پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
 
۰

استخاره برای انتخاب نام یک عملیات مهم

سه شنبه ۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۲
کد مطلب: 642465
عملیات «فتح‌المبین» در دوم فروردین ۱۳۶۱ با رمز یا زهرا (س) در محور‌های شوش، رودخانه کرخه، جاده اهواز اندیمشک و غرب دزفول به مدت ۱۰ روز برگزار شد.
استخاره برای انتخاب نام یک عملیات مهم
به گزارش جهان نيوز، بعد از عملیات‌های پیروزمندانه «ثامن‌الائمه» و «طریق‌القدس» که منجر به شکسته شدن حصر آبادان و آزادی بستان و تحمیل خسارات سنگین به دشمن شده بود،  عملیات «فتح المبین» به فاصله سه ماه از عملیات طریق‌القدس و ۶ ماه از عملیات «ثامن‌الائمه» و در شرایطی که هنوز صدام در شوک شکست‌های گذشته‌اش بود، ضربه مهلکی را بر پیکره ارتش تا بن دندان مسلح بعث وارد کرد.

این عملیات در دوم فروردین ۱۳۶۱ با رمز یا زهرا (س) در محور‌های شوش، رودخانه کرخه، جاده اهواز اندیمشک و غرب دزفول به مدت ۱۰ روز برگزار شد.

«آزادسازی بخش وسیعی از خاک ایران» و «خارج ساختن شهر‌های دزفول، اندیمشک و جاده اندیمشک اهواز از برد توپخانه و سایت موشکی دشمن» اهداف عملیات فتح‌المبین بود.

بیش از ۴ هزار کشته و ۱۵ هزار اسیر، تلفات دشمن در جریان این عملیات بود که سپاه و ارتش به صورت مشترک آن را انجام دادند.

برای عملیات فتح المبین، سرلشکر محسن رضایی فرمانده وقت کل سپاه، با قرآن استخاره می‌کند که این آیه مبارکه می‌آید «انا فتحنا لک فتح مبینا».

ساعت ۳۰ دقیقه بامداد دوم فروردین ماه ۱۳۶۱ یکصد گردان از سپاه و ۳۵ گردان از ارتش ایران، در غرب دزفول و شوش با رمز یا زهرا به قلب دشمن زدند. در مقابل ۱۷۰ گردان از قوای رزمی عراق صف کشیده بودند. نیرو‌های خودی در قالب چهار قرارگاه عملیاتی سازماندهی شده و از چهار محور شوش، رودخانه کرخه، کوه میشداغ در جاده اهواز اندیمشک و غرب دزفول حمله را شروع کردند.

در مرحله اول و دوم، تنگه‌های عین خوش و رقابیه به روی دشمن مسدود و در دو مرحله دیگر ارتش عراق تا پشت رودخانه دویرج عقب رانده شد.

در این عملیات شهیدان حسین خرازی فرمانده لشگر ۱۴ امام حسین و محسن وزوایی فرمانده یک گردان از تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) در شکست عراقی‌ها در محور رقابیه و علی گره زد بزرگترین موفقیت را به ارمغان آوردند. کار بی نظیری که در این عملیات انجام شد و مایه شگفتی عراقی‌ها گردید، حفر کانال و تونل در زمین‌های رملی منطقه و دور زدن دشمن از طریق آن بود. لشگر‌های ۱۹ زرهی و ۱ مکانیزه عراق که در این محاصره غافلگبر شده بودند، با تحمل آسیب‌های فراوان و شکستی که احمد متوسلیان فرمانده تیپ ۲۷ محمد رسول الله به آن‌ها وارد آورد، از میان رفتند.

با انجام عملیات فتح المبی ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران در شمال خوزستان آزاد و دستیابی به چاه‌های نفت ابوغریب حاصل شد. طی ۱۰ روز نبرد، ۱۸ فروند هواپیما، ۳ فروند بالگرد، ۳۶۱ دستگاه تانک و نفربر، صد‌ها دستگاه خودروی نظامی و شمار چشمگیری از سلاح‌های انفرادی و نیمه سنگین دشمن از بین رفت.

همچنین شمار ۱۵۰ دستگاه تانک، ۱۷۰ دستگاه نفربر، ۱۶۵ قبضه توپ، شماری سلاح سبک و نیمه سنگین، یک سایت کامل موشک سام به همراه سه فروند موشک و انبوهی مهمات دیگر به دست رزمندگان اسلام افتاد. این عملیات با فرماندهی مشترک قرارگاه کربلا سپاه و ارتش و چهار قرارگاه «قدس» به فرماندهی سردار عزیز جعفری، «نصر» به فرماندهی سردار شهید حسن باقری، «فجر» به فرماندهی سردار شهید مجید بقایی و قرارگاه «فتح» به فرماندهی سردار سرلشکر رحیم صفوی و غلامعلی رشید انجام شد.

منبع:میزان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *