ها ندارند. دل اصولی ها اینجاست ولی اصلاحاتی ها غرب است. میان ماه من و ماه گردون اختلاف از زمین و اسمان است.
United Kingdom
چقدر خشم
چقدر عصبانیت
و
چقدر بی فایده

دوستان به سال دیگه و انتخابات مجلس کاری ندارم ولی این را بدانید هر کاری کنید 1400 آن کسی را که علم می کنید قطعا رای نخواهد آورد
صبر کنید و ببینید
سرور
Iran, Islamic Republic of
خیلی هم مطمئن نباش.
آقای روحانی سمبل خشم و عصبانیت بی فایده علیه مخالفان خود است.
Iran, Islamic Republic of
تا ساعت 19:12 نظرات رو خوندم 4تا بیشتر نبود و هر 4تا مخالف نویسنده بودند ولی نکته ای که خیلی برام جالب بود تیکهای منفی ای بود که نسبت به نظرات ارایه شده خورده بود .